Uvod

KolesarjiPred vami je nov kolesarski portal, ki je zastavljen malo drugače kot smo navajeni. Z njim želimo povečati zanimanje za kolesarjenje in pešačenje po poteh ljubljanske urbane regije in širše. Vsebina je namenjena vsem ljubiteljem rekreacije v naravi, še posebej pa tistim, ki bodo to šele postali. Upamo, da tudi zaradi zanimivosti, ki jih bodo spoznavali ob brskanju po teh straneh.

Opisi kolesarskih poti, ki jih lahko najdete na teh internetnih straneh so šele začetek projekta, ki bo v prihodnje dopolnjevan z novimi kolesarskimi potmi. Trenutno vam je na voljo že 67 poti v skupni dolžini skoraj 2.300 km.

Vsaka sprememba bo objavljena med novicami, kjer boste lahko seznanjeni tudi z drugimi spremembami glede organizacije in vsebine portala.

Veseli bomo vaših pripomb, predlogov in pobud, ki jih prosimo sporočite po elektronski pošljite na naslov info@gremonapot.si.

 

 

Kolesarske novice

Družinsko kolesarjenje med travniki in hribi Logatca 

22. september 2020 8:06:00

koloTuristično društvo Logatec to nedeljo, 27. septembra ob 10. uri vabi na družinsko kolesarjenje po Logatcu in okolici.

Brezplačna kolesarska tura je speljana po nezahtevnih poteh, ki jih lahko samostojno prevozijo tudi manjši otroci. Pot je dolga cca. 8 km in speljana po neprometnih poteh, z nami bo turno kolesarski vodnik Matic Klanjšček.

Vabljene družine, katerih starši boste svoje manjše otroke prevažali na kolesarskih sedežih in v prikolicah, kot tudi starši z večjimi otroki, za katere bomo pripravili dodatek k osnovni turi (dodatnih 10 km po bolj zahtevnem gorsko-kolesarskem terenu – potrebno gorsko kolo in nekoliko več kondicije).

Pot bomo prevozili v slabi uri, čemur sledi druženje v Grajskem parku Vitez, kjer bodo otroci dobili medaljo za sodelovanje. V parku bo tudi začetek družinskega kolesarjenja.

Več informacij najdete tukaj.

KOLESARJENJE OB SAVI NAVZDOL 

14. september 2020 10:48:00

koloKolesarili bomo v soboto 19. septembra 2020.

Zadnje letošnje skupno kolesarjenje bo v soboto, 19. septembra 2020. Zbrali se bomo ob 9.00 na Savskem mostu v Tacnu in odkolesarili "s tokom Save". Po levem bregu reke bomo odkolesarili v Črnuče, pa do dvorane Stožice, mimo Žal in BTC-ja v Zalog. V Zalogu si bomo privoščili malico in se vračali po malo spremenjeni trasi.

 

Prekolesarili bomo okoli 50km. Pridite in "brcajte" z nami.

 

Več informacij o dogodku najdete tukaj.

9. VN OBČINE VODICE 

14. september 2020 9:29:00

KOLOV soboto, 19. septembra, ob 10:00 vabljeni na dirko za pokal Slovenije in občinsko prvenstvo.

 

Prijavnico najdete tukaj, več informacij o dogodku pa tukaj.

 

 

9. BIKE FESTIVAL LJUBLJANA 

7. september 2020 8:41:00

Kolo

V nedeljo, 13. septembra vabljeni na tradicionalni kolesarski dogodek, ki je namenjen tako za rekreativce, tekmovalce, kot tudi družine in naše najmlajše. Del serije, organizirane v več slovenskih mestih, bo tudi tokrat v središču slovenske prestolnice.

TRASE so primerne za vse stopnje pripravljenosti in vse starostne skupine.

Več informacij o dogodku najdete tukaj, prijavnica pa je na voljo tukaj.

 

 

 

MARATON FRANJA BTC CITY 2020 

31. avgust 2020 8:17:00

KoloKljub drugačnim napovedim še pred nekaj tedni, je največji slovenski kolesarski dogodek zdaj dobil zeleno luč za izvedbo. Maraton Franja bo izveden 5. in 6. septembra, a pod posebnimi ukrepi in z nekaj spremembami.

V soboto bodo v središču Ljubljane že dopoldne potekali starti turnokolesarskega maratona Barjanka, družinsko-šolski maraton in kolesarska preizkušnjo za najmlajše, v nedeljo pa se boste morda iz BTC-ja zapeljali po klasičnih trasah male in velike Franje. A pozor: število prijav je za vsak dogodek omejeno, prijavnica pa bo odprta le do zapolnitve mest.

Več informacij o dogodku najdete tukaj, prijavnico pa tukaj.

 

 

 

 

 

17. kolesarski vzpon k Baronu Juriju Vegi 

24. avgust 2020 8:29:00

KoloŠportno društvo Zagorica pri Dolskem razpisuje tradicionalni, 17. kolesarski vzpon k Baronu Juriju Vegi, ki bo v nedeljo 30. avgusta 2020 ob 11.00 uri izpred mosta v Kamnici

 

Proga je dolga 4,7 km, z višinsko razliko 310 m. Cesta je v celoti asfaltirana.

Pomerili se boste lahko v naslednjih kategorijah:

         1.  Mladinci / mladinke do 18 let*
         2.  Moški / ženske od 19 do 40 let
         3.  Moški / ženske nad 41 let

 

PRIJAVE

Prijave sprejema organizator na dan prireditve od 10:00 do 10:50 na štartnem mestu – šolska avtobusna postaja v Kamnici. Prijava je potrjena s plačilom prijavnine. S podpisom prijavnice se tekmovalec strinja s splošnimi pravili prireditve (Pravila).

Udeležba je omejena na največ 100 tekmovalcev.

 

STARTNINA

Startnina je 7€ in vsebuje:

 • toplo malico
 • osvežilni napitek

 

RAZGLASITEV IN NAGRADE

Po končanem tekmovanju bo potekala razglasitev rezultatov in podelitev nagrad pred muzejem Jurija Vege v Zagorici. Diplome bodo podeljene prvim trem v posamezni kategoriji. Pokal bo podeljen za najhitrejše v kategoriji absolutno.

 

Več informacij o dogodku najdete tukaj.

7. VZPON NA ULOVKO 

17. avgust 2020 8:37:00

KoloV soboto, 29. avgusta, se bo v na Ulovki odvil že kar tradicionalni športno-rekreativni dogodek Športni SVET, tokrat namenjen vsem tistim, ki želite dan aktivno preživeti na kolesu. Na prizorišču dogodka se bo upoštevalo vse predpisane zdravstvene ukrepe, vstop pa bo omogočen samo zdravim tekmovalcem.

Kolesarski del je namenjen srednje in dobro pripravljenim rekreativnim kolesarjem. Trasa bo potekala od Športnega parka na Vrhniki do Podčela, kjer se trasa odcepi v smeri Ulovke.

Poleg kolesarjenja bo dan tudi tokrat namenjen teku. Najbolj zagreti športni navdušenci se tako lahko odločijo tudi za kombinacijo, kjer se bo upošteval seštevek kolesarskega vzpona na Ulovko ter teka na 5 km ali 10 km.

Več informacij o dogodku najdete tukaj.

 

 

 

 

 

 

Kolesarski izlet do izvira reke Ljubljanice 

3. julij 2020 8:28:00

KoloKolesarji pozor!

V soboto 4. julija organiziramo kolesarski izlet do izvira reke Ljubljanice. Vzemite si 4 ure samo zase in se zapeljite v čudovito oazo zelene narave. Organizatorji bodo poskrbeli, da se boste z lahkotno odklopili od vsakdana in se napolnili z novo energijo.

Prijave so možne do petka 3.julija, prijavnica je na voljo tukaj.

V ceni izleta je vključeno:

         • Voden kolesarski izlet (udeležba z vašimi kolesi- zaželena so vsaj treking kolesa)
         • Spremstvo na kolesarskem izletu
         • Strokovno vodenje licenciranega kolesarskega vodnika
         • Zavarovanje vsakega udeleženca

Program (približno 4 ure):

Zberemo se v soboto ob 8:45 uri, na parkirišču pred Mercatorjem v Podpeči. Nato nadaljujemo proti zahodnemu delu Ljubljanskega barja. Pot nas bo vodila do stare struge Ljubljanice. Nato nadaljujemo pot po kolovozih čez Vrhniko do Močilnika, kjer izvira reka Ljubljanica. Tam si bomo privoščili tudi daljši postanek za malico iz nahrbtnika. Sledijo še zanimivosti zahodnega Ljubljanskega barja kot zadnja postaja. Nato nadaljujemo proti našemu izhodišču v Podpeči (končna postaja ob cca 13:00 uri) kjer bomo zaključili naš kolesarski izlet.

Več informacij o dogodku najdete tukaj.

Ženska 100tka 

1. junij 2020 11:16:00

KoloV soboto, 6. 6. 2020 bo v Ljubljani potekala že 8. Vseslovenska akcija »Ženska 100tka« – ženski kolesarski praznik, kjer bodo kolesarke iz celotne Slovenije skupaj prekolesarile in osvojile 100 km.

Vseslovenska akcija je nastala z namenom spodbujanja žensk, da aktivno preživljajo svoj prosti čas in povezovanja žensk na kolesu. Najpomembnejše sporočilo akcije je »Kolo je zdravo za telo«.

Kolesarjenje bo potekalo v pogovornem tempu tako, da je primerno tako za začetnice kot utečene kolesarke. Na voljo bosta dve razdalji in sicer 50 km (za vse tiste, ki letos še niste prekolesarile daljših razdalj) in 100 km krog.

KJE?

Kristalna palača, BTC (parking), Ljubljana

KDAJ?

Sobota, 6. junij 2020, 9.00 uri (v primeru slabega vremena se prestavi na 13. junij 2020)

 

Več informacij o dogodku najdete TUKAJ.

KOLESARSKI IZLET V HORJUL 

1. junij 2020 11:11:00

PohodLjubljanska Četrtna skupnost Šiška organizira izlet na katerega ste vljudno vabljeni, da se ga udeležite in družite z isto mislečimi in pozitivnimi privrženci kolesarstva. Izlet je brezplačen in rekreativne narave. Primeren je za vse kolesarje, ki so vajeni nezahtevnih rekreacijskih voženj.

Kdaj: v sredo, 3.6.2020 ob 18. uri

Kje: Start bo pri gostišču Kačji pastir (Koseški bajer).

Več informacij najdete TUKAJ.

 

Stran 1 od 22 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>