Kolesarske novice

5. Argonavtski maraton 

11. junij 2015 16:08:00

5Argonavtski maratonVabljeni na 5. Argonavtski maraton, 21. junija 2015, s štartom 9:00 na Vrhniki.

Rekreativna kolesarska prireditev je namenjena vsem starostnim skupinam in primerna za vse rekreativne kolesarje ne glede na fizično pripravljenost.

Tudi letos boste lahko izbirali med štirimi trasami, različnih težavnostnih stopenj:

Argonavtski maraton 81 km 

Mali argonavtski maraton 63 km 

Družinski argonavtski maraton 32 km 

Otroški maraton Argonavtek 

81km trasa je primerna za dobro pripravljene rekreativne kolesarje in je speljana v celoti po asfaltiranih poteh v dolžini 81km z 960 višinskih metrov vzpona. 63km trasa je primerna za srednje pripravljene kolesarje, 32km trasa je pa je primerna za malo večje otroke in slabše pripravljene kolesarje. 
Za najmlajše do 7 leta starosti, pa so pripravili traso v dolžini cca 400m, speljani na atletski stezi nogometnega igrišča na Vrhniki, kasneje pa se bodo lahko zabavali na trampolinih, gradovih.

Več informacij in prijave: Argonavtski maraton

Spremljajte Sava Bike Tour 2015  

3. junij 2015 9:30:00

Sava bike tour 2015Vabljeni k spremljanju Sava Bike Tour 2015, kolesarjenja ob Savi, ki poteka vse od izvira do izliva. Kolesarska karavana je štartala v petek 29. 5. 2015 pri izviru Zelenci v Kranjski Gori, kjer voda privre na dan iz do 2 metra globokega jezera zelene barve. V soboto 30. 5. 2015 je sledil postanek v Ljubljani, zaključek kolesarske ture pa bo v soboto 6. 6. 2015 v Beogradu, kjer se Sava izteka v Donavo.

Več kot 970 kilometrov dolga proga povezuje štiri države: Slovenijo, Hrvaško, Bosno in Hercegovino ter Srbijo.

Več informacij: Sava Bike Tour 2015 

 

 

Kolesarski maraton treh občin Grosuplje 

1. junij 2015 11:23:00

Kolesarski maraton Grosuplje

Kolesarsko društvo Grosuplje 7.6.2015 organizira 17. kolesarski maraton treh občin.

Udeleženci lahko izbirajo med tremi – v celoti asfaltiranimi progami:

92 kilometrska proga z zelo razgibanim terenom in vzponom na 600 m visok Korinj je namenjena dobro pripravljenim kolesarjem;

80 kilometrska proga je enaka, le brez vzpona na Korinj;

56 kilometrska proga;

MTB proga bo speljana po dvonamenski planinsko-kolesarski poti v dolžini 35 km z vzponom na Ilovo goro in Limberk, primerna samo za gorska kolesa, možna bo tudi lažja – 5 km krajša trasa brez vzpona na Limberk.

Družinski maraton je namenjen družinam in manj pripravljenim kolesarjem. Na voljo sta dve trasi 15 in 26 km. Med postankom pri okrepčevalnici bo voden ogled razvalin boštanjskega gradu in Krajinskega parka Radensko polje (del trase je makadamski).

Pohod za spremljevalce kolesarjev na Cerovo z ogledom učne poti »Po sledeh vodomca«.

Start in cilj vseh prog je v centru Grosuplja na Kolodvorski cesti. Prijave bo organizator sprejemal od 7.30 ure dalje na startno-ciljnem prostoru; pred prijave pa na tej internetni strani v Študentskem klubu Groš (v lokalu HotSpot) v Grosuplju, Industrijska cesta 1G.kolesarjev na Cerovo z ogledom učne poti »Po sledeh vodomca«.

Pred prijave bodo zaključene v četrtek, 4.junija ob 12. uri.

Več informacij: http://www.kolesarsko-drustvo-grosuplje.si/maraton/galerije/

Foto: Stane Savich

Pozor - start Maratona Franja na 156km je ob 8.00 

28. maj 2015 11:20:00

trasa maraton franjaZaradi nogometne tekme Slovenija Anglija, ki bo v Stožicah v nedeljo popoldne 14.6.2015 je spremenjen start Maratona Franja BTC CITY

156 km START ob 8.00

Proga:Ljubljana - Vrhnika - Logatec - Godovic - Idrija - Cerkno - Kladje - Sovodenj - Škofja Loka - Vodice - Tacen - Ljubljana

97 km START ob 9.30

Proga: Ljubljana - Dobrova - Horjul - Vrzdenec - Lucine - Gorenja Vas - Škofja Loka - Vodice - Tacen - Ljubljana

Do maratona je le še 15 dni, prijave po 35€ pa so možne še do 31.5.

Več informacij: www.franja.org

Vabljeni na 20. vseslovensko srečanje starodobnih vozil 

21. maj 2015 10:59:00

Starodobniki ŠkofljicaOldtimer club Škofljica  vabi v soboto, 23. maja 2015, na 20. vseslovensko srečanje ljubiteljev starodobnih vozil, ki bo potekalo na prireditvenem prostoru pred osnovno šolo na Škofljici, s pričetkom ob 8.30 uri.

Promocijska vožnja se bo pričela predvidoma ob 11.15, zaključek prireditev ob 18.00, ves čas pa bo potekala razstava vozil, kmetijske tehnike in tehnični sejem.

Združite prijetno s koristnim in na dogodek prikolesarite po »Malem barjanskem krogu«, ravninski kolesarski trasi, ki je primerna tudi za kolesarje začetnike in za družine.

Foto: D. Rozina

 

Dan kolesarstva in rokometa pred Hišo športa v Ljubljani 

16. april 2015 10:49:00

Dan kolesarstva in rokometaZa vse ljubitelje športa so v Hiši športa (Javni zavod Šport Ljubljana), skupaj s konzorcijem ljubljanskih športnih društev Razgibajmo Ljubljano in Mestno občino Ljubljana, pripravili dogodek DAN ROKOMETA IN KOLESARSTVA. 
 
Na dogodku se bodo predstavili podmladki ljubljanskih rokometnih šol (ŠD RK Krim in Mark Olimpija), ljubljanska kolesarska društva, ljubljanski javni zavodi ter drugi ponudniki kolesarskih izdelkov in storitev, med njimi tudi portal www.gremonapot.si
 
Program:
 
- Med 10.00 in 11.00 bo na sporedu tekma v mini rokometu in predstavitev rokometnih šol,
- Med 11.00 in 13.00 bo na sporedu kolesarsko dogajanje,
- Atraktivne predstavitve (Red Bull, Urban Roof, KD Ride),
- Delavnice za najmlajše (poganjalčki, likovne delavnice),
- Prodaja kolesarskih kompletov KD ROG in artiklov TOP6 klubov,
- Predstavitev kolesarske opreme, koledar kolesarskih prireditev, testirnja za kolesarje ter manjša popravila in servis koles,
- Predstavitev programov Javnega zavoda Šport Ljubljana (tenis, fitnes na odprtem, golf, itd.),
- Predstavitev dobrodelne licitacije z ZAVODOM KROG,
- Predstavitev sistema BICIKLEJ in Javnega zavoda SNAGA,
- Znani športniki in nagradne igre
 
Z dogodkom želijo organizatorji spomniti, da je LJUBLJANA ZELENA PRESTOLNICA EVROPE 2016 ter povabiti čim večje število ljudi, da se v najlepše mesto odpravijo kar s kolesom. Akcijo so podprli tudi številni znani športniki. 
 
Vabljeni v mesto s kolesi!

Več informacij na Hiša športa.

Zahodno dolenjski krog s kolesom 

14. april 2015 15:04:00

Zahodno dolenjski krogKolesarsko društvo Grosuplje vabi na kolesarsko turistično akcijo z imenom Zahodno dolenjski krog, ki bo potekala vse do nedelje, 20. septembra 2015Popestrite si dneve na kolesu in spoznajte zanimivosti zahodne dolenjske pokrajine. Obiščete lahko deset krajev v katerih so sodelujoči lokali, ki imajo v svoji bližini zanimive kulturno – zgodovinske točke ali pa lepe razglede na ožjo in širšo okolico. Povsod vam bodo postregli z dobro hrano in pa seveda s hladnimi napitki, vendar pa pazite na to, da pridete med njihovim delovnim časom.

V sodelujočih gostinskih lokalih prejmete žig v evidenčni kartonček, ki ga dobite na eni od prijavnih točk. V vseh sodelujočih lokalih in v prostorih društva so vam na razpolago zloženke z opisi posameznih točk in zemljevidom. Pot do posameznih krajev si lahko prosto izbirate, nekaj nasvetov ter dodatne informacije pa najdete tudi na spletni strani www.kolesarsko-drustvo-grosuplje.si/zdk.

 

S kolesom na koncert z odmevom – v Županovo jamo 

8. april 2015 12:54:00

Županova jamaV nedeljo, 12. aprila, ob 15. uri vabljeni na pomladni koncert v Županovo jamo. Koncert bo združen z ogledom sedmih podzemeljskih dvoran, ki so med seboj povezane z urejeno potjo (stopnice, utrjen gramoz) in električno osvetljene. Edinstvena naravna akustika v podzemni dvorani, ki je dolga približno 60 in široka 25 m, na najvišjem delu pa ima blizu 15 m visok strop, daje kakovostnim pevskim nastopim poseben pridih, ki ga ni mogoče izkusiti na površju ali v »klasičnih« koncertnih dvoranah.

Vabljeni, da se na koncert odpravite s kolesom po sicer zahtevni, a izredno lepi kolesarski poti POZDRAV NETOPIRJEM V ŽUPANOVI JAMI.

Ker vlada v notranjih delih jame stalna temperatura 9,5 °C, so priporočena topla oblačila in kakovostna pohodniška obutev. Ogled jame s koncertom bo trajal približno uro in pol. Vstopnina: 8 EUR odrasli, 6 EUR šolski otroci.

 

 

Vabljeni na 5. dobrodelno kolesarjenje v Trebnje 

3. april 2015 8:22:00

Dobrodelno kolesarjenje TrebnjeDruštvo Ad-venture že peto leto organizira 12 urno dobrodelno kolesarjenje, ki bo potekalo v soboto, 4. 4. 2015 od 7.00 do 19.00, s štartom v parku pri Občini Trebnje.

Kolesarjenje na 24 kilometrov dolgi krožni trasi bo potekalo po podeželskih, mirnih cestah, ki peljejo skozi Trebnje-Štefan-Občine-Železno-Dobrnič-Rdeči Kal-Dečja vas-Gorenje Ponikve-Trebnje. Trasa je primerna za kolesarje vseh vrst in zmogljivosti. Štartnine ni, vsi prostovoljni prispevki pa so namenjeni direktni pomoči socialno šibkejšim prebivalcem občine Trebnje.

Več informaciji in prijava: Ad-venture.si  

 

 

13. kolesarska akcija K Mrtinet na klobaso 

20. marec 2015 10:17:00

mrtinetŽe dvanajst sezon poteka najbolj množična rekreativna sezonska kolesarska prireditev v občini Grosuplje. Lani so akcijo začeli na idiličen pomladni dan, zbralo pa se je lepo število udeležencev, skupaj pa se je na "zbiranje" klobas vpisalo kar 460 ljubiteljskih kolesarjev.

Odprtje nove sezone bo v soboto, 28. marca v Lučah pri Grosupljem (na poti proti Krki), zaključili pa jo bodo na prvi vikend v oktobru. Za začetek akcije pripravijo blagoslov koles pri Mrtinetovi kapelici "Na šoli" v upanju in veri, da bodo kolesarski obiski potekali varno in brez nevšečnosti, predvsem pa brez nezgod.

Vsakdo brezplačno dobi evidenčni kartonček, v katerega je potrebno zbrati 15 žigov. Vsak dan šteje en žig. Ko udeleženec zbere 15. zaporedni žig, ga gostitelj bar pr`Mrtinet nagradi z domačo klobaso, ter po želji dobi nov evidenčni kartonček.

PRIJAVNINE NI!

 

Več na www.prmrtinet.si.

Stran 14 od 22 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 > >>