Kolesarske novice

S kolesom na Krim 

16. april 2019 13:26:00

S kolesom na Krim_foto: PD Lj-MaticaPlaninsko društvo Ljubljana-Matica to soboto, 20. aprila 2019, organizira turno kolesarjenje na priljubljeno izletniško točko Krim.

Kolesarskega izleta se lahko udeležite vsi, ki imate osvojeno osnovno kolesarsko kondicijo in tehniko vožnje. Zborno mesto je ob 9.30 v Iški vasi (parkirišče ob kolesarskem igrišču), kjer boste okoli 14.00 tudi zaključili turo. V primeru slabega vremena bo tura prestavljena na kasnejši termin.

Obvezna oprema je gorsko kolo s profiliranimi pnevmatikami, kolesarska čelada, rokavice, rezervna zračnica, primerna oblačila (npr. nepremočljiva tanka jakna), potrjena planinska izkaznica in hrana ter pijača iz nahrbtnika.

Prijave so možne do četrtka, 18. aprila 2019 do 19. ure, in sicer osebno vodniku na št. 051-343-967 ali v informacijski pisarni PD Lj-Matica. S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje.

Več informacij o izletu najdete na strani društva.  

Plaža Splash Challenge 

4. april 2019 8:41:00

Plaža Splash ChallengeKrvavec vabi na najbolj mokro zabavo ob koncu smučarske in začetku nove kolesarske sezone - Plaža SPLASH Challenge!

Čakajo vas odbiti kolesarski in smučarski zavoji ter skoki v snežni bazen, otroški SPLASH s snežnimi tubami, modna revijo, tekma s SUPi Bananaway in za piko na i, WET TSHIRT JUMP – skupinski skok v bazen.

6. aprila 2019 je Plaža Krvavec THE PLACE TO BE!

Goste bosta zabavala domača glasbena virtuoza Mike Vale, prvak slovenske house scene in Angel Anx. Warm up by DJ Alessio.

Več informacij: Plaza Splash Challenge

Kolesarski izlet v spomin na Jureta Robiča 

3. april 2019 9:50:00

Kolesarski izlet RobicJure Robič je bil najuspešnejši slovenski ekstremni kolesar, ki je v športni karieri je dosegel več kot 100 zmag in več kot 150-krat stal na zmagovalnih stopničkah. To soboto, 6. 4. 2019, se lahko udeležite kolesarskega izleta v njegov spomin.

Dogodek se bo pričel ob 11. uri pred dvorano Podmežakla v Jesenicah. Izlet podpirajo njegovi prijatelji, sponzorji in vsi drugi, ki so bili kakor koli povezani z Juretom. Na izletu se pobirajo prostovoljni prispevki, ki so v celoti namenjeni Fundaciji Jure Robič. Vsak udeleženec izleta prejme tudi praktično darilo. Prijave zaželjene, vendar niso potrebne.

Program:

11:00   otvoritev in start kolesarskega izleta v Kranjsko Goro

11:50   prihod in ogled spominskega obeležja v Gozd Martuljku. Ob tej priložnosti bo Občina Kranjska Gora razkrila dve novi obeležji Juretu v spomin.

12:15   prižiganje sveč Juretu v spomin in zaključek

 

Več informacij dobite na 051 685 240 ali zsj.programi@siol.net in na spletni strani Zavoda za šport Jesenice.

 





 

Štiri ljubljanske kolesarske sezonske akcije  

14. marec 2019 8:48:00

Sezonske kolesarske akcije v LjubljaniV mesecu marcu se v organizaciji Mestne občine Ljubljana, Kolesarskega društva LPP in Športne zveza Ljubljana pričenjajo kar štiri sezonske kolesarske akcije, ki bodo potekale vse do oktobra, in sicer: 10 VRHOV V OKOLICI LJUBLJANE, NA KOLESU OKOLI LJUBLJANE, LJUBLJANSKO BARJE – BARJANSKI KROG in VZPONI NA MALI LIPOGLAV.

Kartončki zanje so bodo brezplačno na voljo na ljubljanskih turističnih informacijskih centrih (Tromostovje, Krekov trg), v Potniškem centru LPP (Slovenska cesta 56) ali v Športnem centru Triglav (Vodovodna cesta 25).

Najbolj vztrajni bodo prejeli kolajne, vsi udeleženci, ki bodo pravilno izpolnili in oddali kartončke, pa bodo z vsemi kartončki vključeni v žreb praktičnih nagrad. Priznanja bodo podeljena tudi najštevilčnejši prijavljeni družini in družini z največ izpolnjenimi nalogami. Nagrade in priznanja bodo podeljeni na zaključni prireditvi novembra 2019.

Opisi poti

10 VRHOV V OKOLICI LJUBLJANE

VRHOVI: PD NA RAŠICI, TOŠKO ČELO (Lovska koča), KATARINA NAD MEDVODAMI (Gostilna Dobnikar), KORENO NAD HORJULOM (Kmečki turizem pri Lenartu), KRIM (PD na Krimu), KUREŠČEK (PD na Kureščku), MALI LIPOGLAV (Kmečki turizem Pri Jakopcu), JANČE (PD na Jančah), ORLE (Gostilnica Orle), ZAGORICA PRI DOLSKEM (rojstni dom Jurija Vege); DOBENO (Gostilna Pri Blažu), RAKITNA (Hotel Rakitna), TURJAK (Okrepčevalnica-Pizzerija Rozika, Turjak 17), ŽAGARSKI VRH (Dom radioamaterjev-nameščen zunanji žig).

NA KOLESU OKOLI LJUBLJANE

Za malo bolj zahtevne kolesarje je na voljo kolesarjenje okoli Ljubljane.

OPIS POTI: Črnuče - Gameljne - Šmartno pod Šmarno goro - Tacen (KT-1 - Gostilna Pri Koširju) -Šentvid - Glince - Podutik - Dobrova pri Ljubljani (KT-2 – Aljaž bar) - Brezovica - Podpeč -Jezero (KT-3 – Gostilna Jezero) - Tomišelj - Iška vas - Ig (KT-4 - Gostilna Ulčar) - Škofljica - Lavrica - Orle - Podmolnik - Zadvor (KT-5 - Brunarica Zadvor) - Sostro - Zalog - Podgrad - Laze - Dolsko (KT-6 - Gostilna Pri Žerjavci) - Kleče - Dol - Beričevo - Šentjakob - Črnuče.

DOLŽINA PROGE: 84 km.

LJUBLJANSKO BARJE – BARJANSKI KROG

Kolesarjenje pričnete na Peruzzijevi ulici (Rudnik). Kontrolni žig se nahaja v Dnevnem baru Payton (KT-1), obstaja pa tudi zunanji žig. Nadaljujete naravnost, prečkate obvoznico, do semaforja (Peruzzijeva – Ižanska cesta). Smerokaz vas usmeri naravnost do Črne vasi, mimo Plečnikove cerkve, skozi naselja Lipe, Preserje (krožišče) do naselja Jezero (K-2 – Gostilna Jezero). Nadaljujemo proti Podkraju, skozi Tomišelj, Strahomer, Vrbljene, Iško vas, Staje do Iga (KT-3 – gostilna Pri Ulčarju). Nadaljujete naprej do križišča, kjer zavijete proti Škofljici do Poslovne cone Škofljica. Pred PC Škofljica zavijete levo na makadamsko pot. Sledite oznakam L o46, pred železniško progo zavijete levo na cesto Ob Barju. Ob železnici nadaljujete po poti Pod Strahom, prečkate železniško progo in v naselju Lavrica po kolesarski poti nadaljujete do semaforja. Tu zavijete levo in mimo gasilskega doma nadaljujete po Vrečarjevi ulici proti naselju Hauptmanca do Ižanske ceste. Tu zavijete desno po kolesarski stezi do semaforja, kjer zavijete desno do izhodišča na Peruzzijevi ulici (KT-1).

DOLŽINA PROGE: 42 km.

VZPON NA MALI LIPOGLAV

Vas leži na nadmorski višini 536 m. Nahaja se med grosupeljsko in ljubljansko občino. Z obrobja vasi se širi lep razgled na Julijske in Kamniško-Savinjske Alpe ter Karavanke. V bližini je Magdalenska gora, kjer se nahajajo arheološka najdišča iz keltskih časov. Dostop je možen po asfaltni cesti iz Sostrega, Grosuplja, Šmarja - Sap in Orel. Obstajajo še številne sprehajalne in kolesarske poti.

OPIS POTI:

Na Mali Lipoglav se lahko s kolesom povzpnemo:

    1. Iz Ljubljane iz Sostrega, Sadinje vasi in Podlipoglava (10 km).

    2. Če pričnete kolesariti v Šmarju – Sap, se povzpnete skozi Zgornjo Slivnico (4 km).

    3. Tretja možnost je Grosuplje - Perovo - Zgornja Slivnica (5 km).

 

Več informacij: kolesarsko.drustvo.lpp@gmail.com ali info@szlj.si

Kolesarska akcija 50 vzponov na Katarino 

8. marec 2019 8:38:00

Kolesarska akcijia 50 vzponov na KatarinoMarca se je pričela tradicionalna začela kolesarska akcija "50 vzponov na Katarino", cilj katere je v kolesarski sezoni 50 krat prikolesariti iz doline do gostišča Vihra - Katarina nad Ljubljano.

V novi sezoni (marec-oktober 2019),veljajo ista pravila kot prejšnja leta. Kolesarji, ki bi želeli sodelovati se lahko prijavite v gostišču Vihra, kjer ob vpisu dobite tudi vpisno številko.

Vpisnina znaša 15,00 EUR in zajema: ob zaključku akcije, zabavni večer z glasbo in večerjo, podelitev medalj, plaket in pokalov.

Opis poti: Vzpon na Katarino

Več informacij: Kolesarski klub Medvode

Snowbiking, malo drugačno kolesarjenje 

30. januar 2019 11:12:00

Ste že slišali za snowbiking? RTC Kravavec je za vse ljubitelje snega pripravil prav posebno avanturistično zabavo, snowbiking ali snežno kolesarjenje. Obljubljajo, da bo malo drugačno kolesarjenje nepozabno.

Popularna snežna kolesa primerna zabava za vse, ki ste radi na snegu, ne glede na starost, fizične sposobnosti ali predznanje. Snežno kolo odlikuje odlična statistika, saj se poškodb pri izvajanju praktično ne beleži. Ne le, da je snežno kolesarjenje varno in zabavno, ampak je tudi primerno za vse, ki so morda v preteklosti utrpeli poškodbe in zaradi njih ne morejo več na smuči.

Snežno kolesarjenje je na smučišču Krvavec možno vse dni v tednu, v času obratovanja smučišča Krvavec ali v času nočnega sankanja. Potrebujete veljavno smučarsko vozovnico in smučarske čevlje. V primeru, da smučarskih čevljev nimate svojih, si jih lahko za čas snežnega kolesarjenja tudi izposodite.

Program Snowbiking izvajajo v sodelovanju z agencijo Label, kjer vam tudi nudijo dodatne informacije o tej adrenalinski zabavi in sprejemajo obvezne predhodne rezervacije.  

Agencija Label:

+386 (0)40 750 875
info@label.si



14. dobrodelno kolesarjenje z Markom Balohom 

21. januar 2019 11:29:00

14. dobrodelno kolesarjenje z Markom BalohomMarko Baloh, eden najboljših ultra-kolesarjev na svetu, v sodelovanju s Športnim centrom Millenium tudi v letu 2019 nadaljuje tradicijo in vabi na zimsko 24- urno dobrodelno kolesarjenje. Dobrodelni dogodek  se bo pričel v petek, 25. 1. 2019 v ŠČ Millenium v Ljubljani.  


Maratonski dogodek se bo začel v petek 25. 1. 2019, ob 12.00 uri, vožnja pa bo trajala vse do poldneva naslednjega dne. Marko Baloh bo na kolesu preživel vseh 24 ur, obiskovalci pa se mu lahko pridružijo kadarkoli, brez časovnih omejitev. Udeleženci za udeležbo potrebujejo le športno opremo in dobro voljo.

Dogodek ni namenjen le kolesarjem, saj se ga lahko udeleži vsakdo. Ta tradicionalna maratonska kolesarska preizkušnja je letos posvečena podpori humanitarne organizacije Zveza prijateljev mladine Moste Polje. Obiskovalci si lahko vseh 24 ur zanimivo dogajanje ogledajo na lastne oči: ob tem kolesarijo ali pa le oddajo svoj prispevek. Zbrani denar bo v celoti namenjen nabavi koles za otroke iz socialno šibkejših družin.

Več informacij o dogodku.

Kronometer Želimlje-Turjak 2018 

20. september 2018 9:30:00

KD GrosupljeKolesarsko društvo Grosuplje v sodelovanju z občinama Škofljica in Velike Lašče v soboto, 22. septembra, organizira kolesarski kronometer (vožnja na čas) Želimlje – Turjak. Trasa je dolga 7,6 km z višinsko razliko 221 m.

Vsi zainteresirani udeleženci kronometra lahko prevzamejo startno številko na startu pri kapelici v Želimljah med 13:00 in 13:45 uro, start pa bo točno ob 14:00 uri. Štartni interval bo predvidoma pol minute.

Zmagovalcem po spolu in starostnih skupinah bodo podeljene medalje in pokali. Poskrbljeno bo tudi za malico in prijetno druženje.

Merjenje časa bo elektronsko. Rezultati kronometra se bodo prenašali direktno na splet in jih boste lahko v živo spremljali tukaj.

Štartnina znaša 10 evrov.

Po končani tekmi (predvidoma ob 15. uri) bo na Turjaku – Okrepčevalnica Rozika razglasitev rezultatov in podelitev medalj in pokalov. Sledilo bo še žrebanjem nagrad med udeleženci ZDK in kronometra.

Več informacij: KD Grosuplje

Kolesarska dirka: 7. Velika nagrada Občine Vodice 

18. september 2018 9:28:00

Velika nagrada Občine VodiceKolesarsko društvo Rog bo v sodelovanju z Občino Vodice v okviru občinskega praznika Občine Vodice že sedmič zapored organiziralo kolesarsko dirko, na kateri bodo nastopili najboljši slovenski in mednarodni kolesarji in kolesarke. V soboto, 22. 9. 2018, vabljeni na 7. Veliko nagrado Občine Vodice, ki bo na Selu pri Vodicah.

Tekmovanja se bodo pričela z dirkami amaterskih in rekreativnih kolesarjev. Ob 9.30 uri bo start dirke za občinsko prvenstvo, na kateri lahko sodelujejo vsi občani naše občine. Ker je želja organizatorjev, da bi se čim več mladih vozilo s kolesi, bodo letos ponovno organizirali tudi tekmovanje za predšolske in šolske otroke, kjer ni pomembno kakšno je kolo, temveč le dobra volja. Za vse otroke bodo prijave brezplačne, starši morajo le izpolniti prijavni obrazec ter prevzeti štartno številko. Dirke se bodo odvijale na 1000 metrov dolgem krogu, ki bo potekal od Kosez do Sela in nazaj, s startom in ciljem pred gasilnim domom Prostovoljnega gasilskega društva Šinkov Turn. Prijave so možne na dan tekmovanja od 8.30 ure dalje.

Več informacij: 7. Velika nagrada Občine Vodice

7. Bike festival Ljubljana 

3. september 2018 10:47:00

Bike festival LjubljanaV soboto, 8. septembra, vabljeni na tradicionalni kolesarski dogodek s startom in ciljem v centru Ljubljane, ki je namenjen tako rekreativcem in tekmovalcem kot tudi družinam in otrokom. Start maratona bo ob 10. uri z Mestnega trga.

Organizirani bosta dve trasi, in sicer prva, primerna za družine in tiste manj pripravljene kolesarje je dolga 35 km ter druga daljša, za bolj pripravljene kolesarje (tekmovalce in zahtevnejše rekreativce), pa je v dolžini 78 km.

 

MALI MARATON LJUBLJANICA v dolžini 35 km

Maraton starta na Mestnem trgu-Stritarjevi ulici , od koder se udeleženci za spremljevalnimi vozili peljejo najprej po Poljanski cesti, nato po Litijski cesti preko obvoznice do odcepa za Vevče. Tam trasa zavije levo in gre mimo Papirnice Vevče do Zaloške ceste. Tu zavije desno in pot nadaljuje po glavni cesti ob Savi vse do Podgrada, kjer zavije desno po prednostni cesti proti Besnici. V soteski gre cesta ves čas rahlo navzgor in po 5 kilometrih pride do glavne ceste, kjer na desni strani tako kot vsako leto, čaka bogato opremljena okrepčevalnica. Postanek na okrepčevalnici je cca 15 minut. Potem se udeleženci po isti trasi vrnejo na startno ciljno prizorišče na Mestnem trgu. Tisti bolj pripravljeni, se lahko preko kratkega vzpona iz Besnice, vrnejo po novo asfaltirani cesti do Zagradišča in do Sostrega, kjer pridejo nazaj na isto traso v Zadvoru.

VELIKI MARATON LJUBLJANICA v dolžini 78 km

Maraton starta na Mestnem trgu-Stritarjevi ulici, od koder se udeleženci za spremljevalnimi vozili peljejo najprej po Poljanski cesti, nato po Litijski cesti preko obvoznice do odcepa za Vevče. Tam zavijejo levo in gredo mimo Papirnice Vevče do Zaloške ceste. Tu zavijejo desno in pot nadaljujejo po glavni cesti ob Savi do glavnega križišča (cesta iz Laze pri Dolskem-dolsko), kjer zavijejo levo proti Dolskem. V Dolskem zavijejo desno po cesti proti Kamnici in v glavnem križišču regionalne ceste desno proti Litiji. Po regionalni cesti poteka trasa od Dolskega do Litije v dolžini 20 km. V Litiji zavijejo desno preko Save in takoj levo proti krožišču. Tu zavije trasa desno mimo nakupovalnega središča in naravnost v klanec po glavni cesti do Šmartnega v Litiji. Tu zavije trasa desno proti Trebeljevem. Na 40, km se prične vzpon, ki se konča pred Malo Trebeljevo. Sledi Veliko Trebeljevo, Zgornja Besnica in Besnica. Tu je pred klančkom še zadnja okrepčevalnica. Po vzponu in krajšem spustu, se udeleženci po isti trasi vrnejo na startno ciljno prizorišče, ki je na Mestnem trgu.

Več informacij in prijave: 7. Bike festival Ljubljana

Stran 4 od 23 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>