Kolesarske novice

Zimska vadba na kolesih  

14. november 2016 9:41:00

zimska vadbaKolesarsko društvo Rog  od 14. novembra 2016 do 15. marca 2017 organizira zimsko vadbo, ki bo potekala na sodobni opremi in z izkušenimi trenerji.

Lokacija: Telovadnica KD Rog, Vikrče 3, 1000 Ljubljana

Vadba bo potekala v dopoldanskih  in popoldanskih terminih, in sicer:

Termini dopoldne:

Tor: 9:00-10:00

Čet: 9:00-10:00

 

Termini popoldne:

Pon: 18:00-19:00, 19:30-20:30, 21:00-22:00

Sre: 19:30-20:30, 21:00-22:00

Čet: 18:00-19:00

Pet: 18:00-19:00, 19:30-20:30

V primeru slabega vremena in na podlagi zadostnega števila predhodnih prijav, ki bodo možne ob petkih na elektronski naslov info@kdrog.si, bo vadba potekala tudi ob sobotah.

Dodatne informacije: www.kdrog.si

Namig za izlet: Krim in Barjanske gorice 

27. oktober 2016 9:43:00


kolesarski izletPred nami so prve letošnje šolske počitnice, za katere nam vremenoslovci napovedujejo sonce in prijetne jesenske temperature. Če se le da, proste trenutke izkoristite za skok v naravo. 

Za kolesarje smo pripravili dva namiga, in sicer za zahtevnejše po trasi Krim in jezero pod njim, kjer večina poti poteka po asfaltiranih cestah, nekaj odsekov pa tudi po makadamskih. Tura je speljana po ravnini, razen vzpona na Krim, kjer se v razdalji 17 km dvignemo za približno 800 m.

Za tiste, ki si želijo bolj rekreativnega doživetja, pa priporočamo traso Barjanske gorice, kjer je okolica kljub dokaj kratki razdalji izredno raznolika.   

 

 

Namig za izlet: Po Ljubljani s kolesom 

19. oktober 2016 16:37:00

kolesarjenje po ljubljaniTokrat smo vam pripravili dve zanimivi ideji za kolesarsko potepanje po ljubljanskih ulicah. Lahko se podate po poti Mojster Plečnik, ki večinoma poteka po ulicah ožjega in širšega mestnega središča. Je kratka, a razgibana s številnimi znamenitostmi, zato si je treba vzeti malo več časa. Kot nalašč je za nedeljski dopoldan.

Malo daljša in zahtevnejša pa bo pot z imenom G8, ki vas bo popeljala na pravi kolesarski lov na ljubljanske gradove. Nekaj trme in truda zahtevata le dva vzpona do Ljubljanskega gradu in mimo gradu Bokalce. Pot se prične v zelenem Tivoliju in skozi Staro Ljubljano vodi na Rakovnik, nato ob južni železnici v predmestje Ljubljane in mimo Rožnika v park Tivoli. Pot poteka v glavnem po asfaltiranih cestah, delno celo po kolesarskih poteh in stezah ter krajših odsekih kolovozov in peščenih poti.

 

 

Kolesarska dirka: 5. Velika nagrada Občine Vodice 

20. september 2016 7:59:00

5.medvoski tekSobota, 24.9.2016, od 10.00 v Kosezah pri Vodicah.

Kolesarsko društvo Rog v sodelovanju z Občino Vodice že petič zapored organizira kolesarsko dirko 5. Velika nagrada Občine Vodice, na kateri bodo nastopili najboljši slovenski mladi kolesarji in kolesarke. Tekmovanja se bodo pričela z dirkami amaterskih in rekreativnih kolesarjev, ob 10. uri pa bo štart dirke, ki šteje za občinsko prvenstvo.

Letos bo prvič organizirano tudi tekmovanje za predšolske in šolske otroke, kjer bo ključnega pomena dobra volja in sodelovanje.

Prijave so možne na dan tekmovanja od 8.30 dalje na štartno ciljnem prostoru pred PGD Šinkov Turn.

Več informacij: 5. Velika nagrada Občine Vodice


9. Kolesarski vzpon na Sveti Primož 

8. september 2016 9:18:00

Vzpon na SV. PrimozTVD Partizan Velike Lašče organizira tradicionalni Kolesarski vzpon na Sveti Primož (Logarji-Zgonče)

Kdaj: V nedeljo, 11. 9. 2016, ob 15h

Dolžina: Proga je dolga 3,1 km in ima 269 m višinske razlike.

Prijave: na dan tekmovanja (13:30 do 14:45) na startu nad vasjo Logarji

 

Uporaba čelad je obvezna. Tekmovalci vozijo na lastno odgovornost.

Tekmovanja se lahko udeležijo samo nekategorizirani tekmovalci.

Tekmovanje bo izvedeno po pravilih kolesarskega kronometra s posamičnim štartom.

 

Več informacij: 9. kolesarski vzpon na Sv. Primož

Maraton prijateljstva Ljubljana – Trst 

1. september 2016 10:48:00

Kolesarski maraton prijateljstvaKolesarski klub Adria v sodelovanju s KK Rog Ljubljana in BoraMultisport iz Trsta ter pod pokroviteljstvom ZSŠDI organizira tradicionalni 23. netekmovalni kolesarski maraton Ljubljana – Trst, ki bo potekal v nedeljo, 4. septembra 2016, s startom ob 9.30 na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Trasa v dolžini 100 km pelje iz Ljubljane prek Vrhnike, Logatca, Postojne, Senožeč, Opčin in Padrič v Lonjer, kjer je zaključek trase.

Startnina znaša 10 € ter vključuje spominek, okrepčila, zdravniško in tehnično pomoč ter prevoz oblačil od starta do cilja.

Nagrajenih bo prvih 10 najštevilčnejših skupin. Vsi udeleženci prejmemo na cilju spominska darila.

Prijave in več informacij: SLOSPORT

13. kolesarski vzpon k baronu Juriju Vegi 

1. september 2016 10:10:00

Športno društvo Zagorica pri Dolskem bo v nedeljo, 4. 9. 2016, organizirala že 13. Tradicionalni kolesarski vzpon k baronu Juriju Vegi. Start bo ob 11. Uri izpred mosta v Kamnici.

Dolžina proge je 4,7 km, z višinsko razliko 310m. Cesta je v celoti asfaltirana.

Startnina znaša 7 €, prijave so možne na dan prireditve od 10.15 do 10.50 na šolski avtobusni postaji v Kamnici. Vsi sodelujoči prejmejo toplo malico in osvežilni napitek. Najboljše čakajo nagrade, razpisana pa je tudi posebna nagrada za nov rekord proge.

Razglasitev bo po zaključku tekmovanja potekala pred muzejem Jurija Vege v Zagorici.

Več informacij: ŠD Zagorica pri Dolskem

Kolesarjenje za vse po ljubljanskem barju 

23. avgust 2016 8:42:00

kolesarjenje po barju - vlakV soboto, 27. 8. 2016, vabljeni na kolesarsko spoznavanje naravne in kulturne dediščine Ljubljanskega barja, ki jo s partnerji organizirata Ljubljanska kolesarska mreža in HUD Karel.

Na kolesarsko spoznavanje Ljubljanskega barja se boste lahko podali iz stare Ljubljane (Breg) in kolesarili do Tehniškega muzeja Slovenije v Bistra, nazaj pa vam bo iz Borovnice pomagal vlak (varianta 1), lahko pa se boste do Podpeči izjemoma pripeljali z ladjico, odkolesariti do TMS in se nazaj v Ljubljano vrnili z vlakom (varianta 2). Tisti z manj časa in/ali kondicije pa boste lahko kolesarili samo do Podpeči in se od tam nazaj v Ljubljano vrnili z ladjico (varianta 3).

Na poti si boste lahko ogledali ostanke poplavnega gozda, kanal Cornovec, barjanske osamelce, staro in sedanjo strugo Ljubljanice, Podpeški kamnolom, naravni spomenik Gorški mah-ostanki visokega barja, nasade borovnic, cerkev v Paku, opuščeno traso proge Južne železnice: Paški most, obnovljeno čuvajnico 666, spomeniško zaščiten steber Borovniškega viadukta, nekdanji samostan Bistra – Tehniški muzej Slovenija z zbirko več kot 100 koles, ki predstavljajo razvoj od njegovih začetkov do danes…barjanske pašnike, travnike, mejice…Krimsko in Polhograjsko pogorje in če bo ozračje jasno tudi Grintavce, Karavanke in Julijce!

Izlet je primeren za vse z osnovno kondicijo in kolesi, ki lahko vozijo tudi po slabših makadamskih cestah. Otroci do 14. leta morajo voziti v spremstvu vsaj enega od staršev ali skrbnikov in morajo obvezno imeti kolesarsko čelado!

Prijave so možne do 24. 8. 2016.

V primeru slabega vremena bodo izleti v soboto, 3. 9. 2016!

Več informacij (program, prijava in cenik): Kolesarsko spoznavanje naravne in kulturne dediščine Ljubljanskega barja

Vabilo k akciji “Prekolesarimo svet”  

12. avgust 2016 8:13:00

Prekolesarimo svetNacionalni Inštitut za javno zdravje, Univerza na Primorskem, Inštitut Andrej Marušič, Slovenski center za raziskovanje samomora, Slovensko združenje za preprečevanje samomora in Nacionalno združenje za kakovost življenja OZARA Slovenija vabijo k akciji “Prekolesarimo svet” ob svetovnem dnevu preprečevanja samomora, ki letos poteka pod geslom Povezanost. Pogovor. Skrb.

Pobudnik akcije Prekolesarimo svet je Mednarodna zveza za preprečevanje samomora, ki skuša tudi letos uresničiti izziv, da bi udeleženci iz vsega sveta z združenimi močmi prekolesarili 40.075 kilometrov, kolikor znaša obseg Zemlje. Akcije v preteklih štirih letih so bile zelo odmevne, saj je skupno število prekolesarjenih kilometrov znašalo skoraj šestkrat toliko, kot je obseg Zemlje.

Kolesarite lahko na kakršnem koli kolesu, lahko je tudi sobno. Kolesarite lahko sami, v družbi s svojimi bližnjimi ali v okviru svojih delovnih organizacij. Na kolo vabljeni vsi: odrasli, otroci, mladostniki in družine – z željo, da bi se kot skupnost povezali in angažirali v nameri za preventivno delovanje in ohranjanje življenj.

Več informacij in prijava: Prekolesarimo svet


Predstavitev portala Gremo na pot pred Mestno hišo 

2. avgust 2016 11:29:00

Ljubljana, Zelena prestolnica Evrope 2016, je mesec avgust posvetila trajnostnemu turizmu. Morda ne bo odveč, da na tem mestu zapišemo najbolj široko sprejeto definicijo trajnostnega turizma:

»Trajnostni turizem je turizem, ki upošteva sedanje in bodoče ekonomske, socialne in ekološke vplive in tudi zadovoljuje potrebe obiskovalcev, gospodarstva, okolja in lokalnih prebivalcev.« (United Nations Environment Programme, 2005 v Mihalič, T., 2006, Trajnostni turizem)

Glavna naloga trajnostnega turizma je torej zmanjšati škodljive vplive na okolje in prebivalstvo ter pozitivno vplivati na celotno lokalno okolje. Ljubljana je naredila že veliko sprememb v tej smeri – po mnenju Evropske komisije največ sprememb v kakovosti življenja v najkrajšem času, zato si je tudi pridobila laskavi naslov Zelena prestolnica Evrope 2016.

V avgustu bodo pred Mestno hišo in v informacijski točki Točka. Zate. potekale številne predstavitve različnih ponudnikov turističnih doživetij in storitev.

Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije  bo v sredo, 3. avgusta, in v četrtek, 25. avgusta, med 10. in 17.00. uro na stojnici pri Točki. Zate. predstavila portal GREMO NA POT, spletni vodnik po kolesarskih, pohodnih in tekaških poteh v Osrednjeslovenski regiji.

Vabljeni, da se nam pridružite!

Program in podrobnejše informacije:  www.zelenaljubljana.si

Stran 8 od 21 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>