25. Decathlon študentski tek na grad

  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (381)
  • Komentarji (1)

Arhivi

17. maj 2018 9:06:00

Študentski tek na gradV torek, 22. maja, vabljeni na tradicionalni študentski tek po ljubljanskih ulicah od Prešernovega trga do Ljubljanskega gradu. Tudi letošnji študentski tek na grad bo dobrodelen. Pod geslom „Sem študent in pomagam” bodo zbrana sredstva namenjena za prehrambne izdelke ter izdelke higiensko oskrbo za slovenske družine v stiski. Prvih 1.500 udeležencev prejme spominsko majico 25. Decathlon študentskega teka na grad.

Teka se lahko udeležite rekreativno – brez meritve časa ali tekmovalno – z meritvijo časa. Prijave v tekmovalno kategorijo – z meritvijo časa – bodo možne do nedelje, 20. maja preko spletne strani, medtem ko bodo prijave v rekreativno kategorijo možno na dan teka na Prešernovem trgu med 16:30 in 18:00. Novost letošnjega študentskega teka na grad je uvedba dodatne tekaške kategorije samo za dijake.

Študentski tek na grad je množična športno rekreativna prireditev, katere cilj je promocija gibanja, kot ene izmed pomembnih sestavin kakovostnega življenje. S prireditvijo Študentski tek na grad spodbujamo gibanje za zdravje – spodbujamo tek, kot najbolj dostopno oblišportno gibalne aktivnosti. Študentski tek na grad je prispevek študentskega športa Ljubljani, univerzitetnemu in športnemu mestu.

Študentski tek na grad se je uveljavil kot pripoznana blagovna znamka, tako med študenti, kot med prebivalci Ljubljane. Je ena izmed najbolj množičnih tekaških prireditev v Ljubljani, ki se je vsako leto udeleži med 1.500 in 2.000 tekačev in tekačic. Poleg tega je edina brezplačna množična tekaška prireditev v Ljubljani.

25. Decathlon študentski tek na grad podpirajo: Slovenska Karitas, ŠOU v Ljubljani, Mestna občina Ljubljana, Športna unija Slovenije, Fundacija za šport, ARC-Kranj d.o.o., Timing Ljubljana, Športni dnevnih EkipaSN, Val 202 ter Zavod ŠKL ter glavni pokrovitelj Decathlon Ljubljana d.o.o.

Več informacij in prijave: 25. Decathlon študentski tek na grad

Komentarji na to objavo so zaprti.