Kolesarske novice

37. Maraton Franja: nižja prijavnina do 15. aprila! 

10. april 2018 11:33:00

Maraton FranjaNa 37. Maraton Franja BTC City, ki bo potekal med 8. in 10. junijem 2018, se lahko še do četrtka, 15. aprila, prijavite po znižani ceni.

S pravočasno prijavo na Maraton Franja prihranite nekaj denarja in skrbi.

Nekaj pomembnih informacij v zvezi s prijavami:

  • Do 15. APRILA prijavnina po znižani ceni
  • Skupinske prijave bodo odprte do 25. MAJA
  • Če želite račun na davčno številko potem je OBVEZNA skupinska prijava (tudi če je samo za eno osebo)
  • Po oznaki vašega plačila prejmete na svoj-e naslov zapisan v prijavi račun za prijavnino
  • Cenik si lahko ogledate tukaj (cene veljajo na dan plačila)

Glavna novost letošnjega Maratona Franja BTC City:

»Barjanka« ali »Kolesarsko doživetje na Ljubljanskem barju« – 83 km kolesarskega doživetja po krajinskem parku Ljubljansko barje

  • Start: sobota 9. junij, 8:00 Kongresni Trg

Maraton bo potekal v zaprti kontrolirani vožnji in bo ne-tekmovalne narave, brez meritve časov. Predvidena hitrost na makadamskih odsekih bo do 25 km/h. Na asfaltiranih površinah do 35 km/h.

Klikni tukaj in se PRIJAVI na največji kolesarski dogodek pri nas!

www.franja.org

Kolesarjenje po mostiščarskih poteh  

9. april 2018 9:43:00

Kolesarjenje po mostiščarskih potehKolesarsko društvo LPP vas vabi v petek, 13. 4. 2018, ob 16.00 na kolesarjenje po mostiščarskih poteh.

Zbirno mesto je na postajališču Dolgi most (končna postaja št. 1D in št. 6 mestnega potniškega prometa), kjer bo pričetek poti po Ljubljanskem barju. Pot v dolžini približno 50 km, bo deloma potekala po asfaltiranih in deloma makadamskih poteh, tako da so za kolesarjenje primerna predvsem gorska in treking kolesa, čelada je obvezna. Zaključek kolesarjenja je predviden približno ob 19.00 na Dolgem mostu.

Relacija: Dolgi most – Mestni Log – Vnanje Gorice – Notranje Gorice – Podpeč – Bevke – Blatna Brezovica – Sinja Gorica (Ribiški dom – prvi postanek za pogovor in kavico) – Vrhnika – (Mantova), po trasi stare železniške proge Drenov Grič – Log – Brezovica – Dolgi most.

Kolesarjenje je primerno za različno pripravljene, ki lahko ravninsko pot prekolesarijo z dvema postankoma. Udeležence bo spremljalo vozilo, ki bo nudilo podporo pri kolesarskem izletu.

Več informacij in prijave: Kolesarjenje po mostiščarskih poteh

18. VELO kolesarski maraton 

3. april 2018 13:27:00

Velo kolesarski maratonTradicionalni 18. VELO KOLESARSKI MARATON bo letos potekal v nedeljo, 8. aprila 2018. Prireditev je namenjena rekreativcem, mali maraton tudi kolesarskim začetnikom, saj nista tekmovalnega značaja. Udeleženci maratona vozijo v skladu s CPP.

Start in cilj maratona bosta pred  VELOCENTROM v Črnučah, Dunajska 421, 1000 Ljubljana.

Potekala bosta MARATON KLASIKA (81 km) ob 10.00 ter DRUŽINSKI MALI MARATON (30 km) ob 10.15.

Predprijave so možne do vključno srede 4. 4. 2018. do 12.00 ure. Prijava je potrjena, ko je vplačana tudi startnina.

Prijave so možne tudi na dan prireditve do pol ure pred posameznim startom.

TRASA 18. VELO maratona: Črnuče – Gameljne – Povodje – Skaručna – Vodice – Valburga – Trboje – Voklo – Šenčur – Britof – Predoslje – Preddvor – Tupaliče – Visoko – Cerklje – Zgornji in Spodnji Brnik – Vodice – Koseze – Povodje – Tacen – Vižmarje – Črnuče (skupaj 81 km).

TRASA Družinskega malega maratona (30 km): Črnuče – Gameljne – Povodje – Skaručna – Vodice – Koseze – Povodje – Črnuče

NAGRADE: Vsi udeleženci dobijo pokal,  toplo malico in spominsko majico. Med vse udeležence bomo z žrebom razdelili bogate nagrade sponzorjev kolesarskega maratona.

Posebna nagrada čaka najštevilčnejšo ekipo in najštevilčnejšo družino.

Več informacij: 18. VELO kolesarski maraton

S kolesom k Mrtinet na klobaso tudi v 2018 

29. marec 2018 9:11:00

Kolesarska akcija K MartinetV soboto, 31. marca 2018, se pričenja že šestnajsta sezona ene najbolj množičnih rekreativnih kolesarskih prireditev v občini Grosuplje. Akcija bo  potekala vse do prvega vikenda v oktobru, natančneje do 7. 10. 2018.

Akcija se bo pričela z blagoslovom koles pri Mrtinetovi kapelici "Na šoli" v upanju, da bodo vzponi kolesarjev potekali varno in brez nevšečnosti, predvsem pa brez nezgod. Vsak udeleženec bo brezplačno prejel evidenčni v katerega je potrebno zbrati 15 žigov. Vsak dan šteje en žig, kar pa ne pomeni, da ne smeš lokacije obiskati večkrat na dan. Ko udeleženec zbere 15. zaporedni žig, ga gostitelj bar pr`Mrtinet nagradi z domačo klobaso, ter po želji dobi nov evidenčni kartonček.

Več informacij:  Dnevni bar Pr Mrtinet


1. dirka za pokal Občine Domžale in pokal Andreja Hauptmana 

29. marec 2018 9:03:00

1. dirka za pokal občine DomžaleKD Rog in Občina Domžale 31. marca vabita rekreativne kolesarje, da se pridružijo najboljšim slovenskim kolesarkam in kolesarjem, ki se bodo merili na dirki po domžalski okolici. Proga bo speljana na trinajst kilometrov dolgem krogu od Ihana preko Goričice, Žej, Gorjuše in Preloga s štartom in ciljem pred picerijo Dante v Ihanu ob 10.30.

Tekmovanja se bodo pričela z dirkami amaterskih in rekreativnih kolesarjev, ob 10.30 pa bo štart dirke, ki bo štela tudi za občinsko prvenstvo. Ob 12.00 pa se bodo za 1. POKAL OBČINE DOMŽALE pomerili starejši in mlajši mladinci ter starejše mladinke.

Prijave so možne na dan tekmovanja od 9.00 dalje v Piceriji Dante.

Več informacij in prijave: KD Rog 

S kolesom po Ljubljani in okolici 

14. marec 2018 11:13:00

Kolesarjenje - Barjanski krog - foto Krajinski park Ljubljansko barjeV drugi polovici marca je dan že nekoliko daljši, sončni žarki pa so že občutno močnejši. Ob lepih in suhih dneh se torej že da na kolo, z njim pa v službo ali šolo, na rekreacijo, na nova doživetja, pridobivanje kondicije, kurjenje maščob ali krajši družinski izlet.

Dobra motivacija pa je tudi zbiranje žigov, kar ponujajo kar štiri ljubljanske akcije: 10 vrhov v okolici Ljubljane, Na kolesu okoli Ljubljane, Barjanski krog in Vzponi na Mali Lipoglav.

Sodelovanje je brezplačno in enostavno: v kartonček, ki ga dobite v enem izmed ljubljanskih turističnih centrov, v Potniških centrih LPP (na Celovška cesta 160 ali Slovenski cesti 56) ali v Športnem centru Triglav (Vodovodna cesta 25), odtisnete zahtevane žige in jih do 15. oktobra 2018 vrnete na določen naslov.

Posamezne akcije vam bomo predstavili v prihodnjih dneh.

50 vzponov na Katarino 

6. marec 2018 8:36:00

Vzpon na KatarinoMarca se je pričela tradicionalna začela kolesarska akcija "50 vzponov na Katarino", cilj katere je v kolesarski sezoni 50 krat prikolesariti iz doline do gostišča Vihra - Katarina nad Ljubljano.

Kolesarji, ki bi želeli sodelovati, se lahko prijavite v gostišču Vihra. Vpisnina znaša 15,00 EUR, opis poti pa si lahko ogledate TUKAJ

Akcija, ki jo organizira Kolesarski klub Medvode, bo potekala vse do oktobra 2018, zaključek z zabavnim večerom z glasbo, večerjo, podelitvijo medalj, plaket in pokalov pa bo v mesecu novembru.

Več informacij: KK Medvode

24-urno dobrodelno kolesarjenje z Markom Balohom  

24. januar 2018 15:16:00

24urno dobrodelno kolesarjenje

V petek, 26. januarja 2018, ob 14. uri se bo v Športnem centru Millenium v BTC City Ljubljana že trinajstič kolesarilo za dober namen!

Marko Baloh bo z velikim veseljem ponovno sedel na kolo za polnih 24 ur. To bo že jubilejna trinajsta izvedba, ki jo tokrat podpira Rotary klub Ljubljana Nike.

Tokratno dobrodelno kolesarjenje je namenjeno zbiranju sredstev za projekt Gibaj in zmagaj

Pobudniki Zavoda Gibaj in zmagaj so pripravil poletni tabor za mlade, s katerim spodbuditi k zdravem, aktivnem in pozitivnem življenjskem slogu, ter poskrbeti za primerno telesno težo mladih. V mesecu dni bodo v štirih tedenskih terminih 300 mladim omogočili nepozabne aktivne počitnice. Na taboru bodo izvajali aktivnosti in delavnice s področja zdrave prehrane, aktivnega življenja in pozitivne samopodobe.

Pridružite se Marku Balohu

V fitnes centru ŠC Millenium bomo na sobnih kolesih ob gledanju posnetkov ameriške in slovenske pokrajine virtualno obkrožili Slovenijo. Da, celo Slovenijo, mogoče tudi večkrat. Vse, kar potrebujete, je športna oprema (majica s kratkimi rokavi, kratke hlače, športne copate), brisača in dobra volja! Družba bo odlična!

Rezervacija kolesa

V primeru kolesarjenja, je obvezna rezervacija termina oz. kolesa na recepciji ŠC Milleniuma na telefonski številki 01/ 585 15 00 (od 7 do 23 ure).

Kolesarjenje se bo začelo v petek, 26. 01. 2018 ob 14:00 in končalo v soboto, 27. 01. 2018 ob 14:00.

Kolesarjenje ni obvezno, lahko oddate vašo donacijo in se oglasite samo na klepet.

Prispevek za kolesarjenje: 10€/uro

Več informacij: 24-urno dobrodelno kolesarjenje z Markom Balohom

Zlata jesen, festival kolesarstva v Grosupljem 

16. november 2017 10:53:00

Zlata jesen - festival kolesarstva v GrosupljemVabljeni na tradicionalno turistično prireditev Zlata jesen, ki bo v avli OŠ Louisa Adamiča na Tovarniški cesti v Grosuplju, v soboto, 18.11., ob 19. uri.

Grosuplje in okolica ponuja mnogo možnosti za športno obarvano preživet prosti čas. Razgibani dolenjski griči in vmesne doline ponujajo nadvse raznovrstne terene tudi za kolesarstvo.

Na festivalu kolesarstva bodo Kolesarsko društvo Grosuplje, TD Škofljica, KD Hitri polži in drugim predstavili pisano kolesarsko in drugo turistično ponudbo po bližnji in malo bolj daljni okolici, izmenjali vtise in ideje, zbrali predloge za izlete ter izmenjali tudi kakšen kos rabljene kolesarske opreme.

Kulturni program bodo oblikovali ansambel Povratniki, otroci iz VVZ Kekec, mešani pevski zbor Češnje in KD Kopanj.

Vse to že od 18. ure dalje.

Vstop prost.

Več informacij: 23. Zlata jesen – festival kolesarstva

 

S kolesom na avtobus - do Dobrove in Polhovega Gradca 

2. oktober 2017 14:56:00

LPP S kolesom na avtobusOd 2. oktobra dalje bodo začeli na liniji 51 Ljubljana – Dobrova – Polhov Gradec obratovati avtobusi z nosilci za kolesa.

Na omenjeni liniji bodo opremljeni trije avtobusi, na vsakem za 6 potnikov s kolesi. Odhodi avtobusov bodo v voznih redih označeni s črko »K«.

V primeru pozitivnih odzivov s strani potnikov bo Ljubljanski potniški promet tovrstne prevoze v prihodnje zagotovil na vseh avtobusih, ki obratujejo na relacijah v smeri Šentjošt, Vodice in Grosuplje - Videm s pričetkom kolesarske sezone v aprilu 2018.

Dodatne informacije o prevozu koles na avtobusih lahko potniki pridobijo na 01 58 22 555. Nosilci bodi na avtobusih v tem letu do predvidoma konca novembra.

Več informacij: LPP

Stran 4 od 21 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>