17. Jesenski pohod Občine Vodice

  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (482)
  • Komentarji (1)

Arhivi

25. oktober 2018 11:09:00

pohod Občine VodiceTuristično društvo Vodice vabi vse ljubitelje hoje v naravi, da se udeležijo 17. Jesenskega pohoda Občine Vodice, ki bo v soboto, 27. oktobra 2018. Odhod pohodnikov bo od koče Smučarskega društva Strahovica na Selu pri Vodicah od 8. do 10. ure.

Pohod je prireditev rekreativno - družabnega značaja, trasa bo potekala na območju štirih občin: Vodice, Ljubljana, Trzin in Mengeš. Za letošnji pohod bo prvič pripravljena tudi krajša varianta za manj pripravljene pohodnike, in sicer od koče Smučarskega društva Strahovica do planinskega doma Planinskega društva Rašica in nazaj. Udeležba je primerna tako za starejše kot tudi za mlajše udeležence. Za udeležbo ni vnaprejšnjih prijav, pohoda se lahko udeleži, kdor želi. Startnina za krajšo ali daljšo izvedbo pohoda je 5 eur. Udeleženci na startu dobijo kontrolni kartonček, v katerega na kontrolnih točkah pridobijo ustrezne žige (dom Planinskega društva Rašica na Rašici, kmečki turizem »Pri Blažu« na Dobenu, kmečki turizem »Pri Ručigaj« na Spodnjem Dobenu ter na Mengeški koči na Gobavici, na krajši trasi pa samo na lokaciji Planinskega društva Rašica). Na cilju bodo člani in članice Turističnega društva Vodice za vsakega udeleženca pripravili še prigrizek s pijačo.

Turistično društvo Vodice nagradi s praktično nagrado tudi najmlajšega, najmlajšo, najstarejšo in najstarejšega udeleženca oziroma udeleženko za opravljeno celotno traso!

Udeležba pohoda je na lastno odgovornost. Udeležencem pohoda svetujemo uporabo obutve in oblačil primerne hoji po gozdu in prilagojene vremenskim razmeram.

Dolžina pohoda je 15,8 km, krajše izvedbe pa približno 8 km. Celotna trasa gre po urejenih markiranih poteh po grebenu Rašice in vaseh ob njenem vznožju na severnem delu. Vzpon je od starta na Selu pri Vodicah do Planinskega doma Planinskega doma Rašica, višinska razlika znaša približno 300 metrov, drugi in manjši del vzpona pa je proti Mengeški koči na Gobavici. Ostala trasa pa poteka po ravnini. Celotna proga bo dobro označena.

Pohod bo potekal ob vsakem vremenu.

Več informacij: 17. Jesenski pohod Občine Vodice

Komentarji na to objavo so zaprti.