Kolesarske novice

Kolesarji v službo tudi letos vozijo srečo  

15. maj 2017 11:28:00

Vabljeni k udeležbi v akciji Pripelji srečo v službo - akciji spodbujanja kolesarjenja na delo, s tem pa posredno povečevanja občutka sreče, delovne učinkovitosti in izboljševanja odnosov s sodelavci. Kolesarjenje namreč dokazano povečuje občutek sreče, temu primerno pa je tudi vzdušje na delovnem mestu.

Projekt bo letošnje leto trajal od 15. maja do 9. junija, v pobudi pa lahko sodelujejo kolesarske trojke in posamezniki. Za veselje zaposlenih pa se trudijo tudi podjetja, ki se bodo tudi letošnje leto potegovala za certifikat Kolesarjem prijazno delovno mesto. Nacionalno pobudo organizirata Slovenska kolesarska mreža in Urbanistični inštitut Republike Slovenije ob podpori Gospodarske zbornice Slovenije in Ministrstva za infrastrukturo.

V preteklih letih kampanje prihranili skupno 122,5 ton CO2

V preteklih letih so sodelujoči v sklopu pobude Pripelji srečo v službo prekolesarili skupno 756.407 km Na ta način so prihranili 122,5 ton izpusta C02 , ki bi se sicer sprostil v ozračje v primeru, da bi se v službo odpravili z osebnim vozilom.

Kolesarjenje dokazano krepi zdravje in povečuje kvaliteto življenja

Rezultati nedavno objavljene raziskave (British medical Journal) kažejo, da so kolesarji, ki redno kolesarijo na delovno mesto, v primerjavi z vozniki osebnih avtomobilov, bistveno manj (za 41%) izpostavljeni tveganjem za nastanek srčnih bolezni, diabetesa - tipa 2 in posledično prezgodnjo smrtjo.

Letos kolesarimo en mesec

Letošnje leto bodo lahko svoje prevožene poti navdušeni kolesarji spremljali od 15. maja do 9. junija 2017. Registracija je mogoča preko spletne strani www.pripeljisrecovsluzbo.si, tako kot v lanskem letu pa se lahko v kampanjo prijavijo posamezniki kot tudi trojke. V sklopu pobude bodo izžrebani kolesarji, poleg že znanih splošnih koristi kolesarjenja, nagrajeni tudi s privlačnimi nagradami.

Kolesarjenju naklonjena podjetja prejmejo certifikat

Certifikat Kolesarjem prijazno delovno mesto je bil razvit z namenom izboljšanja pogojev za kolesarjenje na delo. Poleg mestne infrastrukture so namreč pogoji, ki jih zagotavlja delodajalec na lokaciji dela, ključni pri odločitvi za opravljanje poti na delo s kolesom. Certifikat je bil razvit v okviru EU projekta Bike2Work pod okriljem Evropske kolesarske zveze (ECF). Pri njegovem razvoju so sodelovali predstavniki, ki zastopajo 11 evropskih držav, vključenih v projekt. Kriteriji za pridobitev certifikata bodo zato usklajeni v vseh državah, bodo pa upoštevane lokalne specifike glede zahtevnosti za pridobitev. Certificirani ocenjevalec ob pregledu ustreznosti podjetja upošteva razpoložljivost informacij, motivacijske aktivnosti zaposlovalca, ki zaposlene nagovarja h kolesarjenju, razpoložljivo infrastruktura, storitve za kolesarjenje in drugo. V kolikor podjetje doseže ustrezno število točk, prejme certifikat Kolesarjem prijazno delovno mesto, ki je veljavno dve leti. V Sloveniji certificiranje ureja Urbanistični inštitut republike Slovenije.

Več informacij: www.pripeljisrecovsluzbo.si  

11. Velika nagrada Občine Komenda in Lidlov pokal za mlade 

11. maj 2017 8:20:00

11. velika nagrada občine KomendaKolesarsko društvo Rog vabi na ogled kolesarske dirke 11. velika nagrada Občine Komenda in Lidlov pokal za mlade, kjer bosta potekala dirka za amaterske tekmovalce in občinsko prvenstvo.

Datum: 14.05.2017

Čas: 11:00 do 18:00

Lokacija: Občina Komenda

Več informacij: 11. Velika nagrada Občine Komenda



Odprtje Bike parka Krvavec 

12. april 2017 9:40:00

Bike park KrvavecV soboto, 15. aprila, bo uradno odprl vrata Bike park Krvavec, ko bodo v veljavi že sezonske vozovnice in se bo po dveh progah (Rock'n'Flow in Muci Trailu) možno spuščati do ponedeljka 17. 4. Bike park bo nato nekaj dni zaprt, naprave pa bodo ponovno obratovale za prvomajske praznike in sicer od 27. aprila do 7. maja.

Več informacij: RTC Krvavec

 

17. VELO kolesarski maraton 

6. april 2017 8:41:00

velo kolesarski maratonV nedeljo, 9. aprila 2017, bo v organizaciji VELO d.d. potekal že 17. VELO kolesarski maraton. Prireditev je namenjena rekreativcem, mali maraton tudi kolesarskim začetnikom, saj nista tekmovalnega značaja. Udeleženci maratona vozijo v skladu s CPP.

Start in cilj maratona bosta pred VELOCENTROM v Črnučah, Dunajska 421.

Udeležite se lahko:

MARATONA KLASIKA (81 km) ob 10.00 – startnina 20 €,

DRUŽINSKEGA MALEGA MARATONA (30 km) ob 10.15 – startnina 30 € za tri ali več udeležencev.

Prijave so možne tudi na dan prireditve do pol ure pred posameznim startom.

Trasa:

Zaradi lokalnih prireditev bo trasa 17. VELO maratona nekoliko spremenjena in sicer:

Črnuče – Gameljne – Povodje – Skaručna – Vodice – Valburga – Trboje – Voklo – Šenčur – Britof – Predoslje – Preddvor – Tupaliče – Visoko – Cerklje – Zgornji in Spodnji Brnik – Vodice – Koseze – Povodje – Tacen – Vižmarje – Črnuče (skupaj 81 km).

Družinski mali maraton (30 km) ostaja nespremenjen:

Črnuče – Gameljne – Povodje – Skaručna – Vodice – Koseze – Povodje – Črnuče

Nagrade:

Vsi udeleženci dobijo pokal, toplo malico in spominsko majico. Med vse udeležence bodo organizatorji z žrebom razdelili bogate nagrade sponzorjev kolesarskega maratona.

Posebna nagrada čaka najštevilčnejšo ekipo in najštevilčnejšo družino.

Več informacij: VELO KOLESARSKI MARATON

Cvičkov brevet 200 km 

4. april 2017 8:28:00

cestno kolesarstvoZavod Prijetno domače in Športno društvo Randonneurs Slovenija v soboto, 8. 4. 2017, organizirata Cvičkov brevet v dolžini 200 km, ki bo potekal po trasi Ivančna Gorica - Žužemberk - Dolenjske Toplice - Dolenje Sušice - Novo mesto - Šentjernej - Škocjan - Veliki Trn - Sevnica - Podgorje ob Ševnici - Mokronog - Mirna - Gabrovka - Čatež - Ivančna Gorica.

 Kaj je brevet

Brevet ali z drugim imenom »Randonee« je organizirana ekstremno dolga kolesarska vožnja. Kolesarji, ki se jim v tej disciplini lahko reče Randonneurji, potujejo po določeni, toda neoznačeno trasi (dolžine od 200 do 1.400km), skozi določene kontrolne točke in morajo zaključiti vožnjo znotraj določenega časovnega limita. Ti časovni limiti so sicer zahtevni, vendar dovoljujejo vožnjo v udobnem tempu – torej ni nobene zahteve, da bi se kolesarilo z dirkaško hitrostjo ali da bi se uporabljale taktike s cestnih kolesarskih dirk.

Randonee je francoska beseda, ki se lahko prevede z »dolgo potovanje«. Brevet pa pomeni potrdilo in se nanaša na kontrolni kartonček, ki ga randonneurji nosijos seboj in morajo biti požigosani na kontrolnih točkah.; nanaša pa se tudi na dogodek sam, to je certificirana vožnja.

Randonneurji ne tekmujejo z drugimi kolesarji. Randonee je test vzdržljivosti, samozadostnosti in kolesarskih sposobnosti posameznika. Kolesarji morajo s seboj nositi oblačila za različne vremenske razmere, rezervne dele in orodje za morebitna popravila kolesa. Breveti mnogokrat vključujejo nočno vožnjo, v takih primerih morajo biti kolesa opremljena z lučmi za nočno vožnjo, rezervne žarnice, baterije in reflektivna oblačila (ki se svetijo v temi). Breveti ne zahtevajo nobenih posebnih koles, običajno se uporabljajo dirkalna kolesa ali hitra touring kolesa. Kolesa imajo običajno nastavke kot sta prtljažnik in blatniki.

Več informacij in prijave:

telefon: 041 437 382

e-pošta: miha.genorio@ivancna-gorica.si

www.randonneurs.si

Zahodno dolenjski krog s kolesom 

3. april 2017 8:00:00

zahodno dolenjski krogKolesarsko društvo Grosuplje vabi na vsakoletno kolesarsko turistično akcijo z imenom Zahodno dolenjski krog, ki se je pričela 1. aprila 2017, potekala pa bo vse do nedelje, 17. septembra 2017. 

Popestrite si dneve na kolesu in spoznajte zanimivosti zahodne dolenjske pokrajine. Obiščete lahko deset krajev v katerih so sodelujoči lokali, ki imajo v svoji bližini zanimive kulturno – zgodovinske točke ali pa lepe razglede na ožjo in širšo okolico. Povsod vam bodo postregli z dobro hrano in pa seveda s hladnimi napitki, vendar pa pazite na to, da pridete med njihovim delovnim časom.

V sodelujočih gostinskih lokalih prejmete žig v evidenčni kartonček, ki ga dobite na eni od prijavnih točk. V vseh sodelujočih lokalih in v prostorih društva so vam na razpolago zloženke z opisi posameznih točk in zemljevidom. 

Prijavite se lahko na vseh evidenčnih točkah oz. okrepčevalnicah ali v Kolesarskem društvu Grosuplje (petek med 20:00 in 22:00 uro)

Prijavnina znaša 10 €. Ob prijavi prejmete evidenčni kartonček, v katerega zbirate žige. Na vsaki evidenčni točki  lahko dobite dnevno en žig.

Nagrade

zlata medalja za 60 žigov na katerikoli evidenčni točki

srebrna medalja za 40 žigov na katerikoli evidenčni točki

bronasta medalja za 20 žigov na katerikoli evidenčni točki

posebno nagrado dobijo vsi tisti, ki bodo obiskali vsaj trikrat vseh enajst evidenčnih točk.

Pot do posameznih krajev si lahko prosto izbirate, nekaj nasvetov ter dodatne informacije pa najdete tudi na spletni strani www.kolesarsko-drustvo-grosuplje.si/zdk.

S kolesom k Martinet na klobaso  

28. marec 2017 8:39:00

K Martinet po klobasoV soboto, 1. aprila 2017, se pričenja že petnajsta sezona ene najbolj množičnih rekreativnih kolesarskih prireditev v občini Grosuplje. 

Akcija bo  potekala vse do prvega vikenda v oktobru, natančneje do 8. 10. 2017. Začela se bo z blagoslovom koles in kolesarjev pri kapelici, sledila bo manjša zakuska in dvig evidenčnih kartončkov v katere je potrebno zbrati 15 žigov, za izpolnjen kartonček pa vsak kolesar prejme nagrado – domačo klobaso.

Več informacij:   Dnevni bar Pr Mrtinet



Novosti 36. Maratona Franja BTC City 

13. marec 2017 15:06:00

Maraton Franja startODPRT START - BTC CITY - KRISTALNA PALAČA (brez zaprte vožnje)

  • 156 km – start 9:00 samo en start, vse kategorije skupaj !!!
  • 97 km - start 10:40 samo en start, vse kategorije skupaj !!! 
  • Vrstni red startnih boksev: 
  • VIP/najboljših 200 s Franje 2016/AA Tour/pokal Schneekoppe/ po prejetih plačilih prijavnine (pogoj za uvrstitev v prve bokse je plačilo prijavnine najkasneje do 15. maja).

Prijavite se tukaj.

 

ŠTAFETNA VOŽNJA S PONY KOLESI – SOBOTA 18:30

  • 6 krogov med krožiščem pri vstopu s Šmartinske ceste in krožiščem pri Kratochwillu
  • ekipa šteje 3 člane – minimalno ena ženska v ekipi
  • predprijave na info@kdrog.si
  • prijavnina 30€/skupino
  • natančen razpis bo objavljen naknadno

60 vzponov na Katarino 

1. marec 2017 13:57:00

Gostilna na Vihri1. marca se je pričela tradicionalna kolesarska akcija "60 vzponov na Katarino", cilj katere je v kolesarski sezoni 60 krat prikolesariti iz doline do Gostilne Na vihri - Katarina nad Ljubljano.

Kolesarji, ki bi želeli sodelovati, se lahko prijavite v gostišču Vihra. Vpisnina znaša 15,00 EUR, opis poti pa si lahko ogledate TUKAJ

Akcija, ki jo organizira Kolesarski klub Medvode, se bo zaključila v mesecu novembru z  zabavnim večer z glasbo ter podelitvijo medalj, plaket in pokalov.

Več informacij: KK Medvode

Stran 8 od 23 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>