Pohodniške novice

-april 2021+
ptsčpsn
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789
  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (476)
  • Komentarji (1)

Arhivi

iVitalis nordijska hoja 

4. junij 2014 12:53:00

bisernicaPreprosto gibanje z uporabo palic, oplemeniteno s posebnimi vajami – je vadba, ki krepi telo in duha. iVitalis nordijska hoja je enostavna, zdrava, družabna, sproščujoča in zato dostopna vsakomur.

Vadba je namenjena vsem, ki bi se v prostem času radi družili in se hkrati odlično razgibali na svežem zraku. V zavodu Bisernica so običajno nordijsko hojo za večje učinke dodatno še obogatili z iVitalis vajami.

 

Več na www.bisernica.si.

Zakorakajte s Pulz športom 

4. junij 2014 12:45:00

pulzPulzov trening nordijske hoje poteka v majhnih skupinah in je primeren tako za začetnike kot za nadaljevalce, tako za mlade kot starejše! Skrbijo, da so skupine vedno prilagojene različnim stopnjam znanja in vzdržljivosti vadečih. Vadba običajno poteka po ravnem ali bolj razgibanem terenu. Med hojo pogosto naredite več različnih sklopov vaj za moč in raztezanje. Predvsem pa je to čas za uživanje v naravi in dobri družbi!

Srečujejo se vsak četrtek, ob 17.30 na parkirišču pred Živalskim vrtom Ljubljana, vadba pa poteka po uro in pol, z vse leto in v vsakem vremenu.

 

Več na www.nordijskahoja.com.

Hoja za vsakogar 

4. junij 2014 12:31:00

hojaDaleč najbolj priljubljen način gibanja in rekracije je hoja, ki jo poznamo v najrazličnejših izvedbah in še številčnejših namenih. Hodimo na sprehodih, če gremo na bližnji grič, po trim stezi ali pa v hribe oziroma gore. Pešačimo v službo šolo, po nakupih, na obiske, za rekracijo... Ne nazadnje nas večina ljubiteljev teka na smučeh pravzaprav hodi na smučeh. 

Hodimo tudi s palicami, ki nam dodatno pomagajo pri opori (zložljive oziroma teleskopske) ali pa delujejo kot vadbeni pripomoček, kot recimo nordijska hoja oziroma hoja po smučarsko. Po ravnem ali po manj zahtevnih terenih, druženje ob hoji ponujajo številna društva, neformalne skupine, vedno pa se je lotite lahko tudi sami. Planinska (in tudi nekatera druga) društva prirejajo varne pohode v sredogorje in še višje, za nordijsko hojo pa tudi pri nas skrbi še lepo število ponudnikov tudi v naši regiji. V naslednjih novicah bomo prav njim posvetili nekaj prostora, odločitev, če se jim boste želeli pridružiti, pa bo seveda le vaša.

Pa veste, kaj je nordijska hoja? Gre za eno najbolj učinkovitih in varnih gibalnih dejavnosti, ki pomaga ohranjati vzdržljivost in telesno kondicijo. Je enostavna, prijetna in primerna za vse starostne skupine. Vse kar potrebujete je veliko dobre volje, palice za nordijsko hojo in dobrega učitelja!

Na pohodnem delu Pohoda 2014 je sodelovalo skoraj 30.000 ljudi 

28. maj 2014 9:15:00

Pohod 2014Hoja oziroma pohodništvo je najbolj enostaven in pri nas priljubljen način ukvarjanja z gibanjem in športom. Da je tako, je dokazala tudi najbolj množična športnorekreativna prireditev pri nas (in še daleč naokoli), saj se je na podaljšan drugi majski konec tedna, dogodka v Ljubljani udeležilo skupaj skoraj 36.000 pohodnikov in tekačev vseh starosti.

Najbolj je opazno povečanje števila udeležencev med osnovnošolci in odraslimi, saj se jih je od lani prvih povečalo za skoraj tritisoč, drugih pa za kar šesttisoč (!). Nekaj manjša, a še vedno odlična je bila udeležba med vrtci in srednješolci. Organizator se bo v prihodnje torej moral bolj potruditi in motivirati ti dve skupini.

Podobna zgodba je tudi med tekači, ki so se udeležili Teka trojk. Med odraslimi se pozna povečevanje ševila tekaško aktivnega dela prebivalstva, a tudi dejstvo, da za tek ni bilo startnine. V cilj je zato priteklo približno štiristo trojk več, kot leta 2013, kar pomeni 1200 rekreativcev. Osnovnošolci so svojo udeležbo letos povečali le za trideset trojk, sijaki pa za šestdeset. Tudi njim bodo organizatorji, skupaj z nacionalno panožno zvezo, v prihodnje morali posvetiti več pozornosti.

Dan doživetij v Županovi jami pri Grosuplju 

16. maj 2014 9:52:00

Županova jamaV soboto, 24. maja ob 13. uri, pri Županovi jami pripravljajo adrenalinsko obarvano popoldne, z vrsto zanimivih dejavnosti, ki se bodo odvijale na prostoru pred vhodom v jamo in v senci gozda. Posebej za to priložnost pa bo mogoče v Županovo jamo vstopiti skozi Stari vhod, ki je deset metrov globoko brezno, ki vodi naravnost v osrčje kraškega podzemlja, na mestu, kjer so v jamo vstopili njeni prvi raziskovalci pred natanko 88 leti (za varen spust bodo poskrbeli izkušeni jamarji Jamarskega kluba Novo mesto). Sledil bo ogled Županove jame z vodnikom.

Jamo, ki je v celoti električno razsvetljena, po njej pa vodi šesto metrov dolga turistična pot, obiščite s pohodno obutvijo in oblačili za temperatura 10 °C.

 

Več o dogodku preberite na www.zupanovajama.si.

Predprijava na Pohod 2014 ni potrebna 

25. april 2014 9:10:00
majica pohodSkoraj 35 kilometrov dolga pot okoli Ljubljane, kjer je med 2. svetovno vojno stala žičnata ograja italijanskih in kasneje nemških okupatorjev, je že od leta 1957 namenjena spominu na osvoboditelje Ljubljane, a tudi in predvsem spodbudi k gibanju in zdravemu načinu življenja. Prav to pa je njen glavni cilj tudi danes.
 
Pohodi so namenjeni vsem starostnim skupinam: predšolski otroci bodo hodili v četrtek, 8. maja, osnovnošolci ter dijaki v petek, 9. maja, družinsko ali posamično pa se boste pohoda udeležili v soboto, 10. maja. Med slednjimi bo posebna pozornost namenjena tistim, ki se boste odločili za hojo po celotni dolžini peščenega in zelenega obroča okoli Ljubljane.
 
Le v soboto boste na kontrolnih točkah lahko kupili tudi uradno majico prireditve.
 
 
 
Predprijave niso potrebne, za vse podrobnosti, tudi izhodišča, dolžine in trase pa poglejte na www.pohod.si.
 
Pa še to: ne ustrašite se dežja in bodite zato dobro opremljeni!

Vadba nordijske hoje s Fitcity-jem 

14. april 2014 10:14:00

Pomlad se je začela tudi v fitnes Fitcity centru na Dolgem mostu v Ljubljani, kjer do jeseni, ko se bo začela nova vadbena sezona v zaprtih prostorih, ne bodo počivali. Tudi vam ne bo treba, saj že po velikonočnih praznikih začenjajo z zunanjimi aktivnostmi.

Šolo in redno vadbo kolesarjenja bo vodil Primož Štrancar, šola teka bo potekala pod nadzorom Mira Mavca, delavnice in vadbo nordijske hoje pa ob ponedeljkih in sredah popoldne oziroma zvečer vodita Lili Dačar in Teja Zaletel.

V primeru dežja bodo treningi pod streho v centru. Vse aktivnosti so seveda vključene v ceno mesečne karte.

 

Več na www.fit-city.com.

Gremo v hribe 

9. april 2014 8:15:00

gremo v hribeV pohodništvu se prepozna večina Slovencev. Predstavlja nam nekaj, kar prenašamo iz generacije v generacijo, je nekaj na kaj smo izjemno ponosni, to so kraji, kjer se sprostimo, kjer se zbere družina, kjer pozabimo na vsakodnevne probleme, je nekaj, kar je naše. Ta slovenskost, vztrajnost, tradicija, trma in pokončnost so le nekatere vrednote, za katere lahko brez bojazni rečemo, da so skupne pohodništvu in tudi akciji Gremo v hribe, ki jo že pet let pripravlja Pivovarna Laško.

In čeprav so točke razporejene po večjem delu slovenskege ozemlja (ena je na območju Mestne občine Ljubljana), smo se odločili, da vas tudi preko našega portala povabimo na pot. Večji del naše regije namreč nima planinskih koč in visokih hribov, zato se moramo pohodniško pač preseliti k prijaznim sosedom.

Skratka: letos se na Zlatorogovi trasverzali ponosa obeta še več zabave, še več glasbe, več iger in nagrad, smeha in veselja.

 

Spisek akcij najdete na www.gremovhribe.si, na Janče pa ste vabljeni 26. aprila.

Za lepšo Ljubljano - tudi za pohodnike in sprehajalce 

8. april 2014 8:24:00

pd rtv ljubljanaOd 22. marca, ko obeležujemo svetovni dan voda in do 22. aprila, ko je svetovni dan Zemlje, potekajo v Sloveniji tradicionalne prostovoljne spomladanske očiščevalne akcije. Že smo vas povabili na akcijo Planinskega društva Pošte in Telekoma Ljubljana, v soboto, 12. aprila pa se lahko pridružite tudi planincem iz PD RTV Ljubljana.

Zbor bo ob 9. uri na Plaži - Trnovski pristan pri Prulskem mostu. Vsak prijavljeni udeleženec bo prejel majico, rokavice in vrečo za smeti. Akcija bo potekala ob vsakem vremenu. Razvrščeni v pet skupin, se boste sprehodili od Tivolija, Ljubljanskega gradu, Kodeljevega, Tabora, Vodmata, pa tudi po bregovih Ljubljanice. Po končanem delu bo ob 13.30 uri sledila malica, nato pa še vožnja po Ljubljanici. 

In ne pozabite: še tako majhen prispevek lahko pripomore k ohranitvi čistega in zdravega okolja - več nas bo, močnejši bomo. 


Zaradi organizacijskih priprav je obvezna poimenska prijava na brane.krebs@gmail.com najkasneje do srede, 9. aprila do 15. ure. 

Čiščenje in urejanje planinskih poti v okolici Ljubljane 

6. april 2014 15:35:00

pd ptt ljZaradi žledoloma je v Ljubljani in okolici še vedno podrtega precej drevja, zato so mnoge planinske poti neprehodne ali težje prehodne. Planinsko društvo Pošte in Telekoma Ljubljana zato organizira delovno akcijo urejanja in čiščenja planinskih poti v okolici Ljubljane, za katere skrbi društvo: Podutik-Toško čelo-Topol (Katarina), Gabrje (Žirovnik)-Topol (Katarina) in Smrjene-Želimlje-Kurešček.

 

Glede na število prijav se bodo odločili, katere poti bodo čistili. Če se jim želite v soboto, 12. aprila pridružiti, se ustrezno opremite in obujte (planinska obutev in obleka glede na vremenske razmere, zaščitne delovne rokavice, odsevni brezrokavnik in obilo dobre volje).

 

 

Več preberite na www.pdrustvo-ptlj.si.

Stran 43 od 48 << < 20 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 > >>