Tekaške novice

-april 2024+
ptsčpsn
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (381)
  • Komentarji (1)

Arhivi

Aviratek - tek z ovirami po okoliških poljskih in gozdnih poteh 

24. september 2018 14:40:00

AviratekProstovoljno gasilsko društvo Šentvid pri Stični za vse ljubitelje rekreacije, željnih novih dogodivščin in doživetij tudi letos organizira tek z ovirami po okoliških poljskih in gozdnih poteh. Vabljeni na Aviratek 2018, ki bo potekal 29. septembra 2018, s startom ob 10. uri, v Šentvidu pri Stični.

Aviratek, poznan in uveljavljen kot dolenjski tek s premagovanjem najrazličnejših ovir na območju Šentvida pri Stični in bližnjih vasi, je med številnimi ljubitelji teka in adrenalina že dobro uveljavljena prireditev, ki je že davno prerasla lokalne okvirje, saj na njej vsako leto sodeluje več sto udeležencev iz vseh koncev Slovenije. Na njem lahko tekmovalec preizkusi svojo vzdržljivost, spretnost, hitrost, telesno moč in seveda pogum, poleg tega pa doživi pravo akcijo ter avanturo. Tudi letos bo potrebno po okoliških poljskih in gozdnih poteh ter na motokros progi preteči 8 kilometrov, a bolj kot dolžina proge so čar in izziv tega teka ovire, ki bodo tekmovalce pričakale na progi. Ovire bodo organizatorji postavili iz naravnega materiala kot so bale slame, lesena piramida, hlodi …neizogibna sta tudi blato in voda. Ogrevanje pred startom bo vodila strokovno usposobljena oseba Studia V.I.P. iz Ivančne Gorice.

Tudi letos bo Aviratek dobrodelna prireditev, saj bodo organizatorji del sredstev od startnine namenili v dobrodelne namene in sicer bodo zbrana sredstva namenili delovanju Zavoda za gluhe in naglušne Ljubljana.

Na Avirateku je možno sodelovati kot posameznik ali kot ekipa treh in več članov. V obeh primerih sta dve kategoriji: ženske in moški. Mešane ekipe sodijo v kategorijo moških ekip.

Mini Aviratek

Organiziran bo tudii t.i. Mini Aviratek za otroke in mladino. Začetek bo predvidoma ob 14.30 oz. takoj po končani prireditvi za odrasle. V ciljnem prostoru na travniku bo urejen poligon Mini Avirateka za otroke in mladino. Za najmlajše bo organiziran Mini Aviratek s tremi prilagojenimi poligoni v dolžini 300 metrov, 600 metrov in tri kilometre z od petimi do dvanajstimi ovirami.

Startnina:

15 EUR za plačilo do 5. septembra 2018

20 EUR za plačilo od 6. septembra do 15. septembra 2018

25 EUR za plačilo od 16. septembra do 25. septembra 2018

30 EUR za prijave in plačilo 26., 27., 28. in 29. septembra 2018

Vsak udeleženec dobi Aviratek majico, topel obrok in pijačo ter posebno priznanje. Za preoblačenje bo prostor v ogrevanem šotoru.

Več informacij: Aviratek

Tek čez mostove Ljubljanice 

5. september 2018 10:36:00

Tek čez mostove LjubljaniceV soboto, 8. septembra, vabljeni na TEK ČEZ MOSTOVE LJUBLJANICE, skupinski brezplačni tek pod okriljem projekta Priprave na Volkswagen Ljubljanski maraton. Dobrodošli vsi ljubitelji teka!

Zbirno mesto bo na Špici, na ljubljanski plaži, ob 17. uri. Tek bo potekal cik-cak čez vse mostove Ljubljanice do Most in nazaj v skupni dolžini približno 10 km.

Mostovi zbližujejo! Po teku sledi sproščeno druženje v športno - glasbenem vzdušju.

Več informacij: Tek čez mostove Ljubljanice 



9. Nočni tek Ljubljanica 

3. september 2018 10:50:00

Nočni tek LjubljanicaV soboto, 8. septembra, vabljeni na tekaški spektakel v centru najlepšega mesta v Evropi. Tek bo potekal na 5 km, 10 km in nočni mali maraton 21 km. Za podjetja, klube in ekipe so na voljo tudi ŠTAFETNI TEKI 10 km in 21 km. Start tekov bo ob 20. uri z Mestnega trga.

V prijavnino je vključeno tekaška ali spominska majica dogodka, spominski nahrbtnik, darila pokroviteljev dogodka, spominsko diplomo, spominsko medaljo, sadje in vodo na okrepčevalnicah, sladico v cilju, zdravstveno oskrbo na dogodku, sodelovanje v žrebu bogatih nagrad, zavarovanje odgovornosti in merjenje časov s čipi ter računalniška obdelava rezultatov.

Več informacij in prijave: 9. Nočni tek Ljubljanica

Poletni tek - 9. skupinski trening 

19. junij 2018 10:38:00

9. skupinski tek - POLETNI TEKV soboto, 23. junija, vabljeni na POLETNI TEK, deveti skupinski brezplačni tek in nordijsko hojo pod okriljem Volkswagen Ljubljanskega maratona.

Tekači, razdeljeni v štiri skupine, bodo v lahkotnem koraku pretekli približno 7, 12 in 19 kilometrov, ena skupina pa bo šla na nordijski pohod poletnih nasmejanih obrazov.

Zbirno mesto je pri Koseškem bajerju ob 7.00 za skupino, ki bo odtekla 19 km in ob 8.00 za ostale tekače.

Po teku sledi regeneracija, raztezanje, ob prijetnem klepetu pa bo čas tudi za počitek in druženje. Na razpolago bodo maserji, ki bodo poskrbeli za sprostitev utrujenih nog.

Poskrbljeno bo tudi za:

– MASAŽE – z gelom PERNATON, uradnim regeneracijskim gelom ,

– IZOTONIK – z napitkom ISOSTAR, uradnim izotonikom,

– REGENERACIJSKI ŠEJK – s šejkom DUKAT FIT, uradnim regeneracijskim napitkom,

– MOTIVACIJO – z motivacijskim projektom #VZTRAJAM

– MERITEV TRASE – z uradnim merilcem kilometrov GARMIN

– NAJLEPŠI OUTFIT – z opremljevalcem ADIDAS z najlepšo kolekcijo

Več informacij: 9. skupinske priprave na Ljubljanski Maraton  

TUŠev tek barv 2018 

19. junij 2018 9:57:00

Tušev tek barvV petek, 22. junija 2018, se lahko udeležite že tradicionalnega najbolj barvitega teka v Ljubljani. Kardeljevo ploščad bodo pod sloganom »živi zdravo skozi zabavo« preplavili tekači vseh generacij.

Namen cca. 5 km dolgega teka je združiti profesionalne športnike, rekreativce in ljudi, ki drugače niso športno aktivni ampak si želijo gibanja skozi zabavo. Ni merjenja časa in zmagovalcev ampak so zmagovalci vsi. Med tekom udeležence pričaka več barvnih postaj z magičnim HOLI prahom.

Na cilju pa je poskrbljeno za bogat dnevni program s številnimi aktivnostmi, razstavljavci, animacijami za vse generacije ter končno zabavo z vrhunskimi glasbenimi izvajalci svetovnega ranga!

Vsak udeleženec teka prejme nahrbtnik z bogato vsebino, del zbranih sredstev pa bo tudi tokrat namenjen v dobrodelne namene.

 Več informacij: TUŠev tek barv 2018

Business Run Ljubljana 2018 

11. junij 2018 11:06:00

Business Run LjubljanaV četrtek, 14. junija 2018, Ljubljana gosti svoj tretji Business Run: atraktiven tekaški dogodek z elementi “teambuildinga”, mreženja, izborne kulinarike in vrhunske glasbe.

Dogodek je namenjen vsem naveličanim klasičnih poslovnih druženj, vsem tistim, ki cenijo pristnost in iskrenost, so aktivni ter si želijo nekaj drugačnega. Predvsem pa tistim, ki se zavedajo moči timskega duha in ga znajo pravilno uporabiti za svojo poslovno (in osebno) rast. Za vse site poslovne klasike smo zato ustvarili dogodek, na katerem lahko pozabite na kravate, kostime, visoke pete ter se prepustite duhu službene sproščenosti!

Dogodek se bo začel v Parku Tivoli v četrtek, 14. junija 2018. Štart teka in nordijske hoje bo ob 19. uri.

V prvem delu, ki se bo, kot omenjeno, odvil v Parku Tivoli, se boste s svojo 3-člansko ekipo podali na štafetni tek. Vsak od članov ekipe bo s štafetno palico pretekel svoj krog v dolžini nekaj več kot 3 km. Časi vseh sodelujočih v ekipi se bodo sešteli, najboljše ekipe pa nagradile.

Tiste, ki vam tek ne diši ali se iz kakršnega koli drugega razloga ne morete udeležiti štafetnega tekaškega podviga, vabimo, da se nam pridružite na preizkušnji v nordijski hoji. Štart in trasa bosta enaki kot tekaška. Prijavite se v trojkah, prehodili pa boste le en “krog”.

Po teku ali nordijski hoji v Parku Tivoli se preselimo v Dvorano Tivoli, kjer bomo preživeli preostanek večera. Izborna kulinarika in vrhunski glasbeni nastop bosta obarvala drugi del dogodka.

Več informacij: Business Run Ljubljana

6. Litijski tek 

4. junij 2018 16:03:00

6. Litijski tekLitijski tek je največja množična javna športna  prireditev, ki v Litiji že vrsto leto poteka drugo soboto v juniju. Tokrat se na odkrivanje lepot in zanimivosti lahko podate 9. junija, s startom ob 8.30 iz starega mestnega jedra.

Tek bo potekal v različnih kategorijah in razdaljah od centra Litije po slikoviti naravi ob reki Savi proti Pogoniku in nazaj. Dolžina proge bo odvisna od kategorije, za katero se tekači odločijo – od 200 metrov (promocijski tek predšolskih otrok) do 10 kilometrov. Organiziran bo tudi tek za osnovnošolce. Ti v različnih kategorijah tečejo od 400 do 1700 metrov. Srednješolci tečejo na razdalji 3600 metrov. Organiziran je tudi tek ekip na razdalji 5600 metrov. Osrednji dogodek je tek na 10 kilometrov za vse starostne kategorije.

Vsak tekmovalec prejme spominsko majico, prvi trije v vsaki kategoriji prejmejo medalje in praktične nagrade. Absolutni zmagovalec in absolutna zmagovalka teka na 10 km prejmeta tekaško majico, tekaške hlače in tekaške superge.

 Več informacij in prijave: 6. Litijski tek

16. Tek Bevke 

28. maj 2018 9:40:00

16. Tek BevkeV soboto, 2. junija 2018, bo v Bevkah potekal že 16. Tek Bevke. Tekači se boste tudi tokrat pomerili na progah dolžin 7, 14 in 21 km za odrasle, ter 500 in 1000 m za otroke.

Tek je ena večjih tekaških prireditev v okolici Ljubljane, pohvali se lahko z odlično organizacijo in pestro traso speljano po travnikih in poljih Ljubljanskega barja.

Poleg nagrad po običajnih kategorijah, bo letos ponovno nagrajena NAJŠTEVILČNEJŠA EKIPA, ki dobi pokal in najem PIKNIK PROSTORA POD KOZOLCEM NA ŠPORTNEM PARKU BEVKE.

Več informacij in prijave: 16. Tek Bevke


Medvode v gibanju 2018 

28. maj 2018 9:32:00

Medvode v gibanjuJavni zavod Sotočje in Športna zveza Medvode  pripravljata že drugi festivalski projekt »MEDVODE V GIBANJU 2018«, ki bo potekal od 1. 6. do 3. 6. 2018, in bo v letošnjem letu še nadgrajen

Letošnji petkov uvod v festival bo tokrat potekal na nogometnem igrišču v Medvodah, kjer bo potekala MINIOLIMPIJADA v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije (OKS), vlogo "miniolimpijcev" pa bo ob številnih zanimivih gibalnih izzivih, olimpijski bakli in himni, odigralo 499 učenk in učencev iz OŠ Preska, OŠ Medvode, OŠ Pirniče in OŠ Simona Jenka Smlednik.

Sobotno in nedeljsko središče dogajanja bo tudi letos v centru Medvod (Medvoška cesta), kjer bo zapora cest v dolžini 600 m, izvajale pa se bodo aktivnosti kot so rolanje, rolkanje, plesne delavnice, skike, turnir v košarki, teniški turnir, balinanje, ulični tek za otroke in družine, tek s pasjimi ljubljenčki, kolesarski vzpon na Katarino ....

Za kulinarične užitke bo poskrbela medvoška "odprta kuhna" - OKUSI SOTOČJA, za živahno večerno vzdušje pa skupina KINGSTON!

Osrednja prireditev bo tudi letos 2. Nočni tek Medvode, ki je po lanski uspešni izvedbi, že vključen v slovenski pokal Nočni tek Slovenija.

Več informacij: http://www.festivalmedvode.si/

10 krogov za 10 nasmehov – humanitarni tek 

25. maj 2018 9:34:00

10 krogov za 10 nasmehovŠportno humanitarno društvo Vztrajaj - never give up ponovno organizira humanitarno prireditev, v okviru katere bo v 10 dneh potekalo 10 maratonov v 10 krajih po Sloveniji, sredstva pa bodo namenjena 10 socialno ogroženim družinam s področja celotne Slovenije.

Ta poteka od 25. 5. do 3. 6., in sicer v Trbovljah, Trebnjem, Tolminu, na Ravnah na Koroškem, v Kopru, Škofji Loki, Ljutomeru, Radovljici, Ljubljani in na Ptuju.

Ljubljanski se bo odvil to nedeljo, 3. 6. 2018 od 16. do 20. ure na mestnem stadionu. Vsak posameznik lahko odteče ali prehodi poljubno število krogov in v zahvalo prejme darilno vrečko.

Več informacij: 10 krogov za 10 nasmehov Ljubljana




Stran 13 od 38 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 20 > >>