Tekaške novice

-april 2024+
ptsčpsn
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (381)
  • Komentarji (1)

Arhivi

Tekaška vadba s Kinvitalom 

1. april 2014 22:44:00

Kinvital_logoVadba 0 do 5 km je namenjena popolnim začetnikom, zato bomo tek kombinirali s hojo, vmes naredili še kakšno vajo za moč in gibljivost ter se posvečali predvsem pravilni tehniki teka. Vse skupaj bo potekalo v sproščenem okolju parka Tivoli, kar nam bo dalo še dodatnih moči. Nikakor pa ne bomo pozabili na prijetno vzdušje med vadbo.

Cilji vadbe: Boljša splošna in specifično tekaška telesna pripravljenost, boljša tehnika teka, preteči 5 km brez odmora.

Začnejo v četrtek, 3.4., ob 19.00, v parku Tivoli (zbor na koncu parkirišča pri kotalkališču), Ljubljana.

 

Več na www.kinvital.si.

Priprave na Maraton Treh src 

26. marec 2014 9:20:00

trehsrcOrganizatorji največje tekaške prireditve v Pomurju vam v Ljubljani ponujajo možnost brezplačne dvomesečne vadbe teka s studiem Fitinn. Treningi so vsak torek ob 17. uri v parku Kodeljevo.

Dobrodošli vsi, ne le tisti, ki se maratona nameravate udeležiti.

 

Več na www.maraton-radenci.si.

Vadba teka s Športnim društvom Mladi up 

25. marec 2014 12:27:00

Urban

Ena od pomembnih kvalitet teka je, da odpremo vrata lastnega stanovanja in že lahko tečemo sami ali v družbi. Brez prevažanja, brez dodatne porabe časa, smo takoj v akciji. Kljub temu pa vam vseeno svetujem, da se vsaj enkrat do dvakrat na teden pridružite tekaški skupini. Izkušnje namreč kažejo, da s tem povečate verjetnost, da boste trenirali bolj redno, bolj sistematično, z manjšo možnostjo poškodb in z večjim napredkom. Kvaliteten tekaški trening namreč ni sestavljen le iz teka, ampak je obogaten s krepilnimi in razteznimi vajami. Prijetna družba pa da treningom še prav poseben pečat in spodbudo za naprej. Ne pozabimo tudi na to, da ima družba, ki nas obkroža, zelo velik vpliv na to, kako se počutimo, kaj delamo, kakšne vrednote imamo. Če izberemo družbo, v kateri so ljudje bolj razgibani in zadovoljni, bomo takšni tudi mi. Izberimo si tekaško družbo in z nasmehom na obrazu stecimo novim izzivom naproti.

Tako pravi Urban Praprotnik, ki vabi na redno tekaško vadbo v Ljubljani, Tacnu, Domžalah in v Kamniku.

Več na www.tekaskitrener.si.

Vadba teka z Akademskim atletskim društvom Slovan 

25. marec 2014 12:10:00

tek.si logoVodja programa dr. Branko Škof je zapisal: "Enostavno v nekaj korakih - za pogum in vztrajnost; da vam bo tekaška vadba postala zabavna in prijetna in da bo prinesla čim več veselja in radosti v vaša srca in srca vaših bližnjih." Ponujajo šest tekaških programov: Tekaška vadba za začetnike, Splošni tekaški program, Napredna tekaška vadba, Tekaška vadba za študente, Dopoldanska tekaška vadba, Tekaška vadba za seniorje.

Vadbena sezona je pri AAD Slovan ne zaključuje. Letni del bo trajal do začetka novembra, takoj zatem pa bodo nadaljevali zimski ciklus. Vadijo na Slovanovem stadionu, na Fakulteti za šport, v Tivoliju in v atletski dvorani ŽAK Ljubljana.

 

Več na www.tek.si.

Vadba teka s Športnim društvom ABC šport 

25. marec 2014 11:56:00

ABC šport logoKot smo obljubili, smo se lotili objav ponudnikov tekaške vadbe v naši regiji. A še pred objavo, moramo podatke seveda najprej zbrati. Nekaj smo jih že, za ostale pa prosimo vas. Če torej veste za kakšno, vsaj osnovne podatke prosimo sporočite po e-pošti Anita.Gregorc@luz.si.

Tekaška vadba, ki jo ponuja Športno društvo ABC šport, je namenjena začetnikom in že izkušenim, ki želijo napredovati. Treningi bodo v pomladnem terminu, od 1.4. do 24.6. in v jesenskem pa od 2.9. do 21.10. potekali vsak torek na tekaški stezi Letnega telovadišča v Tivoliju in po poteh Rožnika.

 

Več na www.abcsport.si.

Spomladanski tekaški tabor z Dušanom Mravljetom 

24. marec 2014 11:59:00

tekaška vadbaPodobno, kot ne moremo pričakovati, da bodo vsi planinski izleti izvedeni v naši regiji, velja tudi za tekaške aktivnosti. Tale je že ena izmed tistih, ki jih, sicer ljubljansko društvo, pripravlja celo ozven naših meja. Skupaj z že upokojenim ultramaratoncem Dušanom Mravljetom, vabijo na spomladanski tekaški tabor v Puli.

Tabor bo namenjen predvsem druženju in napredovanju v tehniki teka, nekaj časa pa boste namenili predavanjem, tudi kolesarjenju, športnim igram in zabavnim večerom, z vami pa bo tudi dr. Branko Škof.

 

Tekaški tabor bo potekal v Puli (bivanje v hotelu Pula***) od petka, 4. do nedelje 6. aprila 2014.

 

Več na www.tek.si.

Nered pri ponudnikih tekaških vadb 

24. marec 2014 11:41:00

tek v naraviZačenja se poplava tekaških vadb, med katerimi boste morali izbrskati seme od plevela. Ja, žal je tako pri nas za zdaj. Nimamo regulative, ki bi z licenciranjem izpostavila kakovostne programe. Za to bi seveda morala poskrbeti nacionalna panožna zveza (v tem primeru Atletska zveza Slovenije), a to žal briga in skrbi vse kaj drugega, kot ta zelo resna težava.

Z vodenjem tekaške vadbe in pisanjem programov se danes pri nas dobesedno ukvarja vsak, ki ima pet minut časa. "Podjetniki" so izkoristili okoli dvajset-odstotni prirastek števila novih tekačev, ki bolj ali manj naivno nasedajo (kvazi) strokovnjakom in njihovim nasvetom. Tako bo, dokler se ne bo nekomu nekaj zgodilo in bo prišlo do tožbe. Takrat seveda ne bo krivde prevzel nihče!

Zato pazite, komu dajete svoje telo in čas v obdelavo in se pred vpisom dobro pozanimajte.

Z naše strani pričakujte nabor vseh, za objavo zainteresiranih ponudnikov, a brez komentarja, kdo je boljši ali slabši.

Juriš na štiri 

17. marec 2014 12:18:00

Juriš DolskoMed tekaškimi dogodki iz Koledarja rekreacije bodo prvega izvedli v Dolskem pri Ljubljani, kjer imajo dolgoletno, že četrtstoletno tradicijo pri organizaciji. Prvi bo tek na Murovico, ki bo sodil v sklop akcije JURIŠ NA ŠTIRI, to je skupek štirih prireditev: tek in pohod na Murovico, tek okoli Ajdovščine, Kolesarski vzpon k Baronu Juriju Vegi, Novoletni tek.

 

Vsak, ki bo sodeloval na vseh štirih prireditvah, bo ob zaključku novoletnega teka prejel simbolično nagrado. Tudi vi!

 

 Več na www.dol.si/sddolsko.

Tekaški dogodki odslej tudi v našem koledarju 

17. marec 2014 12:00:00

Rekreacija_dogodekZačela se je tekaška sezona. V parkih, po gozdnbih poteh in tudi poi cestah bomo srečevali vedno več ljubiteljskih tekačev, ki nabirajo ali nadgrajujejo svojo kondicijo.

Nekateri med njimi se boste morda prvih korakov učili na kateri izmed tekaških delavnic, drugi bodo svojo pripravljenost ali napredek preverjali na Cooperjevih preizkusih, nekaterim se bo zahotela udeležba na tekaškem vikendu ali popotovanju, kdor pa si bo zaželel še drugačnega druženja, doživetij ali celo malo tekmovalnosti, bo imel možnosti tudi za udeležbo na kateri izmed številnih tekaških prireditev. Te se začenjajo ta konec tedna in se bodo že v prihodnjih tednih dobesedno razmnožile tudi v Ljubljanski kotlini. Tudi z velikimi in skoraj največjimi tekaškimi dogodki, kjer lahko začutite vso pozitivno energijo, ki jo oddaja množica tisočih, potem se prijavite na katerega izmed dogodkov.

 

Vse dogodke že lahko spremljate tudi v vašem koledarju prireditev, ki ga objavljamo skupaj s portalom www.rekreacija.si.

Prijavite se na tek trojk 

5. marec 2014 11:44:00

Tek trojk 2013Tekaška sezona, ki se najbolj zagrizenim tekačem v resnici nikoli ne konča, se bo na prvo pomladno nedeljo vendarle začela tudi za kakšnih tritisoč udeležencev, ki se bodo 23. marca odpravili na Kras. Ampak če zaupamo statistiki, se tega dne, iz Osrednjeslovenske regije zgodila prava mala selitev narodov. Tudi če takrat ne boste tam, boste obilo priložnosti za tekaško rekreacijo lahko dobili tudi v naših krajih. Podatke o njih boste lahko kmalu dobili tudi v našem koledarju dogodkov, ki že s tem mesecem ne bo več le na pol poln. Ne le v koledarju, ampak tudi v praksi lahko računate na pravo poplavo tekaških dogodkov v naši regiji, ki tudi v slovenskem merilu veljajo za najbolj množične (o nekaterih bomo posebej pisali tudi tule). Tale pa ima celo status najbolj množičnega rekreativnega dogodka pri nas in še širše. Vsako leto se ga namreč udeleži blizu tridesettisoč ljudi vseh starosti in telesnih sposobnosti.

58. pohod Pot ob žici bo letos potekal med 8 in 10. majem. O pohodnem delu dogodka bomo zapisali kaj več v bližnji prihodnosti, namen tega zapisa pa je povabiti vas na tekaško preizkušnjo trojk. Edinstvenost teka in lepo speljana trasa vsako leto privabita več tekačev, ki se iz različnih vzgibov in razlogov odločijo premagati razdaljo 12,5 ali 29 kilometrov. Trojica tekačev (moški, ženske ali mešana ekipa) morajo ves čas teči skupaj, v cilju pa velja čas tistega, ki zadnji preteče ciljno črto. S takšno obliko dogodka, želi organizator spodbujati tekače k medsebojni pomoči, solidarnosti in motiviranju.

 

Tradicionalno bo 10. maja start Kongresnem trgu, za brezplačno prijavo trojke pa imate časa še do 30. aprila.

 

Več na www.pohod.si.

Stran 35 od 38 << < 20 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 > >>