Tekaške novice

-april 2021+
ptsčpsn
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789
  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (377)
  • Komentarji (1)

Arhivi

BMWfest v Arboretumu 

17. september 2014 7:48:00

bmw 2014V nedeljo, 21. septembra bo v Arboretumu Volčji Potok potekal festival teka in zabave. Poleg občudovanja vozil BMW, se boste lahko zabavali v družbi Čukov in Perpetuum Jazzile ali pa se udeležili družinskega teka oziroma teka na 6 ali 12 km. Otroci bodo lahko uživali na ustvarjalnih delavnicah, napihljivih gradovih ter številnih športnih aktivnostih.

 

Prijavite se in si zagotovite brezplačen vstop v Arboretum Volčji Potok in številne druge ugodnosti.

Sodeluje lahko vsak!

 

Program in podrobnosti najdete na www.bmw-fest.si.

Ultrablues 

16. september 2014 11:03:00

Ultra

Pri založbi UMco je izšla še ena knjiga o teku. A tokrat nikakor ne gre za "še eno" klasično tekaško knjigo, Ultrablues ali Kako so se trije kompanjoni lotili ultramaratona je namreč zelo avtobiografska, potopisna in vsaj še iskrena zgodba treh mož, treh pisvec, treh tekačev, treh značajev... z malo skupne zgodovine in zajetnim kupčkom skupnih točk. In eno, osem mesecev dolgo skupna dogodivščina, ki je kriznega poročevalca (in »nogometaša«) Boštjana Videmška, publicista (in hribolazca) Sama Ruglja ter mladinskega pisatelja (in boksarja) Žigo X Gombača iz zagrizenih individualistov skušala spremeniti v kompanjone in ekipo. Ekipo tekaških navdušencev, ki so se sredi ameriške divjine spopadli s svojim prvim ultramaratonom v življenju. S stotimi kilometri gora in puščav, ki so sledili tisočim kilometrom »pripravljalne« podlage.

Ultrablues je potovanje od ultramaratonske ideje do njenega uresničenja. Je potovanje po tekaški in življenjski premici, ki se le na končnem cilju – pa še to samo za trenutek – spremeni v daljico. Je (dobesedno) potovanje po skoraj neskončnem številu tekaških in življenjskih destinacij. Je potovanje in oblikovanje osebnosti. Je potovanje daleč stran od množičnih in skomercializiranih tekaških prireditev; potovanje k jedru gibanja in bivanja. Je skupno in posamično potovanje privilegiranih, ki se zavedajo, da ni samoumevno prav nič, kaj šele preteči sto kilometrov v divjih in tako ali drugače pionirskih krajih indijanskih legend.

 

 

Več preberite na www.emka.si, kjer jo lahko tudi kupite, lahko pa za klasičen nakup zavijete tudi v najbližjo knjigarno.

 

 

Izteka se drugi rok prijav za Ljubljanski maraton 

14. september 2014 19:00:00

vwlmČe se pripravljate za udeležbo na letošnjem največjem tekaškem dogodku pri nas in se doslej še niste uspeli prijaviti ali ste še odlašali, vam priporočamo, da to storite do vključno 15. septembra opolnoči, saj vas bo od takrat naprej sodelovanja stalo še enkrat več. Do 15. septembra je startnina še po 35 EUR, od 16. do 30. septembra (po tem datumu prijava ne bo več mogoča!) pa 70 EUR.

Po neuradnih podatkih je za sodelovanje na 10 km prijavljenih 6200 tekačic in tekačev, na polmaratonu 7600, za najdaljšo razdaljo pa se je doslej pripravljalo skoraj 2300 tekačev.

 

Svojo prijavo oddajte na spletni strani vw-ljubljanskimaraton.si.

Svetovni dan srca 2014 

12. september 2014 17:26:00

srceNedolgo tega je novinar Gregor Šket v Poletu zapisal: »Srce je nekakšen telesni motor. Je neutrudna gonilna sila življenja, ki vsako minuto približno šestdesetkrat po žilah požene kri. Pri športnih aktivnostih seveda deluje na »višjih obratih« in od primera do primera je odvisno, kako se srce odziva na povečane obremenitve. Prav zato je pomembno, da ljudje, ki se ukvarjajo s športom, tako vrhunski asi kot navadni rekreativci, poznajo specifike svojega »motorja« in se ravnajo v skladu z njegovimi omejitvami.«

Srce je seveda pomembno tudi pri vseh treh dejavnostih, ki jih predstavljamo na tem portalu, torej pri pohodništvu, kolesarjenju in teku. In, če morda niste vedeli, svet in Slovenija praznujeta tudi dan srca. Ta čas že poteka vrsta aktivnosti srcu na čast, v Ljubljani pa se bo člani Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije, tudi športno srce predstavili 27. septembra na Prešernovem trgu, Tromostovju in na Stritarjevi ulici.

Vse podrobnosti boste izvedeli tudi v naših novicah.

V prvem roku prijav ponovno rekordni! 

27. avgust 2014 14:03:00

LMPretekli teden se je iztekel prvi rok prijav za Ljubljanski maraton, kar pomeni, da boste za udeležbo odslej morali odšteti nekaj več - do 15. septembra je prijavnina po 35 EUR, kar je še vedno precej manj, kot vas stane udeležba na katerem koli velikem maratonu recimo po evropskih glavnih ali večjih mestih (če ne verjamete, kar preverite višino startnin tam, ob tem pa prištejte še stroške poti, hrane, tamkajšnje prevoze...).

Zato pohitite in se, če tega še niste storili, prijavite v družbo največje tekaške družine doslej. Že po prvem štetju je namreč preženih 2000 prijavljenih tekačev le na maratonski preizkušnji, skupaj pa je za tri nedeljske preizkušnje prijavljenih že 15.000 tekačic in tekačev. Če prištejemo lanskih skoraj sedemtisoč otrok in mladine (a verjamemo, da jih bo tudi v soboto več), smo že krepko presegli dosedanji rekord.

 

Svojo prijavo oddajte na spletni strani vw-ljubljanskimaraton.si.

Vadite lahko tudi na trim stezi 

26. avgust 2014 14:22:00

Trim mostecV preteklih novicah smo nekaj že zapisali tudi o trim stezah, ki so bile priljubljene predvsem v sedemdesetih letih preteklega stoletja, k sreči pa imajo nekatere občine, šole in morda še kdo zanje razumevanje še danes in jih ohranjajo ali celo postavljajo nove. V Ljubljani je na novo postavljena v Mostecu, nekaj pa je novejših tudi tako imenovanih trim otokov (mimogrede: najnovejši bo stal na Golovcu (o tem pa bomo že še kaj napisali ob priložnosti).

Redno trimsko vadbo, kar pomeni sestavljanko teka, vaj za moč in raztezanje, vabi Akademsko atletsko društvo Slovan, ki v okviru mestnega programa športa treninge za rekrativce pripravlja vsak petek. Zbiramo se v parku Tivoli, ta mesec še ob 19.00, do 24.10.2014 pa ob 18.00.
 
Več preberite na www.tek.si, kjer se lahko tudi prijavite.

Ne zamudite prijave na Ljubljanski maraton 

12. avgust 2014 14:00:00

LM logoTekači imate le še do 18. avgusta čas, da se najceneje prijavite na letošnji Ljubljanski maraton. Ne zamudite!

Za pripravo pa imate še dobra dva meseca časa. Ta čas izkoristite tudi za kakšen preizkus sposobnosti recimo na Cooperjevem testu (Domžale, Ljubljana...), lahko pa se udeležite tudi katerega izmed tekov, ki jih je vsak vikend dovolj, najdete pa jih lahko tudi v našem napovedniku dogodkov.

 

 

Nova CITYTRAIL™ tekaška aplikacija 

29. julij 2014 8:31:00

City trailSte naveličani ustaljenega vsakodnevnega tekaškega kroga? Si želite novo zanimivo tekaško izkušnjo? Morda radi tekmujete ali pa le želite ostati v dobri formi. Gore in hribi vas navdihujejo in iščete podobno doživetje o v vašem vsakdanjem okolju...

Doživite tekaško avanturo v svojem mestu

CITYTRAIL™ predstavlja nenehno raziskovanje enkratnih in neponovljivih poti vsakega mesta. Betonsko mesto želimo pretvoriti v zanimiv poligon za tek, kjer smo ves čas na preži za novimi možnostmi za popestritev treninga - iščemo nove tekaške poti, različne podlage in zanimive lokacije, za katere še ne vemo da obstajajo. Odkrijte neštete možnosti za vadbo v vašem okolju, ko zavijete z vsakdanje poti. Podlage in teren se pri tem spreminjajo od asfalta, stopnic pa vse do naravnih gozdnih poti. CITYTRAIL™ torej predstavlja svobodo, avanturo ter zabavo v mestnem okolju.

Nova Salomon CITYTRAIL™ brezplačna tekaška aplikacija je vaš novi idealni spremljevalec za vedno sveže tekaške dogodivščine v najbližjem mestnem okolju. Salomon je za uporabnike pametnih telefonov iPhone in Andorid razvil aplikacijo s pomočjo katere lahko v več kot devetdesetih mestih na svetu pretečete najzanimivejše CITYTRAIL™ mestne trase, ki so jih ustvarili in preizkušali najboljši Salomonovi tekaški trenerji.

CITYTRAIL™ trase v Ljubljani vas popeljejo mimo mestnih znamenitosti vse do skritih kotičkov, še neraziskanih bližnjic in edinstvenih lokacij. Aplikacija omogoča izbiro različnih dolžin trase, obenem pa vas z kratkimi kulturnimi in zgodovinskimi inserti pouči o najzanimivejših lokacijah mimo katerih tečete. Ljubljana, Salzburg, London, Barcelona, New York ali Dunaj... Vsa mesta si lahko zlahka ogledate s pomočjo CITYTRAIL™ aplikacije, ki vas popelje na avanturistični tekaški trening.

Soustvarjajte nove tekaške poti, zbirajte točke z vsako tekaško aktivnostjo, poiščite nove zanimive lokacije na poti in jih delite s Salomon skupnostjo. CITYTRAIL™ aplikacija se nenehno dopolnjuje z novimi trasami in skritimi atraktivnimi lokacijami ter odpira vedno nove tekaške izzive v vašem mestu.

Pobegnite od vsakdanje tekaške rutine z novo Salomon aplikacijo in uživajte v teku po urbanem okolju.

 

Več na citytrail.salomonrunning.com.

Vadite s Klubom Polet 

25. julij 2014 9:57:00

klub poletPred Ljubljanskim maratonom se raznorazne vadbene tekaške skupine dobesedno pojavljajo kot gobe po dežju in skoraj vse so le priložnostnega značaja. Tale pa je prazazprav že zvezda stalnica, ki je med vsemi tudi najbolj prepoznavna. Kot že pove ime Klub Polet, ima za seboj celotno uredniško in finančno strukturo Dela in Slovenskih novic, še bolj pa je pomemben človek, ki stoji za vsem skupaj: Primož Kališnik.

Znotraj tekaške skupine bodo potekali trije različni programi: vadba za začetnike (prilagojeni programi za začetnike, s poudarkom na preventivi pred poškodbami in povečevanju količine vadbe), vadba za dobro počutje (Srednje zahtevna rekreativna tekaška vadba) in vadba za dosežek (Usmerjena tekaška vadba za maratonce, polmaratonce, ...).

Ob ponedeljkih in četrtkih poteka v parku Kodeljevo in okolici, ob torkih pa v Tivoliju. Vodja programa je Klemen Laurenčak, prof. šp. vzg.

 

Več na www.klubpolet.si.

Ljubljanski maraton odslej v enem krogu 

17. julij 2014 8:05:00

LM trasa 42 kmKot vsa velika mesta, ima tudi Ljubljana končno svoj pravi maratonski krog. Organizatorji so se potrudili in pripravili ravninsko progo, kolikor je v 42 kilometrih, na dokaj nezahtevno razgibanem območju Ljubljane, to mogoče.

Novost je tudi smer teka, saj bodo tekači tokrat startali nasproti lanski, po novem torej iz mesta po Slovenski proti Dunajski in s prvo polovico maratona opravili po istih cestah in ulicah, kot doslej. Od polmaratoncev se bodo veliki maratonci ločili na delo od Ilirije na Tržaški cesti do Konca Aškerčeve (križišče s Slovensko). Tam bodo prvi zavili levo proti cilju na Kongresnem trgu, drugi pa tek nadaljevali desno na Barjansko cesto, zaokrožili po Viču, se od tam vrnili in tekli po delu Rudnika, se malce povzpeli na Hradeckega in obdelali še Moste in Bežigrad, se preko Šmartinske vrnili v Center in tam po Stari Ljubljani zaokrožili do cilja.

Urnik in program ostajata enaka kot lani, tudi sejem bo - menda tokrat še boljši. Nekaj dodatnih novosti boste izvedeli kmalu tudi tule.

Že zdaj pa vabimo vse male in velike, hitre in počasne tekače, da se prijavite na tisto razdaljo, ki vam ustreza ali je razpisana oziroma predvidena za vašo kategorijo.

 

Vse o Ljubljanskem maratonu pa lahko neposredno spremljate tudi sami na www.ljubljanskimaraton.si.

Stran 31 od 38 << < 20 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 > >>