Letošnje novosti na Ljubljanskem maratonu

  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (381)
  • Komentarji (1)

Arhivi

7. oktober 2014 9:26:00

helena žigonŠe boljši tekaški sejem in njegova nova lokacija, novo mesto za start, maraton v enem krogu, spremenjena smer teka, spremenjeni vhodi v cilj... Vse našteto so novosti, ki jih bo večina tekačev, navijačev in drugih obiskovalcev Ljubljanskega maratona zagotovo vesela.

Tekaški sejem

Sejem bo postavljen v Marmorni dvorani Gospodarskega razstavišča (nekdanja Hala B), potekal pa bo med 23. in 26. oktobrom. Večja in bolj uporabna dvorana tokrat pomeni tudi lažjo dostopnost, večjo ponudbo, večji pa bosta tudi preglednost in pretočnost. Vstopnine ne bo!

Starti in trase

Medtem, ko bo sobotni spored startov (pred Konzorcijem za Lumpi maraton ter pred Pošto na vse ostale) in tras tekov za otroke in mladino ter na koncu tudi za odrasle enak lanskemu, se spreminja nedeljski popolnoma spreminja. Vsi starti (startne cone) bodo postavljeni pri Drami, smer teka pa bo Slovenska proti Dunajski. Cone (pet con bo postavljenih do Aškerčeve ceste) bodo označene glede na pričakovan čas oziroma ritem teka posameznega tekača, vsak pa naj pri sebi oceni svoje potenciale in možnosti. Vstop v cone bo IZKLJUČNO iz zadnjega dela cone (levo, desno). Cone bodo sodniki zaprli takoj, ko se bodo te napolnile oziroma najkasneje ob vnaprej določenem času pred startom. Po zaprtju vstop v cono ne bo več mogoč, zamudniki pa bodo lahko startali iz "počasnejših" con.

Starti bodo potekali v valovih, z zadržkom: najprej starta prva cona, nazadnje pa peta. Na koncu seveda šteje neto dosežen čas teka.

Proge

Trase si seveda lahko ogledate na spletni strani maratona, izpostaviti pa je treba najpočasnejše tekače, ki bodo morda za prihod v cilj potrebovali več kot uro in pol. Ker bodo v tem času potekale zadnje priprave za start polmaratona in velikega maratona, bo zadnje od 10. ure odprt pomožen cilj pri kavarni Evropa, na Gosposvetski cesti.

Tudi daljša dva teka bosta tokrat drugačna. Prvi del bo skupen, tekli pa boste v smeri, ki bo nasprotna lanski, torej najprej za Bežigrad, nato v Šiško, naprej na Vič, kretnica pa bo na križišču Aškerčeve in Slovenske. Polmaratonci bodo tam zavili levo na Slovensko v cilj, maratonci pa pot nadaljevali čez Vič, Trnovo, Rudnik, Moste in Center, v cilj pa bodo pritekli po Slovenski cesti iz smeri Metalke.

Komentarji na to objavo so zaprti.