Tekaške novice

-april 2021+
ptsčpsn
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789
  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (377)
  • Komentarji (1)

Arhivi

Vadba teka s Športnim društvom ABC šport 

25. marec 2014 11:56:00

ABC šport logoKot smo obljubili, smo se lotili objav ponudnikov tekaške vadbe v naši regiji. A še pred objavo, moramo podatke seveda najprej zbrati. Nekaj smo jih že, za ostale pa prosimo vas. Če torej veste za kakšno, vsaj osnovne podatke prosimo sporočite po e-pošti Anita.Gregorc@luz.si.

Tekaška vadba, ki jo ponuja Športno društvo ABC šport, je namenjena začetnikom in že izkušenim, ki želijo napredovati. Treningi bodo v pomladnem terminu, od 1.4. do 24.6. in v jesenskem pa od 2.9. do 21.10. potekali vsak torek na tekaški stezi Letnega telovadišča v Tivoliju in po poteh Rožnika.

 

Več na www.abcsport.si.

Spomladanski tekaški tabor z Dušanom Mravljetom 

24. marec 2014 11:59:00

tekaška vadbaPodobno, kot ne moremo pričakovati, da bodo vsi planinski izleti izvedeni v naši regiji, velja tudi za tekaške aktivnosti. Tale je že ena izmed tistih, ki jih, sicer ljubljansko društvo, pripravlja celo ozven naših meja. Skupaj z že upokojenim ultramaratoncem Dušanom Mravljetom, vabijo na spomladanski tekaški tabor v Puli.

Tabor bo namenjen predvsem druženju in napredovanju v tehniki teka, nekaj časa pa boste namenili predavanjem, tudi kolesarjenju, športnim igram in zabavnim večerom, z vami pa bo tudi dr. Branko Škof.

 

Tekaški tabor bo potekal v Puli (bivanje v hotelu Pula***) od petka, 4. do nedelje 6. aprila 2014.

 

Več na www.tek.si.

Nered pri ponudnikih tekaških vadb 

24. marec 2014 11:41:00

tek v naraviZačenja se poplava tekaških vadb, med katerimi boste morali izbrskati seme od plevela. Ja, žal je tako pri nas za zdaj. Nimamo regulative, ki bi z licenciranjem izpostavila kakovostne programe. Za to bi seveda morala poskrbeti nacionalna panožna zveza (v tem primeru Atletska zveza Slovenije), a to žal briga in skrbi vse kaj drugega, kot ta zelo resna težava.

Z vodenjem tekaške vadbe in pisanjem programov se danes pri nas dobesedno ukvarja vsak, ki ima pet minut časa. "Podjetniki" so izkoristili okoli dvajset-odstotni prirastek števila novih tekačev, ki bolj ali manj naivno nasedajo (kvazi) strokovnjakom in njihovim nasvetom. Tako bo, dokler se ne bo nekomu nekaj zgodilo in bo prišlo do tožbe. Takrat seveda ne bo krivde prevzel nihče!

Zato pazite, komu dajete svoje telo in čas v obdelavo in se pred vpisom dobro pozanimajte.

Z naše strani pričakujte nabor vseh, za objavo zainteresiranih ponudnikov, a brez komentarja, kdo je boljši ali slabši.

Juriš na štiri 

17. marec 2014 12:18:00

Juriš DolskoMed tekaškimi dogodki iz Koledarja rekreacije bodo prvega izvedli v Dolskem pri Ljubljani, kjer imajo dolgoletno, že četrtstoletno tradicijo pri organizaciji. Prvi bo tek na Murovico, ki bo sodil v sklop akcije JURIŠ NA ŠTIRI, to je skupek štirih prireditev: tek in pohod na Murovico, tek okoli Ajdovščine, Kolesarski vzpon k Baronu Juriju Vegi, Novoletni tek.

 

Vsak, ki bo sodeloval na vseh štirih prireditvah, bo ob zaključku novoletnega teka prejel simbolično nagrado. Tudi vi!

 

 Več na www.dol.si/sddolsko.

Tekaški dogodki odslej tudi v našem koledarju 

17. marec 2014 12:00:00

Rekreacija_dogodekZačela se je tekaška sezona. V parkih, po gozdnbih poteh in tudi poi cestah bomo srečevali vedno več ljubiteljskih tekačev, ki nabirajo ali nadgrajujejo svojo kondicijo.

Nekateri med njimi se boste morda prvih korakov učili na kateri izmed tekaških delavnic, drugi bodo svojo pripravljenost ali napredek preverjali na Cooperjevih preizkusih, nekaterim se bo zahotela udeležba na tekaškem vikendu ali popotovanju, kdor pa si bo zaželel še drugačnega druženja, doživetij ali celo malo tekmovalnosti, bo imel možnosti tudi za udeležbo na kateri izmed številnih tekaških prireditev. Te se začenjajo ta konec tedna in se bodo že v prihodnjih tednih dobesedno razmnožile tudi v Ljubljanski kotlini. Tudi z velikimi in skoraj največjimi tekaškimi dogodki, kjer lahko začutite vso pozitivno energijo, ki jo oddaja množica tisočih, potem se prijavite na katerega izmed dogodkov.

 

Vse dogodke že lahko spremljate tudi v vašem koledarju prireditev, ki ga objavljamo skupaj s portalom www.rekreacija.si.

Prijavite se na tek trojk 

5. marec 2014 11:44:00

Tek trojk 2013Tekaška sezona, ki se najbolj zagrizenim tekačem v resnici nikoli ne konča, se bo na prvo pomladno nedeljo vendarle začela tudi za kakšnih tritisoč udeležencev, ki se bodo 23. marca odpravili na Kras. Ampak če zaupamo statistiki, se tega dne, iz Osrednjeslovenske regije zgodila prava mala selitev narodov. Tudi če takrat ne boste tam, boste obilo priložnosti za tekaško rekreacijo lahko dobili tudi v naših krajih. Podatke o njih boste lahko kmalu dobili tudi v našem koledarju dogodkov, ki že s tem mesecem ne bo več le na pol poln. Ne le v koledarju, ampak tudi v praksi lahko računate na pravo poplavo tekaških dogodkov v naši regiji, ki tudi v slovenskem merilu veljajo za najbolj množične (o nekaterih bomo posebej pisali tudi tule). Tale pa ima celo status najbolj množičnega rekreativnega dogodka pri nas in še širše. Vsako leto se ga namreč udeleži blizu tridesettisoč ljudi vseh starosti in telesnih sposobnosti.

58. pohod Pot ob žici bo letos potekal med 8 in 10. majem. O pohodnem delu dogodka bomo zapisali kaj več v bližnji prihodnosti, namen tega zapisa pa je povabiti vas na tekaško preizkušnjo trojk. Edinstvenost teka in lepo speljana trasa vsako leto privabita več tekačev, ki se iz različnih vzgibov in razlogov odločijo premagati razdaljo 12,5 ali 29 kilometrov. Trojica tekačev (moški, ženske ali mešana ekipa) morajo ves čas teči skupaj, v cilju pa velja čas tistega, ki zadnji preteče ciljno črto. S takšno obliko dogodka, želi organizator spodbujati tekače k medsebojni pomoči, solidarnosti in motiviranju.

 

Tradicionalno bo 10. maja start Kongresnem trgu, za brezplačno prijavo trojke pa imate časa še do 30. aprila.

 

Več na www.pohod.si.

Prvi pustni tek v Ljubljani 

18. februar 2014 10:31:00

Pustni tek 2014Kljub ledu in snegu v zadnjih tednih, temperature ozračja prav nič ne kažejo svoje podobe, ki jim pritičejo v tem času. Da bo zima še milejša, jo bodo v naslednjih dneh odganjale še pustne maske in kurenti.

Med množico zanimivih dogodkov pa na prvi marčevski konec tedna najdemo tudi prvi pustni tek v ljubljanskem parku Tivoli, ki ga za vas pripravlja organizacijska ekipa Ljubljanskega maratona in spomldanskega Pohoda oziroma Teka trojk.

2. marca bo start za bazenom ob 11. uri, razdalja štiri kilometre, tekli (ali hodili) pa boste lahko v maskah ali brez.

 

Če boste startnino vplačali do 27. februarja boste za sodelovanje odšteli 10 evrov, kasneje pa vas bo stalo 15.

 

Več preberite v razpisu na www.pohod.si/pustnitek.

Žled pustil posledice tudi na zadvorski trim stezi 

12. februar 2014 9:33:00

Že naslednji dan, ko smo poročali o prenovljenem mostičku in načrtih za prenovo trim steze v Sostrem, je vreme poseglo v razmere na stezi in na okoliških pohodnih poteh čez Orle, Golovec in Molnik. Poročevalci s terena po prvi čistilni akciji poročajo, da je pot na Orle sicer prehodna, vendar so na poti še vedno ostala večja drevesa, medtem ko je vejevje odstranjeno. Previdno povsod, če se odpravljate tja.

Nov most na zadvorski trim stezi 

8. februar 2014 21:30:00

Trim ZadvorTrim steza Zadvor, ki je bila zgrajena leta 1976 in še danes uspešno služi svojemu namenu v zadovoljstvo krajanov, otrok bližnjih vrtcev in učencev Osnovne šole Sostro, je kljub zagnanemu delu in številnim neplačanim uram prostovoljcev za njeno vzdrževanje, vseeno potrebna krepkejšega posega in obnove. Napovedana je za letošnjo pomlad, investitor pa naj bi bila Mestna občina Ljubljana.

Začeli pa so že pozimi, sa je Četrtna skupnost Sostro, na pobudo športnikov iz Športnega društva Zadvor, zamenjala dotrajan most na trim stezi z novim in širšim. Kot že prejšnji, bo tudi ta seveda rekreativce popeljal z območja Brunarice Zadvor na vodeno rekreacijo skozi tri-kilometrsko trim stezo.

Čakamo pa na naslednje občinske poteze...

 

Izšla je tiskana izdaja koledarja športno rekreativnih prireditev 

28. januar 2014 10:31:00

Koledar ŠUSŠportna unija Slovenije je zbrala in objavila podatke o športnih in rekreativnih prireditvah ter dogodkih, ki se bodo tekom leta odvijali tako na domačih tleh kot pri bližnjih sosedih. Oblikovali so ga kot žepni planer, ki poleg informacij o odvijajočih se dogodkih omogoča tudi spremljanje športnih, kot vsakodnevnih aktivnosti. Njegova velikost je namreč primerna za vsak nahrbtnik, torbico ali večji žep.

Naročite ga preko elektronske pošte  sus@sportna-unija.si oziroma na telefonski številki 031 397 378, cena pa je 6€ za kos + poštnina (DDV vključen v ceno).

Ker pa so tiskani podatki ob izdaji žal že zastareli, vse novosti in spremembe v koledarju lahko spremljate na osrednjem slovenskem rekreativnem portalu www.rekreacija.si.

Stran 35 od 38 << < 20 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 > >>