Kolesarske novice

Zahodno dolenjski krog s kolesom 

3. april 2017 8:00:00

zahodno dolenjski krogKolesarsko društvo Grosuplje vabi na vsakoletno kolesarsko turistično akcijo z imenom Zahodno dolenjski krog, ki se je pričela 1. aprila 2017, potekala pa bo vse do nedelje, 17. septembra 2017. 

Popestrite si dneve na kolesu in spoznajte zanimivosti zahodne dolenjske pokrajine. Obiščete lahko deset krajev v katerih so sodelujoči lokali, ki imajo v svoji bližini zanimive kulturno – zgodovinske točke ali pa lepe razglede na ožjo in širšo okolico. Povsod vam bodo postregli z dobro hrano in pa seveda s hladnimi napitki, vendar pa pazite na to, da pridete med njihovim delovnim časom.

V sodelujočih gostinskih lokalih prejmete žig v evidenčni kartonček, ki ga dobite na eni od prijavnih točk. V vseh sodelujočih lokalih in v prostorih društva so vam na razpolago zloženke z opisi posameznih točk in zemljevidom. 

Prijavite se lahko na vseh evidenčnih točkah oz. okrepčevalnicah ali v Kolesarskem društvu Grosuplje (petek med 20:00 in 22:00 uro)

Prijavnina znaša 10 €. Ob prijavi prejmete evidenčni kartonček, v katerega zbirate žige. Na vsaki evidenčni točki  lahko dobite dnevno en žig.

Nagrade

zlata medalja za 60 žigov na katerikoli evidenčni točki

srebrna medalja za 40 žigov na katerikoli evidenčni točki

bronasta medalja za 20 žigov na katerikoli evidenčni točki

posebno nagrado dobijo vsi tisti, ki bodo obiskali vsaj trikrat vseh enajst evidenčnih točk.

Pot do posameznih krajev si lahko prosto izbirate, nekaj nasvetov ter dodatne informacije pa najdete tudi na spletni strani www.kolesarsko-drustvo-grosuplje.si/zdk.

S kolesom k Martinet na klobaso  

28. marec 2017 8:39:00

K Martinet po klobasoV soboto, 1. aprila 2017, se pričenja že petnajsta sezona ene najbolj množičnih rekreativnih kolesarskih prireditev v občini Grosuplje. 

Akcija bo  potekala vse do prvega vikenda v oktobru, natančneje do 8. 10. 2017. Začela se bo z blagoslovom koles in kolesarjev pri kapelici, sledila bo manjša zakuska in dvig evidenčnih kartončkov v katere je potrebno zbrati 15 žigov, za izpolnjen kartonček pa vsak kolesar prejme nagrado – domačo klobaso.

Več informacij:   Dnevni bar Pr MrtinetNovosti 36. Maratona Franja BTC City 

13. marec 2017 15:06:00

Maraton Franja startODPRT START - BTC CITY - KRISTALNA PALAČA (brez zaprte vožnje)

  • 156 km – start 9:00 samo en start, vse kategorije skupaj !!!
  • 97 km - start 10:40 samo en start, vse kategorije skupaj !!! 
  • Vrstni red startnih boksev: 
  • VIP/najboljših 200 s Franje 2016/AA Tour/pokal Schneekoppe/ po prejetih plačilih prijavnine (pogoj za uvrstitev v prve bokse je plačilo prijavnine najkasneje do 15. maja).

Prijavite se tukaj.

 

ŠTAFETNA VOŽNJA S PONY KOLESI – SOBOTA 18:30

  • 6 krogov med krožiščem pri vstopu s Šmartinske ceste in krožiščem pri Kratochwillu
  • ekipa šteje 3 člane – minimalno ena ženska v ekipi
  • predprijave na info@kdrog.si
  • prijavnina 30€/skupino
  • natančen razpis bo objavljen naknadno

60 vzponov na Katarino 

1. marec 2017 13:57:00

Gostilna na Vihri1. marca se je pričela tradicionalna kolesarska akcija "60 vzponov na Katarino", cilj katere je v kolesarski sezoni 60 krat prikolesariti iz doline do Gostilne Na vihri - Katarina nad Ljubljano.

Kolesarji, ki bi želeli sodelovati, se lahko prijavite v gostišču Vihra. Vpisnina znaša 15,00 EUR, opis poti pa si lahko ogledate TUKAJ

Akcija, ki jo organizira Kolesarski klub Medvode, se bo zaključila v mesecu novembru z  zabavnim večer z glasbo ter podelitvijo medalj, plaket in pokalov.

Več informacij: KK Medvode

Ste že prijavljeni na Maraton Franja? 

6. februar 2017 11:00:00

Maraton franja36. Maraton Franja, ki bo letos potekal med 9. in 11.  junijem 2017  so že v teku, odprte pa so tudi prijave, kjer lahko izbirate med petimi progami:

 Maraton Franja BTC City (156 km)

 Mali maraton Franja BTC City (97 km)

 Hofer Družinsko-šolski maraton (25 km)

 Vzajemna preizkušnja za najmlajše (1.5 km)

 Kronometer Ljubljana-Domžale-Ljubljana (18 km, 36 km)


Prijavnina znaša:

28 evrov za plačilo do 15. 5. 2017
40 evrov za plačilo do 31. 5. 2017
45 evrov za plačilo do 11. 6. 2017
50 evrov za plačilo na dan 12. 6. 2017

Nastop na družinskem maratonu in preizkušnji za najmlajše je brezplačen. Organizatorji pa so pripravili tudi posebne popuste, in sicer: 2€ lastniški čip, 3€ skupine nad 10 prijavljenih, 4€ za izpolnjen poslani formular za donacijo 0.5% dohodnine za KD ROG, 2€ Olimpijska kartica, 4€ član kluba BTC-City, 4€ licenca/izkaznica KZS. POPUSTI SE NE SEŠTEVAJO-RAZEN S POPUSTOM NA LASTNIŠKI ČIP IN POPUSTOM ZA DONACIJO 0.5% DOHODNINE ZA KD ROG

Več informaciji in prijave: 36. Maraton Franja 

Nagradna anketa revije Bicikel.com 

25. januar 2017 8:22:00

Bicikel

Revija Bicikel.com je ob svoji 10 obletnici izhajanja za vse svoje bralce in ljubitelje kolesarjenja pripravila nagradno anketo, s pomočjo katere bodo ustvarjalci revije osvežili njeno vsebino.  

Vaš trud bo nagrajen z desetimi knjižnimi nagradami. Nagrajenci boste lahko izbrali med knjigami knjigami Dve uri resnice Franca HvastijaRdeča Laterna in Pomočnik.

V nagradni igri lahko sodelujete TUKAJ.
Turno kolesarski dogodki v 2017 

25. januar 2017 8:00:00

turno kolesarstvo 2017Komisija za turno kolesarstvo PZS je objavila termine tradicionalnih dogodkov in usposabljanj, ki bodo potekali na različnih destinacijah v Sloveniji.

V letu 2017 bo svojo prvo obletnico praznovala tudi  Slovenska turnokolesarska pot, zelo dejavno pa bo prav tako na poteh, ki jih nova kolesarska krožna pot ne zajema. 

Vsem ljubiteljem turnega kolesarstva se torej obeta veliko priložnosti za kaljenje svojih kolesarskih veščin ter uživanja v lepotah narave.

Foto: Manca Čujež
 
 
 
 
 

DATUM

LOKACIJA

DOGODEK

9. 3.

Mengeška koča na Gobavici

Zbor turnih kolesarjev

8. 4.

Maribor

Spomladanska tura KTK PZS 2017

3.–4. 6.

Krvavec

Tečaj za turnokolesarskega vodnika TKV I - 1. del

22.–25. 6.

Valvasorjev dom pod Stolom

Tečaj za turnokolesarskega vodnika TKV I - 2. del

11.–15. 8.

Zasavje - izhodišče: Zagorje

9. turnokolesarski tabor KTK PZS Zasavje 2017

2.–3. 9.

Dom pod Storžičem

Izpopolnjevanje TKV

30. 9.

Tržič

Jesenska tura KTK PZS 2017

 

Vabljeni na že 12. Dobrodelno 24-urno kolesarjenje z Markom Balohom 

24. januar 2017 8:32:00

Marko BalohV petek, 27. januarja 2017, s pričetkom ob 12. uri, se bo v Športnem centru Millenium v BTC City Ljubljana že dvanajstič kolesarilo za dober namen.

V fitnes centru ŠC Millenium boste na sobnih kolesih ob gledanju posnetkov ameriške in slovenske pokrajine virtualno obkrožili Slovenijo in spoznali delček Amerike. Ob tem bo v živo potekal studijski program z gosti, udeleženci dogodka. Vse, kar  potrebujete, je športna oprema, brisača in dobra volja!

Kolesarjenje se bo začelo v petek, 27. 1. 2017 ob 12:00 in končalo v soboto, 28. 1. 2017 ob 12:00. Na voljo je celih 24 ur, veliko možnosti, da si najdete svoj termin.

Kolesarite po svojih zmožnostih - uro, dve, ali pa se oglasite samo na klepet za spodbudo.

Več informacij in rezervacija termina ter kolesa: Dobrodelno 24-urno kolesarjenje z Markom Balohom
Prve usmerjevalne table na Slovenski turnokolesarski poti 

11. januar 2017 9:50:00

Slovenska turnokolesarska potOb koncu lanskega leta se je izteklo četrto leto, odkar se je porodila ideja o kolesarski poti prek vseh pomembnejših slovenskih gorstev - Slovenska turnokolesarski (STKP), sedaj pa postomoma poteka njeno označevanje z usmerjevalnimi tablami.

Trasiranje Slovenske turnokolesarske poti je trajalo tri leta in pol, na Dan slovenskih planinskih doživetij, 18. junija 2016, pa je bila končno odprta. Okoli 1800 kilometrov dolga trasa vsebuje 50.000 metrov vzpona, 41 enodnevnih etap, 109 kontrolnih žigov, 52 planinskih koč, obisk številnih krajev zgodovinskega, etnološkega in kulturnega pomena.

Odziv turnih kolesarjev je presenetljiv, prodanih je namreč že več kot 1000 Dnevnikov STKP. Kot zanimivost naj povemo, da se prva etapa prične v Ljubljani in poteka vse do Mihelčevega doma na Govejeku.

Foto: Mladen Živkovič

Kolesarji se lahko orientirate s pomočjo opisov, GPS-sledi in zemljevidov, ki so na voljo na spletnem vodniku (stkp.pzs.si), pot pa je že vrisana tudi na novih zemljevidih Planinske založbe PZS. Kljub temu so oznake na terenu več kot dobrodošle, zato so kolesarji in markacisti letos poleti družno pristopili k označevanju poti. Poti se označujejo s kolesarsko oz. dvonamensko markacijo, na njih pa se nameščajo  modre usmerjevalne table.

Več informacij: Slovenska turnokolesarska pot

Sodelujte pri novem štetju kilometrov, ur in kalorij rekreativcev! 

22. november 2016 17:33:00

rekreacijaOrganizatorji športnorekreativnih, turističnorekreativnih in gibalnorekreativnih dogodkov lahko izkoristite brezplačen vpis podatkov v KOLEDAR REKREACIJE 2017.

Koledar rekreacije zajema podatke o športnorekreativnih, turističnorekreativnih in gibalnorekreativnih prireditvah, ki so namenjene ljubiteljskim športnikom.

Vanj lahko vpišete katero koli prireditev, kot so na primer: planinski izlet v gore ali sredogorje, turističen pohod ali pohodni izlet, test hoje na 2 km, tekaški maraton ali polmaraton, krajši cestni ali izvencestni tek, gorski tek kros, Cooperjev tekaški preizkus, gorskokolesarski ali cestni kolesarski izlet ali maraton, kronometer ali rekreativna kolesarska dirka, triatlon ali duatlon, smučarski tekaški maraton, alpska smučarska tekma, plavalni maraton ali Cooperjev plavalni preizkus, jamarski izlet, malonogometni, odbojkarski ali košarkarski turnir, plesni, smučarski ali kakšen drug tečaj, oziroma katero izmed drugih aktivnosti, ki je namenjena rekreativcem …

Podatke o enem ali več dogodkih vpišite v informacijski sistem REKREACIJA.SI (prej si enostavno in brezplačno uredite dostop) ali po elektronski pošti sporočite vsaj osnovne podatke: naziv, datum, panoga, kraj, organizator, kontaktni podatki (telefon, spletna stran, e-pošta …), po možnosti pa tudi kratek opis.

Na podlagi sklenjenih dogovorov z mediji in partnerskega sodelovanja z Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez zagotavljamo tudi brezplačno možnost medijske pozornosti. Z vpisom podatkov v sistem bodo podatki objavljeni na portalih www.rekreacija.si, www.infosport.si, www.rtvslo.si/rekreacija in www.aktivni.si, mobilnem Infosportu, s pomočjo Slovenske tiskovne agencije pa vpisane podatke dajemo na voljo tudi vsem ostalim medijem (radio, tv, splet, časopisi, revije, mobilne objave …).

Posebej poudarjamo, da bomo dogodke izbranih športnih panog, v začetku januarja, objavili tudi v Delovi prilogi POLET.

Organizatorjem, ki boste podatke vpisali neposredno v aplikacijo, ponujamo še možnost brezplačne objave reklamne pasice na portalu www.rekreacija.si. Med vsemi vpisanimi bomo 21. decembra izžrebali po pet dogodkov na letni čas in jim brezplačno odstopili reklamni prostor (reklamne pasice zagotovi organizator, z njim pa sklenemo poseben dogovor).

Podatke vpišite do PETKA, 9. DECEMBRA 2016, preko spletne aplikacije na www.rekreacija.si.

Informacije: Žiga Černe, Športna zveza Ljubljane, telefon 041 537 097, e-pošta koledar@rekreacija.si!

Stran 7 od 21 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>