10. JUBILEJNI ARGONAVTSKI MARATON

14. junij 2021 9:56:00

koloV nedeljo, 20. junija 2021 vabljeni na jubilejni, 10. Argonavtski maraton, ki je največji športno-rekreativni prireditvi v občini Vrhnika.

Za kolesarske navdušence so organizatorji pripravili štiri trase, različnih težavnosti:

  • Argonavtski maraton, 81km - speljan po trasi Vrhnika-Borovnica-Brezovica-Polhov Gradec-Planina nad Horjulom-Šentjošt-Podlipa-Vrhnika. Trasa maratona poteka v celoti po asfaltiranih poteh in je namenjena bolje pripravljenim rekreativnim kolesarjem.
  • Mali Argonavtski maraton, 63 km - speljan po trasi Vrhnika-Borovnica-Brezovica-Horjul-Šentjošt-Podlipa-Vrhnika. Trasa maratona poteka v celoti po asfaltiranih poteh je namenjena srednje pripravljenim rekreativnim kolesarjem.
  • Družinski Argonavtski maraton, 32 km – speljan po trasi Vrhnika-Borovnica-Notranje Gorice-Podplešivica-Bevke-Blatna Brezovica-Vrhnika in je primerna za otroke starejše od 10 let in slabše pripravljene kolesarje.
  • Za najmlajše do 7 leta starosti, pa so pripravili spretnostni poligon, na katerem se bodo pobližje spoznali z cesto-prometnimi predpisi in s pravili obnašanja kolesarja v prometu.

Glede na prepovedi in omejitve, ki nas spremljajo že skoraj leto in pol so se organizatorji odločili, da 20. junija 2021 10. Argonavtski maraton izvedejo, vendar le za kolesarje s kolesarskimi licencami, ki bodo tekmovali v dirki za POKAL SLOVENIJE.

Več informacij o dogodku najdete tukaj.

Komentarji na to objavo so zaprti.