Dobrodelni nočni tek za Rdeče noske

  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (381)
  • Komentarji (1)

Arhivi

9. december 2014 8:46:00

božički 2014Večino dogodkov najdete le v našem koledarju, od časa do časa pa kakšnega tudi izpostavimo, če menimo, da si to zasluži. In tale si zagotovo...

Decembra, ko v Ljubljani svetijo lučke in se vse iskri od prazničnega pričakovanja, park Tivoli preplavijo rdeče kapice tekačev in pohodnikov Božičkov. Tudi letos bo tako, ko bo v petek, 19. decembra, v parku Tivoli, ob 18. uri, potekal že 11. dobrodelni tek in pohod Božičkov. Namenjen je tekačem (posameznikom ali v skupinah), ki bodo lahko izbrali 6 ali 12 km dolgo traso, in pohodnikom, ki se bodo sami, v dvoje, troje, z otroki ali s kužki, podali po dvokilometrski poti.

Vsi prijavljeni tekači in pohodniki na prireditvi prejmejo božičkovo kapico, za veselo miganje in rdeča lička pa bodo z ogrevanjem pred štartom poskrbeli klovni zdravniki. Po prihodu v cilj udeležence čaka še topel čaj, za konec pa bodo mali in veliki lahko zaupali svoje novoletne želje Božičku, ki vsako leto skupaj s klovni in ostalimi spremljevalci na prireditvi glasno navija za vse.

Skupni znesek prijavnin, ki za posameznike znaša 7 €, za skupine in družine z otroki (najmanj ena odrasla oseba in otrok) pa 5 €, je v celoti namenjen Rdečim noskom klovnom zdravnikom, ki v slovenskih bolnišnicah rišejo nasmehe na obraz malih bolnikov in jim z iskrivo energijo lajšajo zdravljenje.

Prizadevni organizatorji s spletnega portala Tekaški forum, največje skupnost ljubiteljev teka in rekreacije v Sloveniji, ki jim pri organizaciji Dobrodelnega teka in pohoda Božičkov pomagajo tudi športna agencija ProminaSport ter številni prostovoljci, sponzorji in donatorji, bodo ček z zbrano vsoto Rdečim noskom podelili ob zaključku prireditve, ob 19.30. Lansko leto jim je uspelo zbrati 4030 evrov, letos pa močno upajo na še večje število udeležencev.

 

Prijavnico in več informacij o dogodku najdete na spletni strani www.tekbozickov.si.

Komentarji na to objavo so zaprti.