8. Gozdni tek in pohod okoli Ajdovščine nad Dolom pri Ljubljani

  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (381)
  • Komentarji (1)

Arhivi

25. april 2019 10:56:00

Gozdni tek in pohodŠportni društvi Partizan Dolsko, Tekaški smučarski klub Dol pri Ljubljani ter Turistično društvo Dol pri Ljubljani v soboto vabijo na 8. gozdni tek in pohod v nordijski hoji okoli Ajdovščine nad Dolom pri Ljubljani.

Datum:  Sobota, 27. april 2019:

Start tekačev: ob 10:00 na 11 km, ob 10:05 na 6 km, ob 10:10 na 2.5 km

Start nordijske hoje: ob 9:30

Proge: 11 km, 6 km, 2.5 km.

Kategorije: moška in ženska po posamični progi.

Prijave: Na dan prireditve od 9:00 naprej v koči na RC Korant.

Start in cilj: RC Korant nad Dolom pri Ljubljani.

Prijavnina: 3 eur, za predšolske otroke prijavnine ni.

Razglasitev časov: po prihodu zadnjega tekača oz. najkasneje ob 11:30.

Nagrade: Žrebanje praktičnih nagrad naših sponzorjev med vse prijavljene.

Hrana, pijača: Vsak prijavljen tekač in pohodnik dobi čaj, obrok hrane v koči na Korantu. Na progi bo okrepčevalnica z vodo.

Zahtevnost: Proga je zahtevna – po konfiguraciji in orientaciji. Krajša kroga sta speljana po poteh, ki so dobro uhojene in v veliki večini prevozne, pentlje daljšega teka so speljane po poteh, ki so mestoma ožje, koreninaste in zasute z listjem.

Proga poteka večinoma po gozdnih poteh, del od Žlebiča do cilja je makadamski. Profil proge je valovit. Proga se prične na RC Korant in se usmeri proti zahodu do kapelice Kreveljca, kjer se spustimo skoraj do naselja Zaboršt. Največjo višinsko razliko je potrebno premagati od vznožja Videmskega hriba do vrha Ajdovščine (180 m). Mimo Ajdovščine se usmerimo proti severu in tečemo po slemenu pod daljnovodi – od tu je prelep pogled na Kamniško-Savinjske Alpe – sledi spust (100 m) proti Ihanski strani, sledi obrat in vzpon nazaj na severno pobočje Ajdovščine, od koder se usmerimo proti vzhodu, pri Mlaki naredimo pod Velikim vrhom zanko in se pri Žlebiču spustimo (90 m) do centra Korant, kjer je cilj krožne proge. Ostali krajši progi potekata v večini po odsekih najdaljše proge.

Več informacij: Gozdni tek in pohod okoli Ajdovščine nad Dolom pri Ljubljani 

Komentarji na to objavo so zaprti.