Prve usmerjevalne table na Slovenski turnokolesarski poti

11. januar 2017 9:50:00

Slovenska turnokolesarska potOb koncu lanskega leta se je izteklo četrto leto, odkar se je porodila ideja o kolesarski poti prek vseh pomembnejših slovenskih gorstev - Slovenska turnokolesarski (STKP), sedaj pa postomoma poteka njeno označevanje z usmerjevalnimi tablami.

Trasiranje Slovenske turnokolesarske poti je trajalo tri leta in pol, na Dan slovenskih planinskih doživetij, 18. junija 2016, pa je bila končno odprta. Okoli 1800 kilometrov dolga trasa vsebuje 50.000 metrov vzpona, 41 enodnevnih etap, 109 kontrolnih žigov, 52 planinskih koč, obisk številnih krajev zgodovinskega, etnološkega in kulturnega pomena.

Odziv turnih kolesarjev je presenetljiv, prodanih je namreč že več kot 1000 Dnevnikov STKP. Kot zanimivost naj povemo, da se prva etapa prične v Ljubljani in poteka vse do Mihelčevega doma na Govejeku.

Foto: Mladen Živkovič

Kolesarji se lahko orientirate s pomočjo opisov, GPS-sledi in zemljevidov, ki so na voljo na spletnem vodniku (stkp.pzs.si), pot pa je že vrisana tudi na novih zemljevidih Planinske založbe PZS. Kljub temu so oznake na terenu več kot dobrodošle, zato so kolesarji in markacisti letos poleti družno pristopili k označevanju poti. Poti se označujejo s kolesarsko oz. dvonamensko markacijo, na njih pa se nameščajo  modre usmerjevalne table.

Več informacij: Slovenska turnokolesarska pot

Komentarji na to objavo so zaprti.