Kolesarske novice

Gorenje in BTC bosta spet pognala pedala kultnih Rogovih ponyjev 

24. maj 2016 7:44:00

RogPredsednik uprave Gorenja Franjo Bobinac in predsednik uprave BTC Jože Mermal sta 24. 5. 2016  podpisala pismo o nameri, s katerim obe družbi napovedujeta sodelovanje pri obujanju blagovne znamke koles Rog. Na slovenske ulice se bodo prihodnjo pomlad v osveženi podobi tako vrnili kultni ponyji. 

Blagovna znamka Rog ima tako kot Gorenje več kot 60-letno zgodovino in je bila najbolj priljubljena znamka koles na področju držav nekdanje Jugoslavije, Rogova kolesa pa so izvažali tudi v tujino. Prepoznavnost znamke je še danes izjemna – Rogova kolesa pozna kar 92 odstotkov Slovencev, zato sta se Gorenje in BTC odločila, da z združenimi močmi kultne ponyje in druščino v prepoznavni, a osveženi in izboljšani podobi prihodnjo pomlad znova vrneta na ulice.

“V Gorenju imamo ustrezno znanje in izkušnje, ki jih lahko izkoristimo, da damo nov zagon in vrnemo ponos eni od legendarnih slovenskih blagovnih znamk,” je dejal predsednik uprave Gorenja Franjo Bobinac. “Prepoznali smo naraščajoč trend tako pri množičnosti in priljubljenosti kolesarstva, kot na področju e-koles in se odločili pridobiti blagovno znamko, ki ima na tem področju velik potencial za ponovno rast.”

Predsednik uprave BTC Jože Mermal je načrte za obuditev blagovne znamke Rog označil kot nadgrajevanje njihove podpore kolesarstvu: “Skladno z našim poslanstvom ustvarjanja  pogojev za razcvet novih poslovnih priložnosti z veseljem vstopamo v partnerstvo za proizvodnjo koles z družbo Gorenje. S tem dodatno prispevamo k oživljanju blagovne znamke Rog, spodbujamo KD Rog kot ustvarjalca vrhunskih tekmovalcev, ki širijo ime Slovenije v svet, in na inovativen način nadgrajujemo naša dosedanja prizadevanja za razvoj slovenskega kolesarstva.”  

Z blagovno znamko Rog bo upravljala novoustanovljena družba GOR Kolesa, d. o. o., ki bo kot vsaka nova dejavnost v Skupini Gorenje najprej delovala v obliki start-up podjetja, kjer donose pričakujemo v treh ali štirih letih. Kot izpostavlja direktor omenjene družbe Rok Lesjak, se bodo pri ponudbi koles usmerili v srednji cenovni razred, s poudarkom na zagotavljanju kakovosti in dizajnu, z lastno dejavnostjo raziskav in razvoja ter lastno montažo. V začetku bodo v GOR Kolesih zaposlili okrog deset ljudi, sčasoma pa se bo številka z rastjo proizvodnje in prodaje povečevala.

Prvi bo iz nove generacije koles Rog ob začetku kolesarske sezone 2017 na voljo kultni pony, v izboljšani in osveženi različici, iz sodobnih materialov in z izboljšano ergonomijo. V letu 2018 bodo sledila še gorska, cestna in e-kolesa znamke Rog.

 

S kolesom po Medvodah 

23. maj 2016 8:00:00

Dvorec GoricanePomladni dnevi so kot nalašč za kolesarski izlet, tokrat vam predstavljamo prijetno in lahko kolesarsko pot po Medvodah, ki poteka prek Senice, Dola, Sore, Rakovnika in Goričan.

Pot, ki je dolga nekaj več kot 10 kilometrov, se začne v središču Medvod (občina, knjižnica, vila), kjer je parkirišče. Tam lahko pustimo avtomobile in se pripravimo na kolesarski izlet. Odpeljemo se mimo Blagovnega centra proti podvozu, za njim zavijemo desno, nato se po klancu povzpnemo na Svetje. Na vrhu zavijemo levo proti vrtcu, se peljemo mimo šole proti zdravstvenemu domu, za njim levo in po 200 metrih desno. Po ravnini Sorškega polja se peljemo proti Senici, levo in desno od nas se odpira razgled na cerkvi sv. Nikolaja na Jeprci in sv. Petra na Ladji, pred seboj levo, pod mogočnim Humom pa vidimo najvišji cilj - župnijsko cerkev sv. Štefana v Sori. Pridemo na Zgornjo Senico mimo kulturnega doma, trgovine, za njo zavijemo levo na nadvoz čez železniško progo in takoj desno proti Gorenji vasi. Na koncu Gorenje vasi zavijemo levo na kolovoz čez polje v gozd in se spustimo proti reki Sori, zapeljemo čez brv v Dol. Skozi vas Dol (Dolinčkova hiša, cerkev sv. Mihaela) odkolesarimo do glavne ceste Medvode-Škofja Loka.

Tam zavijemo levo proti Medvodam in po slabih 200 metrih - pri tabli SORA - desno k cerkvi sv. Štefana v Sori. To je najvišja točka naše poti, s katere je lep razgled na Sorško polje, Kamniško-Savinjske Alpe in Škofjeloško hribovje.

Pot se nadaljuje ob cerkvi in pokopališkem zidu, od koder se po klancu spustimo v vas, se peljemo mimo starega gasilskega doma (Finžgarjeva spominska soba) in šole v Rakovnik, kjer še pred prvimi hišami zavijemo desno. Po zgornji rakovniški polici kolesarimo do Goričan, kjer se zapeljemo mimo dvorca Goričane (na fotografiji), desno po klancu navzdol v vas Vaše in po dobrih sto metrih zavijemo levo proti podvozu pod železniško progo. Peljemo se mimo igrišča, železniške postaje čez sorški most nazaj pred knjižnico, kjer smo začeli pot. 

Cestno kolesarjenje za začetnike 

17. maj 2016 7:20:00

Cestno kolesarjenjePrihajajoči topli in sončni dnevi so ravno pravi za nove kolesarske podvige v naravi. V kolikor kolesarskih izkušenj še nimate dovolj ali pa vam je kolesarjenje v družbi prijetneje se lahko pridružite rekreativni kolesarski vadbi, ki jo za vse prebivalce Ljubljane organizira kolesarsko Društvo Rog v sodelovanju z MOL.

Vadba je namenjena vsem zainteresiranim začetnikom na cestnih kolesih, ki bi se radi naučili osnovnih pravil skupinskega kolesarjenja, vožnje v koloni in bi radi dobili kakšen dober nasvet za boljšo splošno telesno pripravljenost. Prav tako boste koristne napotke za čim bolj varno in udobno kolesarjenje.  

 


Urnik:

•      vadba poteka do 30. Septembra 2016

•      vsak četrtek od 17.00 do 18.00 oz. 19.00

•      v primeru slabega vremena odpade

•      prijave: info@kdrog.si.

 

Vadbene lokacije-zborna mesta:

•      Gostilna pri Pri Peclju – Besnica (vadbo vodi Gorazd Penko, pomočnik Matevž Ložar).

•      Rotar Center Podsmreka (vadbo vodi Marko Polanc, pomočnik Uroš Oven).

•      Glavno parkirišče za Šmarno Goro – Tacen (vadbo vodi Andrej Hauptman, pomočnik Tomo Šetina) – priporočljivo parkirišče za vozila je pri Policijski Akademiji oddaljeno 500m.

Pripelji srečo v službo 

16. maj 2016 11:28:00

Pripelji srečo v služboZ današnjim dnem se je pričela kolesarska akcija Pripelji srečo v službo, katere glavna naloga je spodbujanje uporabe kolesa za prevoz na delo. Mednarodne raziskave kažejo, da kolesarjenje vpliva na povečan občutek sreče, povečevala naj bi delovna učinkovitost ter posledično izboljševali odnosi s sodelavci, z uporabo kolesa pa se prihrani še lepa količina izpusta Co2. Poleg tega je uporaba kolesa v mestnih središčih izjemno praktična tudi z vidika časovnega in finančnega prihranka, saj se lahko kolesarji izognejo prometnim zamaškom in jim ni treba iskati parkirnega prostora, hkrati pa prihranijo denar, ki bi ga namenili za gorivo in parkirnino.

Letos se poleg kolesarskih trojk akciji lahko pridružijo tudi posamezniki, prijave oziroma registracija pa so možne prek spletne strani www.pripeljisrecovsluzbo.si, kjer so objavljeni tudi pogoji in način sodelovanja.

Akcija bo letos potekala od 16. maja do 10.  junija 2016, udeležence pa čakajo bogate nagrade in sicer za vsakega člana zmagovalne ekipe ter za najboljšega posameznika:

Glavna nagrada: Hervis bon v vrednosti 200 eur.

Druga nagrada: Hervis bon v vrednosti 40 eur za nakup kolesarske opreme.

Tretja nagrada: Kolesarski vodnik S kolesom po Sloveniji.

Več informacij: www.pripeljisrecovsluzbo.si

Zahodno dolenjski krog s kolesom 2016 

19. april 2016 8:49:00

KD GrosupljeKolesarsko društvo Grosuplje vabi na kolesarsko turistično akcijo z imenom Zahodno dolenjski krog, ki bo potekala od sobote, 23. aprila,  do nedelje, 18. septembra 2016. Popestrite si dneve na kolesu in spoznajte zanimivosti zahodne dolenjske pokrajine. Letos lahko obiščete kar 11 krajev v katerih so sodelujoči lokali, ki imajo v svoji bližini zanimive kulturno – zgodovinske točke ali pa lepe razglede na ožjo in širšo okolico. Povsod vam bodo postregli z dobro hrano in pa seveda s hladnimi napitki, vendar pa pazite na to, da pridete med njihovim delovnim časom.

Prijavnina

Ob prijavnini 10 € prejmete evidenčni kartonček, v katerega zbirate žige. Na vsaki evidenčni točki (v sodelujočih gostinskih lokalih) lahko dobite dnevno en žig.

 Nagrade

  • Zlata medalja za 60 žigov na katerikoli evidenčni točki
  • Srebrna medalja za 40 žigov na katerikoli evidenčni točki
  • Bronasta medalja za 20 žigov na katerikoli evidenčni točki
  • Posebno nagrado dobijo vsi tisti , ki bodo obiskali vsaj trikrat vseh enajst evidenčnih točk.

Zemljevid trase in kontrolnih točk.

Evidenčne kartončke je potrebno oddati najkasneje do 18. septembra na eni od kontrolnih točk. Zaključek akcije bo v soboto, 24. septembra 2016 ob 16. uri na Turjaku v gostišču Rozika. Istega dne bo tudi vožnja na čas (kronometer) na trasi od Želimelj do Turjaka. Sledila bo podelitev priznanj in praktičnih nagrad.

Več informacij: www.kolesarsko-drustvo-grosuplje.si/zdk.

Izposoja koles v Medvodah 

19. april 2016 7:18:00

izposoja koles MedvodeSe želite podati na kolesarski izlet, pa nimate svojega kolesa?
V turistično informacijskem centru Medvode, vam nudijo možnost najema koles. Na voljo je šest moških in ženskih treking koles, različnih velikosti, ki omogočajo vožnjo tudi po makadamskih cestah. 


Najem kolesa je možen v času uradnih ur, in sicer:
Od ponedeljka do petka od 8. do 12. in od 13. do 17. ure.

Več informacij: 
TIC Medvode
Cesta ob Sori 3 A, Medvode
T: 01 36 14 346
G: 041 378 050

S svojim ali najetim kolesom pa se že ta vikend lahko odpravite na izlet po manj zahtevni, a zanimivi kolesarski Aljaževi poti, ki je zelo primerna za popoldanski ali celodnevni družinski kolesarski izlet in priporočljiva tudi za telesno manj pripravljene kolesarje. Pot si lahko popestrite z nekoliko zahtevnejšim vzponom na Smledniški grad. 

 

Kolesarski festival Ljubljana 

12. april 2016 9:55:00

Kolesarski festival Ljubljana 2016Mestna občina Ljubljana v sodelovanju z Veleposlaništvom Kraljevine Nizozemske in drugimi organizacijami pripravlja zanimiv kolesarski festival na katerem bodo potekale poučne in zabavne dejavnosti za vse generacije. Festival se bo odvijal v sklopu otvoritve Cycling Festival Community.

Čaka vas bogat program: od ustvarjalnih delavnic za otroke, zanimivih predstavitev in brezplačnega servisa koles, do odprtja novih tematskih kolesarskih poti po koncu kolesarskega ogleda Plečnikove dediščine v Ljubljani, ki jo bo vodil podžupan prof. Janez Koželj.

Kraj in čas: Četrtek, 14. 4. 2016, med 10. in 17. uro pred Mestno hišo.

Več informacij in program: Kolesarski festival Ljubljana

 

Predavanje S kolesom po Sloveniji 

5. april 2016 8:43:00

S kolesom po SlovenijiV četrtek, 7. aprila 2016, ob 18.00 bo v Knjigarni in papirnici Konzorcij Tamara Leskovar, ljubiteljica narave, gora in kolesarjenja, v sliki in besedi predstavila možnosti kolesarskega preživljanja prostega časa v Sloveniji.

Sama je prekolesarila je že veliko poti doma in v tujini. Potovanja s kolesom jo vedno znova očarajo in ji dajo prav posebno energijo. S Simono Pečnik Golob se je lansko leto odpravila na pot okoli Slovenije z začetkom in koncem v Kamniku. V 11 dneh sta skozi različne pokrajine, gozdove, vasice in mesta prevozili 900 kilometrov.

Več informacij: Mladinska knjiga.

 

14. kolesarska akcija "K Mrtinet na klobaso"  

31. marec 2016 8:09:00

K Mrtinet na klobasoV soboto, 2. 4. 2016, ob 13.00 se pričenja že 14. tradicionalna rekreativna kolesarska prireditev »K Mrtinet na klobaso«, ki bo potekala vse do prvega vikenda v oktobru. Začela se bo z blagoslovom koles in kolesarjev pri kapelici, sledila bo manjša zakuska in dvig evidenčnih kartončkov v katerega je potrebno zbrati 15 žigov, za izpolnjen kartonček pa vsak kolesar prejme nagrado – domačo klobaso.

Več informacij: Dnevni bar pr'Mrtinet

 

 

Spinning Slovenija 2016 

29. marec 2016 9:13:00

SpinningSloveijaV soboto, 2. 4. 2016 bo v Festivalni dvorani potekal največji Spinning (sobno kolesarjenje) dogodek na Balkanu - 7 urni Spinning maraton, ki se ga bo udeležilo šest priznanih inštruktorjev, med njimi tudi slovenska Spinning® Master inštruktorica Polona Gosar Rankovič.

Program in več informacij: www.spinningslovenija.com

 

 

Stran 8 od 19 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>