Aviratek - tek z ovirami po okoliških poljskih in gozdnih poteh

  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (377)
  • Komentarji (1)

Arhivi

24. september 2018 14:40:00

AviratekProstovoljno gasilsko društvo Šentvid pri Stični za vse ljubitelje rekreacije, željnih novih dogodivščin in doživetij tudi letos organizira tek z ovirami po okoliških poljskih in gozdnih poteh. Vabljeni na Aviratek 2018, ki bo potekal 29. septembra 2018, s startom ob 10. uri, v Šentvidu pri Stični.

Aviratek, poznan in uveljavljen kot dolenjski tek s premagovanjem najrazličnejših ovir na območju Šentvida pri Stični in bližnjih vasi, je med številnimi ljubitelji teka in adrenalina že dobro uveljavljena prireditev, ki je že davno prerasla lokalne okvirje, saj na njej vsako leto sodeluje več sto udeležencev iz vseh koncev Slovenije. Na njem lahko tekmovalec preizkusi svojo vzdržljivost, spretnost, hitrost, telesno moč in seveda pogum, poleg tega pa doživi pravo akcijo ter avanturo. Tudi letos bo potrebno po okoliških poljskih in gozdnih poteh ter na motokros progi preteči 8 kilometrov, a bolj kot dolžina proge so čar in izziv tega teka ovire, ki bodo tekmovalce pričakale na progi. Ovire bodo organizatorji postavili iz naravnega materiala kot so bale slame, lesena piramida, hlodi …neizogibna sta tudi blato in voda. Ogrevanje pred startom bo vodila strokovno usposobljena oseba Studia V.I.P. iz Ivančne Gorice.

Tudi letos bo Aviratek dobrodelna prireditev, saj bodo organizatorji del sredstev od startnine namenili v dobrodelne namene in sicer bodo zbrana sredstva namenili delovanju Zavoda za gluhe in naglušne Ljubljana.

Na Avirateku je možno sodelovati kot posameznik ali kot ekipa treh in več članov. V obeh primerih sta dve kategoriji: ženske in moški. Mešane ekipe sodijo v kategorijo moških ekip.

Mini Aviratek

Organiziran bo tudii t.i. Mini Aviratek za otroke in mladino. Začetek bo predvidoma ob 14.30 oz. takoj po končani prireditvi za odrasle. V ciljnem prostoru na travniku bo urejen poligon Mini Avirateka za otroke in mladino. Za najmlajše bo organiziran Mini Aviratek s tremi prilagojenimi poligoni v dolžini 300 metrov, 600 metrov in tri kilometre z od petimi do dvanajstimi ovirami.

Startnina:

15 EUR za plačilo do 5. septembra 2018

20 EUR za plačilo od 6. septembra do 15. septembra 2018

25 EUR za plačilo od 16. septembra do 25. septembra 2018

30 EUR za prijave in plačilo 26., 27., 28. in 29. septembra 2018

Vsak udeleženec dobi Aviratek majico, topel obrok in pijačo ter posebno priznanje. Za preoblačenje bo prostor v ogrevanem šotoru.

Več informacij: Aviratek

Komentarji na to objavo so zaprti.