7. Bike festival Ljubljana

3. september 2018 10:47:00

Bike festival LjubljanaV soboto, 8. septembra, vabljeni na tradicionalni kolesarski dogodek s startom in ciljem v centru Ljubljane, ki je namenjen tako rekreativcem in tekmovalcem kot tudi družinam in otrokom. Start maratona bo ob 10. uri z Mestnega trga.

Organizirani bosta dve trasi, in sicer prva, primerna za družine in tiste manj pripravljene kolesarje je dolga 35 km ter druga daljša, za bolj pripravljene kolesarje (tekmovalce in zahtevnejše rekreativce), pa je v dolžini 78 km.

 

MALI MARATON LJUBLJANICA v dolžini 35 km

Maraton starta na Mestnem trgu-Stritarjevi ulici , od koder se udeleženci za spremljevalnimi vozili peljejo najprej po Poljanski cesti, nato po Litijski cesti preko obvoznice do odcepa za Vevče. Tam trasa zavije levo in gre mimo Papirnice Vevče do Zaloške ceste. Tu zavije desno in pot nadaljuje po glavni cesti ob Savi vse do Podgrada, kjer zavije desno po prednostni cesti proti Besnici. V soteski gre cesta ves čas rahlo navzgor in po 5 kilometrih pride do glavne ceste, kjer na desni strani tako kot vsako leto, čaka bogato opremljena okrepčevalnica. Postanek na okrepčevalnici je cca 15 minut. Potem se udeleženci po isti trasi vrnejo na startno ciljno prizorišče na Mestnem trgu. Tisti bolj pripravljeni, se lahko preko kratkega vzpona iz Besnice, vrnejo po novo asfaltirani cesti do Zagradišča in do Sostrega, kjer pridejo nazaj na isto traso v Zadvoru.

VELIKI MARATON LJUBLJANICA v dolžini 78 km

Maraton starta na Mestnem trgu-Stritarjevi ulici, od koder se udeleženci za spremljevalnimi vozili peljejo najprej po Poljanski cesti, nato po Litijski cesti preko obvoznice do odcepa za Vevče. Tam zavijejo levo in gredo mimo Papirnice Vevče do Zaloške ceste. Tu zavijejo desno in pot nadaljujejo po glavni cesti ob Savi do glavnega križišča (cesta iz Laze pri Dolskem-dolsko), kjer zavijejo levo proti Dolskem. V Dolskem zavijejo desno po cesti proti Kamnici in v glavnem križišču regionalne ceste desno proti Litiji. Po regionalni cesti poteka trasa od Dolskega do Litije v dolžini 20 km. V Litiji zavijejo desno preko Save in takoj levo proti krožišču. Tu zavije trasa desno mimo nakupovalnega središča in naravnost v klanec po glavni cesti do Šmartnega v Litiji. Tu zavije trasa desno proti Trebeljevem. Na 40, km se prične vzpon, ki se konča pred Malo Trebeljevo. Sledi Veliko Trebeljevo, Zgornja Besnica in Besnica. Tu je pred klančkom še zadnja okrepčevalnica. Po vzponu in krajšem spustu, se udeleženci po isti trasi vrnejo na startno ciljno prizorišče, ki je na Mestnem trgu.

Več informacij in prijave: 7. Bike festival Ljubljana

Komentarji na to objavo so zaprti.