Prijave na Pohod - Tek trojk odprte

  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (381)
  • Komentarji (1)

Arhivi

23. januar 2018 15:41:00

Pohod in tek trojk - foto Dunja WedamBoste letos tekli in nabirali kolajne ali hodili in nabirali žige? Letošnji tradicionalni 62. Pohod - Pot ob žici bo letos potekal med 3. in 5. majem 2018. Program in razpisi so na voljo na uradni spletni strani www.pohod.si.

Pot ob žici (Pot spominov in tovarištva, imenovana tudi Zeleni prst ali zgolj na kratko Pot) je edinstven kulturni spomenik. Urejena peščena sprehajalna in rekreacijska pot sklenjeno vodi okrog celotnega mesta, teče pa po območju, kjer je med drugo svetovno vojno, od leta 1942, mesto obdajala bodeča žica.

Peš na Pot – izberete lahko od 3 do 35 km

Sobotni del pohoda je namenjen tako manj kot bolje pripravljenim pohodnikom, saj lahko traso izberete v dolžini od 3 do 35 kilometrov in si torej razdaljo prilagodite svojim sposobnostim ter kondiciji. Predprijava na pohod ni potrebna. Vsak udeleženec se lahko od 6. ure dalje registrira na vhodnih kontrolnih točkah (Vič, Šiška, Bežigrad, Jarše, Polje, Fužine, Rudnik in Livada), kjer dobi kontrolni kartonček, s katerim pri nadaljnjih točkah zbira žige. Cilji so odprti do 17. ure.

Tistim, ki si želite nekoliko zahtevnejšo rekreacijo, je namenjen Tek trojk

Sobotni del prireditve je Tek trojk na 12,5 ali 29 kilometrov v članski in veteranski kategoriji ter na 3 kilometre za osnovne in srednje šole. Tek trojk je edinstvena tekaška prireditev, kjer mora trojka ves čas teči skupaj, v cilju pa velja čas tistega, ki zadnji preteče ciljno črto. To je tudi rezultat, ki se upošteva kot rezultat trojke. S takšnim načinom tekmovanja želi organizator spodbujati tekače k medsebojni pomoči in solidarnosti, saj šteje čas, ki ga doseže najšibkejši člen trojke, zato mu morata morebiti bolje pripravljena člana ekipe pomagati, ga bodriti in spodbujati.

Več informacij in prijava: Prijava na Pohod – Tek trojk

Komentarji na to objavo so zaprti.