Tekaške novice

-april 2021+
ptsčpsn
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789
  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (377)
  • Komentarji (1)

Arhivi

13. dm tek za ženske – priprave v Ljubljani 

7. maj 2018 8:12:00

13. dm tek za ženske26. maj je rezerviran za 13. dm tek za ženske, ki vsako leto v Tivoli pripelje več tisoč tekačic. Ta četrtek bodo v Ljubljani potekale posebne priprave, saj se jih bo udeležil radijski voditelj Miha Deželak, ki bo na prav poseben način motiviral udeleženke.

Zbirno mesto je ob 17.15 na Tivolski promenadi (Jakopičev drevored) pod Tivolskim gradom.

Vse ključne informacije o progi, startu, prijavah, programu in podobno so objavljene na https://www.tekzazenske.si/, tam pa lahko najdete tudi številne nasvete za priprave, kot so vaje in tedenski program tako za 5 km kot 10 km traso.

 

10. Formaraton dobrodelni tek 

17. april 2018 16:05:00

FormaratonV Mestnem parku Tivoli bo v soboto, 21. aprila 2018, potekal tradicionalni 8-urni dobrodelni maraton – Formaraton.

Čas starta ni določen oziroma si čas začetka teka vsak  posameznik določi sam. Start bo odprt od 9. do 16. ure, tekači pa si posvoji zmožnosti izberejo uro in dolžino teka, najvztrajnejši bodo lahko tekli največ 8 ur.

Maratona se lahko udeležijo tako posamezniki kot ekipe, in sicer:

Ekipo lahko sestavlja od 2-8 tekmovalcev. Zmagovalna ekipa je tista, ki v času 8 ur preteče največ kilometrov. Zmagovalec v posamezni preizkušnji je tisti, ki preteče v časovnem obdobju od 0 do 8 ur najdaljšo razdaljo.

Prireditveni prostor bo v parku Tivoli za bazenom centralnega kopališča Tivoli. Start in cilj teka bosta na istem mestu na travniku za bazenom Tivoli. Trasa bo potekala po Tivolskem parku (dolžina kroga je 1.936 m).

Prvi trije tekmovalci in tekmovalke, ki bodo pretekli največ kilometrov v posamičnem delu, prejmejo pokal. V ekipnem tekmovanju prejmejo prvo tri uvrščene ekipe pokal. Zmagovalna ekipa pa prejme še prehodni pokal, ki ga namenja Jure Košir iz svoje bogate športne zbirke pokalov. Pokal preide v trajno last ekipe po treh osvojitvah prvega mesta.

Prav tako kot vsako leto, bo del sredstev zbranih s prijavnino namenjen v dobrodelne namene. Letos bodo sredstva namenjena Ustanovi za pomoč otroku z rakom.

Več informacij in prijave: 10. Formaraton

2. Hop na Grad 

9. april 2018 9:13:00

2. Hop na GradDobrodelni tek v korist otrok na Pediatrični kliniki - nedelja, 15. april

Po lanskoletnem odličnem odzivu bo v nedeljo, 15. aprila, že drugo leto zapored potekal Hop na Grad,  dobrodelen tekaški dogodek, ki je namenjen pomoči otrokom, ki se zdravijo na Pediatrični kliniki v Ljubljani. Ves denar, zbran s štartninami in dobrodelnimi prispevki, bo podarjen Ustanovi za Pediatrično kliniko. Dogodek je namenjen tudi spodbujanju zdravega načina življenja in povezovanju ljudi, ki želijo vračati v skupnost, iz katere izhajajo.

Tek organizirajo tekaški zanesenjaki, zaposleni na Pediatrični kliniki v Ljubljani, s pomočjo športnikov in donatorjev. Tek podpirajo Univerzitetni klinični center Ljubljana, Pediatrična klinika in Ustanova za Pediatrično kliniko.

Ves zbran denar od startnin in dobrodelnih prispevkov bo namenjen Ustanovi za Pediatrično kliniko, ki pomaga otrokom, ki se zdravijo na Pediatrični kliniki v Ljubljani. Zbrana sredstva bodo namenjena nakupu naprave za merjenje zgradbe telesa, predvsem vsebnosti vode. Napravo potrebujejo za zdravljenje ter obravnavo otrok s kronično ledvično boleznijo in končno ledvično odpovedjo na Kliničnem oddelku za otroško nefrologijo.

Več informacij in prijave: 2. Hop na Grad

Urbani gladiator Domžale 2018 

3. april 2018 13:18:00

urbani gladiator DomžaleV soboto, 7. 4. 2018, vabljeni na ekipni izziv namenjen vsem starostnim skupinam različnih stopenj pripravljenosti, ker boste premagovali raznolike ovire, pri tem pa ni prvotnega pomena čas, ampak sta v ospredju sodelovanje in druženje.

Tradicionalni gladiatorski dogodek v Domžalah bo tudi tokrat poln veselja, smeha, zabave in predvsem blata ter izmučenih obrazov v cilju. Tokrat je za udeležence pripravljena enotna trasa v dolžini 10 km, organizatorji pa so pripravili tudi bogate nagrade.

Prireditve so zabavne in zelo zanimive za udeležence kot tudi gledalce.

Start in cilj bosta pred Športnim centrom TEN TEN Domžale. Prijave so možne tudi na dan dogodka na prizorišču od 8.30 dalje.

Več informacij in prijave: Urbani gladiator Domžale

Pridružite se projektu Priprave 2018  

29. marec 2018 8:23:00

Priprave 20183. aprila se pričnejo uradne priprave na Volkswagen 23. Ljubljanski maraton, ki bodo potekale na štirih različnih lokacijah – v Ljubljani na Kodeljevem, Galjevici in pri Koseškem bajerju ter v Domžalah na parkirišču pri bazenu in teniških igriščih.

Tekaški treningi bodo zajemali intervalne, dolge, lahkotne, stadionske, v hrib, hitre, urbane teke in teke v naravi. Poudarek bo na tehniki teka in se celostni pripravi, da bo tek skozi celo obdobje užitek, na maratonu pa veselje. Funkcionalni treningi se bodo izmenjevali na način, da bo enkrat trening za moč v obliki krožne vadbe, naslednjič pa bo trening v obliki razteznih vaj, boljše koordinacije telesa, mobilnosti, vaj za proprioricepcijo, stabilizacijo, v smer preventivne zaščite pred poškodbami.

V tekaškem letu 2018 je Volkswagen Ljubljanski maraton v sklopu projekta PRIPRAVE namenil posebno pozornost prav tistim, ki šele razmišljate, da bi začeli teči. Na vseh 4 lokacijah bodo treningi potekali pod vodstvom dveh trenerjev. Na lokaciji Ljubljana (Kodeljevo) in Domžale pa bo prisoten še tretji trenerj, ki bo vsem začetnikom predstavil tekaško rekreacijo in poskušal v vas vzbuditi ljubezen do teka.

Več informacij in prijave: Priprave na Ljubljanski maraton

4. skupinski trening - SPOMLADANSKI TEK 

8. marec 2018 8:44:00

4. skupinski tek - spomladanski tekV soboto, 10. marca vabljeni na SPOMLADANSKI TEK, 4. skupinski brezplačni tek pod okriljem Volkswagen Ljubljanskega maratona, ki bo kljub snegu potekal v pomladnem duhu.

Zbirno mesto bo ob 8.00 zjutraj pri Koseškem bajerju. Najprej bo na vrsti ogrevalni krog okoli bajerja ter aktivno prebujanje telesa, sledil bo tek v dveh skupinah, in sicer na 7 in 12 kilometrskih trasah.

Naj sneg ne bo izgovor. Odločeni tega ne poznajo. Na koncu pa uspeh čaka pogumne in vztrajne. Naj skupna moč in energija stopita sneg s tekaških poti.

Več informacij: 4. skupinske priprave na Ljubljanski Maraton  

15. gorski tek in pohod na Murovico 

7. marec 2018 8:42:00

Tek na Murovico - foto ŠD DolskoŠD Partizan Dolsko, ŠD Zagorica pri Dolskem in TD Dolsko v nedeljo, 11. marca 2018, vabijo vse ljubitelje rekreacije, da se povzpnejo na hrib Murovica. Ne glede na to ali se odločite za tek ali pohod bo poskrbljeno, da se boste dobro razmigali in uživali na najbolj strmi poti do vrha.

Start pohodnikov bo ob 9:15, tekačev pa ob 10:00 pred Kulturnim domom v Dolskem.

Tek spada v kategorijo gorskih tekov in skoraj v celoti poteka po gozdnih poteh. Proga je dolga 4,7 km in premaga 478 m nadmorske višine.

Vsi udeleženci bodo prejeli čaj na vrhu Murovice ter okrepčilo in pijačo pri rojstni hiši Jurija Vege v Zagorici nad Dolskim, kjer bo ob 11:45 tudi razglasitev rezultatov. Najboljši tekači v treh moških in treh ženskih kategorijah bodo prejeli zaslužene nagrade.

Prijavnina znaša 5 EUR in se lahko plača na dan prireditve od 8:30 naprej na prijavnem prostoru v KD Dolsko. V Zagorici bo možen tudi voden ogled muzeja Jurija Vege.

Več informacij: 15. gorski tek in pohod na Murovico

Tečaj teka na smučeh v dolini pod Urhom 

28. februar 2018 12:41:00

Tečaj teka na smučeh - foto ŠD ZadvorŠD ZADVOR vabi na »Ujemi zimo za kravatlc« – TEČAJ TEKA NA SMUČEH – v drsalni tehniki na smučinah v dolini pod Urhom, ki se nahaja v ČS Sostro nasproti zadružnega doma Zadvor.

Tečaj teka na smučeh bo potekal ta četrtek in petek od 16.00 do 17.30.

Zbirno mesto bo ob progi pri bencinski črpalki Petrol, od koder se bo odsmučalo boljšemu znanju naproti. Skrivnosti drsalne tehnika bo odkrivala Tina Mlakar, bivša reprezentantka, ki zna v biatlonu še vedno marsikaj ustreliti!

Prispevek za posamezen dan tečaja: 10 €

Zaradi lažje organizacije so zaželene predprijave na: obvestila@sportnodrustvozadvor.si

Več informacij: Športno društvo Zadvor


3. skupinski trening – BARVIT TEK 

15. februar 2018 10:49:00

3. skupinski tek LJ maratonV soboto, 17. februarja, vabljeni na BARVIT TEK, 3. skupinski brezplačni tek pod okriljem Volkswagen Ljubljanskega maratona. Tokrat imajo glavno besedo BARVE.

Zbirno mesto bo ob 8.00 uri zjutraj pri Koseškem bajerju. Tekači boste v dveh skupinah v lahkotnem koraku pretekli približno 7 in 12 kilometrov, se vmes tudi malo raztegnili, naredili kakšno krepilno vajo za aktivacijo in zadihali svež zrak.

Vabljeni, da skupaj ustvarite pisano, barvito reko tekačev. Naj barve zasijejo na vas.

Tek bo potekal v vsakem vremenu, organizatorji priporočajo, da imate s seboj rezervna oblačila, saj po teku sledi čaj v Kavarni Lokus.

Več informacij: 3. skupinske priprave na Ljubljanski Maraton  
Odprte prijave na Volkswagen 23. Ljubljanski maraton  

12. februar 2018 10:40:00

Odprte prijave na 23. Ljubljanski maratonS 14. 2. 2018 se odpirajo prijave na 10, 21 in 42 kilometrski Volkswagen 23. Ljubljanski maraton. Za tekače, ki se boste prijavili in plačali prijavnino tega dne, bo ta znižana na voljo po znižani ceni – 30 €. Ob prijavi najkasneje 14 dni pred dogodkom, vsi tekmovalci poleg štartne številke in čipa prejmejo še tekaško majico.

 V nadaljevanju pa bo prijavnina znašala:

- od 15. februarja do 13. avgusta 2018 - 35 EUR

- od 14. avgusta do 13. septembra 2018 - 40 EUR

- od 14. do 28. septembra 2018 - 40 EUR (tekmovalec dobi samo štartno številko in čip)

Prijavnica za organizirane skupine bo odprta v marcu.Pri prijavi bodite pozorni tudi na starostne omejitve:

- na maratonu (42.195 m) lahko nastopijo tekači in tekačice letnik 1998 in starejši/še;

- na polmaratonu (21.098 m) lahko nastopijo tekači in tekačice letnik 2000 in starejši/še;

- na GARMIN teku 10 km lahko nastopijo lahko tekači in tekačice letnik 2002 in starejši/še;

Omejitve so določene skladno s pravili AZS in IAAF, izjeme niso možne.

Pred udeležbo na maratonu organizatorji priporočajo tudi preventivni zdravstveni pregled in pridobitev potrditev zdravnika, da so zdravi in pripravljeni na napor.

Več informacij: Volkswagen 23. Ljubljanski maraton

Stran 14 od 38 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 20 > >>