Novi vodnik po Slovenski planinski poti

  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (482)
  • Komentarji (1)

Arhivi

20. november 2018 13:58:00

Vodniki po Slovenski planinski potiPri Planinski založbi PZS je v letošnjem letu izšlo kar nekaj zanimivih del. Navdušeni pohodniki se bodo prav gotovo najbolj razveselili novega vodnika po Slovenski planinski poti. Gre za trilogijo vodnikov, od katerih vas bo vsak popeljal po različnem delu te planinske poti, ki je nastala leta 1953 in je najbolj priljubljena vezna pot v Sloveniji ter ena najstarejših v Evropi in svetu. V prvem vodniku je opisana pot iz Maribora čez Pohorje, Kamniško-Savinjske Alpe in Karavanke do Mojstrane, drugi vodnik nas vodi čez Julijske Alpe z najvišjimi slovenskimi vrhovi, zadnji pa opiše Cerkljansko hribovje, kraške planote in primorski kras vse do slovenskega morja.

Pravljičarija pod Triglavom je zbirka desetih pravljičnih zgodb iz planinskega sveta, namenjena tako otrokom kot odraslim. V zadnji dolini pod Triglavom se končuje človeku poznano življenje in se začenja domišljijski svet sanj. V svetu drugačnih zgodb se ne glede na razlike pletejo povezave poštenih duš, ki mislijo dobro. Prijateljstva med hišno ljubljenko, pitbulko Dixie, medvedom Demom, ježkom Pleškom, vilami, škrati in drugo visokogorsko in obmorsko druščino so še kako mogoča, zanimiva in tudi poučna.

Planinski koledar 2019 kar kliče po novih doživetjih v objemu gora in obujanju planinskih spominov. Slikovite avtorske fotografije popeljejo po slovenskem gorskem svetu v različnih letnih časih in delih dneva, tako da bo pristen okus planinstva v podobah svež vse leto.

 

Te in ostale knjižne novosti si lahko ogledate na 34. Slovenskem knjižnem sejmu, ki že poteka v Cankarjevem domu v Ljubljani, zaključil pa se bo 25. novembra 2018. Vljudno vabljeni.

Komentarji na to objavo so zaprti.