Dobrodelni tek - tokrat za Nika

  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (381)
  • Komentarji (1)

Arhivi

17. december 2014 13:10:00

cekinčičeV petek za dober namen lahko tečete na že najavljenem Teku Božičkov v Tivoliju, v soboto pa na Cekinčkovem dobrodelnem teku na tacenskem stadionu, kjer bo štel vsak pretečeni krog in tudi vsak zamašek, pločevinka ali evro.

Na dobrodelno rekreacijo vabi tekaška skupina Cekinčic, kjer vadi tudi Helena Čampa, mama 12 in pol letnega Nika, ki je ob rojstvu utrpel hujše možganske poškodbe. posledica le-te pa je mtorični in umski zaostanek, ki ga spremlja huda epilepsija, zaradi česar Nik ne more samostojno sedeti, hoditi in govoriti. Helena je zaradi potreb Nika in njegovega starejšega brata ostala doma in se popolnoma posvetila negi in skrbi. Vendar ni lahko... Četudi z veliko voljo in odrekanjem, otrok z večjimi potrebami pomeni tudi več sredstev in pripomočkov, ki pa so žal strogo odmerjeni. Cenimo Helenino samoiniciativo, saj za kritje stroškov manualnih terapij in medicinskotehničnih pripomočkov zbira plastične zamaške, pločevinke ter star papir. Na pomoč priskočijo tudi vrli gasilci z Loga pri Brezovici, ki ji pomagajo pri organizaciji.

Ko ji čas dopušča je Helena torej tudi Cekinčica, tekačica. Njena do sedaj najdaljša osvojena razdalja je 21 kilometrov. Včasih teče tudi z Nikom v vozičku. Zanj lahko 20. decembra vsaj en krog odtečete tudi vi, na tacenskem policijskem stadionu, med 10. in 14. uro.

Lahko boste zakupili in odtekli poljubno število krogov (1 krog=400m=1 EUR). Bolj zagnanim, bomo kak krog tudi podarili "za povrh". Ne zamudite tudi akcijske družinske ponudbe :)

V kolikor v vas ni niti kančka tekaškega duha, bi pa vseeno želeli prispevati, lahko svoj 1 eur Niku podarite tudi preko SMS sporočila 1919 NIK.

 

Več na www.andrejbivic.com.

Komentarji na to objavo so zaprti.