Tekaške novice

-februar 2021+
ptsčpsn
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
1234567
  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (376)
  • Komentarji (1)

Arhivi

Dobrodelni nočni tek za Rdeče noske 

9. december 2014 8:46:00

božički 2014Večino dogodkov najdete le v našem koledarju, od časa do časa pa kakšnega tudi izpostavimo, če menimo, da si to zasluži. In tale si zagotovo...

Decembra, ko v Ljubljani svetijo lučke in se vse iskri od prazničnega pričakovanja, park Tivoli preplavijo rdeče kapice tekačev in pohodnikov Božičkov. Tudi letos bo tako, ko bo v petek, 19. decembra, v parku Tivoli, ob 18. uri, potekal že 11. dobrodelni tek in pohod Božičkov. Namenjen je tekačem (posameznikom ali v skupinah), ki bodo lahko izbrali 6 ali 12 km dolgo traso, in pohodnikom, ki se bodo sami, v dvoje, troje, z otroki ali s kužki, podali po dvokilometrski poti.

Vsi prijavljeni tekači in pohodniki na prireditvi prejmejo božičkovo kapico, za veselo miganje in rdeča lička pa bodo z ogrevanjem pred štartom poskrbeli klovni zdravniki. Po prihodu v cilj udeležence čaka še topel čaj, za konec pa bodo mali in veliki lahko zaupali svoje novoletne želje Božičku, ki vsako leto skupaj s klovni in ostalimi spremljevalci na prireditvi glasno navija za vse.

Skupni znesek prijavnin, ki za posameznike znaša 7 €, za skupine in družine z otroki (najmanj ena odrasla oseba in otrok) pa 5 €, je v celoti namenjen Rdečim noskom klovnom zdravnikom, ki v slovenskih bolnišnicah rišejo nasmehe na obraz malih bolnikov in jim z iskrivo energijo lajšajo zdravljenje.

Prizadevni organizatorji s spletnega portala Tekaški forum, največje skupnost ljubiteljev teka in rekreacije v Sloveniji, ki jim pri organizaciji Dobrodelnega teka in pohoda Božičkov pomagajo tudi športna agencija ProminaSport ter številni prostovoljci, sponzorji in donatorji, bodo ček z zbrano vsoto Rdečim noskom podelili ob zaključku prireditve, ob 19.30. Lansko leto jim je uspelo zbrati 4030 evrov, letos pa močno upajo na še večje število udeležencev.

 

Prijavnico in več informacij o dogodku najdete na spletni strani www.tekbozickov.si.

Podprite Movember 

26. november 2014 13:29:00

movemberMovember je dobrodelno-ozaveščevalno dogajanje, ki je posvečeno predvsem odstranjevanju tabujev z obolenj, zlasti takšnih, ki se pojavljajo pri moškem spolu: rak prostate in rak mod. Povsem manifestacijsko pa se v soboto, 29. novembra, z lastnimi, narisanimi ali s prilepljenimi brki, lahko pojavite na netekmovalnem najbolj brkatem (moškem) teku pri nas. Zbor bo do 11. ure na ljubljanskem Prešernovem trgu. Tekli (ali hodili) boste osem kilometrov naokoli, seveda pa ste vabljene tudi dame.

Najboljši brki dobijo nagrado, če pa jih nimate, vam jih organizatorji podarijo.

VARNOST NAJ BO NA PRVEM MESTU!

Ob tej priložnosti organizatorji udeležence MOvember teka prosijo, da upoštevaje cestno prometne predpise in se, kot to zahteva uradni pravilnik svetovnega Movember gibanja, ravnajo kot pravi gentelmani oziroma dame! Ne pozabite, da prvotni namen dobrodelno-tekaškega dogodka ni tekmovanje, temveč zabavno druženje, razgibavanje svojih brk ter spodbujanje raziskav boja proti raku na prostati.

AFTER PARTY

Po zaključenem teku boste druženje nadaljevali v AS APERATIVO, ki se nahaja na Čopovi ulici 5a (vhod skozi Knafljev prehod). Tam vam bodo lačne želodčke razvajali s slastnimi kanapeji in poskrbeli, da se po končanem teku dodobra okrepčate.

DONACIJE

Tako kot lansko leto, bo tudi letos na startu oziroma cilju možno kupiti Movember značke za simbolično ceno 1€ (seveda lahko donirate tudi kakšen evro več). Celoten znesek bo doniran gibanju Movember!

Vsi zvesti ljubitelji movember gibanja, ki bi radi podprli našo dobrodelno akcijo, ste vabljeni, da prijavo potrdite tudi na uradni spletni strani Movember gibanja - Movember.com.

 

Podrobnosti o sobotnem teku si preberite na www.movembertek.si.

Vtisi z maratona še živijo 

19. november 2014 8:39:00

predaniZdaj, ko so bolečine v nogah, po Ljubljanskem maratonu že popustile, zagotovo že razmišljate ali se celo pripravljate na naslednje tekaške podvige. A spomin na udeležbo je še živ, dodatno pa ga lahko oživite z ogledom posebne fotogalerije, ki jo objavljajo s šestega kilometra.

Skupine fotografij so razporejene po teku in po času, torej hitrejši kot ste bili, bolj spredaj ste. S klikom na spodnje povezave in geslom "tilia" pa si poiščite in shranite svojo fotografijo.
10 KM tek 

1.skupina

2.skupina 

3.skupina

4.skupina 

Polmaraton in maraton 

1.skupina

2.skupina

3.skupina

4.skupina

ZPS test oblačil za tek: kupujte s premislekom 

7. november 2014 8:56:00

zps testZveza potrošnikov Slovenije je za vas preizkusila in ocenila tekaška oblačila. Seveda gre za oblačila iz posebno razvitih materialov, saj čisto navadne majice lahko tudi škodujejo zdravju. Odločitev pa je na koncu vedno vaša...

Za potrebe teka so se zato uveljavila oblačila, izdelana iz materialov, ki skrbijo za prenos vlage s kože na površino oblačila. zračna struktura pletiva omogoča, da znoj prehaja na zunanjo stran oblačil, kjer izpari, telo in oblačila pa ostanejo suha. Proizvajalci s to tehnologijo zagotavljajo tudi optimalno termoregulacijo telesa v vseh vremenskih razmerah, kar omogoča tek v vseh letnih časih. Poleti taka oblačila zagotavljajo hlajenje, pozimi toplotno izolacijo, po potrebi toploto tudi dodajajo. Nekaj k temu prispevajo tudi kroji oblačil: poleti nosimo kratke ali tričetrtinske hlače in majice s kratkimi rokavi ali zgolj z naramnicami, kar omogoča večjo zračnost, za hladnejši del leta pa so primerne hlače z dolgimi hlačnicami, majice z dolgimi rokavi, izrezi so tik ob vratu, včasih tudi z višjimi ovratniki.

Podrobnosti preberite na www.zps.si.

Tekači pozimi ne počivajo: zimska (vsestranska) vadba  

3. november 2014 14:14:00

zimska vadbaProgram je namenjen vsem tistim, ki želijo čez zimo ohraniti in izboljšati svojo telesno pripravljenost in tekaško pomlad dočakati zdravi, polni energije in motiviranosti za tekaške ali druge športne podvige.

Vadba bo potekala na Fakulteti za šport, in sicer od 2. decembra 2014 do 26. marca 2015 ter v atletski dvorani v Šiški, od 1. decembra 2014 do 25. marca 2015.

Podrobnosti poglejte na www.tek.si, število vadečih pa je omejeno.

Brezplačna delavnica o poškodbah 

3. november 2014 13:49:00

tekaške delavniceNovember je mesec brezplačnih tekaških delavnic. Na prvi boste spoznali kako se zavarujete pred tekaškimi poškodbami. Delavnica je namenjena tekačem, ki bi radi vedeli več o tekaških poškodbah, vzrokih za njihov nastanek, preventivnih ukrepih in metodah rehabilitacije.

Sestavljena je le iz teoretičnega dela, potekala pa bo v četrtek, 6. novembra od 18:00 do 20:00 na Fakulteti za Šport, Gortanova 22, 1000 Ljubljana (Predavalnica A). Zaradi omejenega prostora obvezna prijava.

 

S podrobnostmi se seznanite na www.tek.si, kjer se tudi prijavite.

Parkiranje in brezplačen prevoz z LPP v času maratona 

24. oktober 2014 12:14:00

lppV času maratona, sobota in nedelja, so organizatorji za tekače in po enega spremljevalca, zagotovili brezplačen prevoz z mestnim avtobusom (z vsemi avtobusnimi linijami), ob predložitvi voucherja, startne številke ali akreditacije. Parkirate lahko na P+R parkiriščih na Dolgem mostu in Stožicah in se z avtobusom pripeljete v center.


Opis spremenjenega prometnega režima si lahko ogledate na vw-ljubljanskimaraton.si.

Na maratonu tudi osebe s posebnimi potrebami 

24. oktober 2014 8:57:00

125 nasmehovČeprav se zdi, da smo o Ljubljanskem maratonu povedali že vse, predno do dogodka utihnemo, nekaj velja še vseeno poudariti. Kot že lani, bodo med udeleženci tudi otroci, mladina in odrasli s posebnimi potrebami. Živahni, veseli in celo in navdušeni se bodo v soboto malo po poldnevu s starta pri Nami odpravili na šesto metrov dolg tekaški krog po mestu, v nedeljo pa se bodo desetke udeležili njihovi bolj utrjeni in pripravljeni kolegi, ki so se letos udeležili že štirih tekov iz akcije »5 tekov za 125 nasmehov« (Langusov tek v Radovljici, Mali blejski maraton, Originalni tek okrog blejskega jezera in Dobrodelni tek na Igu). Teklo bo petinpetdeset tekačev - 29 iz petih centrov za usposabljanje delo in varstvo, spremljalo pa jih bo 26 spremljevalcev (zaposleni, starši, trenerji, prostovoljci...). 

 

Pridite jih spodbujat!

3, 2, 1 - start 

24. oktober 2014 8:49:00

LMLe še ure odštevamo do Ljubljanskega maratona ki bo zahtevna preizkušnja tako za udeležene male in velike tekače, kot tudi za organizatorje. Kot tekači, so tudi slednji s pripravami začeli že pred meseci, z zadnjimi deli pred starom pa bodo začeli danes (v petek) ob treh popoldne s postavitvijo prizorišča - cilja na Kongresnem trgu, sobotnega starta na Slovenski cesti, pomožnih objektov ob Kongresnem trgu, v parku Zvezda, na Trgu republike...

Če vas zanima, kako potekajo priprave, pridite malo pofirbcati...

Tako! Zdaj veste praktično vse o letošnjem maratonu v Ljubljani. Pomembno je, da tekači pridete uživat v teku, navijači bodite čim glasnejši ob progah, vse ostale pa prosimo za veliko strpnosti, saj bo predvsem v nedeljo zaprt velik del Ljubljane.

 

Srečno vsem!

Ne spreglejte edinega tekaškega sejma pri nas 

22. oktober 2014 10:16:00

sejem lm 14Sejmi so že desetletja redni spremljevalci velikih tekaških maratonov po svetu in z rastjo ga je pred par leti dobil tudi Ljubljanski maraton. Letošnji bo zasijal v novih prostorih na Gospodarskem razstavišču, kjer so mu namenili čudovito in prostorno Marmorno dvorano. Sejem »Tečem« EXPO Volkswagen 19. Ljubljanski maraton bo tam potekal od četrtka 23. do nedelje 26. oktobra,  med 9.00 in 19.00, v nedeljo pa že od 6.30 zjutraj.

Vsebina bo namenjena tekačem in njihovim družinam, športnikom, navijačem ter radovednim mimoidočim, vstop za obiskovalce pa bo prost. Sprehodili se boste lahko med ponudniki različnih športnih blagovnih znamk, ponudniki prehranskih dopolnil ter ostalimi razstavljavci, ki želijo s svojimi izdelki nagovoriti najaktivnejšo skupino udeležencev. Dodatna vsebina sejma bo tudi letos Maratonski medicinski center. Obiskovalcem bo brezplačno na voljo tudi ekipa strokovnjakov, ki vam bo brezplačno svetovala glede pravilne tekaške vadbe, preprečevanja in zdravljenja tekaških poškodb, vadbe teka ob kroničnih boleznih, pravilnega pitja tekočin pred, med in po vadbi, športne prehrane, načrtovanja tekaškega treninga in drugih aktualnih zadev, vezanih na tekaško vadbo in tekmovanje.

Na sejmu bo potekal tudi prevzem štartnih številk, Testeninka »Barilla, dober tek« ter spremljevalni program. Poleg udeležbe obiskovalcev, bo dogodek spremljala izjemna zasnova promocijskih in medijskih aktivnosti obeh dogodkov.

Na sejmu bo potekal tudi prevzam startnih paketov in številk. S seboj prinesite prejeti kupon (voucher) ali osebni dokument. Ob prevezemu štartne številke, boste lahko uredili še morebitne spremembe vezane na dolžino proge.

Ob vhodu bo postavljena informacijski točka, kjer bodo tekačem nudili informacije o dogodku, programih, zaporah cest in letos tudi o novi trasi.

Popoln program najdete na vw-ljubljanskimaraton.si.

 

Vabljeni na obisk in klepet!

Stran 29 od 38 << < 20 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 > >>