Pohodniške novice

-april 2021+
ptsčpsn
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789
  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (476)
  • Komentarji (1)

Arhivi

Pohod na Polhograjsko Grmado in Tošč 

12. november 2018 14:33:00

 

Polhograjska GrmadaPlaninsko društvo Viharnik v soboto, sobota, 17. novembra 2018, organizira pohod na dva zelo znana vrhova Polhograjskih Dolomitov, Polhograjsko Grmado in Tošč.

Delno zahteven pohod bo večinoma potekal po neoznačenih stezicah in brezpotju. Obvezne prijave zbirajo na telefonski številki 041 211 693.

Več o pohodu.

 

 

 

32. popotovanje po Levstikovi poti 

6. november 2018 11:35:00

Leto je naokoli in ponovno je tukaj že 32. Levstikov pohod - popotovanje od Litije do Čateža, ki je za pohodnike pravo doživetje.

Na pot od Litije do Čateža boste lahko štartali med 6. in 9. v Litiji na Valvasorjevem trgu v starem mestnem jedru ali ob Kulturnem domu v Šmartnem pri Litiji (pribl. 1,5 km iz Litije). Pohod po potekal po dveh približno dvaindvajset kilometrov dolgih, lahkih in večinoma razglednih poteh, ki vodita po krajih, ki jih je pred skoraj stošestdesetimi leti v potopisu opisal pisatelj Fran Levstik, obe pa se združita na Čatežu nad Trebnjim. Ob poti vas bodo postregli prijazni domačini na skoraj 20 točkah.

 

Registracija je obvezna. Registrirate se lahko cel dan, po zaprtju starta tudi na cilju na Čatežu pred vstopom na avtobus za vrnitev. Prispevek za posameznike znaša 6,00 € in vključuje tudi dnevnik Levstikove poti in posebno spominsko majico Levstikove poti.

 

Več informacij najdete tukaj.

Pohod na Kurešček (PD Ljubljana-Matica) 

6. november 2018 11:15:00

Kurešček - foto: TD KureščekPlaninsko društvo Ljubljana-Matica v nedeljo, 11. novembra 2018, organizira pohod na Kurešček.

Zborno mesto odhoda je pred knjigarno Konzorcij na Slovenski cesti v Ljubljani ob 8.40. Obvezna je prijava, in sicer do dneva pred odhodom na tel. 040 689 502.

Več o pohodu.

 

 

 

17. Jesenski pohod Občine Vodice 

25. oktober 2018 11:09:00

pohod Občine VodiceTuristično društvo Vodice vabi vse ljubitelje hoje v naravi, da se udeležijo 17. Jesenskega pohoda Občine Vodice, ki bo v soboto, 27. oktobra 2018. Odhod pohodnikov bo od koče Smučarskega društva Strahovica na Selu pri Vodicah od 8. do 10. ure.

Pohod je prireditev rekreativno - družabnega značaja, trasa bo potekala na območju štirih občin: Vodice, Ljubljana, Trzin in Mengeš. Za letošnji pohod bo prvič pripravljena tudi krajša varianta za manj pripravljene pohodnike, in sicer od koče Smučarskega društva Strahovica do planinskega doma Planinskega društva Rašica in nazaj. Udeležba je primerna tako za starejše kot tudi za mlajše udeležence. Za udeležbo ni vnaprejšnjih prijav, pohoda se lahko udeleži, kdor želi. Startnina za krajšo ali daljšo izvedbo pohoda je 5 eur. Udeleženci na startu dobijo kontrolni kartonček, v katerega na kontrolnih točkah pridobijo ustrezne žige (dom Planinskega društva Rašica na Rašici, kmečki turizem »Pri Blažu« na Dobenu, kmečki turizem »Pri Ručigaj« na Spodnjem Dobenu ter na Mengeški koči na Gobavici, na krajši trasi pa samo na lokaciji Planinskega društva Rašica). Na cilju bodo člani in članice Turističnega društva Vodice za vsakega udeleženca pripravili še prigrizek s pijačo.

Turistično društvo Vodice nagradi s praktično nagrado tudi najmlajšega, najmlajšo, najstarejšo in najstarejšega udeleženca oziroma udeleženko za opravljeno celotno traso!

Udeležba pohoda je na lastno odgovornost. Udeležencem pohoda svetujemo uporabo obutve in oblačil primerne hoji po gozdu in prilagojene vremenskim razmeram.

Dolžina pohoda je 15,8 km, krajše izvedbe pa približno 8 km. Celotna trasa gre po urejenih markiranih poteh po grebenu Rašice in vaseh ob njenem vznožju na severnem delu. Vzpon je od starta na Selu pri Vodicah do Planinskega doma Planinskega doma Rašica, višinska razlika znaša približno 300 metrov, drugi in manjši del vzpona pa je proti Mengeški koči na Gobavici. Ostala trasa pa poteka po ravnini. Celotna proga bo dobro označena.

Pohod bo potekal ob vsakem vremenu.

Več informacij: 17. Jesenski pohod Občine Vodice

9. dobrepoljsko vandranje in 8. dobrepoljski tek 

2. oktober 2018 13:46:00

Dobrepoljsko vandranje in pohod

V soboto, 6. oktobra, vabljeni pred Jakličev dom na Vidmu na že 9. dobrepoljsko vandranje in 8. dobrepoljski tek.

Program pohodov in tekov:

Dobrepoljska pot (9 in 16 km) – start ob 8.30

Družinska sprehajalna Pot konjička Kopitljačka (4 km) - start ob 9.30

Dobrepoljski tek: otroški tek na daljši razdalji (1.700 m) - start ob 10.20

                         otroški tek na krajši razdalji (500 m) - start ob 10.40

                         rekreativni tek (10.000 m) - start ob 11.00

Prijavnina, ki vključuje čaj, enolončnico, kulinarične dobrote ob poti, vodenje pohoda, parkiranje in zdravstveno varstvo, znaša 8 EUR. Predšolska in osnovnošolska mladina brezplačno (enolončnica za doplačilo).

Prijave in več informacij: TIC Dobrepolje - 041 962 823 in td.dobrepolje@gmail.com

10. pohod po poti kulturne dediščine 

2. oktober 2018 13:45:00

Pohod po poti kulturne dediščineTuristično društvo Šmarje - Sap vabi na 10. tradicionalni jesenski pohod po poti kulturne dediščine Šmarje - Sap, v soboto, 6. oktobra, ob 9.30 uri izpred Družbenega doma Šmarje - Sap.

Pot je dolga 9 km in tokrat vodila po obronkih nekdanje rimske ceste, ki je potekala skozi območje Šmarje-Sapa, mimo železnodobnega arheološkega najdišča Magdalenska gora do Podgorice, kjer bo potekalo slavnostno odprtje prenovljene informacijske točke št. 4 na Poti kulturne dediščine Šmarje – Sap pod Farovškem hribom. Na poti se boste naužili lepih razgledov in se dobro okrepčali.

PRIJAVNINA: 7 EUR odrasli, 4 EUR otroci
V ceno so vključeni stroški vodenja, informacijsko gradivo, čaj in topla malica ob zaključku pohoda.

Pohod bo potekal pod strokovnim vodstvom arheologinje ge. Maje Bricelj.

Več informacij: 10. Pohod po poti kulturne dediščine

Pohod prijateljstva v objemu Kureščka 

25. september 2018 14:33:00

Pohod prijateljstva v objemu Kureščka

RTC Zapotok v soboto, 29. septembra, ob 8.uri vabi na zanimiv Pohod prijateljstva v objemu Kureščka, ki poteka po 30 km dolgi poti skozi vasi in zaselke pod Kureščkom in traja 6 ur.

Tekom pohoda boste lahko spoznali Zapotok, Visoko, Rogatec, Selnik, Klado, Krajček, Podgozd, Mali Vrhek, Škrilje, Golo, Hrastje in Kurešček ter končali  v Zapotoku. V vsaki vasi bo postanek, kjer bo tudi čas za okrepčilo. Pot je nezahtevna in primerna za vse generacije. Potrebna je pohodniška oprema in dobra volja. Na cilju je organizirana topla malica in veselo druženje. Pohod bo v vsakem vremenu.

Startnina je 8. eur oziroma 6. eur s člansko izkaznico TD Kurešček. Za otroke do 12. leta brezplačno. V ceno so vključeni mala malica med potjo, topla malica na cilju, plastenka vode, vodenje pohoda in spominček.

Več informacij: Pohod prijateljstva v objemu Kureščka

Pohod po grosupeljski poti 

24. september 2018 14:31:00

Pohod po grosupeljski potiPlaninsko društvo Grosuplje v soboto, 29. septembra, vabi na Pohod po grosupeljski poti. Start bo ob 8. uri Iz Čušperka (odcep ceste proti Staremu gradu).

Pot bo vodila od Čušperka na Stari grad, Limberk in preko Predol ter Spodnje Slivnice nazaj v Grosuplje. Skupaj bo za 5 ur lahke hoje.

Pot je lahka in primerna tudi za družine. Organiziran bo prevoz iz Grosupljega, zato so predhodne prijav obvezne.

Prijave pošljite na : info@pdgrosuplje.si

Vodnik pohoda: Franc Štibernik 041 696 940.

Več informacij: Pohod po grosupeljski poti


6. dobrodelni pohod Modrih novic 

20. september 2018 9:33:00

6. dobrodelni pohod Modrih novicV soboto, 22. septembra, vabljeni na že 6. dobrodelni pohod na Sv. Primož, ki bo letos namenjen pomoči društvu Makadam Kamnik, Medgeneracijskemu centru druženja in aktivnosti Dnevna soba. 

Pričel se bo pri Domu Vegrad na začetku poti (uporabite lahko parkirišče pri Calcitu), kjer plačate simbolično prijavnino 5 evrov (otroci brezplačno), ki bo šla v celoti v dobrodelne namene.

Start bo od 8. ure dalje, tako na poti kot na vrhu vas bodo zabavali številni glasbeniki, ob 11.30 pa bo krajši uradni del, ki se bo zaključil s torto velikanko. Tudi letos bo za pestro dogajanje za otroke poskrbela ekipa Otoka Športa.

In še to: prvih 500 pohodnikov bo prejelo tudi darilo in bon za malico! :)

Več informacij: 6. dobrodelni pohod Modrih novic

Vabilo na dogodek Parkirišče je lahko tudi tržišče 

17. september 2018 9:35:00

Parkirišje je lahko TržiščeV petek, 21. septembra, med 11.00 in 14.00 vabljeni na dogodek Parkirišče je lahko tudi tržišče, ki bo potekal pred vhodom v stavbo B Tehnološkega parka Ljubljana. Na parkirišče in zelenici, ki bosta spremenjeni v pravcato tržnico, na kateri boste lahko poizkusili in kupili pridelke ter ostale dobrote lokalnih pridelovalcev iz naše regije, boste našli tudi portal Gremo na pot. 

Poleg nas se bodo predstavili še: Kmetija Dolinar (jabolka, jabolčni sok in kis), Dobrote izpod Špilka (domače testenine), Čebelarstvo Franc (med in medeni izdelki), Grunt (krompir, mleko in mlečni izdelki (jogurti, skuta), Bio kmetija Pr Črnet (krompir, fižol, bio junetina, moka in mlevski izdelki, kruh in pekovski izdelki, konopljini izdelki, lan, rižek), Dežela zelišč (aroma terapijske blazinice, čaji, zeliščni sirupi, tinkture, soli) in Bijolada (presna bio veganska čokolada, alternativna temna čokolada in namazi).

Poleg tega bodo predstavljene kreativne rešitve na temo mobilnosti, nastalih na ustvarjalnem laboratoriju s startup šolo »PARK KREATIVNE MOBILNOSTI«, preizkusili boste lahko živi kino na kolesih, hojo s hoduljami in prisluhnili glasbi iz vinilnih plošč. 

Za popestritev dogajanja bodo poskrbeli otroci vrtca Vrhovci iz enote Tehnološki park.

Dogodek je namenjen vsem podjetjem in posameznikom iz tehnološke skupnosti, njihovim prijateljem, sosedom, znancem ter vsem, ki jih navedena tema zanima.

Vabljeni!

Več informacij: Parkirišče je lahko tudi tržišče

Stran 17 od 48 << < 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 > >>