12. Ostrovrharjev pohod

  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (482)
  • Komentarji (1)

Arhivi

17. april 2018 15:50:00

Ostrovrharjeva pohodna potKUD Podgrad pri Ljubljani vabi na 12. Ostrovrharjev pohod, ki bo v nedeljo, 22. aprila 2018 z začetkom ob 10. uri za nekdanjo tovarno Arbo.

Vodniki bodo pohodnike popeljali skozi podgrajske znamenitosti, kot so Novi in Stari grad, kamnolom mlinskih kamnov, ter ob poti povedali veliko zanimivosti o kraju in okolici.

Tudi tokrat bodo pohodniki lahko izbirali med običajno, krajšo traso in daljšo traso, ki je bila novost lansko leto. Slednja se povzpne tudi na Debni vrh in Pečar, nato pa se spusti v dolino potoka Besnica in nadaljuje z vzponom, streljaj od vasi Vnajnarje. Cilj pohoda, tako krajše kot daljše trase bo na Turistični kmetiji Pri Lazarju. Okrepčila bodo na voljo na štartu, na sedelcu pod Starim gradom in na Murjevki, za pohodnike, ki bodo izbrali daljšo traso pa je priporočljivo, da imamo s seboj nekaj vode.

Pohod je primeren za vse starostne skupine, zaželena je solidna telesna pripravljenost, še posebej za pohodnike, ki bodo izbrali daljšo traso. Pot je urejena, od pohodnikov pa se pričakuje ustrezna pohodna obutev in oprema, primerna vremenu.

Ostrovrharjevo pot si lahko ogledate tukaj.

Podgrad pri Ljubljani je vas s tremi zaselki, ki se nahaja na najbolj vzhodnem koncu Ljubljanske kotline. Leži streljaj od sotočja treh pomembnih slovenskih rek: Save, Ljubljanice in Kamniške Bistrice.

Zaradi svoje lege in naravnega okolja je zanimiva izletniška točka, obenem pa tudi izhodišče za različne izlete, predvsem pohodniške ali kolesarske. Nekaj minut iz Ljubljane lahko z obiskom Podgrada uživate na svežem zraku, obdani z bogato in raznoliko naravo, v družbi prijaznih ljudi ali pa preprosto najdete kotiček miru v gozdovih ali na obrežju reke Save in si tako napolnite baterije in zbistrite um in duha.

Več informacij: 12. Ostrovrharjev pohod

Komentarji na to objavo so zaprti.