Kolesarjenje za vse po ljubljanskem barju

23. avgust 2016 8:42:00

kolesarjenje po barju - vlakV soboto, 27. 8. 2016, vabljeni na kolesarsko spoznavanje naravne in kulturne dediščine Ljubljanskega barja, ki jo s partnerji organizirata Ljubljanska kolesarska mreža in HUD Karel.

Na kolesarsko spoznavanje Ljubljanskega barja se boste lahko podali iz stare Ljubljane (Breg) in kolesarili do Tehniškega muzeja Slovenije v Bistra, nazaj pa vam bo iz Borovnice pomagal vlak (varianta 1), lahko pa se boste do Podpeči izjemoma pripeljali z ladjico, odkolesariti do TMS in se nazaj v Ljubljano vrnili z vlakom (varianta 2). Tisti z manj časa in/ali kondicije pa boste lahko kolesarili samo do Podpeči in se od tam nazaj v Ljubljano vrnili z ladjico (varianta 3).

Na poti si boste lahko ogledali ostanke poplavnega gozda, kanal Cornovec, barjanske osamelce, staro in sedanjo strugo Ljubljanice, Podpeški kamnolom, naravni spomenik Gorški mah-ostanki visokega barja, nasade borovnic, cerkev v Paku, opuščeno traso proge Južne železnice: Paški most, obnovljeno čuvajnico 666, spomeniško zaščiten steber Borovniškega viadukta, nekdanji samostan Bistra – Tehniški muzej Slovenija z zbirko več kot 100 koles, ki predstavljajo razvoj od njegovih začetkov do danes…barjanske pašnike, travnike, mejice…Krimsko in Polhograjsko pogorje in če bo ozračje jasno tudi Grintavce, Karavanke in Julijce!

Izlet je primeren za vse z osnovno kondicijo in kolesi, ki lahko vozijo tudi po slabših makadamskih cestah. Otroci do 14. leta morajo voziti v spremstvu vsaj enega od staršev ali skrbnikov in morajo obvezno imeti kolesarsko čelado!

Prijave so možne do 24. 8. 2016.

V primeru slabega vremena bodo izleti v soboto, 3. 9. 2016!

Več informacij (program, prijava in cenik): Kolesarsko spoznavanje naravne in kulturne dediščine Ljubljanskega barja

Komentarji na to objavo so zaprti.