10 zabavnih dejstev o teku

  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (381)
  • Komentarji (1)

Arhivi

24. april 2015 8:23:00

Trening tekaTek je odlična oblika rekreacije. Če tečemo, smo zdravi, močni in lažje premagujemo vsakodnevne težave.

V Pulz športu so tokrat pripravili nekaj zabavnih tekaških dejstev, ki jih ne slišite vsak dan in vas bodo zagotovo motivirala, da si obujete tekaške čevlje in se odpravite v naravo.

1. Tekaško srce je močno, zdravo srce!  Tek si lahko predstavljamo kot neke vrste fitnes za naše srce. Z redno vadbo lahko srce natreniramo in poskrbimo, da je močnejše, bolj učinkovito in da posledično veliko hitreje pošlje kri, obogateno s kisikom tja, kjer jo telo potrebuje!

2. Najstarejši človek, ki je pretekel maraton - Fauja Singh je pri 100. letih pretekel maraton. S tekom se je začel ukvarjati, ko je bil star 89. Nikooooli ni prepozno, pridruži se nam na treningih. www.treningteka.com :)                                                      

3. Število maratoncev iz leta v leto narašča -  Lansko leto je po maratonih okoli sveta teklo okoli 541.000 tekačev.

4. Povprečen tekač naredi na maratonu (42 km) približno 40.000 korakov - Vsak korak šteje! Poskrbite, da bo vsak korak pravilen in tecite v pravilni tehniki, da ne bodo trpela kolena in da bo tek lahkoten. Kako popraviti tehniko? S Pulzovo video analizo in našimi rednimi treningi! http://www.treningteka.com/analiza-teka/analiza-teka/

5. Tudi če ste zelo počasen tekač, boste pokurili vsaj 10 kalorij na minuto - Če tečemo slabe pol ure, pokurimo že polovico slastne Lindt temne čokolade!

6. 365 maratonov na leto! - Leta 2011, je Belgijec Stefaan "Marathon man" Engels pri 49. letih postavil rekord in pretekel 365 maratonov v enem letu. Vse, ki želite podreti njegov rekord opozarjamo, da je naslednje leto prestopno leto ...

7. Kdo je najhitreje pretekel miljo (1,6 km)? - Hitcham El Guerrouj s časom 3 min 43 sec. To je približno 2:19 min/km oz. 25,86 km/h. Ti loviš!

8. Povprečna frekvenca profesionalnih maratonskih tekačev - Frekvenca profesionalcev se giblje med 180 in 200 korakov na minuto. Ste si kdaj izmerili frekvenco korakov oziroma kadenco?

9. Če redno tečete, boste pri delu bolj zbrani in učinkoviti - Raziskave so pokazale, da zaposleni, ki so v dobri telesni kondiciji, delajo bolj zbrano, hitro in učinkovito. Imate v vašem podjetju že tekaško skupino ali funkcionalno vadbo? Naj vam Pulz šport priskoči na pomoč! Več na: http://www.pulzsport.si/storitve/za-podjetja-promocija-zdravja/

10. Tekaški treningi pri Pulz športu so zakon! – Vabljeni na brezplačni, testni treningu teka. Prijave na www.treningteka.com.

Vir: Pulz šport

Komentarji na to objavo so zaprti.