Kolesarske novice

20. Maraton treh občin 

28. maj 2018 9:36:00

20. Maraton treh občinV nedeljo, 3. Junija 2018, vabljeni na jubilejni Maraton treh občin (Grosuplje, Ivančna Gorica, Dobrepolje). Maraton bo potekal po treh asfaltiranih trasah, za gorske kolesarje bo pripravljena MTB proga, prav tako posebni trasi za družine, poskrbljeno pa bo tudi za spremljevalce kolesarjev – ti se bodo lahko podali na pohod.

 Start za udeležence cestnih tras na 91, 78 in 56 km bo ob 9.00  uri; start družinskega maratona – daljši ob 9:10 uri;  MTB ob 9:20 in start družinskega – krajši pa ob 9:30. Udeležencem maratona s plačano startnino bodo ob progah na voljo okrepčila, potujoče servisne delavnice in ostala spremljevalna vozila. Na križiščih bo poskrbljeno za usmerjanje kolesarjev.

Trase:

 • 91 kilometrska proga z zelo razgibanim terenom in vzponom na 600 m visok Korinj je namenjena dobro pripravljenim kolesarjem;
 • 78 kilometrska proga je enaka, le brez vzpona na Korinj;
 • 56 kilometrska proga;
 • MTB proga v dolžini cca 30 km, primerna samo za gorska kolesa;
 • družinski maraton je namenjen družinam in manj pripravljenim kolesarjem. Na voljo sta dve trasi 16 in 27 km. (del trase je makadamski);
 • pohod za spremljevalce kolesarjev

Start in cilj vseh prog je v centru Grosuplja na Kolodvorski  cesti. Prijave bo organizator sprejemal od 7.30 ure dalje na startno-ciljnem prostoru; pred prijave pa na internetni strani: www.kolesarsko-drustvo-grosuplje.si/maraton in v Piceriji Sonček na Kolodvorski cesti 2 v Grosuplju.

Na cilju bo vsak udeleženec ob predložitvi startne številke prejel medaljo in praktično darilo, deležen bo malice, žrebanja praktičnih nagrad. Posebnih priznanj bodo deležni najstarejši in najmlajši udeleženci in najštevilčnejša skupina. Posebej bodo nagrajeni najboljši kolesarji in kolesarke na vzponu na Korinj.

Več informacij: www.kolesarsko-drustvo-grosuplje.si/maraton.

12. Velika nagrada Občine Komenda in Lidlov pokal za mlade 

16. maj 2018 9:46:00

Velika nagrada Občine KomendaKolesarsko društvo Rog vabi na ogled kolesarske dirke 12. velika nagrada Občine Komenda in Lidlov pokal za mlade, kjer bosta potekala dirka za amaterske tekmovalce in občinsko prvenstvo.

Datum: 20. 5. 2018

Čas: 11:00 do 18:00

Lokacija: Občina Komenda

Več informacij: 12. Velika nagrada Občine Komenda


Barjanka ali kolesarsko doživetje na Ljubljanskem barju 

18. april 2018 8:04:00

Barjanka - Podpis pisma o nameri o sodelovanju - foto Nik RovanV želji po trajnostni in celostni predstavitvi Ljubljanskega barja in predvsem njegovih danosti ter lepot so svoje moči združili Javni zavod Krajinski park Ljubljansko barje, Kolesarsko društvo Rog, družba BTC, Turizem Ljubljana in vseh sedem barjanskih občin: Ljubljana, Log – Dragomer, Borovnica, Brezovica, Škofljica, Vrhnika in Ig. Luč sveta je tako zagledala nova približno 83 kilometrov dolga športno rekreacijska kolesarska proga Barjanka, ki se je pridružila družini Maratona Franja. Ena izmed njenih posebnosti  je tudi ta, da kar polovica trase poteka po makadamskih poteh, kar ji daje še poseben čar.

Športno turistični dogodek so širši javnosti v torek, 17. aprila, predstavili vsi partnerji projekta, ki so ob tej priložnosti podpisali tudi uradno pismo o nameri o sodelovanju pri njegovi izvedbi. Poleg športno rekreativnega pomena partnerji velik poudarek dajejo tudi turističnemu namenu, saj si želijo, da Barjanka ne bi bila aktualna le v času Maratona Franja, temveč bi skozi vse leto privabljala tako domače kot tuje kolesarje, ki v občinah, skozi katere pelje, lahko vidijo marsikaj zanimivega. Kolesarji lahko ob poti spoznavajo krajevne posebnosti in običaje, okušajo kulinarične specialitete ter si ogledujejo kulturne in naravne znamenitosti.

Traso Barjanke je podrobneje predstavil Janez Kastelic, direktor Krajinskega parka Ljubljansko barje, ki se je ob tej priložnosti zahvalil za močno in hitro podporo tako občin kot organizatorjev Maratona Franja. Ideja je namreč zaživela le v nekaj mesecih od njene predstavitve. Kot je poudaril, je območje Krajinskega parka Ljubljansko barje zaradi ustrezne cestne infrastrukture, bližine mesta Ljubljane, krajinske pestrosti ter kulturne in naravne dediščine idealno območje za organizacijo kolesarskega dogodka.

Prva izvedba Maratona Barjanka, ki ne bo tekmovalnega značaja, se bo pričela 9. junija s štartom na Kongresnem trgu v Ljubljani in zaključkom v BTC-ju, medtem bo trasa prečila vse barjanske občine, organizirani pa bodo tudi trije postanki, prvi v Bistri na Vrhniki, drugi pri podpeškem Jezeru ter tretji na Igu, kjer bodo imeli udeleženci priložnost spoznati kulturno, turistično, naravno in kulinarično ponudbo posameznih občin.

Več informacij in prijava: Barjanka 2018  

37. Maraton Franja: nižja prijavnina do 15. aprila! 

10. april 2018 11:33:00

Maraton FranjaNa 37. Maraton Franja BTC City, ki bo potekal med 8. in 10. junijem 2018, se lahko še do četrtka, 15. aprila, prijavite po znižani ceni.

S pravočasno prijavo na Maraton Franja prihranite nekaj denarja in skrbi.

Nekaj pomembnih informacij v zvezi s prijavami:

 • Do 15. APRILA prijavnina po znižani ceni
 • Skupinske prijave bodo odprte do 25. MAJA
 • Če želite račun na davčno številko potem je OBVEZNA skupinska prijava (tudi če je samo za eno osebo)
 • Po oznaki vašega plačila prejmete na svoj-e naslov zapisan v prijavi račun za prijavnino
 • Cenik si lahko ogledate tukaj (cene veljajo na dan plačila)

Glavna novost letošnjega Maratona Franja BTC City:

»Barjanka« ali »Kolesarsko doživetje na Ljubljanskem barju« – 83 km kolesarskega doživetja po krajinskem parku Ljubljansko barje

 • Start: sobota 9. junij, 8:00 Kongresni Trg

Maraton bo potekal v zaprti kontrolirani vožnji in bo ne-tekmovalne narave, brez meritve časov. Predvidena hitrost na makadamskih odsekih bo do 25 km/h. Na asfaltiranih površinah do 35 km/h.

Klikni tukaj in se PRIJAVI na največji kolesarski dogodek pri nas!

www.franja.org

Kolesarjenje po mostiščarskih poteh  

9. april 2018 9:43:00

Kolesarjenje po mostiščarskih potehKolesarsko društvo LPP vas vabi v petek, 13. 4. 2018, ob 16.00 na kolesarjenje po mostiščarskih poteh.

Zbirno mesto je na postajališču Dolgi most (končna postaja št. 1D in št. 6 mestnega potniškega prometa), kjer bo pričetek poti po Ljubljanskem barju. Pot v dolžini približno 50 km, bo deloma potekala po asfaltiranih in deloma makadamskih poteh, tako da so za kolesarjenje primerna predvsem gorska in treking kolesa, čelada je obvezna. Zaključek kolesarjenja je predviden približno ob 19.00 na Dolgem mostu.

Relacija: Dolgi most – Mestni Log – Vnanje Gorice – Notranje Gorice – Podpeč – Bevke – Blatna Brezovica – Sinja Gorica (Ribiški dom – prvi postanek za pogovor in kavico) – Vrhnika – (Mantova), po trasi stare železniške proge Drenov Grič – Log – Brezovica – Dolgi most.

Kolesarjenje je primerno za različno pripravljene, ki lahko ravninsko pot prekolesarijo z dvema postankoma. Udeležence bo spremljalo vozilo, ki bo nudilo podporo pri kolesarskem izletu.

Več informacij in prijave: Kolesarjenje po mostiščarskih poteh

18. VELO kolesarski maraton 

3. april 2018 13:27:00

Velo kolesarski maratonTradicionalni 18. VELO KOLESARSKI MARATON bo letos potekal v nedeljo, 8. aprila 2018. Prireditev je namenjena rekreativcem, mali maraton tudi kolesarskim začetnikom, saj nista tekmovalnega značaja. Udeleženci maratona vozijo v skladu s CPP.

Start in cilj maratona bosta pred  VELOCENTROM v Črnučah, Dunajska 421, 1000 Ljubljana.

Potekala bosta MARATON KLASIKA (81 km) ob 10.00 ter DRUŽINSKI MALI MARATON (30 km) ob 10.15.

Predprijave so možne do vključno srede 4. 4. 2018. do 12.00 ure. Prijava je potrjena, ko je vplačana tudi startnina.

Prijave so možne tudi na dan prireditve do pol ure pred posameznim startom.

TRASA 18. VELO maratona: Črnuče – Gameljne – Povodje – Skaručna – Vodice – Valburga – Trboje – Voklo – Šenčur – Britof – Predoslje – Preddvor – Tupaliče – Visoko – Cerklje – Zgornji in Spodnji Brnik – Vodice – Koseze – Povodje – Tacen – Vižmarje – Črnuče (skupaj 81 km).

TRASA Družinskega malega maratona (30 km): Črnuče – Gameljne – Povodje – Skaručna – Vodice – Koseze – Povodje – Črnuče

NAGRADE: Vsi udeleženci dobijo pokal,  toplo malico in spominsko majico. Med vse udeležence bomo z žrebom razdelili bogate nagrade sponzorjev kolesarskega maratona.

Posebna nagrada čaka najštevilčnejšo ekipo in najštevilčnejšo družino.

Več informacij: 18. VELO kolesarski maraton

S kolesom k Mrtinet na klobaso tudi v 2018 

29. marec 2018 9:11:00

Kolesarska akcija K MartinetV soboto, 31. marca 2018, se pričenja že šestnajsta sezona ene najbolj množičnih rekreativnih kolesarskih prireditev v občini Grosuplje. Akcija bo  potekala vse do prvega vikenda v oktobru, natančneje do 7. 10. 2018.

Akcija se bo pričela z blagoslovom koles pri Mrtinetovi kapelici "Na šoli" v upanju, da bodo vzponi kolesarjev potekali varno in brez nevšečnosti, predvsem pa brez nezgod. Vsak udeleženec bo brezplačno prejel evidenčni v katerega je potrebno zbrati 15 žigov. Vsak dan šteje en žig, kar pa ne pomeni, da ne smeš lokacije obiskati večkrat na dan. Ko udeleženec zbere 15. zaporedni žig, ga gostitelj bar pr`Mrtinet nagradi z domačo klobaso, ter po želji dobi nov evidenčni kartonček.

Več informacij:  Dnevni bar Pr Mrtinet


1. dirka za pokal Občine Domžale in pokal Andreja Hauptmana 

29. marec 2018 9:03:00

1. dirka za pokal občine DomžaleKD Rog in Občina Domžale 31. marca vabita rekreativne kolesarje, da se pridružijo najboljšim slovenskim kolesarkam in kolesarjem, ki se bodo merili na dirki po domžalski okolici. Proga bo speljana na trinajst kilometrov dolgem krogu od Ihana preko Goričice, Žej, Gorjuše in Preloga s štartom in ciljem pred picerijo Dante v Ihanu ob 10.30.

Tekmovanja se bodo pričela z dirkami amaterskih in rekreativnih kolesarjev, ob 10.30 pa bo štart dirke, ki bo štela tudi za občinsko prvenstvo. Ob 12.00 pa se bodo za 1. POKAL OBČINE DOMŽALE pomerili starejši in mlajši mladinci ter starejše mladinke.

Prijave so možne na dan tekmovanja od 9.00 dalje v Piceriji Dante.

Več informacij in prijave: KD Rog 

S kolesom po Ljubljani in okolici 

14. marec 2018 11:13:00

Kolesarjenje - Barjanski krog - foto Krajinski park Ljubljansko barjeV drugi polovici marca je dan že nekoliko daljši, sončni žarki pa so že občutno močnejši. Ob lepih in suhih dneh se torej že da na kolo, z njim pa v službo ali šolo, na rekreacijo, na nova doživetja, pridobivanje kondicije, kurjenje maščob ali krajši družinski izlet.

Dobra motivacija pa je tudi zbiranje žigov, kar ponujajo kar štiri ljubljanske akcije: 10 vrhov v okolici Ljubljane, Na kolesu okoli Ljubljane, Barjanski krog in Vzponi na Mali Lipoglav.

Sodelovanje je brezplačno in enostavno: v kartonček, ki ga dobite v enem izmed ljubljanskih turističnih centrov, v Potniških centrih LPP (na Celovška cesta 160 ali Slovenski cesti 56) ali v Športnem centru Triglav (Vodovodna cesta 25), odtisnete zahtevane žige in jih do 15. oktobra 2018 vrnete na določen naslov.

Posamezne akcije vam bomo predstavili v prihodnjih dneh.

50 vzponov na Katarino 

6. marec 2018 8:36:00

Vzpon na KatarinoMarca se je pričela tradicionalna začela kolesarska akcija "50 vzponov na Katarino", cilj katere je v kolesarski sezoni 50 krat prikolesariti iz doline do gostišča Vihra - Katarina nad Ljubljano.

Kolesarji, ki bi želeli sodelovati, se lahko prijavite v gostišču Vihra. Vpisnina znaša 15,00 EUR, opis poti pa si lahko ogledate TUKAJ

Akcija, ki jo organizira Kolesarski klub Medvode, bo potekala vse do oktobra 2018, zaključek z zabavnim večerom z glasbo, večerjo, podelitvijo medalj, plaket in pokalov pa bo v mesecu novembru.

Več informacij: KK Medvode

Stran 5 od 22 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>