Uvod

PohodnikiPred vami je nov portal pohodniških poti, ki je zastavljen malo drugače kot smo navajeni. Z njim želimo povečati zanimanje za pohodništvo po poteh ljubljanske urbane regije in širše. Vsebina je namenjena vsem ljubiteljem rekreacije v naravi, še posebej pa tistim, ki bodo to šele postali. Upamo, da tudi zaradi zanimivosti, ki jih bodo spoznavali ob brskanju po teh straneh.

Opisi pohodniških poti, ki jih lahko najdete na teh internetnih straneh so šele začetek projekta, ki bo v prihodnje dopolnjevan z novimi pohodniškimi potmi. Trenutno vam je na voljo že 35 poti v skupni dolžini skoraj 430 km.

Vsaka sprememba bo objavljena med novicami, kjer boste lahko seznanjeni tudi z drugimi spremembami glede organizacije in vsebine portala.

Veseli bomo vaših pripomb, predlogov in pobud, ki jih prosimo sporočite po elektronski pošljite na naslov info@gremonapot.si.

 

 

 

Pohodniške novice

-junij 2020+
ptsčpsn
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (439)
  • Komentarji (1)

Rožni dan na Veliki planini 

1. junij 2020 11:42:00

PohodLepo vabimo vse ljubitelje gorskega cvetja na drugi Rožni dan, ki bo v nedeljo, 7. junija 2020. Pri organizaciji in izvedbi sodelujemo člani Planinskega društva Bajtar, Društva Raznolikost in Planinskega društva Domžale.

Dobili se bomo pri Domžalskem domu na Mali planini ob 10.30. Po spoznavnem pozdravu ob skodelici planinskega čaja bomo odšli na obhod po planini. S skrivnostnim življenjem rož nas bo ponovno seznanjala Petra Sladek, biologinja, ki živi za svoje rastline.

Letošnji Rožni dan bomo posvetili arniki. Arnika je zaščitena rastlina. Pomagajmo ji tako, da širimo zavedanje na kakšen način arnika (pre)živi in zakaj je prav pri arniki nabiranje tako problematično. Veliko obiskovalcev planine namreč arniko nabira zaradi njene zdravilnosti, verjetno ne vedoč, da je njeno nabiranje prepovedano. Poseben poudarek dogodka bo zato pogovor o zavarovanih rastlinah in načinih njihove zaščite.

Več informacij najdete TUKAJ.

 

 

VODEN POHOD PO POTI MOČVIRSKIH ŠKRATOV NA MALI PLAC 

1. junij 2020 11:35:00

PohodUdeležba na vodenem pohodu je brezplačna, za sodelovanje potrebujete le škratjo beležko, ki jo kupite v ŠD Bevke in služi kot zemljevid poln škratjih ugank.

KAJ: Pravljično-doživljajska Pot močvirskih škratov na Mali plac, urejena lahka pohodna pot, dolga 3,2 km, z višinsko razliko 96 m. Čas hoje je približno 2 uri, toda kaj lahko se zgodi, vas tako posrka v doživetja, da boste potrebovali dlje – in obenem se vam bo zdelo, da je minilo kot blisk. Pot močvirskih škratov na Mali plac se prične v Športnem parku Bevke, prvi del poteka skozi vas Bevke, nato pa zavije na osamelec Kostanjevica, se vzpne na vrh osamelca, nato pa spusti proti naravnemu rezervatu Mali plac ter se vrača nazaj v Športni park Bevke.

ZA KOGA: Pot močvirskih škratov na Mali plac je namenjena družinam, šolam in vrtcem ter vsem pohodnikom, ki iščejo urejene poti z zgodbo in izvirna doživetja v naravi. Priporoča se lahka pohodna obutev.

KDAJ: Lepo vabljeni, da se pohoda udeležite v soboto, 6. junija ob 10. uri.

 

Več informacij pa najdete TUKAJ.

Pohod iz Grosuplja k Županovi jami 

25. maj 2020 10:09:00

PohodZdaj je čas, da spoznamo Slovenijo drugače! Vsi, ki smo bili vajeni izletov v tujino in ogledov svetovnih znamenitosti, bomo letos več časa namenili raziskovanju presenetljivih skritih kotičkov v bližini doma. Doživetja so res na našem pragu – na sosednjem travniku, ob potoku, sredi kraških polj, ozkih dolin in strmih hribov. Vabimo vas, da z nami odkrijete nekaj manj znanih, a osupljivih naravnih lepot v zeleni okolici Grosuplja.

V soboto, 30. maja, vas vabimo na 15. pohod po odseku evropske pešpoti E6 iz Grosuplja k Županovi jami.

Pričetek: ob 8.00 na železniški postaji Grosuplje. 

Nezahteven pohod v dolžini 14 kilometrov se prične v Grosuplju. Pot se vije po podeželskih in gozdnih poteh. Prvi postanek je predviden v Logu pod Cerovim z ogledom čudovito urejenega parka Vodomčev gaj. Na Cerovem se bodo pohodniki lahko osvežili v vaškem jedru, ki je hkrati postajališče več pohodniških poti: evropske pešpoti E6, Grosupeljske planinske poti in hkrati izhodišče za učno pot Po sledeh vodomca. Na interaktivni učni tabli je mogoče prisluhniti zvokom okoliških ptic. Po krajšem nezahtevnem vzponu na Tabor nad Cerovim sledi zunanji ogled nekdanje protiturške utrdbe. Sledi spust proti Županovi jami, eni lepših slovenskih turističnih kraških jam. Pohodnike bosta navdušila prijetno in mirno okolje sredi gozdov ter lepote podzemnega sveta.

Več informacij o pohodu najdete TUKAJ.

PREIZKUS HOJE NA 2 KM 

25. maj 2020 10:04:00

PohodPreizkus hoje na 2 km je enostaven, natančen, varen in ponovljiv test, na katerem s pomočjo tako hitre hoje kot jo zmorete, da pri tem ne ogrožate svojega zdravja, izmerimo vašo telesno zmogljivost in vam na podlagi vaših rezultatov svetujemo ustrezno telesno dejavnost ter zdravju prijazno športno vadbo.

Primeren je za vse med 20. in 65. letom, ki ste telesno nedejavni ali zmerno telesno dejavni. Test lahko opravite večkrat (priporočljivo vsakih 6 mesecev) in tako sledite izboljšanju svoje telesne zmogljivosti.

Test lahko opravite v torek, 26.5.2020 na PST Brdo, Pot Roberta Blinca, proti Koseškemu bajerju.

Prijave so možne na telefonski številki 01 2004 508 ali preko elektronske pošte: tea.kosmac@zd-lj.si

Več podatkov o preizkusu najdete TUKAJ.

 

 

Dan planincev PD IMP 

25. maj 2020 9:49:00

PohodLepo vabljeni v MOSTEC ob dnevu planincev Planinskega društva IMP.

 

TEŽAVNOST: Lahka, označena pot.

PRIMERNOST: Za vsakogar z nekaj kondicije.

OPIS POTI: Poti in stezic do Mosteca je ogromno, vsak si lahko izbere varianto po svoji želji in sposobnosti.

ZBORNO MESTO: V petek, 29.05.2020, po 15. uri v Mostecu.

Več informacij o pohodu najdete TUKAJ.

KRIM 1107m 

10. marec 2020 9:13:00

PohodV nedeljo, 15.3.2020 vabljeni, da se skupaj s Planinskim društvom Logatec udeležite pohoda na Krim.

Zbrali se boste na parkirišču Krpan ob 8. uri zjutraj, od koder se boste odpeljali v Podpeč in od tam v Preserje, kjer bomo pričeli s hojo na Krim. Pot ni zahtevna, za vzpon bomo potrebovali okoli 2 uri in pol. Na vrhu je koča, kjer se bomo odpočili in okrepčali, znani so po okusni hrani, zelo dobrih štrukljih in gibanici, predvsem pa po prijaznosti in ustrežljivosti. Vračali se bomo po poti pristopa, v primeru, da nas bo dovolj za avtobusni prevoz, pa naredimo povratek po drugi poti.

Pohod bo s postankom trajal približno 5 ur. Pohod je primeren tudi za družine, priporočam uporabo pohodnih palic in dobre obutve, ker je pot v tem času blatna in posledično bolj drseča. Ostala oprema vremenu primerna.

Odhod ob 8 uri, povratek predviden v popoldanskih urah.

Več informacij o pohodu najdete TUKAJ.

AMFIBIJIN IZZIV: OD LJUBLJANE DO ŠKOFJE LOKE 

10. marec 2020 9:05:00

PohodŽe peto pomlad zapored začenjamo sezono z Amfibijinim izzivom: od Ljubljane do Škofje Loke.

Za tiste, ki še niste bili z nami, to pomeni, da prehodimo pot od Ljubljane do Loke preko Polhograjskega hribovja.

Start bo v nedeljo, 15. marca ob 8.15 uri, v Ljubljani, točneje v Šentvidu. Pot nas preko Šentviškega hriba, Jeterbenka, Katarine, mimo Grmade in Tošča pripelje do Škofje Loke. Povratek z javnim prevozom (avtobus/vlak) oz. lastnim prevozom.

Izberete lahko med naslednjimi razdaljami:

  • Kratka - POHODNA (cca 16 km / 800 v.m.)
  • Dolga - POHODNA (cca 24 km / 1400 v.m.)

Kratka pohodna trasa bo imela start na Katarini. Do tja bo organiziran prevoz.

Prijave so možne TUKAJ, več informacij o dogodku pa najdete TUKAJ.

VODEN POHOD PO POLHOVEM DOŽIVLJAJSKEM PARKU 

10. marec 2020 9:01:00

PohodSi upaš na vodeno gozdno dogodivščino, ko gozd objame trdna tema? Pridi, polhu boš pomagal najti nov dom, potem pa nas v graščini pričaka čaj z grofom Blagajem!

Pohod bo potekal v nedeljo, 15. marca ob 10. uri.

Vstopnina znaša 7.5 eur na osebo. Vstopnica vključuje Polhovo knjižico, voden pohod z interpretativnim vodnikom, svinčnik in presenečenje ter čajanka z grofom Blagajem v Polhograjski graščini.

Več informacij o dogodku najdete TUKAJ.

 

 

PENTLJA 

10. marec 2020 8:56:00

PohodKdaj, kje: sobota, 14. 03. 2020, ob 7:15 na Bavarskem dvoru v Ljubljani

Kako: mestni avtobus LPP št. 6B (Urbana). Povratek iz Notranje gorice, Mestni avtobus LPP št. 6B (Urbana) proti Ljubljani.

Predviden čas hoje: 4 – 5 ur

Oprema: Pohodne palice, udobni gorniški čevlji, oblačila primerna vremenu in letnemu času, zaščita za sonce/dež/veter, malica in pijača iz nahrbtnika, potrjena članska izkaznica za 2020

Zahtevnost: Lahka pot

Izhodišče: Brezovica-Radna

Cilj: Gradišče (496m) – Debeli hrib (541m) – Plešivica (390m)

Opis poti:

S postaje v Radni se usmerimo na peš pot mimo vrtca v smeri Gradišče  in nadaljujemo po grebenu na Debeli hrib. Z Debelega hriba se spustimo na Ljubljansko barje. Povzpnemo se na Plešivico z vrha  se spustimo v Notranje gorice kjer ujamemo mestni avtobus LPP št. 6B (Urbana) proti Ljubljani.

Več o dogodku najdete TUKAJ.

MAZIJEVA STEZA IN POT ČEZ ZATREP  

10. marec 2020 8:47:00

PohodV soboto, 14. marca 2020 se bomo ob 9.00 zbrali pri ŠRC NOVI (tenis igrišče za Kardeljevo vilo) in se podali spoznavati poti na Šmarno goro.

Vzpenjali se bomo po Mazijevi stezi na Šmarnogorsko Grmado. Sestopili bomo na sedlo in se po dogovoru povzpeli še na vrh Šmarne gore. Sestopili bomo po Poti čez Zatrep in Zgornjo kuhinjo nazaj na izhodišče okoli 12 ure.

Več informacij najdete TUKAJ.

 

Stran 1 od 44 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 20 40 > >>