Tekaške novice

-april 2024+
ptsčpsn
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (381)
  • Komentarji (1)

Arhivi

25. Decathlon študentski tek na grad  

17. maj 2018 9:06:00

Študentski tek na gradV torek, 22. maja, vabljeni na tradicionalni študentski tek po ljubljanskih ulicah od Prešernovega trga do Ljubljanskega gradu. Tudi letošnji študentski tek na grad bo dobrodelen. Pod geslom „Sem študent in pomagam” bodo zbrana sredstva namenjena za prehrambne izdelke ter izdelke higiensko oskrbo za slovenske družine v stiski. Prvih 1.500 udeležencev prejme spominsko majico 25. Decathlon študentskega teka na grad.

Teka se lahko udeležite rekreativno – brez meritve časa ali tekmovalno – z meritvijo časa. Prijave v tekmovalno kategorijo – z meritvijo časa – bodo možne do nedelje, 20. maja preko spletne strani, medtem ko bodo prijave v rekreativno kategorijo možno na dan teka na Prešernovem trgu med 16:30 in 18:00. Novost letošnjega študentskega teka na grad je uvedba dodatne tekaške kategorije samo za dijake.

Študentski tek na grad je množična športno rekreativna prireditev, katere cilj je promocija gibanja, kot ene izmed pomembnih sestavin kakovostnega življenje. S prireditvijo Študentski tek na grad spodbujamo gibanje za zdravje – spodbujamo tek, kot najbolj dostopno oblišportno gibalne aktivnosti. Študentski tek na grad je prispevek študentskega športa Ljubljani, univerzitetnemu in športnemu mestu.

Študentski tek na grad se je uveljavil kot pripoznana blagovna znamka, tako med študenti, kot med prebivalci Ljubljane. Je ena izmed najbolj množičnih tekaških prireditev v Ljubljani, ki se je vsako leto udeleži med 1.500 in 2.000 tekačev in tekačic. Poleg tega je edina brezplačna množična tekaška prireditev v Ljubljani.

25. Decathlon študentski tek na grad podpirajo: Slovenska Karitas, ŠOU v Ljubljani, Mestna občina Ljubljana, Športna unija Slovenije, Fundacija za šport, ARC-Kranj d.o.o., Timing Ljubljana, Športni dnevnih EkipaSN, Val 202 ter Zavod ŠKL ter glavni pokrovitelj Decathlon Ljubljana d.o.o.

Več informacij in prijave: 25. Decathlon študentski tek na grad

37. Molniški tek - tek v osrčju pomladi 

10. maj 2018 7:58:00

37. Molniški tekV nedeljo, 13 maja 2018, vabljeni na 37. Molniški tek – Memorial Mirana Briclja z začetkom ob 10.30 za otroke in ob 11. uri za vse ostale kategorije.

Start in cilj bosta pred Zadružnim domom Zadvor. Dolžine teka:  200 m,  400 m,  2 km, 5 km, 10 km  in  20 km.

Prijave so možne na dan dogodka, in sicer od 8.30 do 10.30 v Zadružnem domu Zadvor, Cesta druge grupe odredov 43, 1261 Ljubljana Dobrunje. Štartnina znaša 15 evrov, otroci in učenci brezplačno.

Možne so tudi PREDPRIJAVE s plačilom za odrasle 10 evrov  na spletni strani ŠD Zadvor do 10. 5 2018. Prijava bo dokončno veljavna z dnem plačila štartnine.

Traso, ki je nekoliko spremenjena, si lahko ogledate v videu TUKAJ.

Več informacij: ŠD Zadvor

MAJSKI TEK – 7. skupinski trening 

8. maj 2018 16:35:00

7. skupinski tek MAJSKI TEKV soboto, 12. maja, ponovno vabljeni na skupinski brezplačni tek pod okriljem Volkswagen Ljubljanskega maratona.

Zbirno mesto kot običajno ob 8. uri zjutraj pri Koseškem bajerju. V dveh skupinah boste tekači pretekli približno 7 in 14 kilometrov, se vmes malo raztegnili, nadihali in naredili kakšno vajo za aktivacijo skritih mišic.

Mesec maj nam ponuja omamen vonj narave in čudovito živo zeleno panoramo. Povabite svoje tekaške prijatelje. Tek poteka v vsakem vremenu.

Za regeneracijo po teku pa gremo v lokal Kačji pastir, kjer bomo ob prijetnem klepetu poskrbeli za počitek in prijateljski nasmeh. Lokal se nahaja ob neposredni bližini jezera, praktično povsem na začetku poti PST.

Več informacij: 7. skupinske priprave na Ljubljanski Maraton  




Tek med nosečnostjo – da ali ne? 

8. maj 2018 7:51:00

Tek v nosečnostiVeliko aktivnih bodočih mamic si želi s tekom nadaljevati tudi v času nosečnosti, srečujejo pa se s konfliktnimi informacijami glede te tematike. Nekateri zdravniki priporočajo nadaljevanje s tekom, le v manjšem obsegu oziroma z nižjo intenzivnostjo, drugi ga povsem odsvetujejo. Kako je torej s tekom med nosečnostjo?

Nosečnost vsekakor ni čas za začetek ukvarjanja s tekom. Če pa sicer redno tečete, pa je priporočljivo, da takoj po veseli novici o novem življenju v vašem trebuščku malce umirite tekaško navdušenje. Nadaljujte v počasnejšem tempu kot sicer, saj bo zaradi novih hormonskih in fizioloških sprememb v telesu tek postal ravno tako zahteven kot tek pred nosečnostjo na višji intenzivnosti. Kasneje bo potrebno zmanjšati tudi razdaljo, v visoki nosečnosti pa sta bolj priporočljiva hitra hoja ali plavanje.

 

Rekreacija med nosečnostjo prinaša mnogo koristi tako za mamo kot prihajajočega otroka:

•           zmanjšajo se bolečine v hrbtu,

•           izboljša se kakovost spanca,

•           zmanjšamo pa tudi možnost komplikacij pri porodu in

•           kopičenje odvečnih kilogramov...

Še več koristi in nasvetov za vadbo med nosečnostjo lahko preberete na spletni strani Pulz Športa: http://www.treningteka.com/tek/nosecnost-in-tek/. Vsekakor pa velja, da se o aktivnosti, ki je primerna za vas, posvetujete s svojim zdravnikom/ginekologom, ki lahko najbolje oceni koristi vadbe v vašem primeru.

13. dm tek za ženske – priprave v Ljubljani 

7. maj 2018 8:12:00

13. dm tek za ženske26. maj je rezerviran za 13. dm tek za ženske, ki vsako leto v Tivoli pripelje več tisoč tekačic. Ta četrtek bodo v Ljubljani potekale posebne priprave, saj se jih bo udeležil radijski voditelj Miha Deželak, ki bo na prav poseben način motiviral udeleženke.

Zbirno mesto je ob 17.15 na Tivolski promenadi (Jakopičev drevored) pod Tivolskim gradom.

Vse ključne informacije o progi, startu, prijavah, programu in podobno so objavljene na https://www.tekzazenske.si/, tam pa lahko najdete tudi številne nasvete za priprave, kot so vaje in tedenski program tako za 5 km kot 10 km traso.

 

10. Formaraton dobrodelni tek 

17. april 2018 16:05:00

FormaratonV Mestnem parku Tivoli bo v soboto, 21. aprila 2018, potekal tradicionalni 8-urni dobrodelni maraton – Formaraton.

Čas starta ni določen oziroma si čas začetka teka vsak  posameznik določi sam. Start bo odprt od 9. do 16. ure, tekači pa si posvoji zmožnosti izberejo uro in dolžino teka, najvztrajnejši bodo lahko tekli največ 8 ur.

Maratona se lahko udeležijo tako posamezniki kot ekipe, in sicer:

Ekipo lahko sestavlja od 2-8 tekmovalcev. Zmagovalna ekipa je tista, ki v času 8 ur preteče največ kilometrov. Zmagovalec v posamezni preizkušnji je tisti, ki preteče v časovnem obdobju od 0 do 8 ur najdaljšo razdaljo.

Prireditveni prostor bo v parku Tivoli za bazenom centralnega kopališča Tivoli. Start in cilj teka bosta na istem mestu na travniku za bazenom Tivoli. Trasa bo potekala po Tivolskem parku (dolžina kroga je 1.936 m).

Prvi trije tekmovalci in tekmovalke, ki bodo pretekli največ kilometrov v posamičnem delu, prejmejo pokal. V ekipnem tekmovanju prejmejo prvo tri uvrščene ekipe pokal. Zmagovalna ekipa pa prejme še prehodni pokal, ki ga namenja Jure Košir iz svoje bogate športne zbirke pokalov. Pokal preide v trajno last ekipe po treh osvojitvah prvega mesta.

Prav tako kot vsako leto, bo del sredstev zbranih s prijavnino namenjen v dobrodelne namene. Letos bodo sredstva namenjena Ustanovi za pomoč otroku z rakom.

Več informacij in prijave: 10. Formaraton

2. Hop na Grad 

9. april 2018 9:13:00

2. Hop na GradDobrodelni tek v korist otrok na Pediatrični kliniki - nedelja, 15. april

Po lanskoletnem odličnem odzivu bo v nedeljo, 15. aprila, že drugo leto zapored potekal Hop na Grad,  dobrodelen tekaški dogodek, ki je namenjen pomoči otrokom, ki se zdravijo na Pediatrični kliniki v Ljubljani. Ves denar, zbran s štartninami in dobrodelnimi prispevki, bo podarjen Ustanovi za Pediatrično kliniko. Dogodek je namenjen tudi spodbujanju zdravega načina življenja in povezovanju ljudi, ki želijo vračati v skupnost, iz katere izhajajo.

Tek organizirajo tekaški zanesenjaki, zaposleni na Pediatrični kliniki v Ljubljani, s pomočjo športnikov in donatorjev. Tek podpirajo Univerzitetni klinični center Ljubljana, Pediatrična klinika in Ustanova za Pediatrično kliniko.

Ves zbran denar od startnin in dobrodelnih prispevkov bo namenjen Ustanovi za Pediatrično kliniko, ki pomaga otrokom, ki se zdravijo na Pediatrični kliniki v Ljubljani. Zbrana sredstva bodo namenjena nakupu naprave za merjenje zgradbe telesa, predvsem vsebnosti vode. Napravo potrebujejo za zdravljenje ter obravnavo otrok s kronično ledvično boleznijo in končno ledvično odpovedjo na Kliničnem oddelku za otroško nefrologijo.

Več informacij in prijave: 2. Hop na Grad

Urbani gladiator Domžale 2018 

3. april 2018 13:18:00

urbani gladiator DomžaleV soboto, 7. 4. 2018, vabljeni na ekipni izziv namenjen vsem starostnim skupinam različnih stopenj pripravljenosti, ker boste premagovali raznolike ovire, pri tem pa ni prvotnega pomena čas, ampak sta v ospredju sodelovanje in druženje.

Tradicionalni gladiatorski dogodek v Domžalah bo tudi tokrat poln veselja, smeha, zabave in predvsem blata ter izmučenih obrazov v cilju. Tokrat je za udeležence pripravljena enotna trasa v dolžini 10 km, organizatorji pa so pripravili tudi bogate nagrade.

Prireditve so zabavne in zelo zanimive za udeležence kot tudi gledalce.

Start in cilj bosta pred Športnim centrom TEN TEN Domžale. Prijave so možne tudi na dan dogodka na prizorišču od 8.30 dalje.

Več informacij in prijave: Urbani gladiator Domžale

Pridružite se projektu Priprave 2018  

29. marec 2018 8:23:00

Priprave 20183. aprila se pričnejo uradne priprave na Volkswagen 23. Ljubljanski maraton, ki bodo potekale na štirih različnih lokacijah – v Ljubljani na Kodeljevem, Galjevici in pri Koseškem bajerju ter v Domžalah na parkirišču pri bazenu in teniških igriščih.

Tekaški treningi bodo zajemali intervalne, dolge, lahkotne, stadionske, v hrib, hitre, urbane teke in teke v naravi. Poudarek bo na tehniki teka in se celostni pripravi, da bo tek skozi celo obdobje užitek, na maratonu pa veselje. Funkcionalni treningi se bodo izmenjevali na način, da bo enkrat trening za moč v obliki krožne vadbe, naslednjič pa bo trening v obliki razteznih vaj, boljše koordinacije telesa, mobilnosti, vaj za proprioricepcijo, stabilizacijo, v smer preventivne zaščite pred poškodbami.

V tekaškem letu 2018 je Volkswagen Ljubljanski maraton v sklopu projekta PRIPRAVE namenil posebno pozornost prav tistim, ki šele razmišljate, da bi začeli teči. Na vseh 4 lokacijah bodo treningi potekali pod vodstvom dveh trenerjev. Na lokaciji Ljubljana (Kodeljevo) in Domžale pa bo prisoten še tretji trenerj, ki bo vsem začetnikom predstavil tekaško rekreacijo in poskušal v vas vzbuditi ljubezen do teka.

Več informacij in prijave: Priprave na Ljubljanski maraton

4. skupinski trening - SPOMLADANSKI TEK 

8. marec 2018 8:44:00

4. skupinski tek - spomladanski tekV soboto, 10. marca vabljeni na SPOMLADANSKI TEK, 4. skupinski brezplačni tek pod okriljem Volkswagen Ljubljanskega maratona, ki bo kljub snegu potekal v pomladnem duhu.

Zbirno mesto bo ob 8.00 zjutraj pri Koseškem bajerju. Najprej bo na vrsti ogrevalni krog okoli bajerja ter aktivno prebujanje telesa, sledil bo tek v dveh skupinah, in sicer na 7 in 12 kilometrskih trasah.

Naj sneg ne bo izgovor. Odločeni tega ne poznajo. Na koncu pa uspeh čaka pogumne in vztrajne. Naj skupna moč in energija stopita sneg s tekaških poti.

Več informacij: 4. skupinske priprave na Ljubljanski Maraton  





Stran 14 od 38 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 20 > >>