Tekaške novice

-avgust 2020+
ptsčpsn
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456
  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (356)
  • Komentarji (1)

13. tradicionalni tek okoli Gradiškega jezera 

8. september 2016 8:35:00

tek okoli gradiskega jezeraTD Gradišče pri Lukovici vabi na tradicionalni tek okoli Gradiškega jezera, ki bo 11. septembra 2016 ob 10 uri.

Organizirane bodo naslednje trase:

300 m (predšolski otroci),

1200 m (otroci),

4.200 (1 krog / ženske in moški),

12.600 m (3 krogi / ženske in moški).

Prijava bo možna na dan teka od 8. ure zjutraj naprej. Vsi udeleženci tečejo in hodijo samo po označeni poti in na lastno odgovornost.

Za okrepčilo in prijetno vzdušje bo poskrbljeno.

Več informacij:  TD Gradišče

Športni vikend Ljubljanica 2016 

1. september 2016 13:04:00

športni vikend LjubljanicaTudi letos bo v središču najlepšega mesta v Evropi potekal pester program in vrsta športnih dogodkov za vse generacije. V naslednjih dneh se bodo tako odvili naslednji dogodki, katerih pričetek bo na Kongresnem trgu v Ljubljani:

URBANI GLADIATOR LJUBLJANA, sobota 3. september, START od 10.00 ure dalje.

Več informacij in prijava: TUKAJ 

OTROŠKI TEKI POVODNEGA MOŽA, sobota, 3. september, START od 18.00 ure dalje.

Več informacij in prijava: TUKAJ 

7. NOČNI MALI MARATON LJUBLJANICA, sobota, 3. september, START od 20.00 ure dalje.

Več informacij in prijava: TUKAJ 

KOLESARSKI MARATON LJUBLJANICA, nedelja, 4. september, START ob 11.00 uri,

Več informacij in prijava: TUKAJ 

Jesenske uradne priprave na Volkswagen 21. Ljubljanski maraton 

30. avgust 2016 10:35:00

V četrtek, 1. septembra, se pričnejo jesenske priprave na Volkswagen 21. Ljubljanski maraton, ki bodo potekale dvakrat tedensko na 4 lokacijah po vsej Sloveniji (Ljubljana-Koseški bajer ali Kodeljevo, Domžale in Grosuplje). V organizaciji društva Timing Ljubljana, sicer organizatorja Ljubljanskega maratona, jih bodo vodili profesionalni trenerji.

Priprave so namenjene začetnikom in tudi izkušenim rekreativnim tekačem, ki se želijo kvalitetno pripraviti na osrednjo tekaško preizkušnjo pri nas.

Za udeležbo na jesenskih uradnih pripravah na Volkswagen Ljubljanski maraton bo potrebno odšteti 90,00 evrov, v ceno pa je vključen 2- mesečni trening, dvakrat tedensko, v ločenih skupinah s profesionalnimi trenerji, mesečni tekaški plan, številne ugodnosti partnerjev Ljubljanskega maratona in seveda štartnina za Volkswagen 21. Ljubljanski maraton. Plačilo bo možno v enkratnem znesku. S prijavo na priprave ste avtomatsko prijavljeni tudi na VW Ljubljanski maraton in v zvezi s tem nimate dodatnega dela.

Vsi, ki se boste prijavili in poravnali račun do 15. 9. boste prejeli  tekaško majico PRIPRAVE.

Seznam lokacij in treningov:

KRAJ

LOKACIJA

TERMIN

URA

LJUBLJANA

Koseški bajer

PON + SRE

18:00

Kodeljevo

TOR + ČET

18:00

DOMŽALE

Stadion

TOR + ČET

19:00

GROSUPLJE

Atletski stadion

TOR + ČET

19:00

 Več informacij in prijave: Priprave ne Ljubljanski maraton

Četrti nočni tek Vrhnika in kolesarski vzpon na Ulovko 

25. avgust 2016 8:05:00

Nocni tek VrhnikaV soboto, 27. 8. 2016, bo v Športnem parku Vrhnika start četrtega nočnega teka in kolesarskega vzpona na Ulovko.

Dogajanje bo skozi celotno sobotno popoldne zelo pestro. Pričetek bo ob 17.00 s kolesarskim vzponom, v nadaljevanju bodo sledili otroški in šolski teki, ob 19.30 bo start roleristov na 10 km trasi in ob 21.00 start tekačev na 5 in 10 km.

Organizatorji so za letos pripravili dve novosti, in sicer: prva novost je tekmovanje roleristov na 10 km, druga novost pa se nanaša na 10 km traso teka, saj so s strani Atletske zveze Slovenije pridobili uraden certifikat, ki potrjuje dolžino proge, s čimer je udeležencem omogočeno, da dosežene rezultate primerjajo s svojimi na enakih razdaljah drugih prireditev ter tudi z drugimi tekači, ki bi premagali enako razdaljo kjerkoli drugje.

Ob koncu športnega dela vabljeni na tradicionalno zabavo z Rock Partyzani!

Več informacij o pripreditvi in prijavah najdete na: Nočni tek Vrhnika & kolesarski vzpon na Ulovko

Osvoji nagrado na Nextstep.si 

11. avgust 2016 8:20:00

nextstepŠportu predana ekipa z več kot 12-letnimi izkušnjami na področju celostnega pristopa k vadbi, ki vključuje fizično aktivnost, notranje ravnovesje, zdravje in osebnostni razvoj, je združila prijetno s koristnim in oblikovala aplikacijo prek katere za vsak tekaški trening pridobite točke aktivnosti. Te lahko  porabite v obliki ekskluzivnih popustov partnerjev projekta.

Vabljeni k sodelovanju!

Več informacij in prijava: Nextstep.si

Minimalistični tekaški copati, DA ali NE? 

9. avgust 2016 10:22:00

tekacNekateri tekači so sveto prepričani, da bodo z minimalističnimi tekaškimi copati tekli lažje, bolje in predvsem bolj kakovostno. Takšni copati omogočajo približek bosemu teku, s katerim okrepimo stopala, spodbujamo pravilno tekaško tehniko, zmanjšamo možnosti za poškodbe in tečemo učinkoviteje. Minimalistična tekaška obutev je postala zaščitni znak za boljši tek.

Naokoli kroži tudi mišljenje, da bodo z minimalističnimi copati avtomatično tekli po srednjem delu stopala ali po domače: po prstih. Copati te vrste naj bi namreč spodbujali prav takšno tehniko teka kot jo imamo pri bosonogem teku. Raziskava Univerze v Severni Karolini pa je ugotovila, da vseeno 33% tekačev, ki so trdili, da tečejo po prstih, v minimalističnih copatih tečejo po petah. Tako ne velja, da nas minimalistični tekaški copati avtomatično silijo v tek po srednjem delu stopala. 


Navkljub temu pa nam minimalistični copati pomagajo razviti zavedanje o drugačnem pristanku stopala v primerjavi z običajnimi sodobnimi tekaškimi copati. Z minimalističnimi copati skušamo stopala ob pristanku s tlemi poravnati s točko pod našim težiščem, zato da zmanjšamo udarec stopala s tlemi. 

Res je, da primerna tekaška obutev igra kar veliko vlogo pri mehaniki teka in ko želimo izboljšati našo tehniko, ni pa vse odvisno le od obutve.

Avtor: Blaž Kavčič, Pulz šport, tekač, triatlonec, vodja trenerjev

Na Ljubljanskem maratonu tecite pametneje 

18. julij 2016 10:37:00

tekPretecite 10 km, 21 km ali 42 km na Ljubljanskem maratonu.

Datum Ljubljanskega maratona se počasi, a vztrajno bliža, letos bo potekal že 21., odvijal pa se bo 30. oktobra, zato vas Pulz Šport vabi na organizirane priprave, ki se bodo začele s 1. avgustom 2016. Tekaški treningi Pulz Šport potekajo v zelo majhnih skupinah in so prilagojeni posamezniku ter njegovim zmožnostim. Izkušeni trenerji se tako lahko individualno posvetijo vsakemu tekaču posebej in mu pomagajo do želenega cilja.

Vsaka vadbena ura je malce drugačna. Da tek ne postane monoton, so v vadbo vključene tudi vaje za moč, s katerimi krepimo naše telo, veliko pozornosti pa je namenjene tudi raztezanju. Ker se pri Pulz športu zavedajo, da je tehnika teka ključ do uspeha, se na vsakem treningu posvečajo tudi slednji, povedo kaj o zdravi prehrani in pravilni tekaški opremi.

 

Program:

26 vodenih treningov ( 2 x tedensko, 3 mesece).

3 daljši nedeljski treningi.

Plan treningov (ki vključuje tudi dodatne “nedeljske” treninge in vaje za moč).

Trening v zelo majhnih skupinah. Do največ 8 tekačev!

Video analiza teka.

Individualen pristop, ki omogoča najhitrejši in zdrav napredek.

Več težavnostnih skupin v vsakem terminu, s svojim trenerjem.

 

Lokacija in termini:

Ponedeljek ob 19ih (Tivoli)

Torek  ob 19ih (Kodeljevo)

Četrtek ob 19ih (Tivoli)

 

Za več podrobnosti in prijavo na priprave kliknite TUKAJ.

Odprte prijave na Alive Step Up 2016 

6. julij 2016 8:04:00

AliveSetUp2016Odprte so prijave na Alive Step Up - edinstven tek po stopnicah na najvišjo palačo v Sloveniji, ki bo 19. novembra 2016 že tretjič zapored potekal v Ljubljani. Kristalna palača v ljubljanskem BTC-ju bo tako tudi letos za en dan postala izziv vsem, ki jo bodo želeli čim hitreje premagati. Pohitite s prijavo, saj bo na teku lahko sodelovalo le prvih 600 prijavljenih! 

Za štafete letos velja posebna akcija 3 za 2 - v štafeti lahko za ceno dveh tečejo trije udeleženci. Letošnja novost bo tudi tek za mlajše tekače. V jesenskih mesecih bodite pozorni, saj bodo takrat odprte prijave za kategorije od U12 dalje.

21 nadstropij in 479 stopnic bo predstavljalo nepremostljivo oviro za vse tekače, gorske tekače, kolesarje, pohodnike in ostale željne adrenalina. Tekmovalo se bo v dveh kategorijah. Lahka, tako imenovana Step Up kategorija (1x osvoji vrh in premagaj 459 stopnic) in ekstremna kategorija, imenovana Ekstremni Step Up (3x osvoji vrh in premagaj 1377 stopnic). Posebno kategorijo pa bo predstavljala kategorija Alive Step Up štafeta, namenjena ekipam: podjetja, gasilska društva, športna društva, itd. (3 tekmovalci si predajajo štafetno “palico”, vsak v ekipi osvoji vrh).

Več informacij in prijave: Alive Step Up 2016


Tušev tek v barvah – dogodek za vse generacije 

21. junij 2016 9:03:00

Tusev tek barv 24. junija 2016 bo potekal Tušev tek barv, dogodek, ki je namenjen vsem generacijam in nosi sporočilo "živi zdravo skozi zabavo". Namen cca. 5km dolgega teka je združiti profesionalne športnike, rekreativce in ljudi, ki drugače niso športno aktivni, ampak si želijo gibanja skozi zabavo. Ni merjenja časa in zmagovalcev ampak so zmagovalci vsi. Med tekom tekmovalce pričaka več barvnih postaj z magičnimi organskimi »HOLI BARVAMI«, ki jih v Indiji že dolga leta uporabljajo za različna praznovanja. Na cilju bo poskrbljeno za bogat program s številnimi razstavljavci, animacijami za vse generacije ter končno zabavo z vrhunskimi glasbenimi izvajalci.

Kje: Ljubljana, Kardeljeva ploščad

Kdaj: Začetek teka bo 17.00, začetek zabavnega programa ob 20.00

Prijave in več informacij: Tušev tek barv


35. Gozdni tek po Rašici 

7. junij 2016 7:58:00

tek na rasicoLjubitelji teka, ponovno, že petintridesetič, vabljeni na tradicionalni Gozdni tek po Rašici, ki bo 10. junija 2016 s startom v Selu pri Vodicah, ki ga organizira Smučarsko društvo Stahovica.

Proge so speljane po severnem pobočju Rašice, pretežno po gozdnih in makadamskih poteh.

Prijave: do 30 minut pred startom kategorije (do 17.00 dalje) pri domu SD STRAHOVICA.

Startnina 5 EUR, za osnovnošolske kategorije startnine ni!

Posebna letošnja novost: tek šteje tudi za JUNIJSKI TEKAŠKI POKAL, ki ga prvič letos pripravljajo organizatorji tekov na Rašico (SD Strahovica), na Šmarno goro (TK Šmarnogorska naveza) in Šentviški hrib (Društvo BPČ Šentvid).

Več informacij: Gozdni tek po Rašici 

 

Stran 20 od 36 << < 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 > >>