Tekaške novice

-januar 2021+
ptsčpsn
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567
  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (373)
  • Komentarji (1)

Arhivi

V prvem roku prijav ponovno rekordni! 

27. avgust 2014 14:03:00

LMPretekli teden se je iztekel prvi rok prijav za Ljubljanski maraton, kar pomeni, da boste za udeležbo odslej morali odšteti nekaj več - do 15. septembra je prijavnina po 35 EUR, kar je še vedno precej manj, kot vas stane udeležba na katerem koli velikem maratonu recimo po evropskih glavnih ali večjih mestih (če ne verjamete, kar preverite višino startnin tam, ob tem pa prištejte še stroške poti, hrane, tamkajšnje prevoze...).

Zato pohitite in se, če tega še niste storili, prijavite v družbo največje tekaške družine doslej. Že po prvem štetju je namreč preženih 2000 prijavljenih tekačev le na maratonski preizkušnji, skupaj pa je za tri nedeljske preizkušnje prijavljenih že 15.000 tekačic in tekačev. Če prištejemo lanskih skoraj sedemtisoč otrok in mladine (a verjamemo, da jih bo tudi v soboto več), smo že krepko presegli dosedanji rekord.

 

Svojo prijavo oddajte na spletni strani vw-ljubljanskimaraton.si.

Vadite lahko tudi na trim stezi 

26. avgust 2014 14:22:00

Trim mostecV preteklih novicah smo nekaj že zapisali tudi o trim stezah, ki so bile priljubljene predvsem v sedemdesetih letih preteklega stoletja, k sreči pa imajo nekatere občine, šole in morda še kdo zanje razumevanje še danes in jih ohranjajo ali celo postavljajo nove. V Ljubljani je na novo postavljena v Mostecu, nekaj pa je novejših tudi tako imenovanih trim otokov (mimogrede: najnovejši bo stal na Golovcu (o tem pa bomo že še kaj napisali ob priložnosti).

Redno trimsko vadbo, kar pomeni sestavljanko teka, vaj za moč in raztezanje, vabi Akademsko atletsko društvo Slovan, ki v okviru mestnega programa športa treninge za rekrativce pripravlja vsak petek. Zbiramo se v parku Tivoli, ta mesec še ob 19.00, do 24.10.2014 pa ob 18.00.
 
Več preberite na www.tek.si, kjer se lahko tudi prijavite.

Ne zamudite prijave na Ljubljanski maraton 

12. avgust 2014 14:00:00

LM logoTekači imate le še do 18. avgusta čas, da se najceneje prijavite na letošnji Ljubljanski maraton. Ne zamudite!

Za pripravo pa imate še dobra dva meseca časa. Ta čas izkoristite tudi za kakšen preizkus sposobnosti recimo na Cooperjevem testu (Domžale, Ljubljana...), lahko pa se udeležite tudi katerega izmed tekov, ki jih je vsak vikend dovolj, najdete pa jih lahko tudi v našem napovedniku dogodkov.

 

 

Nova CITYTRAIL™ tekaška aplikacija 

29. julij 2014 8:31:00

City trailSte naveličani ustaljenega vsakodnevnega tekaškega kroga? Si želite novo zanimivo tekaško izkušnjo? Morda radi tekmujete ali pa le želite ostati v dobri formi. Gore in hribi vas navdihujejo in iščete podobno doživetje o v vašem vsakdanjem okolju...

Doživite tekaško avanturo v svojem mestu

CITYTRAIL™ predstavlja nenehno raziskovanje enkratnih in neponovljivih poti vsakega mesta. Betonsko mesto želimo pretvoriti v zanimiv poligon za tek, kjer smo ves čas na preži za novimi možnostmi za popestritev treninga - iščemo nove tekaške poti, različne podlage in zanimive lokacije, za katere še ne vemo da obstajajo. Odkrijte neštete možnosti za vadbo v vašem okolju, ko zavijete z vsakdanje poti. Podlage in teren se pri tem spreminjajo od asfalta, stopnic pa vse do naravnih gozdnih poti. CITYTRAIL™ torej predstavlja svobodo, avanturo ter zabavo v mestnem okolju.

Nova Salomon CITYTRAIL™ brezplačna tekaška aplikacija je vaš novi idealni spremljevalec za vedno sveže tekaške dogodivščine v najbližjem mestnem okolju. Salomon je za uporabnike pametnih telefonov iPhone in Andorid razvil aplikacijo s pomočjo katere lahko v več kot devetdesetih mestih na svetu pretečete najzanimivejše CITYTRAIL™ mestne trase, ki so jih ustvarili in preizkušali najboljši Salomonovi tekaški trenerji.

CITYTRAIL™ trase v Ljubljani vas popeljejo mimo mestnih znamenitosti vse do skritih kotičkov, še neraziskanih bližnjic in edinstvenih lokacij. Aplikacija omogoča izbiro različnih dolžin trase, obenem pa vas z kratkimi kulturnimi in zgodovinskimi inserti pouči o najzanimivejših lokacijah mimo katerih tečete. Ljubljana, Salzburg, London, Barcelona, New York ali Dunaj... Vsa mesta si lahko zlahka ogledate s pomočjo CITYTRAIL™ aplikacije, ki vas popelje na avanturistični tekaški trening.

Soustvarjajte nove tekaške poti, zbirajte točke z vsako tekaško aktivnostjo, poiščite nove zanimive lokacije na poti in jih delite s Salomon skupnostjo. CITYTRAIL™ aplikacija se nenehno dopolnjuje z novimi trasami in skritimi atraktivnimi lokacijami ter odpira vedno nove tekaške izzive v vašem mestu.

Pobegnite od vsakdanje tekaške rutine z novo Salomon aplikacijo in uživajte v teku po urbanem okolju.

 

Več na citytrail.salomonrunning.com.

Vadite s Klubom Polet 

25. julij 2014 9:57:00

klub poletPred Ljubljanskim maratonom se raznorazne vadbene tekaške skupine dobesedno pojavljajo kot gobe po dežju in skoraj vse so le priložnostnega značaja. Tale pa je prazazprav že zvezda stalnica, ki je med vsemi tudi najbolj prepoznavna. Kot že pove ime Klub Polet, ima za seboj celotno uredniško in finančno strukturo Dela in Slovenskih novic, še bolj pa je pomemben človek, ki stoji za vsem skupaj: Primož Kališnik.

Znotraj tekaške skupine bodo potekali trije različni programi: vadba za začetnike (prilagojeni programi za začetnike, s poudarkom na preventivi pred poškodbami in povečevanju količine vadbe), vadba za dobro počutje (Srednje zahtevna rekreativna tekaška vadba) in vadba za dosežek (Usmerjena tekaška vadba za maratonce, polmaratonce, ...).

Ob ponedeljkih in četrtkih poteka v parku Kodeljevo in okolici, ob torkih pa v Tivoliju. Vodja programa je Klemen Laurenčak, prof. šp. vzg.

 

Več na www.klubpolet.si.

Ljubljanski maraton odslej v enem krogu 

17. julij 2014 8:05:00

LM trasa 42 kmKot vsa velika mesta, ima tudi Ljubljana končno svoj pravi maratonski krog. Organizatorji so se potrudili in pripravili ravninsko progo, kolikor je v 42 kilometrih, na dokaj nezahtevno razgibanem območju Ljubljane, to mogoče.

Novost je tudi smer teka, saj bodo tekači tokrat startali nasproti lanski, po novem torej iz mesta po Slovenski proti Dunajski in s prvo polovico maratona opravili po istih cestah in ulicah, kot doslej. Od polmaratoncev se bodo veliki maratonci ločili na delo od Ilirije na Tržaški cesti do Konca Aškerčeve (križišče s Slovensko). Tam bodo prvi zavili levo proti cilju na Kongresnem trgu, drugi pa tek nadaljevali desno na Barjansko cesto, zaokrožili po Viču, se od tam vrnili in tekli po delu Rudnika, se malce povzpeli na Hradeckega in obdelali še Moste in Bežigrad, se preko Šmartinske vrnili v Center in tam po Stari Ljubljani zaokrožili do cilja.

Urnik in program ostajata enaka kot lani, tudi sejem bo - menda tokrat še boljši. Nekaj dodatnih novosti boste izvedeli kmalu tudi tule.

Že zdaj pa vabimo vse male in velike, hitre in počasne tekače, da se prijavite na tisto razdaljo, ki vam ustreza ali je razpisana oziroma predvidena za vašo kategorijo.

 

Vse o Ljubljanskem maratonu pa lahko neposredno spremljate tudi sami na www.ljubljanskimaraton.si.

Tekaške poti okoli Šmarne gore 

10. junij 2014 17:49:00

ŠmarnaŠmarne gore verjetno večini ni treba posebej predstavljati - vsi jo poznamo, večina se nas vsaj tu in tam kdaj povzpne nanjo. Kljub temu, da tradicionalni »Tek na Šmarno goro« vsako leto pritegne smetano svetovnega gorskega teka, pa Šmarnogorske steze za povprečnega ravninskega rekreativnega tekača niso kdo-ve-kako zanimive. Preveč so strme, preveč je izpostavljenih skal in korenin, ki zahtevajo posebej pri spustih obilo koncentracije in specifične tehnike teka

Zato pa ponuja čudovite tekaške poti neposredna okolica Šmarne gore. Notranjost polkroga, ki ga na vzhodu omejujejo Črnuče, na severu pobočja Rašice in Šmarne gore, na zahodu Šentviški hrib in na jugo-vzhodu šišenska predmestna naselja, nudi čudovite tekaške poligone, kjer lahko vsakdo poišče sebi primerne terene tako po dolžini proge in vrsti podlage kot po konfiguraciji oziramo razgibanosti terena.

Proge, katerih skupna dolžina je 130 kilometrov, je za vas zbral Tomo Šarf, sicer znani organizator šmarnogorskega teka in sodelavec pri vseh množičnih gorskih tekih. Razdelil jih je v štiri sklope, vi pa si jih oglejte in izkoristite.

 

Dober tek vam želimo!

Vadba z Razgiban.si 

20. maj 2014 8:53:00

crnuceVsi, ki bi radi okrepili svoje telo in pri tem uživali v naravi in dobri družbi, se odločite za začetne ali zahtevnejše tekaške korake po naravnih poteh in na svežem zraku v Črnučah, pod vodstvom ekipe Razgiban.si.

Zbirno mesto je pri slaščičarni Angel, na naslovu Pot v smrečje 3, vadba pa poteka ob ponedeljkih, torkih in četrtkih popoldan ter ob sredah zjutraj.

 

Več na razgiban.si.

Tekaški tečaji in vadba s Tektonikom 

13. maj 2014 13:57:00

Tektonik"Vedno več posameznikov si želi premagati cilje, za katere so mislili, da so nemogoči. Vendar nas novi izzivi preveč privlačijo,da jih ne bi vsaj poizkusili premagati." Tako razmišlja Toni Vencelj, ki v Ivančni Gorici vodi Klub Tektonik, kjer pripravljajo tudi tekaške tečaje in vadbo.

Čaka vas veliko praktične vadbe, analiz za izboljšanje tehnike teka ter različna predavanja. Vabljdeni vsi, ki si želite novih dogodivščin, zdravega načina življenja... Skupne ideje in izzivi jih v klubu lahko vodijo do novih ciljev: lahkotnih tekov, krosov, uličnih tekov, gorskih tekov, ultra maratonov, trekingov, maratonov.

 

 

Več na www.klubtektonik.com.

Doživet-je Oviratlon: vabljeni na razstavo Oviratlon fotografij 

13. maj 2014 13:18:00

Oviratlon razstavaV petek, 16. maja, bodo v ljubljanski restavraciji Trojka, odprli fotografsko razstavo DOŽIVET-JE OVIRATLON, dogodek pa je seveda tudi enkratna priložnost za druženje oviratloncev in oviratlonk. Tudi bodočih...

Na razstavi bodo svoje oviratlonske fotografije na ogled postavili fotografi Polona Avanzo, Veronika Savnik, Jure Šinkovec in Damjan Končar.

 

Če še ne veste, kje je trojka, pridite na Litostrojsko 41 v Ljubljani, kjer se bo dogajalo od 20. ure naprej.

 

P.S.: Trojka bo vsem, ki boste na otvoritvi razstave v oviratlon majici, podarila tekoče darilo.

Stran 31 od 38 << < 20 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 > >>