Kolesarske novice

18. Kamniški kros 2015  

7. julij 2015 8:42:00

18. Kamniski kros

V Kamniku bo v soboto, 12. julija potekal 18. Kamniški kros, ki bo štel za državno prvenstvo. Ulice Kamnika bodo tako gostile slovensko elito gorskega kolesarstva, ko se bosta za naslov v ženski konkurenci potegovali Blaža Klemenčič in Tanja Žakelj, v moški konkurenci pa bo naslov branil Calcitov Boštjan Hribovšek. V letu 2014 so naslove državnih prvakov osvojili še Gregor Krajnc, Jaka Tominšek, Jan Boltar, Žan Pahor, Hana Kranjec Žagar, Jure Kukovič in Mira Kranjec Žagar.



Datum: 12.7.2015

Organizator: CALCIT BIKE TEAM

Prizorišče: Kamnik, center  

Disciplina: OLIMPIJSKI KROS/ CROSS COUNTRY/ XCO

Štartnina:

  • Kategorije pokala mladih (U7, U9, U11, U13, U15 in U17): štartnine ni.
  • Ostale kategorije: štartnina 16,00€.

PRIJAVE DO ČETRTKA 9.7.2015 DO 24ih prek aplikacije: www.prijavim.se

Prijave so možne tudi na dan prireditve ob doplačilu 5€ zaradi pozne prijave.

Več informacij:  18. Kamniški kros 2015

17. Kolesarski vzpon na Katarino 

24. junij 2015 8:04:00

Kolesarski vzpon na KatarinoV nedeljo 28. Junija 2015 ob 11.00 bo izpred občine Medvode start 17. Kolesarskega vzpona na Katarino, ki je del Dirke za pokal Slovenije.

Zaprta vožnja bo potekala od parkirišča Občine Medvode do križišča v Sori v dolžini 3,2km nato merjenje časa do domačije na Vihri v dolžini 8,5km. Skupaj bo trasa merila 11,7km.

Predprijave in plačila so možna preko  linkov  17VzponKatarina in  PrijavimSE do vklučno četrtka 25.06.2015.

Na dan prireditve bodo prijave možne od 09:00h do 10:30 hkrati se bo izvajal tudi prevzem štartnih številk za vse prijavljene.

Vsak udeleženec prejme spominsko kolajno, osvežilno pijačo in malico, prvi trije posamezne kategorije prejmejo pokale, najhitrejši pa dobi veliki pokal. Pokal dobijo še najmlajši, najmlajša, najstarejši in najstarejša udeleženka tekmovanja.   

Več informacij: Kolesarski klub Medvode

Več vlakov, manj zastojev! 

23. junij 2015 8:16:00

Peticija Za vlakeSkupina ZaMestoPoDveh je pripravila peticijo ZA primestne vlake, s katero lahko podprete posodobitev železniškega prometa v Ljubljanski urbani regiji in vzpostavitev rednih primestnih vlakov na 15-30min.

Naložbe v železnico koristijo vsem, saj učinkovito zmanjšujejo prometne zastoje, prihranijo čas in denar ter prispevajo k dekarbonizaciji prometa.

Peticijo, ki je nastala na podlagi rezultatov projekta RAILHUC, lahko podpišete tukaj.

 

 

Pripelji srečo v službo 

16. junij 2015 10:15:00

Pripelji srečo v služboVsi na kolo – za dobro počutje in zdravo telo!

Nacionalna pobuda Pripelji srečo v službo je nadaljevanje večletnega projekta V troje in aktivno spodbuja kolesarjenje na delo v skupinah po tri, s tem pa posredno osrečuje vse tiste, ki so vključeni v projekt. Kolesarjenje namreč pozitivno vpliva na občutek sreče, s tem pa povečuje tudi delovno učinkovitost in izboljšuje odnose s sodelavci.

Letošnje leto bodo lahko svoje prevožene poti navdušeni kolesarji spremljali od 10. maja, mednarodnega dneva gibanja, pa vse do 16. septembra 2015. Pobuda se bo spodelitvijo nagrad najuspešnejši trojici končala 22. septembra ob dnevu brez avtomobila.

SODELUJEJO SAMO TROJKE

Pobudi se lahko pridružite kolesarske trojke – povežite se s še dvema sodelavcema, prijateljema, družinskima članoma oz. s tistimi, s katerimi lahko sodelujete kot ekipa in boste za pot na delo v času trajanja akcije uporabljali kolesa. Iz enega podjetja ali organizacije lahko sodeluje tudi več ekip. Ni potrebno, da kolesarite skupaj, pomembno je, da je ekipa združena v skupnem prizadevanju, da za svojo obliko mobilnosti uporablja kolo.

PRIJAVA

Trojke se registrirate na spletni strani www.pripeljisrecovsluzbo.si, sprejmete pogoje in pravila sodelovanja v akciji. Nadenite si simpatično ime trojke, navedite imena vodje ekipe in drugih dveh članov in pripravljeni ste za na kolo! Na vpisani elektronski naslov bo vaša ekipa prejemala vsa pomembna obvestila povezana s tekmovanjem.

KOLEDAR SODELOVANJA

Po prijavi ekipe trojk bo na spletni strani www.pripeljisrecovsluzbo.si pod izbranim uporabniškim imenom in geslom vsem članom ekipe na voljo dostop do koledarja za čas trajanja akcije, v katerega lahko vpisujete svoje podatke. Vsak dan v koledar zabeležite plus (+), ko ste prikolesarili na delo, minus (-), ko bi lahko uporabili kolo, pa priložnosti niste izrabili, ali krogec (0), ko niste uporabili nobenega prevoznega sredstva oz. niste delali (bolniška, dopust, vikend). Ekipa, ki bo do konca akcije zbrala več plusov kot minusov, se bo uvrstila v zaključno žrebanje za glavno nagrado.

5. Argonavtski maraton 

11. junij 2015 16:08:00

5Argonavtski maratonVabljeni na 5. Argonavtski maraton, 21. junija 2015, s štartom 9:00 na Vrhniki.

Rekreativna kolesarska prireditev je namenjena vsem starostnim skupinam in primerna za vse rekreativne kolesarje ne glede na fizično pripravljenost.

Tudi letos boste lahko izbirali med štirimi trasami, različnih težavnostnih stopenj:

Argonavtski maraton 81 km 

Mali argonavtski maraton 63 km 

Družinski argonavtski maraton 32 km 

Otroški maraton Argonavtek 

81km trasa je primerna za dobro pripravljene rekreativne kolesarje in je speljana v celoti po asfaltiranih poteh v dolžini 81km z 960 višinskih metrov vzpona. 63km trasa je primerna za srednje pripravljene kolesarje, 32km trasa je pa je primerna za malo večje otroke in slabše pripravljene kolesarje. 
Za najmlajše do 7 leta starosti, pa so pripravili traso v dolžini cca 400m, speljani na atletski stezi nogometnega igrišča na Vrhniki, kasneje pa se bodo lahko zabavali na trampolinih, gradovih.

Več informacij in prijave: Argonavtski maraton

Spremljajte Sava Bike Tour 2015  

3. junij 2015 9:30:00

Sava bike tour 2015Vabljeni k spremljanju Sava Bike Tour 2015, kolesarjenja ob Savi, ki poteka vse od izvira do izliva. Kolesarska karavana je štartala v petek 29. 5. 2015 pri izviru Zelenci v Kranjski Gori, kjer voda privre na dan iz do 2 metra globokega jezera zelene barve. V soboto 30. 5. 2015 je sledil postanek v Ljubljani, zaključek kolesarske ture pa bo v soboto 6. 6. 2015 v Beogradu, kjer se Sava izteka v Donavo.

Več kot 970 kilometrov dolga proga povezuje štiri države: Slovenijo, Hrvaško, Bosno in Hercegovino ter Srbijo.

Več informacij: Sava Bike Tour 2015 

 

 

Kolesarski maraton treh občin Grosuplje 

1. junij 2015 11:23:00

Kolesarski maraton Grosuplje

Kolesarsko društvo Grosuplje 7.6.2015 organizira 17. kolesarski maraton treh občin.

Udeleženci lahko izbirajo med tremi – v celoti asfaltiranimi progami:

92 kilometrska proga z zelo razgibanim terenom in vzponom na 600 m visok Korinj je namenjena dobro pripravljenim kolesarjem;

80 kilometrska proga je enaka, le brez vzpona na Korinj;

56 kilometrska proga;

MTB proga bo speljana po dvonamenski planinsko-kolesarski poti v dolžini 35 km z vzponom na Ilovo goro in Limberk, primerna samo za gorska kolesa, možna bo tudi lažja – 5 km krajša trasa brez vzpona na Limberk.

Družinski maraton je namenjen družinam in manj pripravljenim kolesarjem. Na voljo sta dve trasi 15 in 26 km. Med postankom pri okrepčevalnici bo voden ogled razvalin boštanjskega gradu in Krajinskega parka Radensko polje (del trase je makadamski).

Pohod za spremljevalce kolesarjev na Cerovo z ogledom učne poti »Po sledeh vodomca«.

Start in cilj vseh prog je v centru Grosuplja na Kolodvorski cesti. Prijave bo organizator sprejemal od 7.30 ure dalje na startno-ciljnem prostoru; pred prijave pa na tej internetni strani v Študentskem klubu Groš (v lokalu HotSpot) v Grosuplju, Industrijska cesta 1G.kolesarjev na Cerovo z ogledom učne poti »Po sledeh vodomca«.

Pred prijave bodo zaključene v četrtek, 4.junija ob 12. uri.

Več informacij: http://www.kolesarsko-drustvo-grosuplje.si/maraton/galerije/

Foto: Stane Savich

Pozor - start Maratona Franja na 156km je ob 8.00 

28. maj 2015 11:20:00

trasa maraton franjaZaradi nogometne tekme Slovenija Anglija, ki bo v Stožicah v nedeljo popoldne 14.6.2015 je spremenjen start Maratona Franja BTC CITY

156 km START ob 8.00

Proga:Ljubljana - Vrhnika - Logatec - Godovic - Idrija - Cerkno - Kladje - Sovodenj - Škofja Loka - Vodice - Tacen - Ljubljana

97 km START ob 9.30

Proga: Ljubljana - Dobrova - Horjul - Vrzdenec - Lucine - Gorenja Vas - Škofja Loka - Vodice - Tacen - Ljubljana

Do maratona je le še 15 dni, prijave po 35€ pa so možne še do 31.5.

Več informacij: www.franja.org

Vabljeni na 20. vseslovensko srečanje starodobnih vozil 

21. maj 2015 10:59:00

Starodobniki ŠkofljicaOldtimer club Škofljica  vabi v soboto, 23. maja 2015, na 20. vseslovensko srečanje ljubiteljev starodobnih vozil, ki bo potekalo na prireditvenem prostoru pred osnovno šolo na Škofljici, s pričetkom ob 8.30 uri.

Promocijska vožnja se bo pričela predvidoma ob 11.15, zaključek prireditev ob 18.00, ves čas pa bo potekala razstava vozil, kmetijske tehnike in tehnični sejem.

Združite prijetno s koristnim in na dogodek prikolesarite po »Malem barjanskem krogu«, ravninski kolesarski trasi, ki je primerna tudi za kolesarje začetnike in za družine.

Foto: D. Rozina

 

Dan kolesarstva in rokometa pred Hišo športa v Ljubljani 

16. april 2015 10:49:00

Dan kolesarstva in rokometaZa vse ljubitelje športa so v Hiši športa (Javni zavod Šport Ljubljana), skupaj s konzorcijem ljubljanskih športnih društev Razgibajmo Ljubljano in Mestno občino Ljubljana, pripravili dogodek DAN ROKOMETA IN KOLESARSTVA. 
 
Na dogodku se bodo predstavili podmladki ljubljanskih rokometnih šol (ŠD RK Krim in Mark Olimpija), ljubljanska kolesarska društva, ljubljanski javni zavodi ter drugi ponudniki kolesarskih izdelkov in storitev, med njimi tudi portal www.gremonapot.si
 
Program:
 
- Med 10.00 in 11.00 bo na sporedu tekma v mini rokometu in predstavitev rokometnih šol,
- Med 11.00 in 13.00 bo na sporedu kolesarsko dogajanje,
- Atraktivne predstavitve (Red Bull, Urban Roof, KD Ride),
- Delavnice za najmlajše (poganjalčki, likovne delavnice),
- Prodaja kolesarskih kompletov KD ROG in artiklov TOP6 klubov,
- Predstavitev kolesarske opreme, koledar kolesarskih prireditev, testirnja za kolesarje ter manjša popravila in servis koles,
- Predstavitev programov Javnega zavoda Šport Ljubljana (tenis, fitnes na odprtem, golf, itd.),
- Predstavitev dobrodelne licitacije z ZAVODOM KROG,
- Predstavitev sistema BICIKLEJ in Javnega zavoda SNAGA,
- Znani športniki in nagradne igre
 
Z dogodkom želijo organizatorji spomniti, da je LJUBLJANA ZELENA PRESTOLNICA EVROPE 2016 ter povabiti čim večje število ljudi, da se v najlepše mesto odpravijo kar s kolesom. Akcijo so podprli tudi številni znani športniki. 
 
Vabljeni v mesto s kolesi!

Več informacij na Hiša športa.

Stran 14 od 23 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 > >>