Cvičkov brevet 200 km

4. april 2017 8:28:00

cestno kolesarstvoZavod Prijetno domače in Športno društvo Randonneurs Slovenija v soboto, 8. 4. 2017, organizirata Cvičkov brevet v dolžini 200 km, ki bo potekal po trasi Ivančna Gorica - Žužemberk - Dolenjske Toplice - Dolenje Sušice - Novo mesto - Šentjernej - Škocjan - Veliki Trn - Sevnica - Podgorje ob Ševnici - Mokronog - Mirna - Gabrovka - Čatež - Ivančna Gorica.

 Kaj je brevet

Brevet ali z drugim imenom »Randonee« je organizirana ekstremno dolga kolesarska vožnja. Kolesarji, ki se jim v tej disciplini lahko reče Randonneurji, potujejo po določeni, toda neoznačeno trasi (dolžine od 200 do 1.400km), skozi določene kontrolne točke in morajo zaključiti vožnjo znotraj določenega časovnega limita. Ti časovni limiti so sicer zahtevni, vendar dovoljujejo vožnjo v udobnem tempu – torej ni nobene zahteve, da bi se kolesarilo z dirkaško hitrostjo ali da bi se uporabljale taktike s cestnih kolesarskih dirk.

Randonee je francoska beseda, ki se lahko prevede z »dolgo potovanje«. Brevet pa pomeni potrdilo in se nanaša na kontrolni kartonček, ki ga randonneurji nosijos seboj in morajo biti požigosani na kontrolnih točkah.; nanaša pa se tudi na dogodek sam, to je certificirana vožnja.

Randonneurji ne tekmujejo z drugimi kolesarji. Randonee je test vzdržljivosti, samozadostnosti in kolesarskih sposobnosti posameznika. Kolesarji morajo s seboj nositi oblačila za različne vremenske razmere, rezervne dele in orodje za morebitna popravila kolesa. Breveti mnogokrat vključujejo nočno vožnjo, v takih primerih morajo biti kolesa opremljena z lučmi za nočno vožnjo, rezervne žarnice, baterije in reflektivna oblačila (ki se svetijo v temi). Breveti ne zahtevajo nobenih posebnih koles, običajno se uporabljajo dirkalna kolesa ali hitra touring kolesa. Kolesa imajo običajno nastavke kot sta prtljažnik in blatniki.

Več informacij in prijave:

telefon: 041 437 382

e-pošta: miha.genorio@ivancna-gorica.si

www.randonneurs.si

Komentarji na to objavo so zaprti.