Tekaške novice

-februar 2021+
ptsčpsn
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
1234567
  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (376)
  • Komentarji (1)

Arhivi

Tekaška vadba s ŠD Tek je lek 

22. april 2014 10:53:00

šdtekjelekPod strokovnim nadzorom lahko tečete tudi v Logatcu. Izvajajo vadbo v dveh skupinah: začetniška in napredna.

Začetniki hodijo in tečejo v lahkotnem tempu, vmes delajo več na gibljivosti in moči, preventivnih vajah za preprečevanje bolečin, ki so posledice pretiravanja. Po želji dodajajo tudi energijske in dihalne vaje (chi gong, joga). Srečujejo se ob sobotah, ob 18. uri, na parkirišču na Sekirici.

Naprednejša vadba združuje zdravo gibanje, s prijetnim druženjem, več pa je pozornosti na priprave na maratone, predvsem ljubljanskega.

Poskrbijo tudi za aktivno varstvo za otroke v času vadbe.

 

Podrobnosti preberite na www.tekjelek.si.

Vadba s ŠD Efi 

22. april 2014 10:27:00

efiVse bolj množično se na tek odzivajo v Medvodah in zato so se tudi tam povečale tudi želje in potrebe za izvajanje tekaške vadbe. V okviru Športnega društva Efi vadba poteka ob petkih med 17. in 18. uro, zborno mesto pa je Športna dvorana Medvode. Vadbo vodi nekdanja atletinja in Eufemija Štorga, udeleženka OI v Sydneyu, sicer pa vaditeljica in trenerka s specializacijo vadbe z najmlajšimi ter odraslimi.

Več bodo kmalu objavili na www.sdefi.si.

Vadba z Eurofitnesom 

20. april 2014 8:27:00

šhilirijaIzhodišče je v Športni hiši Ilirija na Vodnikovi 155 v Zgornji Šiški, tekaška skupina pa ima vodene treninge v dvorani in v naravi, kjer se boste spoznali z različnimi metodami teka za povečanje vzdržljivosti.

Večplasten trening bo vseboval daljše neprekinjene teke (izboljšanje srčno-žilnega sistema, aerobne kapacitete), teke s ponavljanji, intervalne teke (za povečanje hitrostne vzdržljivosti), fartlek, različne teke navkreber (povečanje vzdržljivosti v moči). Spoznali se boste s pravilnim ogrevanjem in ohlajanjem pri teku, ki je nadvse pomemben del pri treningu. V dvorani boste izboljšali tehniko teka z različnimi tekaškimi vajami (abeceda teka). Za boljši rezultat v teku je zelo pomembna racionalna tehnika, ki omogoča trošenje energije, ki je v skladu z ohranjanjem visokega tempa teka. Z različnimi vajami boste izboljšali splošno moč, ki je tudi osnova za razvoj specialne tekaške moči, sklepno stabilizacijo in mišično ravnovesje ter gibljivost.

Vadba poteka ob ponedeljkih in sredah ob 17.30.

 

Več na www.sportnahisailirija.si.

Tekaške priprave na Molniški tek 

18. april 2014 8:51:00

Športno društvomolniški Zadvor 26. aprila pripravlja tradicionalni Molniški tek in če proge še ne poznate, se jim 18. aprila lahko pridružite na vadbi prav tam.

 

Uvodni zmenek s traso se bo začel ob 18.30 pri Brunarici Zadvor, vodena vadba pa bo prilagojena vsem tekaškim nivojem, trasa pa ni ravno dolgočasna in ima vse kar iščejo hedonisti: ravnino, makadam, travnike, klance, gozd, senco in sonce, morda celo kakšno ploho.

 

 

Več na www.sportnodrustvozadvor.si.

Vadba s Fitcity-jem 

14. april 2014 10:15:00

Pomlad se je začela tudi v fitnes Fitcity centru na Dolgem mostu v Ljubljani, kje do jeseni, ko se bo začela nova vadbena sezona v zaprtih prostorih, ne bodo počivali. Tudi vam ne bo treba, saj že po velikonočnih praznikih začenjajo z zunanjimi aktivnostmi.

Šolo in redno vadbo kolesarjenja bo vodil Primož Štrancar, šola teka Miro Mavec, delavnice in vadbo nordijske hoje ob ponedeljkih in sredah popoldne oziroma zvečer Lili Dačar in Teja Zaletel.

V primeru dežja, bodo treningi pod streho v centru. Vse aktivnosti so seveda vključene v ceno mesečne karte.

 

Več na www.fit-city.com.

Vadba s Kvadratekom 

11. april 2014 12:08:00

KvadratekŠportno društvo Kvadratek je prijazna in prijateljska druščina rekreativcev, ki želijo nekaj narediti za dobro počutje. Družijo se vsak torek in četrtek ob 18:15 pri hlodih pri Koseškem bajerju (v smeri proti centru, na koncu parkirišča) in vadijo pod strokovnim vodstvom v vseh možnih vremenskih razmerah.

Nove tekačice in tekači se jim lahko pridružijo kadar koli, vsakega so veseli.

 

Več preberite na www.kvadratek.si.

Tekaška TRX vadba v Prosapii 

11. april 2014 11:58:00

ProsapiaV ljubljanskem Studiu Prosapia ob Celovški cesti v Šiški, ponujajo tekaško vadbo, v kombinaciji z vadbo moči. Skupaj boste iskali vedno nove izzive in se pripravljali na različne rekreativne cilje. Poleg tekaške abecede in prodobivanja vzdržljivosti, je v tekaško vadbo vključen tudi športni rekvizit TRX™, ki bo poskrbel za mišično moč vašega trupa, rok in nog.

Tekaška vadba s TRX poteka ob torkih in četrtkih ob 18:00. Zbirno mesto je na makadamskem parkirišču pri Biotehnični fakulteti (nasproti Živalskega vrta).

 

Več podatkov najdete na www.studio-prosapia.si.

Tekaška akademija 

9. april 2014 11:22:00

Tekaška akademijaPrava poplava bolj ali manj komercialnih, zanesljivih in varnih tekaških vadb v Ljubljani se nadaljuje. Za tole stojita znana nekdanja odlična atletinja Anica Živko in nekdanji duatlonec Klemen Dolenc, oba pod okriljem Salomona in City magazina.

Za začetnike in vse ljubitelje teka pripravljajo individualno obravnavo, kjer bo vsak udeleženec prejel svoj tekaški program. Sledilo bo uvodno srečanje, kjer se bodo udeleženci podrobneje seznanili s programom akademije in potekom treningov. Lahko boste preizkusili Salomonove tekaške copate.

Uvodno srečanje in prvi trening bo v torek, 7. maja, v parku Tivoli, pri Art caffe-ju. Sledili bodo še štirje strokovno vodeni treningi (1x tedensko). Predvidena ura začetka: ob 17. uri.


Več preberite na citymagazine.si, kjer se tudi prijavite.

Adidasova šola teka 

9. april 2014 9:52:00

adidas šolaAdidasova šola teka je primerna za začetnike ter tudi za izkušene in napredne tekače, z aktivnimi treningi pa bodo začeli sredi aprila. Sodelujoči bodo po šestih mesecih kondicijsko in tehnično podkovani tudi za udeležbo na Volkswagen 19. Ljubljanskem maratonu – 21 ali 42 km.

V Ljubljani bodo treningi potekali v treh skupinah. Vsaka skupina bo imela trening enkrat tedensko. Udeleženci bodo prejeli tudi individualne tekaške programe.

Začnejo v torek, 15. aprila v Rekreacijskem centru Mostec, ob 17.30, kjer pripravljajo test tekaških copat, športno animacijo, zabavo, nagrade in popuste.

 

Več o Adidasovi šoli teka pa objavljajo na www.adidas-solateka.si.

Vadba s Trisportom 

9. april 2014 7:45:00
TK TRisportV Kamniku za zdaj ponujajo vadbo rekreativnega teka z legendarnim triatloncem Mirom Kregarjem.

Vadijo v dveh kakovostno ločenih vadbenih skupinah: prva je namenjena začetnikom, druga pa je vzdržljivejšim in hitrejšim rekreativcem, ki trenirajo večkrat tedensko.

Ker so Triatlonski klub Trisport, vabijo tudi na vadbo plavanja in kolesarjenja.

 

Več na www.trisport-klub.si.

Stran 33 od 38 << < 20 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 > >>