Kolesarske novice

Kolesarska akcija 50 vzponov na Katarino 

8. marec 2019 8:38:00

Kolesarska akcijia 50 vzponov na KatarinoMarca se je pričela tradicionalna začela kolesarska akcija "50 vzponov na Katarino", cilj katere je v kolesarski sezoni 50 krat prikolesariti iz doline do gostišča Vihra - Katarina nad Ljubljano.

V novi sezoni (marec-oktober 2019),veljajo ista pravila kot prejšnja leta. Kolesarji, ki bi želeli sodelovati se lahko prijavite v gostišču Vihra, kjer ob vpisu dobite tudi vpisno številko.

Vpisnina znaša 15,00 EUR in zajema: ob zaključku akcije, zabavni večer z glasbo in večerjo, podelitev medalj, plaket in pokalov.

Opis poti: Vzpon na Katarino

Več informacij: Kolesarski klub Medvode

Snowbiking, malo drugačno kolesarjenje 

30. januar 2019 11:12:00

Ste že slišali za snowbiking? RTC Kravavec je za vse ljubitelje snega pripravil prav posebno avanturistično zabavo, snowbiking ali snežno kolesarjenje. Obljubljajo, da bo malo drugačno kolesarjenje nepozabno.

Popularna snežna kolesa primerna zabava za vse, ki ste radi na snegu, ne glede na starost, fizične sposobnosti ali predznanje. Snežno kolo odlikuje odlična statistika, saj se poškodb pri izvajanju praktično ne beleži. Ne le, da je snežno kolesarjenje varno in zabavno, ampak je tudi primerno za vse, ki so morda v preteklosti utrpeli poškodbe in zaradi njih ne morejo več na smuči.

Snežno kolesarjenje je na smučišču Krvavec možno vse dni v tednu, v času obratovanja smučišča Krvavec ali v času nočnega sankanja. Potrebujete veljavno smučarsko vozovnico in smučarske čevlje. V primeru, da smučarskih čevljev nimate svojih, si jih lahko za čas snežnega kolesarjenja tudi izposodite.

Program Snowbiking izvajajo v sodelovanju z agencijo Label, kjer vam tudi nudijo dodatne informacije o tej adrenalinski zabavi in sprejemajo obvezne predhodne rezervacije.  

Agencija Label:

+386 (0)40 750 875
info@label.si14. dobrodelno kolesarjenje z Markom Balohom 

21. januar 2019 11:29:00

14. dobrodelno kolesarjenje z Markom BalohomMarko Baloh, eden najboljših ultra-kolesarjev na svetu, v sodelovanju s Športnim centrom Millenium tudi v letu 2019 nadaljuje tradicijo in vabi na zimsko 24- urno dobrodelno kolesarjenje. Dobrodelni dogodek  se bo pričel v petek, 25. 1. 2019 v ŠČ Millenium v Ljubljani.  


Maratonski dogodek se bo začel v petek 25. 1. 2019, ob 12.00 uri, vožnja pa bo trajala vse do poldneva naslednjega dne. Marko Baloh bo na kolesu preživel vseh 24 ur, obiskovalci pa se mu lahko pridružijo kadarkoli, brez časovnih omejitev. Udeleženci za udeležbo potrebujejo le športno opremo in dobro voljo.

Dogodek ni namenjen le kolesarjem, saj se ga lahko udeleži vsakdo. Ta tradicionalna maratonska kolesarska preizkušnja je letos posvečena podpori humanitarne organizacije Zveza prijateljev mladine Moste Polje. Obiskovalci si lahko vseh 24 ur zanimivo dogajanje ogledajo na lastne oči: ob tem kolesarijo ali pa le oddajo svoj prispevek. Zbrani denar bo v celoti namenjen nabavi koles za otroke iz socialno šibkejših družin.

Več informacij o dogodku.

Kronometer Želimlje-Turjak 2018 

20. september 2018 9:30:00

KD GrosupljeKolesarsko društvo Grosuplje v sodelovanju z občinama Škofljica in Velike Lašče v soboto, 22. septembra, organizira kolesarski kronometer (vožnja na čas) Želimlje – Turjak. Trasa je dolga 7,6 km z višinsko razliko 221 m.

Vsi zainteresirani udeleženci kronometra lahko prevzamejo startno številko na startu pri kapelici v Želimljah med 13:00 in 13:45 uro, start pa bo točno ob 14:00 uri. Štartni interval bo predvidoma pol minute.

Zmagovalcem po spolu in starostnih skupinah bodo podeljene medalje in pokali. Poskrbljeno bo tudi za malico in prijetno druženje.

Merjenje časa bo elektronsko. Rezultati kronometra se bodo prenašali direktno na splet in jih boste lahko v živo spremljali tukaj.

Štartnina znaša 10 evrov.

Po končani tekmi (predvidoma ob 15. uri) bo na Turjaku – Okrepčevalnica Rozika razglasitev rezultatov in podelitev medalj in pokalov. Sledilo bo še žrebanjem nagrad med udeleženci ZDK in kronometra.

Več informacij: KD Grosuplje

Kolesarska dirka: 7. Velika nagrada Občine Vodice 

18. september 2018 9:28:00

Velika nagrada Občine VodiceKolesarsko društvo Rog bo v sodelovanju z Občino Vodice v okviru občinskega praznika Občine Vodice že sedmič zapored organiziralo kolesarsko dirko, na kateri bodo nastopili najboljši slovenski in mednarodni kolesarji in kolesarke. V soboto, 22. 9. 2018, vabljeni na 7. Veliko nagrado Občine Vodice, ki bo na Selu pri Vodicah.

Tekmovanja se bodo pričela z dirkami amaterskih in rekreativnih kolesarjev. Ob 9.30 uri bo start dirke za občinsko prvenstvo, na kateri lahko sodelujejo vsi občani naše občine. Ker je želja organizatorjev, da bi se čim več mladih vozilo s kolesi, bodo letos ponovno organizirali tudi tekmovanje za predšolske in šolske otroke, kjer ni pomembno kakšno je kolo, temveč le dobra volja. Za vse otroke bodo prijave brezplačne, starši morajo le izpolniti prijavni obrazec ter prevzeti štartno številko. Dirke se bodo odvijale na 1000 metrov dolgem krogu, ki bo potekal od Kosez do Sela in nazaj, s startom in ciljem pred gasilnim domom Prostovoljnega gasilskega društva Šinkov Turn. Prijave so možne na dan tekmovanja od 8.30 ure dalje.

Več informacij: 7. Velika nagrada Občine Vodice

7. Bike festival Ljubljana 

3. september 2018 10:47:00

Bike festival LjubljanaV soboto, 8. septembra, vabljeni na tradicionalni kolesarski dogodek s startom in ciljem v centru Ljubljane, ki je namenjen tako rekreativcem in tekmovalcem kot tudi družinam in otrokom. Start maratona bo ob 10. uri z Mestnega trga.

Organizirani bosta dve trasi, in sicer prva, primerna za družine in tiste manj pripravljene kolesarje je dolga 35 km ter druga daljša, za bolj pripravljene kolesarje (tekmovalce in zahtevnejše rekreativce), pa je v dolžini 78 km.

 

MALI MARATON LJUBLJANICA v dolžini 35 km

Maraton starta na Mestnem trgu-Stritarjevi ulici , od koder se udeleženci za spremljevalnimi vozili peljejo najprej po Poljanski cesti, nato po Litijski cesti preko obvoznice do odcepa za Vevče. Tam trasa zavije levo in gre mimo Papirnice Vevče do Zaloške ceste. Tu zavije desno in pot nadaljuje po glavni cesti ob Savi vse do Podgrada, kjer zavije desno po prednostni cesti proti Besnici. V soteski gre cesta ves čas rahlo navzgor in po 5 kilometrih pride do glavne ceste, kjer na desni strani tako kot vsako leto, čaka bogato opremljena okrepčevalnica. Postanek na okrepčevalnici je cca 15 minut. Potem se udeleženci po isti trasi vrnejo na startno ciljno prizorišče na Mestnem trgu. Tisti bolj pripravljeni, se lahko preko kratkega vzpona iz Besnice, vrnejo po novo asfaltirani cesti do Zagradišča in do Sostrega, kjer pridejo nazaj na isto traso v Zadvoru.

VELIKI MARATON LJUBLJANICA v dolžini 78 km

Maraton starta na Mestnem trgu-Stritarjevi ulici, od koder se udeleženci za spremljevalnimi vozili peljejo najprej po Poljanski cesti, nato po Litijski cesti preko obvoznice do odcepa za Vevče. Tam zavijejo levo in gredo mimo Papirnice Vevče do Zaloške ceste. Tu zavijejo desno in pot nadaljujejo po glavni cesti ob Savi do glavnega križišča (cesta iz Laze pri Dolskem-dolsko), kjer zavijejo levo proti Dolskem. V Dolskem zavijejo desno po cesti proti Kamnici in v glavnem križišču regionalne ceste desno proti Litiji. Po regionalni cesti poteka trasa od Dolskega do Litije v dolžini 20 km. V Litiji zavijejo desno preko Save in takoj levo proti krožišču. Tu zavije trasa desno mimo nakupovalnega središča in naravnost v klanec po glavni cesti do Šmartnega v Litiji. Tu zavije trasa desno proti Trebeljevem. Na 40, km se prične vzpon, ki se konča pred Malo Trebeljevo. Sledi Veliko Trebeljevo, Zgornja Besnica in Besnica. Tu je pred klančkom še zadnja okrepčevalnica. Po vzponu in krajšem spustu, se udeleženci po isti trasi vrnejo na startno ciljno prizorišče, ki je na Mestnem trgu.

Več informacij in prijave: 7. Bike festival Ljubljana

2. Cestni kolesarski maraton, Velike Lašče 

13. avgust 2018 9:35:00

Kolesarsko društvo Velike Lašče vabi na 2. Cestni kolesarski maraton, ki bo v soboto, 18. septembra 2018, s startom ob 10.00.

KD Velike LaščeTrasa 75 km maratona: Velike Lašče - Ravnik - Podslivnica - Velike Bloke - Nova Vas - Loški Potok - Sv. Gregor - Velika Slevica - Velike Lašče

 

Trasa 55 km maratona: Velike Lašče - Ravnik - Podslivnica - Velike Bloke - Mala Slevica - Velike Slevica - Velike Lašče

Za vse udeležence je na progi poskrbljeno za okrepčila.

Prireditev je del akcije "Slovenija kolesari", namenjena rekreativnim kolesarkam in kolesarjem, trasa poteka po lokalnih cestah v normalnem prometu v skladu s CPP. Čelada je obvezna.

Prijave in informacije: KD Velike Lašče in 041/393-799, 051/275-443
Vabilo na kolesarski izlet po poteh Krima 

19. junij 2018 9:50:00

Kolesarski izlet po poteh KrimaPlaninsko društvo Krim organizira kolesarski izlet po poteh Krima. Kolesarji vabljeni v ponedeljek, 25. junija, ob 14.30 pred gostilno Gerbec na Igu. Sledi vožnja s kolesi po trasi: Ig – Tomišelj – Planinca – Iška vas - Ig v dolžini 30 km.

Trasa je razgibana in srednje težka ter delno makadamska. Priporočena so gorska in treking kolesa.

Zaželene so predhodne prijave na 040 747 315 (Aleš Juvanc).

Več informacij: Kolesarski izlet PD Krim6. Ženska 100tka 

12. junij 2018 10:41:00

Ženska 100tkaKolesarsko društvo Slovenske Specialkarke v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in akcijo »Razgibajmo Ljubljano« organizira že 6. vseslovensko akcijo Ženska 100tka, ki bo potekala v soboto, 16. 6. 2018, ko bodo ženske skupaj prekolesarile 100 km na relaciji Ljubljana-Bled-Ljubljana.

Kolesarski izlet bo potekal v pogovornem tempu tako, da je primeren tako za začetnice kot utečene kolesarke. Na voljo sta dva štarta, torej daljša in krajša različica. Štart si izberejo udeleženke same glede na dolžino trase, ki jo želijo prekolesariti:

– štart v Tacnu ob 9. uri: parkirišče pod Šmarno goro, dolžina trase 120 km.

– štart v Kranju ob cca 10.30: gostišče Dežman (Golniška cesta 1a, 4000 Kranj), dolžina trase 60 km.

Edini pogoj za udeležbo je specialka. Akcija Ženska 100tka poteka znotraj običajnega prometa. Vse udeleženke akcije so dolžne voziti po cestno prometnih predpisih in vozijo na lastno odgovornost; organizator ne odgovarja za morebitno povzročeno škodo na materialih in ljudeh. V primeru slabega vremena se dogodek prestavi na drug termin.

Udeležba na dogodku je brezplačna, vendar se je potrebno predhodno prijaviti na https://bit.ly/2Jlt8NS. S prijavo na dogodek sodelujete v žrebanju za ženske kolesarske rokavičke Slovenskih Specialkark.

Vabljene tako začetnice kot utečene kolesarke!

Dodatne informacije: Marjetka Conradi, predsednica društva, marjetka@specialkarka.si, 041 786 456.

Maraton Franja z novo traso Barjanka 

4. junij 2018 16:00:00

Trasa Barjanka - foto Mark KogheePred nami je največji kolesarski dogodek v Sloveniji – Maraton Franja BTC City, ki letos ponuja kar šest tras različnih dolžin in zahtevnosti: Maraton Franja BTC City (156 km), Triglav mali maraton Franja (97 km), kronometer Ljubljana–Domžale–Ljubljana (22/44 km), Hofer družinsko-šolski maraton za vsakogar (22 km), Vzajemna preizkušnja za najmlajše (1,2 km) in nova preizkušnja Barjanka (83 km).

Največ pozornosti je letos namenjeno prav sobotni Barjanki, turistično-športni preizkušnji v dolžini 83 kilometrov, ki ni tekmovalne narave, saj se čas ne bo meril. Gre za kolesarski dogodek, katerega namen je predstaviti lepote Ljubljanskega barja in obujati spomine na začetek kolesarskih tekmovanj, ko so bile prve kolesarske dirke še po makadamskih cestiščih.

Start bo ob 8. uri na Kongresnem trgu, od koder se boste odpravili na stranske poti, kjer vas bo pospremil utrip barjanskega mozaika travnikov, njiv, mejic in vodotokov. Peljali se boste nedaleč stran od najdišča najstarejšega lesenega kolesa na svetu. Prvi postanek bo v Bistri, v Dolini miru, kjer so svoj dom v 13. stoletju našli kartuzijani. Mimo izvirov reke Bistre bo pot peljala po sledeh Južne železnice in se povzpela na staro železniško traso, ki ponuja enega najlepših pogledov na barjansko ravnico, naprej po kraškem robu Ljubljanskega barja do Jezera pri Podpeči, kjer bo drugi postanek. Globoko kraško jezero objemajo mokrotni travniki, na katerih uspevajo močvirski tulipani in divje orhideje. Iz osvežilnega objema kraškega roba pot vodi v naročje skrivnostne reke Iške, ki nosi tri obraze. Povratek na Iški vršaj, na Ig, kjer bo zadnja okrepčilna postaja, bo skozi osrednji del Barja. Sledila vožnja po sledeh Rimljanov in koliščarjev do UNESCO spomeniškega območja. Zaključni del poti na Barju bo po Ižanki, po prvi cesti, ki je prečkala Barje.

Trasa Barjanka, zasnovana s podporo Krajinskega parka Ljubljansko barje, poteka skozi vse občine na tem območju: Mestna občina Ljubljana, Občina Log - Dragomer, Občina Borovnica, Občina Brezovica, Občina Škofljica, Občina Vrhnika in Občina Ig.

Več informacij in prijave: Maraton Franja BTC City

Stran 4 od 22 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>