Kolesarske novice

Zahodno dolenjski krog s kolesom 

14. april 2015 15:04:00

Zahodno dolenjski krogKolesarsko društvo Grosuplje vabi na kolesarsko turistično akcijo z imenom Zahodno dolenjski krog, ki bo potekala vse do nedelje, 20. septembra 2015Popestrite si dneve na kolesu in spoznajte zanimivosti zahodne dolenjske pokrajine. Obiščete lahko deset krajev v katerih so sodelujoči lokali, ki imajo v svoji bližini zanimive kulturno – zgodovinske točke ali pa lepe razglede na ožjo in širšo okolico. Povsod vam bodo postregli z dobro hrano in pa seveda s hladnimi napitki, vendar pa pazite na to, da pridete med njihovim delovnim časom.

V sodelujočih gostinskih lokalih prejmete žig v evidenčni kartonček, ki ga dobite na eni od prijavnih točk. V vseh sodelujočih lokalih in v prostorih društva so vam na razpolago zloženke z opisi posameznih točk in zemljevidom. Pot do posameznih krajev si lahko prosto izbirate, nekaj nasvetov ter dodatne informacije pa najdete tudi na spletni strani www.kolesarsko-drustvo-grosuplje.si/zdk.

 

S kolesom na koncert z odmevom – v Županovo jamo 

8. april 2015 12:54:00

Županova jamaV nedeljo, 12. aprila, ob 15. uri vabljeni na pomladni koncert v Županovo jamo. Koncert bo združen z ogledom sedmih podzemeljskih dvoran, ki so med seboj povezane z urejeno potjo (stopnice, utrjen gramoz) in električno osvetljene. Edinstvena naravna akustika v podzemni dvorani, ki je dolga približno 60 in široka 25 m, na najvišjem delu pa ima blizu 15 m visok strop, daje kakovostnim pevskim nastopim poseben pridih, ki ga ni mogoče izkusiti na površju ali v »klasičnih« koncertnih dvoranah.

Vabljeni, da se na koncert odpravite s kolesom po sicer zahtevni, a izredno lepi kolesarski poti POZDRAV NETOPIRJEM V ŽUPANOVI JAMI.

Ker vlada v notranjih delih jame stalna temperatura 9,5 °C, so priporočena topla oblačila in kakovostna pohodniška obutev. Ogled jame s koncertom bo trajal približno uro in pol. Vstopnina: 8 EUR odrasli, 6 EUR šolski otroci.

 

 

Vabljeni na 5. dobrodelno kolesarjenje v Trebnje 

3. april 2015 8:22:00

Dobrodelno kolesarjenje TrebnjeDruštvo Ad-venture že peto leto organizira 12 urno dobrodelno kolesarjenje, ki bo potekalo v soboto, 4. 4. 2015 od 7.00 do 19.00, s štartom v parku pri Občini Trebnje.

Kolesarjenje na 24 kilometrov dolgi krožni trasi bo potekalo po podeželskih, mirnih cestah, ki peljejo skozi Trebnje-Štefan-Občine-Železno-Dobrnič-Rdeči Kal-Dečja vas-Gorenje Ponikve-Trebnje. Trasa je primerna za kolesarje vseh vrst in zmogljivosti. Štartnine ni, vsi prostovoljni prispevki pa so namenjeni direktni pomoči socialno šibkejšim prebivalcem občine Trebnje.

Več informaciji in prijava: Ad-venture.si  

 

 

13. kolesarska akcija K Mrtinet na klobaso 

20. marec 2015 10:17:00

mrtinetŽe dvanajst sezon poteka najbolj množična rekreativna sezonska kolesarska prireditev v občini Grosuplje. Lani so akcijo začeli na idiličen pomladni dan, zbralo pa se je lepo število udeležencev, skupaj pa se je na "zbiranje" klobas vpisalo kar 460 ljubiteljskih kolesarjev.

Odprtje nove sezone bo v soboto, 28. marca v Lučah pri Grosupljem (na poti proti Krki), zaključili pa jo bodo na prvi vikend v oktobru. Za začetek akcije pripravijo blagoslov koles pri Mrtinetovi kapelici "Na šoli" v upanju in veri, da bodo kolesarski obiski potekali varno in brez nevšečnosti, predvsem pa brez nezgod.

Vsakdo brezplačno dobi evidenčni kartonček, v katerega je potrebno zbrati 15 žigov. Vsak dan šteje en žig. Ko udeleženec zbere 15. zaporedni žig, ga gostitelj bar pr`Mrtinet nagradi z domačo klobaso, ter po želji dobi nov evidenčni kartonček.

PRIJAVNINE NI!

 

Več na www.prmrtinet.si.

Kolesarski sejem v Strahovici 

20. marec 2015 10:06:00

sejem strahovicaVabljeni na kolesarski sejem v organizaciji Smučarskega društva Strahovica, ki bo v nedeljo, 29. marca, na šolskem igrišču pri OŠ Vodice. Sejem bo odprt od 9. do 15. ure.

Komu je namenjen? Vsem, ki želite kupiti ali prodati rabljeno kolo, rolerje, čelade, kolesarske čevlje ... Oprema, ki jo boste prinesli na sejem, mora biti očiščena in primerna za prodajo. Sprejemali jo bomo od 9. do 11. ure, sejem zaključimo ob 15. uri.

Pripravljajo tudi zanimiv in aktiven program.

 

Več na www.strahovica.si.

Vpliv slabe prehrane na zdravje postaja večji od kajenja 

13. marec 2015 11:26:00

zpsV fokusu zdravega prehranjevanja je posebne pozornosti potrošniškega gibanja v Evropi in svetu ponovno deležna problematika čezmerne teže in debelosti otrok. 

Uživanje zdrave hrane je eden od temeljev našega zdravja, za katerega moramo skrbeti že od otroštva. Ne smemo si zatiskati oči pred dejstvom, da so nezdrave prehranske navade v mladosti tveganje za debelost v odrasli dobi z vsemi njenimi posledicami. Če otroke trženje nezdravih živil doseže v šoli, če starši otrokom za zajtrk in malico ponujajo npr. mlečne rezine v prepričanju, da z njim ponujajo zdrav obrok, je nekaj hudo narobe.

Tema svetovnega dne potrošnikov 2015, ki bo 15. marca, je pravica do zdrave hrane. V fokusu zdravega prehranjevanja je posebne pozornosti potrošniškega gibanja v Evropi in svetu ponovno deležna problematika čezmerne teže in debelosti otrok. 

Na pereč problem, ki se iz leta v leto povečuje, smo prvič opozorili že pred skoraj dvajsetimi leti. Uživanje zdrave hrane je eden od temeljev našega zdravja, za katerega moramo skrbeti že od otroštva. Ne smemo si zatiskati oči pred dejstvom, da so nezdrave prehranske navade v mladosti tveganje za debelost v odrasli dobi z vsemi njenimi posledicami. Le izobražen in dobro ozaveščen potrošnik lahko udejanja svojo pravico do izbire za zdravo prehranjevanje. Zato poziv potrošnikom – poiščite neodvisne informacije!

 

Več preberite na www.zps.si.

Tradicionalni večer športa v Medvodah 

12. marec 2015 9:59:00

Tradicionalni večer športa v Medvodah15. Večer športa, ki velja za tradicionalno svečano prireditev bo potekal 19. marca 2015 v Športni dvorani Medvode. Na prireditvi se podeljujejo občinska športna priznanja za dosežke v preteklem letu. Letos se bo na odru zvrstilo 42 nagrajencev, ki bodo iz rok župana in direktorja Zavoda za šport in turizem Medvode, prejeli 32 malih in 9 velikih športnih plaket ter eno športno priznanje.

Obeta se torej pester športno- zabavni večer, zato vsi ljubitelji športa, prijazno vabljeni! Vstop je za vse obiskovalce prost!

Vse ostale podrobnosti o programu najdete tukaj.

 

 

Povabilo na dan kolesarstva 

7. marec 2015 14:47:00
rlProgram Razgibajmo Ljubljano vsak mesec pripravi vsaj eno aktivno predstavitev ljubljanskega športa in po tekaški 28.3.), bo aprila sledila kolesarska. 15.4., popoldne, na Bregu, pred Hišo športa.
 
Kolesarska ponudba se v Ljubljani precej razlikuje od ostale gibalne in športne ponudbe. V mestu imamo bolj ali manj urejene, povezane in (po zimi) očiščene kolesarske steze, ki služijo predvsem transportu v službo, šolo ali po nakupih, manj pa so namenjene rekreaciji. V mestu imamo tudi vzorno izposojevalnico mestnih koles, nimamo pa izposojevalnice gorskih ali trek koles, na primer. Nimamo tudi ustreznega vadišča za učenje varne vožnje mladih (in starejših) kolesarjev in nimamo (že nekaj časa obljubljanega velodroma. Imamo pa zato kolesarski (bmx) poligon.
 
Zato pa imamo izven mesta za rekreacijo prave in številne kolesarske "božje poti", ki jih v sezoni (tudi večkrat) prevozi na tisoče Ljubljančank in Ljubljančanov. Imamo tudi številne kolesarske sezonske akcije z zbiranjem žigov na vrhu bližnjih klancev ali le okoli mesta.
 
Ponudnikov za kolesarsko vadbo v Ljubljani ni prav dosti, so pa zato zelo aktivni pri organizaciji kolesarskih dogodkov (tudi največjih pri nas), vadb, tečajev, izletov... Tudi kolesarskih servisov ne premoremo ravno veliko, več pa je trgovin s kolesi in s pripomočki za kolesarje in kolesa.
 
To je kratka obnova kolesarske ponudbe za Ljubljančane in morda ji lahko dodamo še kakšno malenkost, če govorimo le o športu za vse in ta ponudba bo 15. aprila predstavljena meščanom. Tam bo tudi priložnostni kolesarski servis za manjša popravila in nastavitve. 
 
Vabljeni, kmalu pa objavimo še program.

Začetek kolesarske sezone v Ljubljani 

4. marec 2015 11:12:00

kolesarske akcijeMestna občina Ljubljana je za leto 2015 razpisala vsakoletne kolesarske akcije. V organizaciji Timing Ljubljana bo te izvajal Kmečki turizem Pri Jakopcu.

V ta sklop kolesarskih akcij spadajo:

  1. KOLESARSKI VZPON NA MALI LIPOGLAV (10 EUR)
  2. 10 VRHOV V OKOLICI LJUBLJANE (10 EUR)
  3. NA KOLESU OKOLI LJUBLJANE (10 EUR)
  4. LJUBLJANSKO BARJE – BARJANSKI KROG (brezplačno)

Začetek vseh kolesarskih akcij je 1. marec 2015.

Kontrolne kartončke lahko kupite na kontrolni točki »Pri Jakopcu«, na Malem Lipoglavu 10 in na Timing Ljubljana, Staničeva 41, 1000 Ljubljana (naročilo po povzetju na Timingu Ljubljana).

 

Podrobnosti in opise programa ter poti najdete na www.timingljubljana.si.

CIVITAS Forum 2015 

23. februar 2015 15:30:00

civitas forum 2015Ker tudi tisti, ki kolesarimo, tečemo ali hodimo prispevamo k nekaterim trajnostnim rešitvam, bo za marsikoga zanimiva naslednja najava evropskega dogodka na temo trajnostne mobilnosti v mestih. Med 7. in 9. oktobrom letos bo Ljubljana gostila 13. CIVITAS Forum, katere tema bo »Delimo mesto« (Sharing the city).

Tema konference se bo osredotočala predvsem na trajnostno mobilnost v mestih, ki pomembno prispeva k izboljšanju kakovosti življenja in ustvarja prijazna mesta, dostopna za vse. Razprava o tem, kako najbolje deliti javni prostor, tako v dejanskem kot družbenem smislu, in izmenjava izkušenj s tega področja bosta pripomogli k nadaljnjemu oblikovanju in uvedbi inovativnih, pametnih ter vzdržnih mobilnostnih rešitev, tako za evropska mesta kot širše.

Osrednje prizorišče konference, ki se je običajno udeleži več sto ljudi iz različnih držav, bo Cankarjev dom, medtem ko bomo sodelujočim ponudili še tematske oglede mesta. Tako bodo imeli možnost dodobra spoznati Ljubljano, uživati v njenih lepotah in spoznati številne »zelene« novosti, ki smo jih uvedli v razmeroma kratkem času in zaradi katerih smo tudi prejeli naslov Zelena prestolnica Evrope 2016 ter kot edino mesto že dvakrat tudi nagrado evropski teden mobilnosti.

 

Več o konferenci in tematiki, ki bo mogoče tudi vas spodbudila in usmerila k trajnostnim rešitvam, pa na strani www.civitas.eu.

Stran 15 od 23 << < 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 > >>