Kolesarski festival Ljubljana 2014

9. maj 2014 12:25:00
Festival kolesarstva 2014Med 23. in 25. majem bo, v organizaciji REC Slovenija, v okviru kampanje »S kolesom se daleč pride«, potekal Kolesarski festival 2014. Obeta se bogat spored, tule je nekaj za pokušino, ostalo pa so preberite na na strani REC Slovenija.
 
V petek, 23. maja bo v Mestni hiši potekal seminar o kolesarjenju v slovenskih mestih, ki mu bosta popoldan sledila voden kolesarski ogled kolesarske infrastrukture ter parada kolesarjev starodobnikov, ob 19.00 pa v Kinoteki ogled filma »Praznični dan«.
 
Na osrednji prireditvi si bo v soboto, 24. maja na Kongresnem trgu, mogoče ogledati različna kolesa, kolesarsko opremo, literaturo, pripomočke, turistično ponudbo itd. ter preizkusiti različna kolesa. Preizkusiti se bo mogoče na poligonu spretnostne vožnje t in na nagradnih kvizih o kolesu in kolesarstvu ter se udeležiti različnih delavnic in vodenega kolesarskega izleta po industrijski dediščini Ljubljane. Prispevali boste lahko v kolesarski sklad za izgradnjo porodnišnice na Madagaskarju. V popoldanskih urah se bo festival s podobnim programom nadaljeval v BTC. Ob 19h bo na Eipprovi ulici potekala »odprta kolesarska kavarna« o kolesu kot poslovni priložnosti.
 
V nedeljo, 25. maja bo ob 12. uri, v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri, organiziran voden ogled kolesarske zbirke, kamor se bodo člani društev LKM, Muslauf in TD Rekreatur podali na izlet. Festival se bo zaključil ob 19. uri z ogledom filma Zeleno kolo v Kinodvor in z ogledom filmov o kolesarjenju v mestih v Kino Šiška.
 
Vabljeni!
Komentarji na to objavo so zaprti.