BicikeLj tudi v BTC Cityju

22. julij 2014 7:51:00

bicikelj koloKolesarjenje ne pomeni le biti gibalno dejaven in s tem vplivati na lastno zdravje, ampak tudi narediti nekaj za čistejše okolje in zmanjševanje prometa v mestu. V Ljubljani za to skrbi tudi družba BicileLJ, ki nam je, skupaj z Mestno občino Ljubljana, omogočila ugodno izposojo koles na številnih točkah, razpršenih po mestu. Statistika pravi, da ima BicikeLJ že 25.000 aktivnih uporabnikov, kar pomeni, da skoraj desetina prebivalcev Ljubljane uporablja ta kolesa.

Dosedanjim dvaintridesetim postajališčem pa so se pridružila še tri, ki so jih postavili v nakupovalnem središču BTC City: pri Cityparku, Vodnem mestu Atlantis in tržnici BTC City. Postajališča s širitvijo v vzhodni del Ljubljane pomembno dopolnjujejo mrežo samopostrežne izposoje koles, ki je bila doslej v tem delu Ljubljane skromna.

Nova postajališča utrjujejo povezavo BTC Cityja in Cityparka z mestno prometno infrastrukturo ter pomembno prispevajo k razvoju trajnostne urbane mobilnosti in priljubljenosti kolesarstva v mestu.

Komentarji na to objavo so zaprti.