Tekaške novice

-april 2024+
ptsčpsn
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (381)
  • Komentarji (1)

Arhivi

Zima ni čas za počitek! Vabljeni na Novoletni tek! 

23. december 2014 12:33:00

Tek na ljubljanski gradNajbolj zaprisežene tekače, ki si želijo prvi dan novega leta izkorisititi za tekaško druženje, storiti nekaj zase in dan po najdaljši noči v letu preživeti na drugačen način, organizator Ljubljanskega maratona vabi na 2.Novoletni tek na Ljubljanski grad, ki se bo izpred Mestne hiše v Ljubljani začel ob 12. uri.

Novoletni tek na Ljubljanski grad bo organiziran v obliki kronometra, kar pomeni, da bo vsak tekač imel dodeljeno uro starta, startni interval pa se bo določili glede na število prijavljenih udeležencev. Seveda tudi hoja ni prepovedana.

 

To bo priložnost, da si zaželimo zdravo in tekaških uspehov polno leto 2015.

 

Razpis najdete na www.timingljubljana.si, prijave pa so možne tudi na dan dogodka, do pol ure pred startom.

Vse dobro v novem letu in božični trening Urbanih tekačev 

23. december 2014 10:24:00

Urban P."Čas je tako neoprijemljiv, pa vendar, brez njega ni oprijemljivo prav nič. Novo leto je praznik našega časa. Stopimo v novo leto pokončno!"

Tako pravi tekaški trener Urban Praprotnik in mi se mu pridružujemo tudi v dobrih željah za vas, ki jih pošilja.

 

V četrtek, 25. decembra pa vabi na brezplačni božični trening. Dobili se boste ob 10. uri na Špici na Prulah ob Ljubljanici. Tekli boste po Golovcu. Če vam ostane kakšna sladica od božične večerje, jo prinesite s seboj. Topel čaj in kavica vas bosta čakala.

Če imate božičkovo kapico, si jo nadenite.

Vabljeni vsi!

Kandidatka za Delovo osebnost leta 2014 je tudi Helena Žigon  

18. december 2014 13:17:00

DeloKoga smo si v tem letu najbolj zapomnili in zakaj? Kdo nam je bil v navdih, v ponos, za zgled. Delovo uredništvo je izbralo deseterico izbrancev, zmagovalca – Delovo osebnost 2014, pa boste lahko pomagali izbrati tudi vi, s pomočjo javnomnenjske raziskave in spletne ankete, ki bo odprta od 20. decembra. Razglasitev bo 5. januarja 2015, ob 12. uri, v Viteški dvorani Križank.

Kot rečeno pa je med izbranci tudi znana rekreativna tekačica Helena Žigon. Ikona ljubljanskega maratona in praktično vseh večjih in manjših tekaških prireditev po Sloveniji.

Njeno zgodbo si preberite v knjigi Bela dama, predstavitev za Delovo osebnost leta pa na strani www.delo.si.

Mi bomo glasovali za Heleno!

Skupina za zimsko vadbo teka - za dekleta, punce in žene 

17. december 2014 13:27:00

vadba cekinčiceTekaška skupina "Cekinčice". Njihov cilj je zdrava rekreacija z veliko zabave in sprostitve. Pod strokovnim vodstvom izpopolnjujejo tekaško tehniko, delajo vaje za moč in se pripravljajo na kakšno tekmo s skupinskim pristopom ali samo uživajo skupinski duh. Lahko se nam pridružiš! Brez obveznosti, brez evrov, le dobro voljo prinesi s seboj!

Namen: narediti nekaj zase in se pri tem super imet in včasih nasmejat do solz. Vadnina? Vadnine NI! Za vse punce/ženske dobre volje! Kratkoročni cilj je prvih 5 pretečenih km, dolgoročni cilj najmanj 10km, mogoče tudi 21km, morda nekoč celo 42km. Sekundarni cilj: nekoč bi rade imele tako izklesane noge kot jih ima trener Andrej Bivic.

Kako postati Cekinčica? Pošlješ pošto trenerju in prideš na trening. DOBRODOŠLA!


Več o vadbi na www.andrejbivic.com.

Dobrodelni tek - tokrat za Nika 

17. december 2014 13:10:00

cekinčičeV petek za dober namen lahko tečete na že najavljenem Teku Božičkov v Tivoliju, v soboto pa na Cekinčkovem dobrodelnem teku na tacenskem stadionu, kjer bo štel vsak pretečeni krog in tudi vsak zamašek, pločevinka ali evro.

Na dobrodelno rekreacijo vabi tekaška skupina Cekinčic, kjer vadi tudi Helena Čampa, mama 12 in pol letnega Nika, ki je ob rojstvu utrpel hujše možganske poškodbe. posledica le-te pa je mtorični in umski zaostanek, ki ga spremlja huda epilepsija, zaradi česar Nik ne more samostojno sedeti, hoditi in govoriti. Helena je zaradi potreb Nika in njegovega starejšega brata ostala doma in se popolnoma posvetila negi in skrbi. Vendar ni lahko... Četudi z veliko voljo in odrekanjem, otrok z večjimi potrebami pomeni tudi več sredstev in pripomočkov, ki pa so žal strogo odmerjeni. Cenimo Helenino samoiniciativo, saj za kritje stroškov manualnih terapij in medicinskotehničnih pripomočkov zbira plastične zamaške, pločevinke ter star papir. Na pomoč priskočijo tudi vrli gasilci z Loga pri Brezovici, ki ji pomagajo pri organizaciji.

Ko ji čas dopušča je Helena torej tudi Cekinčica, tekačica. Njena do sedaj najdaljša osvojena razdalja je 21 kilometrov. Včasih teče tudi z Nikom v vozičku. Zanj lahko 20. decembra vsaj en krog odtečete tudi vi, na tacenskem policijskem stadionu, med 10. in 14. uro.

Lahko boste zakupili in odtekli poljubno število krogov (1 krog=400m=1 EUR). Bolj zagnanim, bomo kak krog tudi podarili "za povrh". Ne zamudite tudi akcijske družinske ponudbe :)

V kolikor v vas ni niti kančka tekaškega duha, bi pa vseeno želeli prispevati, lahko svoj 1 eur Niku podarite tudi preko SMS sporočila 1919 NIK.

 

Več na www.andrejbivic.com.

Dobrodelni nočni tek za Rdeče noske 

9. december 2014 8:46:00

božički 2014Večino dogodkov najdete le v našem koledarju, od časa do časa pa kakšnega tudi izpostavimo, če menimo, da si to zasluži. In tale si zagotovo...

Decembra, ko v Ljubljani svetijo lučke in se vse iskri od prazničnega pričakovanja, park Tivoli preplavijo rdeče kapice tekačev in pohodnikov Božičkov. Tudi letos bo tako, ko bo v petek, 19. decembra, v parku Tivoli, ob 18. uri, potekal že 11. dobrodelni tek in pohod Božičkov. Namenjen je tekačem (posameznikom ali v skupinah), ki bodo lahko izbrali 6 ali 12 km dolgo traso, in pohodnikom, ki se bodo sami, v dvoje, troje, z otroki ali s kužki, podali po dvokilometrski poti.

Vsi prijavljeni tekači in pohodniki na prireditvi prejmejo božičkovo kapico, za veselo miganje in rdeča lička pa bodo z ogrevanjem pred štartom poskrbeli klovni zdravniki. Po prihodu v cilj udeležence čaka še topel čaj, za konec pa bodo mali in veliki lahko zaupali svoje novoletne želje Božičku, ki vsako leto skupaj s klovni in ostalimi spremljevalci na prireditvi glasno navija za vse.

Skupni znesek prijavnin, ki za posameznike znaša 7 €, za skupine in družine z otroki (najmanj ena odrasla oseba in otrok) pa 5 €, je v celoti namenjen Rdečim noskom klovnom zdravnikom, ki v slovenskih bolnišnicah rišejo nasmehe na obraz malih bolnikov in jim z iskrivo energijo lajšajo zdravljenje.

Prizadevni organizatorji s spletnega portala Tekaški forum, največje skupnost ljubiteljev teka in rekreacije v Sloveniji, ki jim pri organizaciji Dobrodelnega teka in pohoda Božičkov pomagajo tudi športna agencija ProminaSport ter številni prostovoljci, sponzorji in donatorji, bodo ček z zbrano vsoto Rdečim noskom podelili ob zaključku prireditve, ob 19.30. Lansko leto jim je uspelo zbrati 4030 evrov, letos pa močno upajo na še večje število udeležencev.

 

Prijavnico in več informacij o dogodku najdete na spletni strani www.tekbozickov.si.

Podprite Movember 

26. november 2014 13:29:00

movemberMovember je dobrodelno-ozaveščevalno dogajanje, ki je posvečeno predvsem odstranjevanju tabujev z obolenj, zlasti takšnih, ki se pojavljajo pri moškem spolu: rak prostate in rak mod. Povsem manifestacijsko pa se v soboto, 29. novembra, z lastnimi, narisanimi ali s prilepljenimi brki, lahko pojavite na netekmovalnem najbolj brkatem (moškem) teku pri nas. Zbor bo do 11. ure na ljubljanskem Prešernovem trgu. Tekli (ali hodili) boste osem kilometrov naokoli, seveda pa ste vabljene tudi dame.

Najboljši brki dobijo nagrado, če pa jih nimate, vam jih organizatorji podarijo.

VARNOST NAJ BO NA PRVEM MESTU!

Ob tej priložnosti organizatorji udeležence MOvember teka prosijo, da upoštevaje cestno prometne predpise in se, kot to zahteva uradni pravilnik svetovnega Movember gibanja, ravnajo kot pravi gentelmani oziroma dame! Ne pozabite, da prvotni namen dobrodelno-tekaškega dogodka ni tekmovanje, temveč zabavno druženje, razgibavanje svojih brk ter spodbujanje raziskav boja proti raku na prostati.

AFTER PARTY

Po zaključenem teku boste druženje nadaljevali v AS APERATIVO, ki se nahaja na Čopovi ulici 5a (vhod skozi Knafljev prehod). Tam vam bodo lačne želodčke razvajali s slastnimi kanapeji in poskrbeli, da se po končanem teku dodobra okrepčate.

DONACIJE

Tako kot lansko leto, bo tudi letos na startu oziroma cilju možno kupiti Movember značke za simbolično ceno 1€ (seveda lahko donirate tudi kakšen evro več). Celoten znesek bo doniran gibanju Movember!

Vsi zvesti ljubitelji movember gibanja, ki bi radi podprli našo dobrodelno akcijo, ste vabljeni, da prijavo potrdite tudi na uradni spletni strani Movember gibanja - Movember.com.

 

Podrobnosti o sobotnem teku si preberite na www.movembertek.si.

Vtisi z maratona še živijo 

19. november 2014 8:39:00

predaniZdaj, ko so bolečine v nogah, po Ljubljanskem maratonu že popustile, zagotovo že razmišljate ali se celo pripravljate na naslednje tekaške podvige. A spomin na udeležbo je še živ, dodatno pa ga lahko oživite z ogledom posebne fotogalerije, ki jo objavljajo s šestega kilometra.

Skupine fotografij so razporejene po teku in po času, torej hitrejši kot ste bili, bolj spredaj ste. S klikom na spodnje povezave in geslom "tilia" pa si poiščite in shranite svojo fotografijo.




10 KM tek 

1.skupina

2.skupina 

3.skupina

4.skupina 

Polmaraton in maraton 

1.skupina

2.skupina

3.skupina

4.skupina

ZPS test oblačil za tek: kupujte s premislekom 

7. november 2014 8:56:00

zps testZveza potrošnikov Slovenije je za vas preizkusila in ocenila tekaška oblačila. Seveda gre za oblačila iz posebno razvitih materialov, saj čisto navadne majice lahko tudi škodujejo zdravju. Odločitev pa je na koncu vedno vaša...

Za potrebe teka so se zato uveljavila oblačila, izdelana iz materialov, ki skrbijo za prenos vlage s kože na površino oblačila. zračna struktura pletiva omogoča, da znoj prehaja na zunanjo stran oblačil, kjer izpari, telo in oblačila pa ostanejo suha. Proizvajalci s to tehnologijo zagotavljajo tudi optimalno termoregulacijo telesa v vseh vremenskih razmerah, kar omogoča tek v vseh letnih časih. Poleti taka oblačila zagotavljajo hlajenje, pozimi toplotno izolacijo, po potrebi toploto tudi dodajajo. Nekaj k temu prispevajo tudi kroji oblačil: poleti nosimo kratke ali tričetrtinske hlače in majice s kratkimi rokavi ali zgolj z naramnicami, kar omogoča večjo zračnost, za hladnejši del leta pa so primerne hlače z dolgimi hlačnicami, majice z dolgimi rokavi, izrezi so tik ob vratu, včasih tudi z višjimi ovratniki.

Podrobnosti preberite na www.zps.si.

Tekači pozimi ne počivajo: zimska (vsestranska) vadba  

3. november 2014 14:14:00

zimska vadbaProgram je namenjen vsem tistim, ki želijo čez zimo ohraniti in izboljšati svojo telesno pripravljenost in tekaško pomlad dočakati zdravi, polni energije in motiviranosti za tekaške ali druge športne podvige.

Vadba bo potekala na Fakulteti za šport, in sicer od 2. decembra 2014 do 26. marca 2015 ter v atletski dvorani v Šiški, od 1. decembra 2014 do 25. marca 2015.

Podrobnosti poglejte na www.tek.si, število vadečih pa je omejeno.

Stran 29 od 38 << < 20 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 > >>