Predstavitev portala Gremo na pot pred Mestno hišo

2. avgust 2016 11:29:00

Ljubljana, Zelena prestolnica Evrope 2016, je mesec avgust posvetila trajnostnemu turizmu. Morda ne bo odveč, da na tem mestu zapišemo najbolj široko sprejeto definicijo trajnostnega turizma:

»Trajnostni turizem je turizem, ki upošteva sedanje in bodoče ekonomske, socialne in ekološke vplive in tudi zadovoljuje potrebe obiskovalcev, gospodarstva, okolja in lokalnih prebivalcev.« (United Nations Environment Programme, 2005 v Mihalič, T., 2006, Trajnostni turizem)

Glavna naloga trajnostnega turizma je torej zmanjšati škodljive vplive na okolje in prebivalstvo ter pozitivno vplivati na celotno lokalno okolje. Ljubljana je naredila že veliko sprememb v tej smeri – po mnenju Evropske komisije največ sprememb v kakovosti življenja v najkrajšem času, zato si je tudi pridobila laskavi naslov Zelena prestolnica Evrope 2016.

V avgustu bodo pred Mestno hišo in v informacijski točki Točka. Zate. potekale številne predstavitve različnih ponudnikov turističnih doživetij in storitev.

Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije  bo v sredo, 3. avgusta, in v četrtek, 25. avgusta, med 10. in 17.00. uro na stojnici pri Točki. Zate. predstavila portal GREMO NA POT, spletni vodnik po kolesarskih, pohodnih in tekaških poteh v Osrednjeslovenski regiji.

Vabljeni, da se nam pridružite!

Program in podrobnejše informacije:  www.zelenaljubljana.si

Komentarji na to objavo so zaprti.