Spremljajte Sava TOUR 2016

25. maj 2016 8:26:00


Sava TOUR 2016V petek, 27. 5. 2016, se pričenja kolesarska karavana kolesarjenja ob Savi - Sava TOUR, ki poteka vse od izvira do izliva reke. Cilj kolesarskega potovanja je promocija, ne samo omenjenega projekta, temveč tudi ključnih sporočil povezanih z obeleževanjem Dneva Save, ki bo 1. Junija 2016.

Ekipo, ki bo prekolesarila celotno 807 km dolgo pot, bo sestavljalo sedem kolesarjev iz vseh štirih savskih držav. Svoje potovanje bodo začeli 27. maja 2016 ob 9.00 v Zelencih, izviru Save Dolinke in se v devetih dneh zapeljali skozi štiri savske države (Slovenijo, Hrvaško, Bosno in Hercegovino ter Srbijo) do izliva Save v Donavo na 'ušću' v Beogradu.

Na celotnem slovenskem delu trase jih bodo spremljali kolesarji TD Rekreatur, na posameznih odsekih pa se jim bodo pridružili člani Slovenske kolesarske mreže in lokalnih društev.

Ekipa bo o svojem potovanju pisala svoj blog, delila svoje izkušnje ter objavljala fotografije pokrajine in mest ob reki, ki bodo na ogled na http://sava.pedala.hr.

Na več mestih trase bodo v sodelovanju z lokalnimi skupnostmi organizirani sprejemi, kjer bodo kolesarje pričakali predstavniki lokalnih skupnosti in turizma. V Ljubljani se bo karavana ustavila ob zaključku prve etape od Zelencev do Ljubljane, ki je dolga 92 kilometrov. Sprejem bo na Mestnem trgu ob 16.00, kjer bo kolesarje pozdravil podžupan prof. Janez Koželj.

Komentarji na to objavo so zaprti.