Zimska vadba kolesarjenja

23. januar 2014 9:44:00

spinningSte se kdaj vprašali, kaj počnejo kolesarji pozimi? Nekateri verjetno smučajo, drugi tečejo po suhem ali po snegu (če ga je kaj), tretji morda več hodijo... Pa ste kdaj pomislili, da se da tudi kolesariti?

Pa ne mislimo na kolesarjenje zunaj, čeprav so bile dosedanje temperature, ob malo debelejših oblačilih, tudi za to skoraj primerne. Mislimo na sobna kolesa, to je tista, ki jih za sto in še malo evrov lahko kupimo v bližnjem diskontu, za vadbo lahko izkoristite tudi lastno kolo, ki ga postavite na za to kupljen kolesarski trenažer (zanj boste odšteli okoli dvesto in več evrov), lahko pa se na take vrste prosto ali vodeno vadbo odpravite v fitnes.

Da torej ne bi le nestrpno pogledovali na koledar in čakali na pomlad, se raje odločite iza vadbo že zdaj. Našli jo boste, če boste sledili angleškemu imenu vadbe spinning. Gre za vodeno vadbo, ki jo lahko (priporočamo!) izvajate dvakrat na teden in ko kombinirate še z vadbo na fitnes trenežerjih.

Spinning ali sobno-kolesarska vadba omogoča individualno obremenitev in nezahteven trening. Pudarek je na aerobni vadbi in predvsem izboljšanju srčno-žilne kapacitete ter izgorevanju maščob.

Seveda si bo vadbeno mesto zbral vsak sam, kjer mu najbolj ustreza. Doma ali v fitnesu.

Komentarji na to objavo so zaprti.