Maja kolesarimo v troje

7. maj 2014 9:27:00

v trojeNa delo se po vsej Sloveniji vsak dan prevaža veliko ljudi. Kar tri četrtine vseh osebnih prevozov običajno naredimo na razdaljah do pet kilometrov, okoli eno petino pa na razdaljah manjših kot kilometer in pol. To se kaže tudi pri izpustih emisij toplogrednih plinov, saj je dobrih 20 odstotkov emisij v Sloveniji posledica cestnega prometa, od tega okoli 40 odstotkov emisij nastaja prav z mestno vožnjo.

S projektom »V troje« želijo organizatorji spodbujati kolesarjenje na delo v skupinah po tri, pridružijo pa se lahko po trije sodelavci, sošolci, prijatelji, družinski člani, skratka vsi, ki sodelujejo kot ekipa in bodo za pot na delo, v šolo, ipd. v času trajanja akcije uporabljali kolesa. Iz enega podjetja ali organizacije lahko sodeluje tudi več ekip. Pomembno je, da je ekipa združena v skupnem prizadevanju, da za svojo obliko mobilnosti uporablja kolo namesto avtomobila.

Vsaka ekipa trojk, ki izpolnjuje pogoje, se uvrsti v žreb z enim koledarjem in posameznik lahko sodeluje v največ eni ekipi. Razdelili bodo nekaj lepih praktičnih nagrad, med njimi tudi zložljivo kolo.

Prijavite se in sodelujte!

Podrobnosti preberite na www.vtroje.si.

Komentarji na to objavo so zaprti.