Vabilo k akciji “Prekolesarimo svet”

12. avgust 2016 8:13:00

Prekolesarimo svetNacionalni Inštitut za javno zdravje, Univerza na Primorskem, Inštitut Andrej Marušič, Slovenski center za raziskovanje samomora, Slovensko združenje za preprečevanje samomora in Nacionalno združenje za kakovost življenja OZARA Slovenija vabijo k akciji “Prekolesarimo svet” ob svetovnem dnevu preprečevanja samomora, ki letos poteka pod geslom Povezanost. Pogovor. Skrb.

Pobudnik akcije Prekolesarimo svet je Mednarodna zveza za preprečevanje samomora, ki skuša tudi letos uresničiti izziv, da bi udeleženci iz vsega sveta z združenimi močmi prekolesarili 40.075 kilometrov, kolikor znaša obseg Zemlje. Akcije v preteklih štirih letih so bile zelo odmevne, saj je skupno število prekolesarjenih kilometrov znašalo skoraj šestkrat toliko, kot je obseg Zemlje.

Kolesarite lahko na kakršnem koli kolesu, lahko je tudi sobno. Kolesarite lahko sami, v družbi s svojimi bližnjimi ali v okviru svojih delovnih organizacij. Na kolo vabljeni vsi: odrasli, otroci, mladostniki in družine – z željo, da bi se kot skupnost povezali in angažirali v nameri za preventivno delovanje in ohranjanje življenj.

Več informacij in prijava: Prekolesarimo svet


Komentarji na to objavo so zaprti.