Ultrablues

16. september 2014 11:03:00

Ultra

Pri založbi UMco je izšla še ena knjiga o teku. A tokrat nikakor ne gre za "še eno" klasično tekaško knjigo, Ultrablues ali Kako so se trije kompanjoni lotili ultramaratona je namreč zelo avtobiografska, potopisna in vsaj še iskrena zgodba treh mož, treh pisvec, treh tekačev, treh značajev... z malo skupne zgodovine in zajetnim kupčkom skupnih točk. In eno, osem mesecev dolgo skupna dogodivščina, ki je kriznega poročevalca (in »nogometaša«) Boštjana Videmška, publicista (in hribolazca) Sama Ruglja ter mladinskega pisatelja (in boksarja) Žigo X Gombača iz zagrizenih individualistov skušala spremeniti v kompanjone in ekipo. Ekipo tekaških navdušencev, ki so se sredi ameriške divjine spopadli s svojim prvim ultramaratonom v življenju. S stotimi kilometri gora in puščav, ki so sledili tisočim kilometrom »pripravljalne« podlage.

Ultrablues je potovanje od ultramaratonske ideje do njenega uresničenja. Je potovanje po tekaški in življenjski premici, ki se le na končnem cilju – pa še to samo za trenutek – spremeni v daljico. Je (dobesedno) potovanje po skoraj neskončnem številu tekaških in življenjskih destinacij. Je potovanje in oblikovanje osebnosti. Je potovanje daleč stran od množičnih in skomercializiranih tekaških prireditev; potovanje k jedru gibanja in bivanja. Je skupno in posamično potovanje privilegiranih, ki se zavedajo, da ni samoumevno prav nič, kaj šele preteči sto kilometrov v divjih in tako ali drugače pionirskih krajih indijanskih legend.

 

 

Več preberite na www.emka.si, kjer jo lahko tudi kupite, lahko pa za klasičen nakup zavijete tudi v najbližjo knjigarno.

 

 

Komentarji na to objavo so zaprti.