Tekaške novice

-april 2024+
ptsčpsn
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (381)
  • Komentarji (1)

Arhivi

Vadba v tekaški skupini Arai v Litiji 

6. maj 2014 10:31:00

mc litijaVsi, ki radi tečete po Litiji in si za lahko najdete prosti čas, ste vabljeni na redno vadbo z Mladinskim centrom Litija. MC-jevi tekači tečejo vsak četrtek ob 15.30.

Vadba je brezplačna.

 

Več na www.mc-litija.si.

Fitzone vadba v Ljubljani 

6. maj 2014 9:39:00

FitzoneMatej Cankar je športni multipraktik, ki se sicer pretežno ukvarja s fitnesom, spinningom in funkcionalnim treningom vseh vrst in oblik, v okviru Tekaške šole Fitzone pa vodi tudi vadbo teka v Črnučah.

Zbor zanjo je vedno pred Wellnes centrom MojFit v industrijski coni, ob torkih ob pol šestih, ob sobotah pa ob šestih popoldne. Matej obljublja vsaj osvojitev tekaške abecede in izboljšanje kondicije. 

Več na Facebooku.

Vadba s ŠD Forma Litija 

6. maj 2014 9:37:00

V torek, 6. maja bodo z rednimi tekaškimi srečanji začeli v Litiji. V okviru Športnega društva Forma Litija jih bo vodil nekdanji atlet Jak Rogel. Startajo ob 17.30.

Tokrat in tudi vselej kasneje bo izhodišče oziroma zbirališče pri Art Caffeju v Litiji, za uvod pa vam bo Jak najprej odpredaval o prehrani


Več izveste po telefonu 041 284 903 ali preko Facebooka.

Zadnji čas za prijavo na Tek trojk 

25. april 2014 8:48:00
trojke2013Tek trojk je edinstvena tekaška prireditev. Edinstvenost teka in lepo speljana trasa vsako leto privabita več tekačev, ki se med seboj pomerijo na 12,5 ali 29 kilometrov v članski in veteranski kategoriji ter na 3.000 metrov na trasi za osnovne in srednje šole. Posebnost teka je v tem, da mora trojica tekačev (moški, ženske ali mešana ekipa) ves čas teči skupaj, v cilju pa velja čas tistega, ki zadnji preteče ciljno črto. To je tudi rezultat, ki se upošteva kot rezultat trojke. S takšnim načinom tekmovanja želi organizator spodbujati tekače k medsebojni pomoči in solidarnosti, saj šteje čas, ki ga doseže najšibkejši člen trojke, zato mu morata morebiti bolje pripravljena člana ekipe pomagati, ga bodriti in motivirati.
 
Program je sestavljen iz treh tekov: odrasle trojke bodo tekle na 12 ali 29 kilometrov, otroške in mladinske pa na 3 kilometre. 10. maja bo cilj vseh na Kongresnem trgu.
 
Rok za brezplačno prijavo je 30. april, kasneje pa prijav ne bodo več sprejemali.
 
Pivovarna Union bo, ob svoji 150. letnici, nagradila 150 tekaških trojk!

Podrobnosti in prijavnico objavljajo na www.pohod.si.

Odštevanje do »Wings for life world run« 

25. april 2014 8:42:00

wings4. maja se bo na desetine tisoč tekačev po vsem svetu vpisalo v zgodovino, s tem ko bo startalo na simultanem globalnem dobrodelnem teku v 32 državah. Prva nagrada bo nepozabno enomesečno potovanje okoli sveta za najboljšega moškega in najboljšo žensko tekačico. Čeprav na nekaterih lokacijah prijave zaradi zapolnitve mest niso več možne, imate še vedno čas, da se prijavite na to nepozabno izkušnjo.

Osupljiva karakteristika prvega globalnega športnega tekmovanja te vrste je premikajoča se ciljna črta, ki bo tekače lovila od zadaj, za razliko od običajnih tekmovanj, kjer tekači tečejo proti vnaprej določenemu cilju. Tek se bo pričel natanko ob 12h po našem času in končal ure pozneje, ko bo zasledovalno vozilo prehitelo zadnjega moškega in zadnjo žensko, ki bosta še tekla. Ta dva neverjetna športnika bosta okronana za svetovna prvaka prvega teka Wings for Life World Run. Za nagrado bosta prejela nepozabno potovanje s postanki v Salzburgu, Istanbulu, Cape Townu, Hong Kongu, Bangkoku, Sydneyju, Fidžiju, Los Angelesu in Rio de Janeiru.

Poleg dveh svetovnih prvakov bo imenovan še en zmagovalec, in sicer bo le-ta naključno izbran izmed vseh sodelujočih. Za nagrado se bo pridružil svetovnima prvakoma na potovanju okoli sveta. Obstaja torej priložnost za vsakogar – naj bo olimpijec ali amaterski tekač, naj preteče 1 km, 20 km ali maratonsko razdaljo – da naredi nekaj dobrega in ima hkrati možnost osvojitve neverjetne nagrade.

Namen dogodka je zbrati sredstva za raziskave poškodb hrbtenjače. Čeprav je tek odprt za vse, ki so starejši od 18 let, ne glede na stopnjo pripravljenosti, velikost in zmogljivosti, obstaja nekaj favoritov za zmago. Na primer japonski ultramaratonec Takahiro Sunada, ki je nosilec svetovnega rekorda na 100 km (6:13:33), ali trikratni svetovni prvak v ultramaratonu, Italijan Giorgio Calcaterra. Sunada se bo udeležil teka v Avstriji, Calcaterra pa v Italiji. In ne bosta se le onadva potegovala za zmago.

Prijavite se na www.wingsforlifeworldrun.com, kjer najdete tudi ostale podatke o teku.

Tekaška vadba s ŠD Tek je lek 

22. april 2014 10:53:00

šdtekjelekPod strokovnim nadzorom lahko tečete tudi v Logatcu. Izvajajo vadbo v dveh skupinah: začetniška in napredna.

Začetniki hodijo in tečejo v lahkotnem tempu, vmes delajo več na gibljivosti in moči, preventivnih vajah za preprečevanje bolečin, ki so posledice pretiravanja. Po želji dodajajo tudi energijske in dihalne vaje (chi gong, joga). Srečujejo se ob sobotah, ob 18. uri, na parkirišču na Sekirici.

Naprednejša vadba združuje zdravo gibanje, s prijetnim druženjem, več pa je pozornosti na priprave na maratone, predvsem ljubljanskega.

Poskrbijo tudi za aktivno varstvo za otroke v času vadbe.

 

Podrobnosti preberite na www.tekjelek.si.

Vadba s ŠD Efi 

22. april 2014 10:27:00

efiVse bolj množično se na tek odzivajo v Medvodah in zato so se tudi tam povečale tudi želje in potrebe za izvajanje tekaške vadbe. V okviru Športnega društva Efi vadba poteka ob petkih med 17. in 18. uro, zborno mesto pa je Športna dvorana Medvode. Vadbo vodi nekdanja atletinja in Eufemija Štorga, udeleženka OI v Sydneyu, sicer pa vaditeljica in trenerka s specializacijo vadbe z najmlajšimi ter odraslimi.

Več bodo kmalu objavili na www.sdefi.si.

Vadba z Eurofitnesom 

20. april 2014 8:27:00

šhilirijaIzhodišče je v Športni hiši Ilirija na Vodnikovi 155 v Zgornji Šiški, tekaška skupina pa ima vodene treninge v dvorani in v naravi, kjer se boste spoznali z različnimi metodami teka za povečanje vzdržljivosti.

Večplasten trening bo vseboval daljše neprekinjene teke (izboljšanje srčno-žilnega sistema, aerobne kapacitete), teke s ponavljanji, intervalne teke (za povečanje hitrostne vzdržljivosti), fartlek, različne teke navkreber (povečanje vzdržljivosti v moči). Spoznali se boste s pravilnim ogrevanjem in ohlajanjem pri teku, ki je nadvse pomemben del pri treningu. V dvorani boste izboljšali tehniko teka z različnimi tekaškimi vajami (abeceda teka). Za boljši rezultat v teku je zelo pomembna racionalna tehnika, ki omogoča trošenje energije, ki je v skladu z ohranjanjem visokega tempa teka. Z različnimi vajami boste izboljšali splošno moč, ki je tudi osnova za razvoj specialne tekaške moči, sklepno stabilizacijo in mišično ravnovesje ter gibljivost.

Vadba poteka ob ponedeljkih in sredah ob 17.30.

 

Več na www.sportnahisailirija.si.

Tekaške priprave na Molniški tek 

18. april 2014 8:51:00

Športno društvomolniški Zadvor 26. aprila pripravlja tradicionalni Molniški tek in če proge še ne poznate, se jim 18. aprila lahko pridružite na vadbi prav tam.

 

Uvodni zmenek s traso se bo začel ob 18.30 pri Brunarici Zadvor, vodena vadba pa bo prilagojena vsem tekaškim nivojem, trasa pa ni ravno dolgočasna in ima vse kar iščejo hedonisti: ravnino, makadam, travnike, klance, gozd, senco in sonce, morda celo kakšno ploho.

 

 

Več na www.sportnodrustvozadvor.si.

Vadba s Fitcity-jem 

14. april 2014 10:15:00

Pomlad se je začela tudi v fitnes Fitcity centru na Dolgem mostu v Ljubljani, kje do jeseni, ko se bo začela nova vadbena sezona v zaprtih prostorih, ne bodo počivali. Tudi vam ne bo treba, saj že po velikonočnih praznikih začenjajo z zunanjimi aktivnostmi.

Šolo in redno vadbo kolesarjenja bo vodil Primož Štrancar, šola teka Miro Mavec, delavnice in vadbo nordijske hoje ob ponedeljkih in sredah popoldne oziroma zvečer Lili Dačar in Teja Zaletel.

V primeru dežja, bodo treningi pod streho v centru. Vse aktivnosti so seveda vključene v ceno mesečne karte.

 

Več na www.fit-city.com.

Stran 33 od 38 << < 20 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 > >>