Kolesarske novice

S kolesom k Mrtinet na klobaso tudi v 2018 

29. marec 2018 9:11:00

Kolesarska akcija K MartinetV soboto, 31. marca 2018, se pričenja že šestnajsta sezona ene najbolj množičnih rekreativnih kolesarskih prireditev v občini Grosuplje. Akcija bo  potekala vse do prvega vikenda v oktobru, natančneje do 7. 10. 2018.

Akcija se bo pričela z blagoslovom koles pri Mrtinetovi kapelici "Na šoli" v upanju, da bodo vzponi kolesarjev potekali varno in brez nevšečnosti, predvsem pa brez nezgod. Vsak udeleženec bo brezplačno prejel evidenčni v katerega je potrebno zbrati 15 žigov. Vsak dan šteje en žig, kar pa ne pomeni, da ne smeš lokacije obiskati večkrat na dan. Ko udeleženec zbere 15. zaporedni žig, ga gostitelj bar pr`Mrtinet nagradi z domačo klobaso, ter po želji dobi nov evidenčni kartonček.

Več informacij:  Dnevni bar Pr Mrtinet


1. dirka za pokal Občine Domžale in pokal Andreja Hauptmana 

29. marec 2018 9:03:00

1. dirka za pokal občine DomžaleKD Rog in Občina Domžale 31. marca vabita rekreativne kolesarje, da se pridružijo najboljšim slovenskim kolesarkam in kolesarjem, ki se bodo merili na dirki po domžalski okolici. Proga bo speljana na trinajst kilometrov dolgem krogu od Ihana preko Goričice, Žej, Gorjuše in Preloga s štartom in ciljem pred picerijo Dante v Ihanu ob 10.30.

Tekmovanja se bodo pričela z dirkami amaterskih in rekreativnih kolesarjev, ob 10.30 pa bo štart dirke, ki bo štela tudi za občinsko prvenstvo. Ob 12.00 pa se bodo za 1. POKAL OBČINE DOMŽALE pomerili starejši in mlajši mladinci ter starejše mladinke.

Prijave so možne na dan tekmovanja od 9.00 dalje v Piceriji Dante.

Več informacij in prijave: KD Rog 

S kolesom po Ljubljani in okolici 

14. marec 2018 11:13:00

Kolesarjenje - Barjanski krog - foto Krajinski park Ljubljansko barjeV drugi polovici marca je dan že nekoliko daljši, sončni žarki pa so že občutno močnejši. Ob lepih in suhih dneh se torej že da na kolo, z njim pa v službo ali šolo, na rekreacijo, na nova doživetja, pridobivanje kondicije, kurjenje maščob ali krajši družinski izlet.

Dobra motivacija pa je tudi zbiranje žigov, kar ponujajo kar štiri ljubljanske akcije: 10 vrhov v okolici Ljubljane, Na kolesu okoli Ljubljane, Barjanski krog in Vzponi na Mali Lipoglav.

Sodelovanje je brezplačno in enostavno: v kartonček, ki ga dobite v enem izmed ljubljanskih turističnih centrov, v Potniških centrih LPP (na Celovška cesta 160 ali Slovenski cesti 56) ali v Športnem centru Triglav (Vodovodna cesta 25), odtisnete zahtevane žige in jih do 15. oktobra 2018 vrnete na določen naslov.

Posamezne akcije vam bomo predstavili v prihodnjih dneh.

50 vzponov na Katarino 

6. marec 2018 8:36:00

Vzpon na KatarinoMarca se je pričela tradicionalna začela kolesarska akcija "50 vzponov na Katarino", cilj katere je v kolesarski sezoni 50 krat prikolesariti iz doline do gostišča Vihra - Katarina nad Ljubljano.

Kolesarji, ki bi želeli sodelovati, se lahko prijavite v gostišču Vihra. Vpisnina znaša 15,00 EUR, opis poti pa si lahko ogledate TUKAJ

Akcija, ki jo organizira Kolesarski klub Medvode, bo potekala vse do oktobra 2018, zaključek z zabavnim večerom z glasbo, večerjo, podelitvijo medalj, plaket in pokalov pa bo v mesecu novembru.

Več informacij: KK Medvode

24-urno dobrodelno kolesarjenje z Markom Balohom  

24. januar 2018 15:16:00

24urno dobrodelno kolesarjenje

V petek, 26. januarja 2018, ob 14. uri se bo v Športnem centru Millenium v BTC City Ljubljana že trinajstič kolesarilo za dober namen!

Marko Baloh bo z velikim veseljem ponovno sedel na kolo za polnih 24 ur. To bo že jubilejna trinajsta izvedba, ki jo tokrat podpira Rotary klub Ljubljana Nike.

Tokratno dobrodelno kolesarjenje je namenjeno zbiranju sredstev za projekt Gibaj in zmagaj

Pobudniki Zavoda Gibaj in zmagaj so pripravil poletni tabor za mlade, s katerim spodbuditi k zdravem, aktivnem in pozitivnem življenjskem slogu, ter poskrbeti za primerno telesno težo mladih. V mesecu dni bodo v štirih tedenskih terminih 300 mladim omogočili nepozabne aktivne počitnice. Na taboru bodo izvajali aktivnosti in delavnice s področja zdrave prehrane, aktivnega življenja in pozitivne samopodobe.

Pridružite se Marku Balohu

V fitnes centru ŠC Millenium bomo na sobnih kolesih ob gledanju posnetkov ameriške in slovenske pokrajine virtualno obkrožili Slovenijo. Da, celo Slovenijo, mogoče tudi večkrat. Vse, kar potrebujete, je športna oprema (majica s kratkimi rokavi, kratke hlače, športne copate), brisača in dobra volja! Družba bo odlična!

Rezervacija kolesa

V primeru kolesarjenja, je obvezna rezervacija termina oz. kolesa na recepciji ŠC Milleniuma na telefonski številki 01/ 585 15 00 (od 7 do 23 ure).

Kolesarjenje se bo začelo v petek, 26. 01. 2018 ob 14:00 in končalo v soboto, 27. 01. 2018 ob 14:00.

Kolesarjenje ni obvezno, lahko oddate vašo donacijo in se oglasite samo na klepet.

Prispevek za kolesarjenje: 10€/uro

Več informacij: 24-urno dobrodelno kolesarjenje z Markom Balohom

Zlata jesen, festival kolesarstva v Grosupljem 

16. november 2017 10:53:00

Zlata jesen - festival kolesarstva v GrosupljemVabljeni na tradicionalno turistično prireditev Zlata jesen, ki bo v avli OŠ Louisa Adamiča na Tovarniški cesti v Grosuplju, v soboto, 18.11., ob 19. uri.

Grosuplje in okolica ponuja mnogo možnosti za športno obarvano preživet prosti čas. Razgibani dolenjski griči in vmesne doline ponujajo nadvse raznovrstne terene tudi za kolesarstvo.

Na festivalu kolesarstva bodo Kolesarsko društvo Grosuplje, TD Škofljica, KD Hitri polži in drugim predstavili pisano kolesarsko in drugo turistično ponudbo po bližnji in malo bolj daljni okolici, izmenjali vtise in ideje, zbrali predloge za izlete ter izmenjali tudi kakšen kos rabljene kolesarske opreme.

Kulturni program bodo oblikovali ansambel Povratniki, otroci iz VVZ Kekec, mešani pevski zbor Češnje in KD Kopanj.

Vse to že od 18. ure dalje.

Vstop prost.

Več informacij: 23. Zlata jesen – festival kolesarstva

 

S kolesom na avtobus - do Dobrove in Polhovega Gradca 

2. oktober 2017 14:56:00

LPP S kolesom na avtobusOd 2. oktobra dalje bodo začeli na liniji 51 Ljubljana – Dobrova – Polhov Gradec obratovati avtobusi z nosilci za kolesa.

Na omenjeni liniji bodo opremljeni trije avtobusi, na vsakem za 6 potnikov s kolesi. Odhodi avtobusov bodo v voznih redih označeni s črko »K«.

V primeru pozitivnih odzivov s strani potnikov bo Ljubljanski potniški promet tovrstne prevoze v prihodnje zagotovil na vseh avtobusih, ki obratujejo na relacijah v smeri Šentjošt, Vodice in Grosuplje - Videm s pričetkom kolesarske sezone v aprilu 2018.

Dodatne informacije o prevozu koles na avtobusih lahko potniki pridobijo na 01 58 22 555. Nosilci bodi na avtobusih v tem letu do predvidoma konca novembra.

Več informacij: LPP

Kolesarska dirka - 6. velika nagrada Občine Vodice 

19. september 2017 16:08:00

Kolesarska dirka VodiceKolesarsko društvo Rog bo v sodelovanju z Občino Vodice v letu 2017 že šestič zapored organiziralo Veliko nagrado Občine Vodice na kateri bodo nastopili najboljši slovenski mladi kolesarji in kolesarke.  Kolesarska dirka bo v soboto, 23. septembra 2017, s pričetkom zbiranja prijav ob 8.30 uri pri gasilnem domu PGD Šinkov Turn.

Tekmovanja se bodo pričela z dirkami amaterskih in rekreativnih kolesarjev, ob 9.30 pa bo štart dirke, ki bo štela tudi za občinsko prvenstvo. Na slednji lahko sodelujejo vsi občani Občine vodice. Prvič letos bo organizirano tudi tekmovanje za predšolske in šolske otroke, kjer ni pomembno kakšno je kolo, temveč le dobra volja. Za vse otroke bodo prijave brezplačne, starši morajo le izpolniti prijavni obrazec ter prevzeti štartno številko.

Dirke se bodo odvijale na 700 m dolgem krogu, ki bo potekal od Kosez do Sela in nazaj, s štartom in ciljem pred gasilnim domom PGD Šinkov Turn.

Prijave so možne na dan tekmovanja od 8.30 dalje na štartno ciljnem prostoru.

Več informacij: www.vodice.si in www.kdrog.si


Bike festival Ljubljana 2017 

6. september 2017 7:59:00

Bike festival Ljubljana - foto Vida HabjaničŠportni vikend Ljubljanica bo v nedeljo, 10. septembra, gostil tudi Bike festival namenjen tako rekreativcem, tekmovalcem kot tudi družinam in najmlajšim. Slednji se bodo lahko pomerili na za njih posebej pripravljenem poligonu s poganjalčki, speljanem v centru mesta.

Start bo ob 11. uri na Kongresnem trgu od koder se bodo udeleženci lahko podali na dve trasi:

MALI MARATON LJUBLJANICA v dolžini 35 km.

Opis trase maratona: Maraton starta na Kongresnem trgu, od koder se udeleženci za spremljevalnimi vozili peljejo najprej po Poljanski cesti, nato po Litijski cesti preko obvoznice do odcepa za Vevče. Tam zavije levo in gre mimo Papirnice Vevče do Zaloške ceste. Tu zavije desno in pot nadaljuje po glavni cesti ob Savi vse do Podgrada, kjer zavije desno po prednostni cesti proti Besnici. V soteski gre cesta ves čas rahlo navzgor in po 5 kilometrih pride do glavne ceste, kjer na desni strani tako kot lani čaka bogato opremljena okrepčevalnica. Postanek na okrepčevalnici je cca 15 minut. Potem se udeleženci po isti trasi vrnejo na startno ciljno prizorišče na Kongresnem trgu.

VELIKI MARATON LJUBLJANICA v dolžini 78 km.

Opis trase maratona: Maraton starta na Kongresnem trgu, od koder se udeleženci za spremljevalnimi vozili peljejo najprej po Poljanski cesti, nato po Litijski cesti preko obvoznice do odcepa za Vevče. Tam zavijejo levo in gredo mimo Papirnice Vevče do Zaloške ceste. Tu zavijejo desno in pot nadaljujejo po glavni cesti ob Savi do glavnega križišča (cesta iz Laze pri Dolskem-dolsko), kjer zavijejo levo proti Dolskem. V Dolskem zavijejo desno po cesti proti Kamnici in v glavnem križišču regionalne ceste desno proti Litiji. Po regionalni cesti poteka trasa od Dolskega do Litije v dolžini 20 km. V Litiji zavijejo desno preko Save in takoj levo proti krožišču. Tu zavije trasa desno mimo nakupovalnega središča in naravnost v klanec po glavni cesti do Šmartnega v Litiji. Tu zavije trasa desno proti Trebeljevem. Na 40, km se prične vzpon, ki se konča pred Malo Trebeljevo. Sledi Veliko Trebeljevo, Zgornja Besnica in Besnica. Tu je pred klančkom še zadnja okrepčevalnica. Po vzponu in krajšem spustu, se udeleženci po isti trasi vrnejo na startno ciljno prizorišče na Kongresnem trgu.

Več informacij in prijave: Bike festival Ljubljana

Bike festival Krvavec 

24. avgust 2017 8:24:00

Bike festival KrvavecLetos se Fresh bike festival predstavlja v dvodnevni različici. Vključeval bo cestni kolesarski Vzpon za Kralja in Kraljico Krvavca, bogat program za najmlajše MTB kolesarje s Pumptrack stezo in Junior MTB Fun tekmo.

V nedeljo pa se bodo na tekmi iz serije Enduro4Fun spopadli najboljši enduraši. Bogat spremljevalni program s testi koles, nagradnimi igrami, dirt predstavo, zabavnimi tekmovanji bo potekal oba dni festivala na Plaži Krvavec. Tako bomo v enem vikendu združili več zvrsti kolesarstva, več generacij z enim namenom

Bogat kolesarski program bo povezoval stand­up maratonec, tekač in stand­up komik Andrej Težak – Tešky.

PROGRAM:

12. Vzpon za Kralja in Kraljico Krvavca, 26. avgust

V okviru Fresh Bike Festivala bo potekal že 12. rekreativni vzpon na Krvavec, poleg katerega bo letos prvič organiziran tudi pohod. Končni cilj bo pri Sončku, razglasitev in podelitev ter zaključek pa na Plaži Krvavec.

MTB Junior Fun tekma 26. avgust

Najmlajši gorski kolesarji se bodo v soboto, 26. Avgusta, pomerili na MTB Junior Fun tekmi, ki bo potekala na progi Bambino. Čas se bo meril 2 uri, za tekmovanje bo štel najboljši čas. Otroci pa bodo razvrščeni v starostne kategorije.

Enduro 4 Fun Krvavec, 27. avgust

Enduro Krvavec je tekmovanje, ki bo štelo za Sloenduro 4 fun serijo. Tekmovanje bo potekalo tudi na novi progi Panorama v kombinaciji z Mucijem. Za rezultat se bo štela najboljša etapa dneva, v časovnem intervalu, ki je določen za čas tekomovanja.

RAZPIS ENDURO 4 FUN

Pumptrack 26. in 27. avgust

Modularni Pumptrack, ki nam ga posoja Slovenski kolesarski mojster bo na voljo najmlajšim in malo starejšim oba dni festivala. V soboto pa KDRajd pripravlja tudi zabavno animacijo za otroke na Pumptracku. Prijava bo potekala na prizorišču in bo brezplačna.

Dirt Session, 26. in 27. avgust

Na Dirt sessionu se bodo predstavili najboljši slovenski “drtarji” in prikazali vratolomne akrobacije na kolesu tako v sobotnem kot v nedeljskem programu.

Prijave na tekmovanja

Na voljo je več paketov, ki vsebujejo tudi štartnine za posamezna tekmovanja in si jih lahko ogledate na spletni strani: Fresh Bike Festival 2017, kjer se lahko tudi prijavite. Obisk Fresh Bike Festivala brez štartnin za tekmovanja (dostop s kabinsko žičnico, Bike park vozovnica in ostale aktivnosti na Krvavcu) bo v času Fresh Bike Festivala na voljo po rednih cenah RTC Krvavec d.d.

Stran 6 od 23 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>