Tekaške novice

Salomon tekaška druženja 

28. april 2015 10:47:00


Salomon tekaško druženjeSALOMON tekaško druženje je brezplačno tedensko odkrivanje novih skritih tekaških poti, ki naredijo tek po mestu še bolj zanimiv in atraktiven. Potekalo bo vsako sredo ob 18.00, vse do 3. junija 2015, s štartom v Parku Tivoli, Ljubljana.

Po klancih gor in dol, preko mostov, brvi in stopnic, vse to v mestu, kjer niti dva koraka nista enaka. Vsa ta raznolikost bo poskrbela za odlično telesno pripravljenost, za dobro vzdušje in koristne tekaške informacije ter nasvete pa vam bosta na voljo SALOMON tekaška trenerja.

SALOMON brezplačna tekaška druženja bodo potekala v več skupinah, kjer bo tempo prilagojen vsakemu posamezniku in bo tako omogočen kar največji užitek v spoznavanju mestnega labirinta.

Poskrbljeno bo za dobro ogrevanje na začetku in prijeten zaključek vadbe, tekaška trenerja pa bosta z veseljem odgovorila na vsa vprašanja tekačev. Med nizanjem kilometrov pa se bomo spoznali tudi s pravilno tehniko teka po različnih terenih in premagovanjem različnih ovir, mestno okolje pa izkoristili tudi za kakšno krepilno vajo.

Možen bo tudi test tekaške opreme Salomon in preizkus novih SALOMON tekaških modelov ter sodelovanje v SALOMON nagradni igri. 

Več informacij in prijave:

http://citytrail.salomonrunning.com/en/city-guide/Ljubljana

10 zabavnih dejstev o teku 

24. april 2015 8:23:00

Trening tekaTek je odlična oblika rekreacije. Če tečemo, smo zdravi, močni in lažje premagujemo vsakodnevne težave.

V Pulz športu so tokrat pripravili nekaj zabavnih tekaških dejstev, ki jih ne slišite vsak dan in vas bodo zagotovo motivirala, da si obujete tekaške čevlje in se odpravite v naravo.

1. Tekaško srce je močno, zdravo srce!  Tek si lahko predstavljamo kot neke vrste fitnes za naše srce. Z redno vadbo lahko srce natreniramo in poskrbimo, da je močnejše, bolj učinkovito in da posledično veliko hitreje pošlje kri, obogateno s kisikom tja, kjer jo telo potrebuje!

2. Najstarejši človek, ki je pretekel maraton - Fauja Singh je pri 100. letih pretekel maraton. S tekom se je začel ukvarjati, ko je bil star 89. Nikooooli ni prepozno, pridruži se nam na treningih. www.treningteka.com :)                                                      

3. Število maratoncev iz leta v leto narašča -  Lansko leto je po maratonih okoli sveta teklo okoli 541.000 tekačev.

4. Povprečen tekač naredi na maratonu (42 km) približno 40.000 korakov - Vsak korak šteje! Poskrbite, da bo vsak korak pravilen in tecite v pravilni tehniki, da ne bodo trpela kolena in da bo tek lahkoten. Kako popraviti tehniko? S Pulzovo video analizo in našimi rednimi treningi! http://www.treningteka.com/analiza-teka/analiza-teka/

5. Tudi če ste zelo počasen tekač, boste pokurili vsaj 10 kalorij na minuto - Če tečemo slabe pol ure, pokurimo že polovico slastne Lindt temne čokolade!

6. 365 maratonov na leto! - Leta 2011, je Belgijec Stefaan "Marathon man" Engels pri 49. letih postavil rekord in pretekel 365 maratonov v enem letu. Vse, ki želite podreti njegov rekord opozarjamo, da je naslednje leto prestopno leto ...

7. Kdo je najhitreje pretekel miljo (1,6 km)? - Hitcham El Guerrouj s časom 3 min 43 sec. To je približno 2:19 min/km oz. 25,86 km/h. Ti loviš!

8. Povprečna frekvenca profesionalnih maratonskih tekačev - Frekvenca profesionalcev se giblje med 180 in 200 korakov na minuto. Ste si kdaj izmerili frekvenco korakov oziroma kadenco?

9. Če redno tečete, boste pri delu bolj zbrani in učinkoviti - Raziskave so pokazale, da zaposleni, ki so v dobri telesni kondiciji, delajo bolj zbrano, hitro in učinkovito. Imate v vašem podjetju že tekaško skupino ali funkcionalno vadbo? Naj vam Pulz šport priskoči na pomoč! Več na: http://www.pulzsport.si/storitve/za-podjetja-promocija-zdravja/

10. Tekaški treningi pri Pulz športu so zakon! – Vabljeni na brezplačni, testni treningu teka. Prijave na www.treningteka.com.

Vir: Pulz šport

Wings for Life World Run Ljubljana 2015 

23. april 2015 11:30:00

Wings Life World RunV nedeljo, 3. maja 2015, vabljeni na Wings for Life World Run,  inovativen, zabaven in dobrodelen tekmovalni tekaški dogodek, ki bo že drugič potekal tudi v Ljubljani. Vsa sredstva zbrana na tem tekmovanju so namenjena znanstvenikom, ki iščejo zdravilo za poškodbe hrbtenjače.

Gre za zabavno tekmovanje v teku, kjer udeleženci sami izberejo svojo razdaljo. Tekači, zbrani na 35 lokacijah po vsem svetu, bodo 3. maja 2015 startali natanko ob 13.00, 30 minut pozneje pa bo startalo zasledovalno vozilo, ki jih bo lovilo, vse dokler ne bo na trasi ostal le še en tekač. Poleg Ljubljane se bodo udeleženci zbrali na več kot  35 lokacijah na šestih celinah.

Tekmovanje je primerno za vse starosti, tako za začetnike kot poklicne športnike, za najstnike in upokojence. Pridružite se na tisoče tekačem in udeležencem na invalidskih vozičkih na startni črti in bodite del tega globalnega tekaškega tekmovanja, tega globalnega fenomena.

Prijave so možne preko spletne prijavnice še do 28. 4. 2015.

Več informacij na www.wingsforlifeworldrun.com.

7. dobrodelni Formaraton 

17. april 2015 8:28:00

FormaratonV soboto, 18. 4. 2015 se lahko v Tivoliju pridružite Juretu Koširju in še nekaterim trenutnim in nekdanjim znanim športnikom ter skupaj z njimi tečete za dobrodelne namene. Start bo odprt od 9. do 16. ure, vsak pa si po svojih  zmožnostih izbere uro in dolžino. Tek bo namenjen posameznikom in ekipam (od 2 do 8 udeležencev), največ pa boste tekli osem ur. Kot vsako leto, bodo del sredstev zbranih s prijavnino namenili Ustanovi za pomoč otrokom z rakom.

Več informacij in prijave Formaraton.

 

 

 

Urbani gladiator tokrat tudi v Domžalah 

7. april 2015 8:54:00

Urbani gladiatorŠportno društvo Slovenc z letošnjim letom širi serijo Urbanih gladiatorjev. Premierno bo dogodek v Domžalah potekal v nedeljo 19. 4. 2015. Start in cilj tekmovanja bo v Športnem parku, na voljo pa bodo različne trase: krajša trasa v dolžini 6.5 km, srednja trasa v dolžini 10 km in PRO TRASA v dolžini cca 15 km.  

Urbani gladiator je ekipni izziv namenjen vsem starostnim skupinam vseh stopenj pripravljenosti. Udeleženci na različno dolgih trasah premagujejo raznolike ovire. Čas ni prvotnega pomena, ampak sta v ospredju sodelovanje in druženje. Prireditve so zabavne in zelo zanimive za udeležence kot tudi gledalce.

Več informacij in prijave www.fatburn.si

 

Pulz šport vabi na jutranje treninge teka 

2. april 2015 8:43:00

Jutranji tek Pulz šport

Da se bo vaš dan začel pozitivno in vas napolnil z energijo!

Pulz šport z aprilom vabi na jutranje tekaške termine, ki vas bodo napolnili z energijo in optimizmom za cel dan.
Jutranja tekaška vadba bo potekala vsak torek in četrtek ob 6.00. Zbirno mesto bo Livada (parkirišče pred gostilno Livada).

 

PRI PULZ ŠPORTU tekaški treningi potekajo v zelo majhnih skupinah in so prilagojeni posamezniku ter njegovim zmožnostim. Izkušeni trenerji se tako lahko individualno posvetijo vsakemu tekaču posebej in mu pomagajo do želenega cilja.

 

Prednosti majhnih skupin:

• Trening v zelo majhnih skupinah. Do največ 7 tekačev!
• Individualen pristop, ki omogoča najhitrejši in zdrav napredek.
• Več težavnostnih skupin v vsakem terminu.
• Timski duh, zabava in prijateljsko druženje.
• Strokoven in mlad tim, ki svoje teoretično znanje nadgrajuje z bogatimi atletskimi ter drugimi športnimi izkušnjami.
• Trening prilagodimo tako, da je primeren tudi za POPOLNE začetnike in ljudi brez kakršnekoli kondicije! (več trenerjev, več skupin)

Prijavo na Pulzove jutranje termine, najdete na: www.TRENINGTEKA.com

(Prvi) Dan teka v Ljubljani - drugič 

26. marec 2015 8:36:00

dan tekaNekaj novic nazaj najavljeni dan predstavitve tekaške ponudbe v Ljubljani (v sredo 1. aprila pridite na Breg pred Hišo športa), bo potekal tudi ob prisotnosti našega portala. Na naši stojnici bomo, med 13. in 18. uro, predstavili spletni vodnik po tekaških, pohodnih in kolesarskih poteh osrednjeslovenske regije. Veselimo se druženja z vami:)

 

Več na www.facebook.com/razgibajmoljubljano.

 

 

 

 

 

Začetek letne tekaške vadbe 

20. marec 2015 9:53:00

aad slovanTekaška vadba Akademskega atletskega društva Slovan, ki se vedno bolj uveljavlja pod znamko Tek.si, poteka že dolgo vrsto let. Organizirana in skrbno vodena športno rekreativna vadba na visoki strokovni ravni se prepleta z družabnostjo in veselim razpoloženjem. S preizkušenimi programi in z vrhunskim strokovnim kadrom nudijo informacije, tehnike in znanja o varni in učinkoviti tekaški vadbi in o potrebnih ravnanjih, da športna vadba pripomore h kakovostnejšemu življenju. Verjamejo, da bo vložen trud na vadbi poplačan z napredkom v telesni kondiciji, dobrem počutju in s splošnim zadovoljstvom vsakega posameznika. Vsak lahko skozi vložen trud doseže svoj tekaški ali osebni cilj. Vadba pod vodstvo vrhunskih strokovnjakov v naravnem okolju in dobri družbi ter še veliko več. 

Začnejo 30. marca, pridružite se jim.

 

Več na www.tek.si.

Prijave na Volkswagen 20. ljubljanski maraton so odprte!  

17. marec 2015 10:44:00

20LMNatanko 221 dni nas še loči do jubilejnega največjega in najbolj odmevnega rekreativnega dogodka pri nas in v širši regiji, od ponedeljka pa so ODPRTE tudi prijave. Pohitite in si zagotovite najcenejšo prijavnino.

Na lastnem koledarju rekreacije si označite čas med 22. in 25. oktobrom za obisk edinega tekaškega sejma pri nas ter za aktivno ali le navijaško udeležbo na Ljubljanskem maratonu. Sejem Tečem se bo na Gospodarskem razstavišču odvijal vse dni dogodka, tekaški del pa bo tradicionalno izveden na soboto za mladino in ljubiteljske oziroma manj vzdržljive takače, ki želijo biti tudi dobrodelni, v nedeljo, 25. oktobra pa bodo na sporedu vsi trije vzdržljivostni teki, dolgi 10, 21 in 42 kilometrov.

 

Več v razpisih na spletni strani.

Prvi Dan teka v Ljubljani bo prvega aprila. Čisto zares! 

7. marec 2015 8:45:00

rl

Pomlad se prebuja in z daljšanjem dnevov srečujemo vedno več tekačev na svojem jutranjem ali večernem treningu. Tek je v zadnjih letih postal način življenja marsikaterega človeka, neodvisno od starosti.
 
Nekateri si dneva brez teka ne znajo predstavljati, tako ne, kot si na drugi strani ostali ne znajo predstavljati, kaj žene »te norce« v dežju, mrazu in vročini, da vedno tečejo. Strogo oko tekaških strokovnjakov pa je ob teh tekačih tudi zaskrbljeno, saj nemalokrat tehnika teka ni pravilna in lahko vodi v trajnejšo poškodbo.
 
V Razgibajmo Ljubljano tokrat za vas pripravljamo DAN TEKA V LJUBLJANI. Namenjen je prav vsem, tistim, ki ste že aktivni, za tiste, ki vas teki zanimajo, pa nimate motivacije ali korajže z njim začeti, vse tiste, ki vas zanima tekaška ponudba v Ljubljani, lokacije in društva, kje se lahko priključite vadbi in ne nazadnje za vse, ki želite iz prve roke izvedeti vse o tekaških prireditvah v Ljubljani in tudi drugje. Še vedno pa je tudi čas, da se, kot ponudnik tekaških storitev priključite dogodku.
DAN TEKA V LJUBLJANI bo torej potekal 1. aprila, pred HIŠO ŠPORTA, na Bregu, od 13h do 18h. Vabljeni!
Dogodek pripravlja konzorcij Razgibajmo Ljubljano z društvi, zvezami in drugimi ponudniki tekaških storitev. Tekoče informacije lahko spremljate na facebooku Razgibajmo Ljubljano.
 

Več na www.facebook.com/razgibajmoljubljano.

Stran 20 od 31 << < 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 30 > >>