Kolesarske novice

3. damska 100tka 

11. julij 2017 17:20:00

3. damska 100tkaV nedeljo, 16. 7. 2017, bo že tretjič potekal damski kolesarski dogodek - Damska 100tka.

Zbor bo ob 7.45 na parkirišču v Tacnu pred Policijsko akademijo, kjer bo sledil pregled opreme in razdelitev v skupine. Ob 8.00 sledi start proti Bledu, kjer bo ob 11.00 zbor, podelitev medalj in malica, ob 12.00 je predviden odhod nazaj proti Ljubljani.

Dogodek je rekreativno družabne narave in se nanj ni potrebno prijaviti. Prijavnine ni. Obvezna je uporaba čelad in tehnično brezhibnega kolesa. Obvezno je upoštevanje cestno prometnih predpisov. Udeležba na lastno odgovornost.

Svoj interes za udeležbo izkažete s klikom na dogodek, ki ga najdete na Facebooku

11. Kolesarski maraton Alpe Scott 

20. junij 2017 9:59:00

Maraton Alpe ScottŠe do petka, 23. junija, imate možnost za cenejšo prijavo na Kolesarski maraton Alpe Scott, ki bo potekal v nedeljo, 2. 7. 2017, s startom in ciljem v Športnem parku Mekinje v Kamniku.

POTEK PROGE: Kamnik - Komenda - Cerklje - Preddvor - Jezerski Vrh - Pavličevo sedlo - Solčava - Luče - Ljubno - Gornji Grad - Črnivec - Kamnik
VIŠINSKA RAZLIKA: 2000 m
DOLŽINA: 130 km

Prijave so možne prek spletnega obrazca, Turistično informacijskem centru v Kamniku ali na prireditvenem prostoru na dan Maratona Alpe od 6.30 do 8.30.

Za vse, ki na dan maratona praznujejo rojstni dan, so organizatorji pripravili posebno presenečenje - ob predložitvi osebnih dokumentov startnino podarijo.

Maraton Alpe želi dvigniti zavest o pomenu spoštovanja okolja med kolesarji. Zato pozivamo vse udeležence maratona, da ovitke energijskih ploščic in pijač odvržejo na okrepčevalnicah ali na mestih katera bodo naknadno objavljena.

 

Natečaj za NAJ navijaško skupino

Kako lahko sodelujte v natečaju za NAJ navijaško skupino?

Kratek video (dolžina največ 1min) in najmanj 3 fotografije vaše navijaške skupine pošljite na e-naslov maraton@maraton-alpe.si ali jih objavite na Facebook strani Maratona Alpe med 2. 7. in 4. 7. 2017. Video in fotografije morajo biti posnete na trasi maratona na dan 2. 7.  2017. V navijaški skupini lahko sodeluje od 3 do 10 oseb. NAJ navijaška skupina bo nagrajena z izletom  na Veliko planino (vožnja z nihalko) s pastirsko malico.

Več informacij: 11. Kolesarski maraton Alpe Scott

Argonavtski maraton 2017 

12. junij 2017 13:55:00

Argonavtski maratonPridružite se množici rekreativnih kolesarjev na eni od tras Argonavtskega kolesarskega maratona. Argonavtski maraton je kolesarski maraton rekreativnega značaja, ki poteka vsako leto v mesecu juniju, letos v nedeljo, 18. junija. Sodelujoči se lahko podajo na različno dolge trase. 

Za najbolje pripravljene in trmaste je začrtana 80-kilometrska trasa imenovana Argonavtski maraton, na kateri prijavljeni kolesarji premagajo tudi vzpon v skupnem seštevku 920 m. n. v. Za srednje pripravljene in vztrajne je primeren 63-kilometrski maraton, imenovan tudi Mali Argonavtski maraton, s skupnim vzponom 600 m. n. v. Družine in manj pripravljeni kolesarji se podajo na 32 km dolg Družinski Argonavtski maraton, speljan po barjanskih poteh in cestah, za najmlajše pa je pripravljen otroški maraton Argonavtek.

Zaradi varnejšega starta in zagotavljanja večjega števila parkirnih mest za udeležence je letošnji prireditveni prostor oziroma start prestavljen na Jelovškovo ulico (poleg Mercator centra Loka).

Več informacij: Argonavtski marton 2017

Vikend Maratona Franja – Pony štafetna dirka trojk 

8. junij 2017 9:02:00

pony stafetna dirka trojkPred nami je vikend, ki bo potekal v duhu največje in najbolj množične tekmovalno-rekreativna kolesarske prireditve v Sloveniji – Maraton Franja BTC City. Ta bo letos potekal že v 36. izvedbi, tokrat z novostjo -  Pony šfatefno dirko trojk na 800 m, ki se je lahko udeležite brezplačno.

  • Datum: sobota, 10.6. 2017
  • Štart: 13.00 kvalifikacije, 18:30 finalna dirka za zmagovalce v kvalifikacijskih skupinah, 12:00 dvig startnih številk
  • Štartno mesto: LJUBLJANA BTC CITY, krožišče na Ameriški aveniji med Piramido in Kristalno palačo
  • Proga: BTC CITY, Ameriška avenija
  • Dolžina kroga: 800 metrov – od krožišča pri kristalni palači do krožišča pri Kratochwilu
  • Dolžina proge: 3 krogi - 2,4 kilometra; vsak tekmovalec prevozi 1 krog
  • Sestava ekip: v ekipi mora biti minimalno ena ženska, drugih omejitev ni

Nagrada za najhitrejšo ekipo: PONY KOLO, prve tri ekipe prejmejo še pokal in praktične nagrade.

Prijave so možne še v petek, 9. junija, in soboto, 10. junija, med 12.00 in 18.00 na osrednjem prireditvenem prostoru v BTC Cityu.

Več informacij: http://www.franja.org/pony-stafeta-trojk.html

22. Zgodovinsko kolesarjenje po rimski cesti 

5. junij 2017 7:58:00

kolesarjenje po poti rimske dediscineTuristično društvo Suha krajina vabi na že 22. kolesarsko popotovanje po rimski cesti, ki bo potekalo v soboto, 10. junija 2017. Start bo na parkirišču pred banko v Ivančni Gorici ob 9.30.

Poti v dolžini dobrih 25 km poteka tako po asfaltu kot makadamu in je nezahtevna ter primerna tudi za družine. Startnina 10 EUR za odrasle in 2 EUR za šolarje, vsak udeleženec prejme malico, osvežilno pijačo in spominček.

Trasa: Ivančna Gorica–Mrzlo Polje–Kompolje–Valična vas–Žužemberk–Sadinja vas–Dvor

Na poti  si lahko ogledate tudi številne znamenitosti: Rimski miljnik (Ivančna Gorica), Etnološka zbirka Nose (Bojanji Vrh), Cerkev sv. Martina (Valična vas), Rimski vodnjak (Vrh pri Križih), Naralov križ (Trebča vas)

Več informacij:  TD Suha krajinatd.suha-krajina@siol.net

19. Vzpon na Katarino 

31. maj 2017 10:20:00

Vzpon na KatarinoKolesarski klub Medvode v nedeljo, 4. 6. 2017, vabi na tekmovalno dirko 19. Vzpon na Katarino. Začetek trase bo na parkirišču Občine Medvode. Zaprta vožnja bo potekala do križišča v Sori v dolžini 3,2 km, nato merjenje časa do domačije na Vihri v dolžini 8,5 km. 

Pred prijave in plačila so možna preko linkov 19 VzponKatarina in PrijavimSE do vključno četrtka 01.06.2017. Na dan prireditve se prijave od 09:00 do 10:30, hkrati se izvaja tudi prevzem štartnih številk za vse.  Startnina v pred prijavi znaša 15 €, na dan prireditve 20 €.

Tekmovalni predpisi

Tekmuje se po predpisih tehničnega pravilnika UCI in KZS ter določilih tega razpisa. V soglasju s sodniškim zborom si organizator pridružuje pravico spremembe tega razpisa. Vsi tekmovalci vozijo na lastno odgovornost. S svojim štartom se obvezujejo, da bodo vozili v skladu s tem razpisom, ter da bodo upoštevali navodila organizatorja, redarjev in sodnikov. Organizator ne odgovarja za posledice, ki bi nastale zaradi nespoštovanja navodil ob štartu, kakor tudi ne škodo, ki jo tekmovalci povzročijo sebi, med seboj in proti tretji osebi.

Nagrade

Vsak udeleženec prejme osvežilno pijačo in malico, prvi trije posamezne kategorije prejmejo medalje, najhitrejša v moški in ženski konkurenci dobita pokal.

Pokal dobijo še najmlajši, najmlajša, najstarejši in najstarejša udeleženka tekmovanja.

Več informacij: 19. Vzpon na Katarino

Kolesarji v službo tudi letos vozijo srečo  

15. maj 2017 11:28:00

Vabljeni k udeležbi v akciji Pripelji srečo v službo - akciji spodbujanja kolesarjenja na delo, s tem pa posredno povečevanja občutka sreče, delovne učinkovitosti in izboljševanja odnosov s sodelavci. Kolesarjenje namreč dokazano povečuje občutek sreče, temu primerno pa je tudi vzdušje na delovnem mestu.

Projekt bo letošnje leto trajal od 15. maja do 9. junija, v pobudi pa lahko sodelujejo kolesarske trojke in posamezniki. Za veselje zaposlenih pa se trudijo tudi podjetja, ki se bodo tudi letošnje leto potegovala za certifikat Kolesarjem prijazno delovno mesto. Nacionalno pobudo organizirata Slovenska kolesarska mreža in Urbanistični inštitut Republike Slovenije ob podpori Gospodarske zbornice Slovenije in Ministrstva za infrastrukturo.

V preteklih letih kampanje prihranili skupno 122,5 ton CO2

V preteklih letih so sodelujoči v sklopu pobude Pripelji srečo v službo prekolesarili skupno 756.407 km Na ta način so prihranili 122,5 ton izpusta C02 , ki bi se sicer sprostil v ozračje v primeru, da bi se v službo odpravili z osebnim vozilom.

Kolesarjenje dokazano krepi zdravje in povečuje kvaliteto življenja

Rezultati nedavno objavljene raziskave (British medical Journal) kažejo, da so kolesarji, ki redno kolesarijo na delovno mesto, v primerjavi z vozniki osebnih avtomobilov, bistveno manj (za 41%) izpostavljeni tveganjem za nastanek srčnih bolezni, diabetesa - tipa 2 in posledično prezgodnjo smrtjo.

Letos kolesarimo en mesec

Letošnje leto bodo lahko svoje prevožene poti navdušeni kolesarji spremljali od 15. maja do 9. junija 2017. Registracija je mogoča preko spletne strani www.pripeljisrecovsluzbo.si, tako kot v lanskem letu pa se lahko v kampanjo prijavijo posamezniki kot tudi trojke. V sklopu pobude bodo izžrebani kolesarji, poleg že znanih splošnih koristi kolesarjenja, nagrajeni tudi s privlačnimi nagradami.

Kolesarjenju naklonjena podjetja prejmejo certifikat

Certifikat Kolesarjem prijazno delovno mesto je bil razvit z namenom izboljšanja pogojev za kolesarjenje na delo. Poleg mestne infrastrukture so namreč pogoji, ki jih zagotavlja delodajalec na lokaciji dela, ključni pri odločitvi za opravljanje poti na delo s kolesom. Certifikat je bil razvit v okviru EU projekta Bike2Work pod okriljem Evropske kolesarske zveze (ECF). Pri njegovem razvoju so sodelovali predstavniki, ki zastopajo 11 evropskih držav, vključenih v projekt. Kriteriji za pridobitev certifikata bodo zato usklajeni v vseh državah, bodo pa upoštevane lokalne specifike glede zahtevnosti za pridobitev. Certificirani ocenjevalec ob pregledu ustreznosti podjetja upošteva razpoložljivost informacij, motivacijske aktivnosti zaposlovalca, ki zaposlene nagovarja h kolesarjenju, razpoložljivo infrastruktura, storitve za kolesarjenje in drugo. V kolikor podjetje doseže ustrezno število točk, prejme certifikat Kolesarjem prijazno delovno mesto, ki je veljavno dve leti. V Sloveniji certificiranje ureja Urbanistični inštitut republike Slovenije.

Več informacij: www.pripeljisrecovsluzbo.si  

11. Velika nagrada Občine Komenda in Lidlov pokal za mlade 

11. maj 2017 8:20:00

11. velika nagrada občine KomendaKolesarsko društvo Rog vabi na ogled kolesarske dirke 11. velika nagrada Občine Komenda in Lidlov pokal za mlade, kjer bosta potekala dirka za amaterske tekmovalce in občinsko prvenstvo.

Datum: 14.05.2017

Čas: 11:00 do 18:00

Lokacija: Občina Komenda

Več informacij: 11. Velika nagrada Občine Komenda



Odprtje Bike parka Krvavec 

12. april 2017 9:40:00

Bike park KrvavecV soboto, 15. aprila, bo uradno odprl vrata Bike park Krvavec, ko bodo v veljavi že sezonske vozovnice in se bo po dveh progah (Rock'n'Flow in Muci Trailu) možno spuščati do ponedeljka 17. 4. Bike park bo nato nekaj dni zaprt, naprave pa bodo ponovno obratovale za prvomajske praznike in sicer od 27. aprila do 7. maja.

Več informacij: RTC Krvavec

 

Stran 7 od 22 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>