Uvod

TekPred vami je nov portal tekaških poti. Z njim želimo povečati zanimanje za tek po poteh ljubljanske urbane regije in širše. Vsebina je namenjena vsem ljubiteljem rekreacije v naravi, še zlasti pa tistim, ki bodo to šele postali. Upamo, da tudi zaradi zanimivosti, ki jih bodo spoznavali ob brskanju po teh straneh.

Opisi tekaških poti na teh internetnih straneh so šele začetek projekta, ki se bo v prihodnje dopolnjeval z novimi tekaškimi potmi. Trenutno je na voljo že 7 poti v skupni dolžini skoraj 54 km.

Vsaka sprememba bo objavljena med novicami, kjer boste lahko seznanjeni tudi z drugimi spremembami glede organizacije in vsebine portala.

Veseli bomo vaših pripomb, predlogov in pobud, ki jih prosimo sporočite po elektronski pošljite na naslov info@gremonapot.si.

 

 

Tekaške novice

VELIKONOČNI TEK, 5. skupinski brezplačni trening 

18. april 2019 9:12:00

Velikonočni tekV soboto, 20. aprila, vabljeni na VELIKONOČNI TEK, 6. skupinski brezplačni tek pod okriljem projekta Priprave na Volkswagen Ljubljanski maraton, ki bo potekal pod sloganom Velikonočni zajčki tečejo.

Zbirno mesto je ob 8.00 uri zjutraj pri Koseškem bajerju. Pred tekom bo poskrbljeno za dinamično ogrevanje. Tek bo potekal v treh skupinah, skupina 7 km bo tekla v tempu okoli 6.30 – 7.00 min/km, skupina 13 km pa se bo razdelila v dve podskupini, ena bo tekla v ritmu okoli 5.45 – 6.00 min/km, druga skupina pa v tempu 6.30 – 7.00 min/km. Po treningu bo poskrbljeno tudi za raztezanje.

Zaradi lažje organizacije projekta mora vsak udeleženec brezplačnih skupinskih tekov izpolniti spletni obrazec in prijavnico. Prijavite se enkrat in velja za do preklica.

Več informacij in prijava: TUKAJ


Dan teka v naravi 

3. april 2019 10:05:00

Dan teka v naravi_drustvo KinVitalTekač, si za spremembo in si želiš več svobode, vznemirjenosti in novih doživetij? Iščeš način za prehod iz cestnega teka v tek v naravi ter raziskovati skrite kotičke? Društvo KinVital to nedeljo, 7. 4. 2019, organizira dan teka v naravi.

Program dogodka:
KAJ: Dan teka v naravi - praktične in teoretične delavnice na temo teka v naravi
KDAJ: nedelja, 7. 4. ob 9.00 - 12.30
KJE: prostori KinVital Ljubljana, Mesarska cesta 4f, Ljubljana

Postani eno z naravo in eno sam s seboj ter se nam pridruži na dnevu teka v naravi v Ljubljani!

 

Več informacij dobite na telefonski številki 031 893 284, naslovu info@trailrun.si in strani društva KinVital.

 

Hop na Grad- Tek v korist otrok na Pediatrični kliniki v Ljubljani 

3. april 2019 9:55:00

3 Hop na GradHop na Grad je dobrodelen tekaški dogodek, s katerim udeleženci pomagajo otrokom, ki se zdravijo na Pediatrični kliniki v Ljubljani. Ves denar, ki bo zbran s štartninami in dobrodelnimi prispevki, bo z nakupom aparata podarjen Pediatrični kliniki v Ljubljani.Hop na grad vsako leto pritegne približno 700 tekačev vseh starosti iz cele Slovenije.

Tek organizirajo tekaški zanesenjaki, ki so zaposleni na Pediatrični kliniki v Ljubljani, s pomočjo športnikov in donatorjev. Tek podpirajo Univerzitetni klinični center Ljubljana, Pediatrična klinika in Ustnova za Pediatrično kliniko, številni prostovoljci in nenazadnje vsak posamezni tekač in navijač. Pridružite se tudi vi!

Program dogodka:

9.30 Slavnostno odprtje dogodka pred pediatrično kliniko v Ljubljani, Bohoričeva ulica 20

10.15 Tek za malčke (do 4 let)

10: 25 Tek za otroke (5-7 let)

10:35 Tek za otroke (8-10 let)

11:00 Hop na Grad

 

Na 3. Hop na Grad bomo zbirali denar za napravo za kontinuirano spremljanje srčno-dihalne funkcije, s katero bomo pomagali predvsem dojenčkom, ki imajo težave z dihanjem in nepojasnjenimi motnjami zavesti. Napravo uporabljajo na nevrološkem,  pulmološkem in neonatalnem oddelku Pediatrične klinike v Ljubljani, če bo denarja dovolj pa bodo kupili več kot eno napravo.

Na 1. Hop na Grad (2017) smo zbrali denar za nakup otroškega endoskopa (gastroenterološki oddelek), na 2. Hop na Grad (2018) pa za nakup naprave za merjenje zgradbe telesa (nefrološki oddelek) in sondo za ultrazvočni aparat (imunološki oddelek).

Več informacij dobite na naslovu info@hopnagrad.si in na strani Hop na grad.

 

SPOMLADANSKI TEK, 5. brezplačni skupinski trening 

28. marec 2019 10:32:00

Spomladanski tekV soboto, 30. marca vabljeni na SPOMLADANSKI tek, že 5. skupinski brezplačni tek pod okriljem projekta Priprave na Volkswagen Ljubljanski maraton, ki združuje že skoraj 200 tekačev.

Zbirno mesto bo ob 8.00 uri zjutraj pri Koseškem bajerju. Tek bo potekal v dveh skupinah, skupina 7 km bo tekla v ritmu 6.30-7.00 min/km, skupina 12-14 km pa v ritmu 5.45-6.00 min/km. 

Povabljeni na prebujanje pomladi. Povabite svoje tekaške prijatelje, ne bo jim žal. Tek je v vsakem vremenu. 

Zaradi lažje organizacije projekta mora vsak udeleženec brezplačnih skupinskih tekov izpolniti spletni obrazec in prijavnico. Prijavite se enkrat in velja za vse dogodke v organizaciji projekta Priprave vse do preklica - PRIJAVA.

 

KRASNI TEK, 4. brezplačni skupinski trening 

6. marec 2019 13:17:00

Krasni tek priprave Ljubljanski maratonV soboto, 9. marca vabljeni na 4. skupinski brezplačni tek pod okriljem projekta Priprave na Volkswagen Ljubljanskega maratona, kjer bo zadišalo po krasu, pršutu in izbranem vinu. KRASni tek bo obenem tudi trening za Mali Kraški Maraton, ki bo 24. marca 2019 v Sežani.

Zbirno mesto bo ob 8.00 uri zjutraj pri Koseškem bajerju. Udeležili se boste lahko teka v dolžini 7 ali 12 kilometrov. Poskrbljeno to tudi za ogrevanje in vmesno raztezanje. Trening poteka v vsakem vremenu.

Po teku sledi degustacija izbranega vina in rezin pršuta v Kačjem Pastirju.

Udeležba na dogodku je brezplačna, zaradi lažje organizacije projekta in dogodkov pa je prijava na dogodke obvezna. Vsak udeleženec brezplačnih skupinskih tekov in ostalih dogodkov mora izpolniti spletno prijavnico.

Treningi potekajo v organizaciji projekta Priprave na Volkswagen 24. Ljubljanski maraton. To so teki, kjer občanom omogočajo brezplačno vodeno tekaško vadbo in priložnost za druženje s tekači.

Več informacij: Krasni tek

BARVIT TEK, 3. skupinski brezplačni trening 

12. februar 2019 10:25:00

Barvit tekV soboto, 16. februarja, vabljeni na najbolj BARVIT tek, 3. skupinski brezplačni trening pod okriljem projekta Priprave na Volkswagen Ljubljanskega maratona. Tokrat imajo glavno besedo BARVE.

Zbirno mesto je ob 8.00 uri zjutraj pri Koseškem bajerju. Pred tekom bo poskrbljeno za ogrevanje v ritmu aerobike, potem bo tek v dveh skupinah potekal  v lahkotnem koraku na 7 in 12 kilometrski trasi, po treningu bo poskrbljeno tudi za raztezanje.

Ustvarite pisano, barvito reko tekačev - oblecite se čimbolj pisano.

Zaradi lažje organizacije projekta mora vsak udeleženec brezplačnih skupinskih tekov izpolniti spletni obrazec in prijavnico. Prijavite se enkrat in velja za do preklica.

Več informacij in prijava: TUKAJ


15. veleslalom za pokal Občine Vodice in 6. pohod na Krvavec 

7. februar 2019 9:20:00

15. veleslalom za pokal Občine Vodice in 6. pohod na KrvavecŠportno društvo Victoria club Vodice, Občina Vodice, Športno-planinsko društvo Gams in Rekreativno-turistični center Krvavec vas ob slovenskem kulturnem prazniku, 8. februarja 2019, vabijo na 15. veleslalom za pokal Občine Vodice in 6. pohod na Krvavec.

Smučarji se boste lahko na 15. veleslalomu za pokal Občine Vodice pomerili posamezno ali skupinsko. Prijave na tekmo so možne do srede, 6. februarja 2019, do 24.00 ure, prek elektronskega naslova sport.victoria.club@gmail.com. Pri prijavi je treba navesti: ime in priimek, kraj bivanja (oziroma kraj, v katerem je tekmovalec bival, ko je bil naš občan), letnico rojstva in ime skupine. Več informacij o pokalu: 041 716 772.

Zbor za udeležence 6. pohoda na Krvavec bo med 7.30 in 8.30 uro pri spodnji postaji kabinske žičnice. Pohod bo trajal približno 2 uri. Organizatorji opozarjajo, da se ga udeležite primerno opremljeni, saj bo pot potekala v zimskih razmerah. Na cilju vas bo čakala pogostitev in kulturni program.  Spust pohodnikov je v lastni režiji ali s kabinsko žičnico, za katero karte zagotovi Občina Vodice. Prijava na pohod ni potrebna, potekal pa bo v vsakem vremenu. Več informacij o pohodu: 041 694 734.

Občane, ki ne smučajo in niso pripravljeni na pohod, vabijo na Krvavec kot gledalce in navijače. Občina Vodice bo občanom, ki se bodo predhodno registrirali, zagotovili brezplačen prevoz s kabinsko žičnico in malico. Ob druženju boste lahko spremljali kulturni program, v katerem bodo nastopili člani Godbe Vodice in Mešani pevski zbor Biser, in podelitev priznanj.

Vabilo na dogodek.

Vabljeni!


 

Zvoh Night Attack – nočni tek in pohod ob baklah 

7. februar 2019 8:53:00

Zvoh Night AttackAdrenalinski ljubitelji malce drugačnih in atraktivnih športnih dogodkov ste v soboto, 9. februarja, vabljeni Krvavec na Intersportov nočni tek in pohod ob baklah.

Prireditev Zvoh Night Attack, bo hkrati štela tudi za državno prvenstvo v vzponu za turne smučarje. Vzpon je dolg 2,4 kilometra in se vzpne za 500 višinskih metrov. Poteka po snegu, ob robu smučišč, proga bo označena z baklami, obvezna oprema sta čelna lučka in vetrovka za spust od cilja do Plaže, uporaba palic za tekače je dovoljena. Dežurstvo GRS bo zagotovljeno, ob 16.45 bo organiziran prevoz rezervnih toplih oblačil tekačev do Plaže na Krvavcu.

Prijave so možne tudi na dan prireditve, pri spodnji postaji gondole Krvavec.

Več informacij: Zvoh Night Attack 2019


ZIMSKI TEK, 2. skupinski brezplačni tek  

23. januar 2019 8:50:00

Zimski tekV soboto, 26. januarja vabljeni na ZIMSKI TEK, 2. skupinski brezplačni tek pod okriljem projekta Priprave na Volkswagen Ljubljanskega maratona.

Zbirno mesto bo ob 8.00 uri zjutraj pri Koseškem bajerju. Udeležili se boste lahko teka v dolžini 7 ali 12 kilometrov. Poskrbljeno to tudi za ogrevanje in vmesno raztezanje.

Trening poteka v vsakem vremenu.

Več informacij: FB ZIMSKI TEKŠola zdravja, jutranja telovadba na prostem  

21. januar 2019 10:48:00

Šola zdravja

Udeležite se Šole zdravja, jutranje telovadbe s 1000 gibi na prostem, ki poteka vsak delovnik na 2 različnih lokacijah v Ljubljani.

Gre za jutranjo telovadbo na prostem, ki je namenjena vsem generacijam, izvaja pa se v občinah po celotni Sloveniji. Telovadba je organizirana v okviru društva Šola zdravja. V Ljubljani potekajo vadbe v Novih Jaršah in Šmartnem ob Savi.

V Novih Jaršah poteka telovadba na športnem igrišču Produkcijske šole na Jarška 44, od 7.30 do 8. ure. Za več informacij se obrnite na gospo Olga Pušnik: 040 299 048.

 

V Šmartnem ob Savi pa se telovadba izvaja na nogometnem igrišču Šmartno ob reki Savi, prav tako od 7.30 do 8. ure. Več informacij vam je na voljo pri gospe Zlatki Zajec (031 465 521).

 

Stran 1 od 30 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>