Tekaške novice

-november 2019+
ptsčpsn
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829301
2345678
  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (339)
  • Komentarji (1)

ZALIN URBANI TEK 

19. september 2019 9:34:00

ZalaV soboto, 21. septembra, vas prisrčno vabimo na ZALIN URBANI TEK, brezplačni skupinski tekaški trening, ki ga gosti Zala, v sklopu priprav na Volkswagen 24. Ljubljanskega maraton.

Začetek bo ob 9.00 uri zjutraj na Koseškem bajerju. Dogodek je brezplačen in odprt za prijavljene tekače na Volkswagen 24. Ljubljanski maraton.

Razdeljeni boste v dve skupini, pretekli pa boste lahko 7 in 15 kilometrov. Daljša skupina bo šla po zaslužen razgled nad mesto na Ljubljanski grad, prva skupina pa bo pustila sled na Plečnikovi promenadi.

Na poti boste imeli 2 posebni postojanki. Prva bo “Rožnata postojanka”, kjer vam bodo trenerji okoli vašega zapestja zavezali prav posebno simbolno obeležje, kjer bomo sklenili krog moči in povezanosti z našimi ženskimi predstavnicami, ki jih Zala podpira že vrsto let. Druga pa je “Zalina postojanka”, kjer se boste lahko osvežili z Zalo, da bo letelo do cilja. Ampak prazne plastenke bomo lahko odvrgli koše ki nagovarjajo k odgovornemu zbiranju embalaže.

Skupinski tekaški trening bodo vodili zali fantje in zala dekleta s projekta Priprave skupaj z Zala ambasadorko Urško Ahac, tako da boste v varnih rokah. Dobra volja je zagotovljena. Osvežitev po koncu pa tudi!

 

Več o dogodku najdete TUKAJ.

10. Gorski tek na Koreno 

9. september 2019 10:37:00

TekKolesarski klub Zapravljivček Horjul vabi na tradicionalni 10. Gorski tek na Koreno, ki bo potekal v soboto, 14.09.2019 ob 12.30 uri.


START: Športni park Horjul in atraktivna skupinska vožnja po vasi do letečega starta pri cerkvi v Horjulu (1 km)

TRASA: poteka po trasi iz Horjula na Koreno, dolžina 5.8 km in 360 m višinske razlike. Večinoma se teče po gozdni poti, na začetku je nekaj asfalta. Traso dirke si lahko ogledate tukaj

CILJ: na Koreni pri kmetiji Pr Lenart

 

Podelitev nagrad in kolajn bo na Občinskem trgu nasproti občine Horjul, kamor se bomo odpravili po zadnjem prispelem tekmovalcu na cilj.

Za nov rekord proge je predvidena še posebna nagrada.

Preskrbljeno bo tudi za prigrizek in vse kar spada zraven.

 

OBVEZNA UPORABA ZAŠČITNE ČELADE!

Udeležba na lastno odgovornost!

Za mladoletne je obvezen podpis prijavnice s strani staršev!

Več informacij o dogodku najdete TUKAJ.

2. Dobrodelni Grosupeljski tek 

9. september 2019 10:23:00

Grosupeljski tekVabljeni, da se udeležite že 2. Dobrodelnega Grosupeljskega teka. Zbrana finančna sredstva bodo namenjena otrokom iz podružnične osnovne šole s prilagojenim programom Brinje Grosuplje.


Start teka bo 14. septembra ob 16:00 uri!

PRIJAVI SE IN POMAGAJ!

 

Vabimo vas, da sodelujete tudi na dražbi in z nakupom dresa pomagate učencem Podružnične osnovne šole s prilagojenim programom Brinje Grosuplje pri nakupu didaktičnih pripomočkov. Dres je doniral trenutno najboljši novinec v ligi NBA Luka Dončič na katerega je zapisal posvetilo in ga podpisal.

Predaja dresa najvišjemu dražitelju bo potekala na prireditvi Grosuplje v jeseni v soboto, 14. 9. 2019, po dobrodelnem teku okoli 17.30 na prireditvenem prostoru.

Več o dogodku najdete TUKAJ.

1. HABECO BIZNIS RUN LJUBLJANA 

9. september 2019 10:14:00

Biznis runHABECO Biznis run Ljubljana, bo PREMIERNI humanitarno tekaško-pohodni dogodek za podjetja in organizacije, ki bo potekal v petek, 13. septembra ob 19. uri. Z vsakim pretečenim ALI prehojenim kilometrom, bodo organizatorji donirali po 1 EUR izbrani dobrodelni organizaciji.

Za udeležence bosta na voljo TEK ali NORDIJSKA HOJA. Skratka primerno za vse stopnje pripravljenosti.

Prijavo za nastop na dogodku izpolni kapetan ekipe za vse člane ekipe. Dolžina trase je 10 km in vsak posamezni član odteče svoj del trase. Dolžina kroga je 2 km. Menjava štafete je na vsakih 2 km oz na daljši razdalji, odvisno od števila in pripravljenosti članov štafete.

Zasedba ekipe je lahko: moška, ženska ali mešana in lahko šteje 2, 3, 4 ali 5 članov.

Ekipe, bomo v kategorije razvrščali tudi glede na skupno starost članov ekipe. Upošteva se starost na dan dogodka.

Več informacij o dogodku je na voljo na uradni spletni strani dogodka TUKAJ:

TEKAŠKA DELAVNICA Z URBANOM PRAPROTNIKOM 

9. september 2019 10:06:00

Tekaške delavniceČe ste začetnik ali pa že izkušeni maratonec vabljeni, da se udeležite tekaške delavnice z Urbanom Praprotnikom, ki bo potekala v sredo, 11. septembra od 17. do 20. ure. Začetniki se boste na njej naučili čim bolj zdravega načina treniranja in izvedeli, kako postati pravi tekač - to je tisti, ki zna v teku zelo uživati. Izkušenejši tekači pa boste na delavnici še dodatno izpilili svoj slog teka.

Tekaška delavnica je sestavljena iz prepletanja teorije in prakse. Začne se v predavalnici, kjer bomo najprej razmislili o pomenu teka, njegovih poteh in stranpoteh. Potem gremo ven na tek, kjer vsakega udeleženca posnamem z visokofrekvenčno kamero, ki je zelo primerna za videoanalizo počasnih posnetkov. Razložimo vam osnovne zakonitosti delovanja telesa pri teku: kaj je dobra tehnika teka, zakaj je takšna in kako jo lahko osvojimo. Na delavnici preverimo tudi primernost tekaške obutve in podamo nasvete, kako se lahko izognemo določenim težavam, ki lahko izvirajo iz obutve. Za dobro tehniko teka in treniranja je koristno vedeti tudi kakšno vlogo imajo posamezne mišice pri teku, kako jih krepiti in raztezati.

Posamezna delavnica traja 3 ure. Nanjo pridete v športni opremi.

Cena je 25 EUR, poravna se na koncu delavnice.

Na tekaško delavnico se lahko prijavite TUKAJ.

15. KREVSOV TEK PO KRIŠKO-POLŽEVSKI PLANOTI 

2. september 2019 12:51:00

KrevsTuristični društvi polževo in Višnja Gora v soboto, 7. septembra 2019 vabita na Polževo, kjer bo organiziran že 15. Krevsov tek in pohod po Kriško-polževski planoti nad Višnjo Goro, v spomin na domačina Iva Krevsa, ki je bil v tridesetih letih prejšnjega stoletja balkanski prvak v tekih in udeleženec Olimpijskih iger leta 1936 v Berlinu.

Tek bo potekal po lepi razgibano pokrajini tako, da bodo tekači uživali v pogledih na naravne lepote. Teklo se bo 24 kategorijah in sicer v dolžinah 300 m, 800 m, 4,4 km in 11 km. Poskrbljeno bo za strokovno ogrevanje pred tekom, da se bomo izognili morebitnih poškodbam. Tisti, ki jim je ljubša hoja, pa bodo uživali na pohodu,večji del po naši čudoviti gozdni učni poti.

Na prireditvenem prostoru bodo tudi letos predstavniki društva »ZA SRCE«, pri katerih bo možno kontrolirati tlak in srčni utrip, pred in po startu.

START: ob 10.30 uri na 300 m, 10.40 uri na 800 m in ob 11.00 uri na 4,4 km in 11 km

PRIJAVE: na dan starta samo do 10.00 ure ali na info@protime.si

Link do spletne prijavnice za 15. Krevsov tek

 

Več o dogodku TUKAJ.

TEKAŠKI DAN 

26. avgust 2019 10:06:00

Tek je lekŠportno društvo Tek je lek v nedeljo, 1. septembra 2019 organizira tekaški dan.

 

Potek tekaškega dneva:

•Začetek ob 9. uri v Grajskem parku, kjer je tudi parkirišče.

•Okrepčevalnica je v Grajcu, kjer bo po potrebi narejen krajši postanek in tek v naslednji krog.

•Proga so krogi okrog Skirce dolžine 4,5 km, ki ni pretežka.

•Vsak teče poljubno dolgo in tečemo v skupinah s hitrostjo, ki je posamezniku najbolj primerna.

•Po teku sledi še analiza in nasveti o pripravah na naslednji maraton ali druge teke.

 

Tek je namenjen članom društva kot tudi drugim ljubiteljem teka v naravi.

Tekaški dan je odlična priprava na maratone in druge teke ali pa samo prilika, da se v dobri družbi tekačev in z možnostjo okrepčila med tekom naredi dober dolgi nedeljski tek.

 

Več informacij >> TUKAJ.

7. NOČNI TEK VRHNIKA 

19. avgust 2019 10:00:00

7. nočni tek VrhnikaDobrodelni dogodek dnevnega časopisa Novice Svet24 za pomoč družinam otrok s posebnimi potrebami v sodelovanju z društvom Vesele nogice tokrat gostuje na Vrhniki.

Rekreativni tek, ki poteka v večernih urah po ulicah Vrhnike daje tekačem možnost spoznati Vrhniko pod lučmi. Pridružite se nam na rekreativnem teku, ki poteka v večernih urah po ulicah Vrhnike in daje teku poseben čar. Tekači lahko izbirajo med dvema dolžinama trase in lahko tako tečejo na 5 km trasi ali 10 km trasi.

DATUM: sobota, 24. avgust 2019

START: 21:00 uri

STARTNO/CILJNO MESTO: Športni park Vrhnika

TRASA: Trasa je uradno izmerjena in ima certifikat AZS. Speljana je po ulicah Vrhnike in je osvetljena. Tekači na 5 km tečejo en krog, na 10 km pa dva kroga. Tekmovanje poteka v skladu s Pravili za atletska tekmovanja. Trasa je v času tekmovanja zaprta za ves promet in varovana, na trasi pa sta dve okrepčevalnici z vodo in okrepčili.

 

Otroci se bodo lahko v popoldanskih urah pomerili v vrtčevskem in šolskih tekih, ki jih organiziramo v Športnem parku Vrhnika z namenom ozaveščati starše in otroke o pomembnosti gibanja. Za otroke je prijavnina brezplačna.

Več informacij >> TUKAJ.

Tečaj tehnike teka 

12. avgust 2019 9:02:00

Tek GibitKDAJ: sreda, 15. maj ob 18.00
KJE: Kje: zbor na stadionu ŠD Narodni dom v Tivoliju (zemljevid). Vhod na stadion je z Bleiweisove ceste
KOLIKO ČASA: tečaj traja 2,5 ure; CENA: 25 eur
ZA KOGA: za vse, ki se želite naučiti ali izpopolniti tehniko teka, ne glede ali si začetnik ali izkušen tekač (max 8 udeležencev)
OBVEZNE PRIJAVE TUKAJ.

 


KAKO POTEKA TEČAJ: na tečaju boste spoznali pravilno tehniko teka, naučili se boste pravilnega izvajanja tekaških vaj, s pomočjo katerih tehniko popravljamo, spoznali glavne napake pri teku, čaka vas video analiza vašega teka, izvedeli pa boste lahko vse, kar vas o teku zanima.
KDO VODI TEČAJ: tečaje bo vodil Peter Kastelic, eden najbolj izkušenih vsestranskih tekačev pri nas
KAJ POTREBUJEM: športno opremo in obilico dobre volje nasmeh

Več informacij pa TUKAJ.

SONČNI TEK - skupinski trening 

31. julij 2019 13:24:00

Sončni tekV soboto, 3. avgusta vabljeni na SONČNI TEK, enajsti skupinski brezplačni trening tek, nordijsko hojo in Garmin Priprave JUNIOR pod okriljem projekta Priprave na Volkswagen Ljubljanski maraton.

Tudi tokrat bo zbirno mesto ob 8.00 zjutraj pri Koseškem bajerju, skupina za 23 km se zbere ob 7.00 uri. Tekači boste lahko v lahkotnem koraku pretekli približno 7, 12, 17 in 23 kilometrov, organiziran bo tudi nordijski pohod. Za najmlajše, od 6 do 12 let bo organizirana aktivna športna animacija.

Udeležba je brezplačna, prijava otrok je zaradi organizacije aktivnosti obvezna. Vsi otroci bodo prejeli majčko Priprave JUNIOR by Garmin. Otroci naj bodo oblečeni in obuti v športno opremo. V primeru dežja bo organizator odpoved pravočasno sporočil staršem na telefon.

Več informacij TUKAJ, kjer najdete tudi prijavnico za tekaške treninge.

Stran 3 od 34 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 20 30 > >>