Kolesarska pot na Stražo

22. oktober 2015 10:03:00


Pot na StražoTokrat vam predstavljamo zahtevnejšo, razgibano, raznovrstno in zanimivo kolesarsko pot, primerno za popoldansko rekreacijo ali pa celodnevni kolesarski izlet z več postanki.

Pot vas bo vodila po manj prometnih asfaltiranih in makadamskih cestah ter kolovozih, med zahtevnejše pa je uvrščena zaradi dveh strmejših vzponov, ki pa ju ob kolesu lahko tudi prehodite in si pot s tem olajšate.

V prvem delu boste kolesarili po manj prometnih cestah med vasmi in polji na obsavski ravnici in se mimogrede spoznavali z vodnimi pticami in rastlinjem, v drugem delu pa se boste podali na obronke Polhograjskega hribovja in čez dva hriba. Prvi vzpon gre v gozdnati Staneški hrib, drugi pa na razgledno Golo Brdo. Od tam se po prijetni cesti spustite nazaj do Medvod. Z nekaj sreče ali potrpežljivosti boste tu spotoma videli katero od gozdnih živali, saj se srne, veverice, lisice in zajci precej pogosto sprehajajo po tamkajšnjih gozdovih in poljih. Razgledi čez polja na okoliško hribovje in planine so čudoviti, ob poti pa je tudi veliko priložnosti za postanke v naravi, okrepčila v gostiščih in za oglede kulturnozgodovinskih znamenitosti.

Potek:
Medvode-Verje - Zgornje Pirniče – Vikrče – Medno – Stanežiče - Stanežiški hrib – Bormes – Golo Brdo – Seničica – Medvode

Opis celotne poti, namige o kulinarični in turistični ponudbi ter fotogalerijo si lahko ogledate na: Pot na Stražo

Komentarji na to objavo so zaprti.