Planinski vestnik v novo leto z novo, osveženo podobo

  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (482)
  • Komentarji (1)

Arhivi

19. januar 2017 8:20:00

Planinski vestnikPlaninska zveza Slovenije je v januarju izdala prvo številko 117. letnika Planinskega vestnika, ki se ponaša z novo svežo podobo. Kljub menjavi podobe pa njena vsebina ostaja enaka - enako aktualna, z enako kvalitetnimi avtorji in enako zavzetim uredništvom.

V tokratni, oblikovno prenovljeni izdaji Planinskega vestnika se boste v temi meseca seznanili s planinskim leposlovjem, se podali v Dolomite in spoznali arhitekturne rešitve za novi Bivak bratov Fanton v Marmarolah. Zanimivo bo tudi branje o spominih oskrbovanja Roblekovega doma pred sedemdesetimi leti, redu in neredu v planinskih kočah ter poti na Triglav po sledeh Ivana Tuška, Ljuba Juvana, Toneta Bučerja in jamarja Rajka Bračiča.

Preberete si lahko še članke o begu pred medvedom v Travniški dolini, kako je težko iti navzgor, ko telo ni pripravljeno, o ponovitvi triglavskega duatlona po treh desetletljih, o vzponu po vsej sili na Triglav, o najvišjih priznanjih PZS za leto 2016 ter o novi evropski pešpoti E12.

Čaka vas intervju s pisateljem Dušanom Jelinčičem, vrhunskim alpinistom Tomom Česnom in stalnim sodelavcem revije Petrom Šilakom. V rubriki Z nami na pot se boste lahko potepali po Tržaško-Komenskem Krasu in se po grapah povzpeli na priljubljene vrhove nad Zelenico. Sledijo stalne rubrike: varstvo narave, pravljica, športnoplezalne novice, pisma bralcev, planinska organizacija, Triglavski narodni park, jubilej, v spomin.

Želimo vam prijetno branje Planinskega vestnika!

Več informacij: Planinski vestnik
Komentarji na to objavo so zaprti.