Kolesarske novice

24-urno dobrodelno kolesarjenje z Markom Balohom  

24. januar 2018 15:16:00

24urno dobrodelno kolesarjenje

V petek, 26. januarja 2018, ob 14. uri se bo v Športnem centru Millenium v BTC City Ljubljana že trinajstič kolesarilo za dober namen!

Marko Baloh bo z velikim veseljem ponovno sedel na kolo za polnih 24 ur. To bo že jubilejna trinajsta izvedba, ki jo tokrat podpira Rotary klub Ljubljana Nike.

Tokratno dobrodelno kolesarjenje je namenjeno zbiranju sredstev za projekt Gibaj in zmagaj

Pobudniki Zavoda Gibaj in zmagaj so pripravil poletni tabor za mlade, s katerim spodbuditi k zdravem, aktivnem in pozitivnem življenjskem slogu, ter poskrbeti za primerno telesno težo mladih. V mesecu dni bodo v štirih tedenskih terminih 300 mladim omogočili nepozabne aktivne počitnice. Na taboru bodo izvajali aktivnosti in delavnice s področja zdrave prehrane, aktivnega življenja in pozitivne samopodobe.

Pridružite se Marku Balohu

V fitnes centru ŠC Millenium bomo na sobnih kolesih ob gledanju posnetkov ameriške in slovenske pokrajine virtualno obkrožili Slovenijo. Da, celo Slovenijo, mogoče tudi večkrat. Vse, kar potrebujete, je športna oprema (majica s kratkimi rokavi, kratke hlače, športne copate), brisača in dobra volja! Družba bo odlična!

Rezervacija kolesa

V primeru kolesarjenja, je obvezna rezervacija termina oz. kolesa na recepciji ŠC Milleniuma na telefonski številki 01/ 585 15 00 (od 7 do 23 ure).

Kolesarjenje se bo začelo v petek, 26. 01. 2018 ob 14:00 in končalo v soboto, 27. 01. 2018 ob 14:00.

Kolesarjenje ni obvezno, lahko oddate vašo donacijo in se oglasite samo na klepet.

Prispevek za kolesarjenje: 10€/uro

Več informacij: 24-urno dobrodelno kolesarjenje z Markom Balohom

Zlata jesen, festival kolesarstva v Grosupljem 

16. november 2017 10:53:00

Zlata jesen - festival kolesarstva v GrosupljemVabljeni na tradicionalno turistično prireditev Zlata jesen, ki bo v avli OŠ Louisa Adamiča na Tovarniški cesti v Grosuplju, v soboto, 18.11., ob 19. uri.

Grosuplje in okolica ponuja mnogo možnosti za športno obarvano preživet prosti čas. Razgibani dolenjski griči in vmesne doline ponujajo nadvse raznovrstne terene tudi za kolesarstvo.

Na festivalu kolesarstva bodo Kolesarsko društvo Grosuplje, TD Škofljica, KD Hitri polži in drugim predstavili pisano kolesarsko in drugo turistično ponudbo po bližnji in malo bolj daljni okolici, izmenjali vtise in ideje, zbrali predloge za izlete ter izmenjali tudi kakšen kos rabljene kolesarske opreme.

Kulturni program bodo oblikovali ansambel Povratniki, otroci iz VVZ Kekec, mešani pevski zbor Češnje in KD Kopanj.

Vse to že od 18. ure dalje.

Vstop prost.

Več informacij: 23. Zlata jesen – festival kolesarstva

 

S kolesom na avtobus - do Dobrove in Polhovega Gradca 

2. oktober 2017 14:56:00

LPP S kolesom na avtobusOd 2. oktobra dalje bodo začeli na liniji 51 Ljubljana – Dobrova – Polhov Gradec obratovati avtobusi z nosilci za kolesa.

Na omenjeni liniji bodo opremljeni trije avtobusi, na vsakem za 6 potnikov s kolesi. Odhodi avtobusov bodo v voznih redih označeni s črko »K«.

V primeru pozitivnih odzivov s strani potnikov bo Ljubljanski potniški promet tovrstne prevoze v prihodnje zagotovil na vseh avtobusih, ki obratujejo na relacijah v smeri Šentjošt, Vodice in Grosuplje - Videm s pričetkom kolesarske sezone v aprilu 2018.

Dodatne informacije o prevozu koles na avtobusih lahko potniki pridobijo na 01 58 22 555. Nosilci bodi na avtobusih v tem letu do predvidoma konca novembra.

Več informacij: LPP

Kolesarska dirka - 6. velika nagrada Občine Vodice 

19. september 2017 16:08:00

Kolesarska dirka VodiceKolesarsko društvo Rog bo v sodelovanju z Občino Vodice v letu 2017 že šestič zapored organiziralo Veliko nagrado Občine Vodice na kateri bodo nastopili najboljši slovenski mladi kolesarji in kolesarke.  Kolesarska dirka bo v soboto, 23. septembra 2017, s pričetkom zbiranja prijav ob 8.30 uri pri gasilnem domu PGD Šinkov Turn.

Tekmovanja se bodo pričela z dirkami amaterskih in rekreativnih kolesarjev, ob 9.30 pa bo štart dirke, ki bo štela tudi za občinsko prvenstvo. Na slednji lahko sodelujejo vsi občani Občine vodice. Prvič letos bo organizirano tudi tekmovanje za predšolske in šolske otroke, kjer ni pomembno kakšno je kolo, temveč le dobra volja. Za vse otroke bodo prijave brezplačne, starši morajo le izpolniti prijavni obrazec ter prevzeti štartno številko.

Dirke se bodo odvijale na 700 m dolgem krogu, ki bo potekal od Kosez do Sela in nazaj, s štartom in ciljem pred gasilnim domom PGD Šinkov Turn.

Prijave so možne na dan tekmovanja od 8.30 dalje na štartno ciljnem prostoru.

Več informacij: www.vodice.si in www.kdrog.si


Bike festival Ljubljana 2017 

6. september 2017 7:59:00

Bike festival Ljubljana - foto Vida HabjaničŠportni vikend Ljubljanica bo v nedeljo, 10. septembra, gostil tudi Bike festival namenjen tako rekreativcem, tekmovalcem kot tudi družinam in najmlajšim. Slednji se bodo lahko pomerili na za njih posebej pripravljenem poligonu s poganjalčki, speljanem v centru mesta.

Start bo ob 11. uri na Kongresnem trgu od koder se bodo udeleženci lahko podali na dve trasi:

MALI MARATON LJUBLJANICA v dolžini 35 km.

Opis trase maratona: Maraton starta na Kongresnem trgu, od koder se udeleženci za spremljevalnimi vozili peljejo najprej po Poljanski cesti, nato po Litijski cesti preko obvoznice do odcepa za Vevče. Tam zavije levo in gre mimo Papirnice Vevče do Zaloške ceste. Tu zavije desno in pot nadaljuje po glavni cesti ob Savi vse do Podgrada, kjer zavije desno po prednostni cesti proti Besnici. V soteski gre cesta ves čas rahlo navzgor in po 5 kilometrih pride do glavne ceste, kjer na desni strani tako kot lani čaka bogato opremljena okrepčevalnica. Postanek na okrepčevalnici je cca 15 minut. Potem se udeleženci po isti trasi vrnejo na startno ciljno prizorišče na Kongresnem trgu.

VELIKI MARATON LJUBLJANICA v dolžini 78 km.

Opis trase maratona: Maraton starta na Kongresnem trgu, od koder se udeleženci za spremljevalnimi vozili peljejo najprej po Poljanski cesti, nato po Litijski cesti preko obvoznice do odcepa za Vevče. Tam zavijejo levo in gredo mimo Papirnice Vevče do Zaloške ceste. Tu zavijejo desno in pot nadaljujejo po glavni cesti ob Savi do glavnega križišča (cesta iz Laze pri Dolskem-dolsko), kjer zavijejo levo proti Dolskem. V Dolskem zavijejo desno po cesti proti Kamnici in v glavnem križišču regionalne ceste desno proti Litiji. Po regionalni cesti poteka trasa od Dolskega do Litije v dolžini 20 km. V Litiji zavijejo desno preko Save in takoj levo proti krožišču. Tu zavije trasa desno mimo nakupovalnega središča in naravnost v klanec po glavni cesti do Šmartnega v Litiji. Tu zavije trasa desno proti Trebeljevem. Na 40, km se prične vzpon, ki se konča pred Malo Trebeljevo. Sledi Veliko Trebeljevo, Zgornja Besnica in Besnica. Tu je pred klančkom še zadnja okrepčevalnica. Po vzponu in krajšem spustu, se udeleženci po isti trasi vrnejo na startno ciljno prizorišče na Kongresnem trgu.

Več informacij in prijave: Bike festival Ljubljana

Bike festival Krvavec 

24. avgust 2017 8:24:00

Bike festival KrvavecLetos se Fresh bike festival predstavlja v dvodnevni različici. Vključeval bo cestni kolesarski Vzpon za Kralja in Kraljico Krvavca, bogat program za najmlajše MTB kolesarje s Pumptrack stezo in Junior MTB Fun tekmo.

V nedeljo pa se bodo na tekmi iz serije Enduro4Fun spopadli najboljši enduraši. Bogat spremljevalni program s testi koles, nagradnimi igrami, dirt predstavo, zabavnimi tekmovanji bo potekal oba dni festivala na Plaži Krvavec. Tako bomo v enem vikendu združili več zvrsti kolesarstva, več generacij z enim namenom

Bogat kolesarski program bo povezoval stand­up maratonec, tekač in stand­up komik Andrej Težak – Tešky.

PROGRAM:

12. Vzpon za Kralja in Kraljico Krvavca, 26. avgust

V okviru Fresh Bike Festivala bo potekal že 12. rekreativni vzpon na Krvavec, poleg katerega bo letos prvič organiziran tudi pohod. Končni cilj bo pri Sončku, razglasitev in podelitev ter zaključek pa na Plaži Krvavec.

MTB Junior Fun tekma 26. avgust

Najmlajši gorski kolesarji se bodo v soboto, 26. Avgusta, pomerili na MTB Junior Fun tekmi, ki bo potekala na progi Bambino. Čas se bo meril 2 uri, za tekmovanje bo štel najboljši čas. Otroci pa bodo razvrščeni v starostne kategorije.

Enduro 4 Fun Krvavec, 27. avgust

Enduro Krvavec je tekmovanje, ki bo štelo za Sloenduro 4 fun serijo. Tekmovanje bo potekalo tudi na novi progi Panorama v kombinaciji z Mucijem. Za rezultat se bo štela najboljša etapa dneva, v časovnem intervalu, ki je določen za čas tekomovanja.

RAZPIS ENDURO 4 FUN

Pumptrack 26. in 27. avgust

Modularni Pumptrack, ki nam ga posoja Slovenski kolesarski mojster bo na voljo najmlajšim in malo starejšim oba dni festivala. V soboto pa KDRajd pripravlja tudi zabavno animacijo za otroke na Pumptracku. Prijava bo potekala na prizorišču in bo brezplačna.

Dirt Session, 26. in 27. avgust

Na Dirt sessionu se bodo predstavili najboljši slovenski “drtarji” in prikazali vratolomne akrobacije na kolesu tako v sobotnem kot v nedeljskem programu.

Prijave na tekmovanja

Na voljo je več paketov, ki vsebujejo tudi štartnine za posamezna tekmovanja in si jih lahko ogledate na spletni strani: Fresh Bike Festival 2017, kjer se lahko tudi prijavite. Obisk Fresh Bike Festivala brez štartnin za tekmovanja (dostop s kabinsko žičnico, Bike park vozovnica in ostale aktivnosti na Krvavcu) bo v času Fresh Bike Festivala na voljo po rednih cenah RTC Krvavec d.d.

SeAlps challenge - prva etapna kolesarska dirka za rekreativce v regiji 

22. avgust 2017 9:38:00

SeAlps ChallengePrva večdnevna kolesarska dirka za amaterje v regiji, SeAlps challenge, bo potekala med 12. in 15. septembrom, kolesarji pa bodo premagovali kilometre od slovenskega morja do Alp, s postankom tudi v Ljubljani. Celotna dirka bo dolga približno 400 km s skupaj 5.000 metri višinske razlike.

Gre za dirko parov, ki je namenjena tako izkušenim kolesarjem kot tudi začetnikom. Z vožnjo v štirih etapah bo lahko vsak tekmovalec preizkusil meje svojega telesa in izkusil izziv tekmovanja na etapnih dirkah kot profesionalni kolesar, ali pa bo z umirjenim premagovanjem kilometrov užival v razgledu na štiri slikovite pokrajine. Vsak udeleženec bo dobil bogat "starter paket", manjkal pa ne bo niti spremljevalni program v krajih, ki bodo gostili štart in cilj posameznih etap.

Več informacij o prijavninah in dirki najdete na spletni strani, ali Facebook profilu.

Prijavite se lahko po elektronski pošti na: info@sealps.com

 

Vabljeni na Dolenjski ekstremis 

14. avgust 2017 10:10:00

Dolenjski ekstremisDruštvo Randonneurs Slovenija in  Zavod prijetno domače Ivančna Gorica organizirata »Dolenjski ekstremis"  v dolžini 201 km in 4200 višinskih metrov, ki bo potekal v soboto, 19. avgusta. Dogodek je namenjen vsem, ki si želijo novih kolesarskih izzivov.

Start bo od 7. do 9. ure pred tržnico v Ivančni Gorici.

Trasa: Ivančna Gorica-Šmartno pri Litiji-Šentrupert-Lisca-Sevnica-Škocjan-Trebelno-Dobrnič-Ivančna Gorica.

Zemljevid, potna knjiga, GPX track, prijave in ostali podatki o brevetu na: www.randonneurs.si (zavihek PRIHODNJI breveti).

Izžreban udeleženec bo postal lastnik kolesarskega kompleta ADRIA MOBIL sponzorja Žolna šport.

Prijave so možne do 17. 8. 2017.

Startnina 14 EUR se plača preko spletne strani www.randonneurs.si , izjemoma na dan prireditve  po prejšnjem dogovoru v višini 20  EUR. V ceni je vključena malica na zaključku, posebna sladica na Lisci in pekarski izdelki Pekarne MIŠMAŠ.

Prireditev bo v vsakem vremenu, kolesarji  vozijo na lastno odgovornost. Vožnja bo potekala po cestno-prometnih predpisih. Žigosanje kartončkov bo potekalo na kontrolnih točkah.

Dodatne informacije: 041 611 821 (Slavko) in   041 437 382 (Miha)

Domžale bogatejše za nov kolesarski poligon KOLOvoz' 

8. avgust 2017 14:45:00

Kolesarski poligon DomžaleNa območju športnega parka ob Robovi ulici na Viru je zrasel kolesarski poligon »pumptrack«, ki je popestril ponudbo rekreacijske osi ob Kamniški Bistrici in najmlajšim kot tudi izkušenim posameznikom ponudil novo obliko sprostitve na prostem.

Kolesarji lahko na poligonu izboljšate koordinacijo gibanja na kolesu, pridobite na kondiciji in se hkrati še zabavate. Poligon je ločen na dve enoti: na otroški in napredni poligon z namenom, da se otroci in izkušeni uporabniki med seboj ne motijo. Poleg tega bo v sklopu investicije urejena tudi ureditev okolice: dostopno pot, naravno pot in urbano opremo.

Kolesarski poligon KOLOvoz' sestavljajo zaobljene grbine in zavoji. Med seboj so ritmično povezani v krožno zanko. Steza je razgibana. Omogoča raznoliko, zabavno in obenem varno vožnjo. Primerna je za kolesa vseh velikosti, rolke, rolerje in skiroje. Na stezi kolesarjem ni treba vrteti pedal, ker se gibajo s premikanjem telesa navzgor in navzdol.

Uradno odprtje novega kolesarskega poligona KOLOvoz' bo v sredo, 30. avgusta 2017, ob 17. uri, poleg otroškega igrišča na Viru (dostop po Robovi ulici).

Na poligonu bodo svoje mojstrovine prikazala različna športna in rekreativna domžalska društva ter demonstrirala pravilno in varno uporabo nove športne pridobitve.

Lepo vabljeni!

Na Praznik borovnic 2017 z vlakom ali s kolesom 

25. julij 2017 8:29:00

Praznik borovnic s kolesomV soboto, 29. 7. 2017, bo na praznik borovnic iz Ljubljane ob 9.00 odpeljal muzejski vlak, ki se bo v Ljubljano vračal ob 16.30. Obiskovalci pa se bodo lahko iz Borovnice do Tehniškega muzeja Slovenije v gradu Bistra odpeljali tudi s starodobnim avtobusom.

Ob sejmu, na katerem bodo poleg borovnic in izdelkov iz borovnic tudi lokalno ekološko pridelana sadje in zelenjava, izdelki domače in umetniške obrti, suha roba, zdravstveni pripravki in kozmetični pripomočki ter zabaviščni park bodo potekale tudi spremljevalne prireditve, med njimi še posebej vabljeni na vodeni ogled soteske Pekel, družinsko kolesarjenje, rolkanje, rolanje, kotalkanje in tek od Borovnice do vhoda v sotesko Pekel in nazaj ter gorsko-kolesarsko turo po obronkih Borovniške kotline.

Več informacij in program: Praznik borovnic 2017


Stran 6 od 22 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>